מירי, הגיע הזמן להרים את הכפפה !!

זה בדיוק העניין

רציתי מדור בעיתון רוקדים ולא בפורום (כך כתוב למעלה) ולכן רציתי דעת יחיד ולא סקר.

בקורת, לא טבלה !

תתפלא הרגליים והידיים שלי תמיד חמות. אני לא חוששת להביע דעה וציון ב"סולם של מירי" על כל ריקוד שיעלה כאן בפורום. אני רק טוענת שעריכת "טבלת ציונים" בלי נימוקים מצורפים וטיעונים הולמים תחטיא את מטרתה, ותגרום לאי הבנה ממשתתפי וחברי הפורום ותרגיז אחרים. תראה את תגובת רוויטל הנכתבה מייד לאחר הצעתך. ולגבי 1 בסולם ירון, זה אולי יהיה מקביל ל-10 בסולם משתתפי הפורום, ולי זה לא פחות חשוב. אני מצפה לקרוא כאן הערות של אחרים. מי צודק, ירון או אני ? אנא , תגובותיכם !

בעיתון רוקדים

זו ההצעה המקורית ואף פעם לא דובר על הפורום. אני מרחיב לך את המנדט לתת גם נימוקים לכל דירוג של ריקוד. קפצי למים! זה לבטח יעורר עניין בין קוראי העיתון. אולי גם כמה ממשתתפי הפורום שאינם מנויים והמכירים אותך מכאן יצטרפו כמנויים כדי לקרוא את הסולם שלך. איך הראש העיסקי שלי?

הגדלת המנדט !!!

לירון : לגבי הראש העיסקי שלך - הוא עובד שעות נוספות - אין לו רגע דל. ולעצם הרעיון של "סולם של מירי" לגליון "רוקדים" - אחשוב על זה בשבת הקרובה, ואשיב לך כאן ביום ראשון. מבטיחה לחשוב חיובי. אך מכם חברי הפורום, אני מצפה לתגובות.

חישבי טוב

זו משימה לא קלה. יהיו הרבה מקטרגים וזו גם אחריות רבה וצריך אומץ. מצד שני זה יכול להיות מדור מדובר מאד ושיהיה חשוב לקוראים מה כתוב בו. בעבר היה סקר שבניתי לפי מה שהמדריכים שלחו אלי (דירוג של 5 זוגות ו-5 מעגלים הכי פופולריים אצל כל אחד) מדריכים ורוקדים בחו"ל מאד נעזרו בסקר, אך לצערי העינות קלושה ש המדריכים הביאה אותי להוריד את הסקר. מובן שדירוג אישי אינו סקר, אך הוא בהחלט יתן תמונה ואני סומך עליך שתעשי זאת ללא משוא פנים. זה כדאי.

אודי11

New member
לירון ומירי

הנושא הזה התפתח לדו שיח ממושך בין שניכם שסובב במעגלים ולא מוביל לשום מקום קבלו רעיון: סכמו את הנושא בשיחה טלפונית ביניכם ותודיעו לפורום מה הוחלט

נראה לי דווקא שמירי

מחכה לתגובות מצד המשתתפים. בכל זאת יש כאן אתגר גדול ומחויבות לא פשוטה. מותר לכם לומר את דעתכם לכאן או לכאן. אני מניח שזה יעזור לה בהחלטה. ס"ה עוד מעט השבת עוברת... והיא הבטיחה תשובה לאחר סוף השבוע.

א י י ב י

New member
הרעיון הוא 10

מדובר בביקורת אישית של מישהו/י שרוב הפורום מעריך את ידיעותיה בנושא. אני מאוד בעד. הגיע הזמן שהיוצרים יעמדו בביקורת של הרוקדים. אולי זו הדרך שלנו לצמצם את האיפלציה. בתקווה שמירי תרים את הכפפה

ואכן,הרמתי את הכפפה.

הרמתי את הכפפה והתחלתי לבצע את העבודה כפי שהתבקשתי. השקעתי בזה זמן רב השבת. אני מקווה לסיים עד יום שלישי בבוקר את העריכה כולל המשלוח. וזה לא פשוט מבחינת לוח הזמנים שלי.

רעיון טוב.

לשיחת טלפון דרושים שני אנשים הרוצים (או לפחות מעוניינים) בכך...

א י י ב י

New member
מירי, הגיע הזמן להרים את הכפפה !!

שלום מירי ! היכן הסתרת את הכפפה ? מתחת לסולם מירי ? רוב המתבטאים בפורום הביעו את הסכמתם לכך שאת תבקרי את הריקודים החדשים. מציע לך להתחיל ולאחר מכן ע"פ הרגשתך האישית. עד היום השקענו לחינם זמן בלימוד הרבה ריקודים שנעלמו תוך חודש חודשיים והיוצרים לא עמדו בפני שום ביקורת. אולי בעזרתך נוכל להימנע מכך ? הגיע הזמן להרים את הכפפה ולהחזיק בה חזק.

לא הסתרתי את הכפפה !

אייבי היקר !!! לא הסתרתי את הכפפה וסולם מירי יעמוד על מקומו הראוי כאן בפורום המכובד הזה להנאת הקוראים וכשיעלו ל"דיון פורום", אך לא בגליון "רוקדים". יש לי כמה סיבות לכך ואמנה רק אחת. עברתי בשבת על כל ריקודי ההשתלמויות (9+10 סה"ך 44 רקודים) וכתבתי בכתב יד את הבקורת החיובית או השלילית לגביהם. לא היה קשה להחמיא לטובים שבהם ולקשור להם סופרלטיבים. קשה מאד לכתוב על ריקוד "נראה כמו בליל צעדים בלי כיוון הדורשים עזרת משטרה לעצירת היוצר בעוון שוטטות - 4 בסולם מירי" אני כזו ש"באה מאהבה" ולא מחפשת מריבות ושנאות מהיוצרים שחלקם מכיר אותי. האם אתה זוכר את המבקרת הדה בושס ? מישהו בכלל אוהב בקורת ? יש לי עוד סיבות, ולך איבי אומר אותן ב-4 עיניים. (אני מכירה אותך). מירי !

א י י ב י

New member
חבל מאוד !

1. חבל מאוד שלא תפסת את החבל שירון זרק. 2. מרקידים שלא יודעים לקבל ביקורת - כדאי שכל חברי הפורום ידעו מכך. 3. מהיכן את מכירה אותי אינני יודע - אבל מה לעשות הזכרון אינו החלק החזק אצלי.

החבל עדיין חופשי (גם הכפפה)

ואחרים יכולים גם הם לתפוס (ולהרים). לגופו של עניין: גם אני יכולתי לכתוב ביקורת כזו. יש לי את הכלים המיקצועיים לכך רק מה... הרי מייד יגידו שאני משוחד ולא אוביקטיבי ואינטרסנט וכו´ למרות שאיש לא יוכל להוכיח איזה אינטרס יש לי בקידום ריקוד של "איקס" על חשבונו של "וואי" כי אין לי כל אינטרס כזה). לצערי גם אין לי את ההומור של מירי שהוא חוב לביקורת כזו. חוץ מזה אני מאמין שעיתון רוקדים צריך להיות במה לביטוי להרבה אנשים ואין לי ל עניין לכתוב אותו לבד. מה שבטוח, כמי שרואה מה קורה בחיבור הריקודים, ביקורת כז נחוצה ואני מעוניין שמישהו שנון ישים "מראה בפני מחברי הריקודים" כדי שיראו את עצמם כפי שרואים אותם אלה האמורים ליהנות הריקודים ואולי גם מראה רחבה יותר, של תרבות ישראליית, מורשת היסטורית ועוד מילים "גסות" שכאלה. מישהו רוצה לתפוס את החבל...?

לירון-סולם מירי

כל הזמן בפורום דובר על סולם מירי ונראה לי שמהרגע שהענין נתקע אז זה הופך להיות סקר - למה? לדעתי לא מדובר על קידום ריקודו של איקס או Y (תרתי משמע-למה?), אלא רק ביקורת. אני לא יודע מה קרה בינך לבין מירי אבל בטוח שאני אמשיך להמתין בכיף בכדי לקרוא את תגובתה של מירי - ואל תשכח לקרוא לילד בשמו "הסולם של מירי" להתראות בעזריאלי.

אל תצטער, אייבי.....

אייבי היקר - אל תצטער. אני אנסה להסביר לך מדוע סרבתי מכיוון נוסף שאולי לא חשבת. נניח איבי, שאתה יוצר ריקוד שלטעמך הוא פנטסטי והשקעת בו זמן רב ואפילו טרחת ושלחת אותו ל"השתלמות" ואתה מצפה לשמוע שבחים עליו. והנה מופיע גליון "רוקדים" רבעוני שעליו אתה מנוי, ובו אתה קורא בקורת קטלנית בסגנון לא מחמיא ואף בוטה לטעמך על יצירתך זו. האם אתה אייבי, תפסיק את "מלאכת היצירה" שלך בעקבות הבקורת אפילו לרגע ? האם לא תגיד : מי זו המירי הבת .... הזו שמעיזה לכתוב כך על יצירתי ? ומה פתאום ירון מישר נותן חסות בעיתונו לאיזה "מירי אחת" שמעיזה להעביר עלי(יוצר מוכשר כמוני) בקורת. מה זו החוצפה הזו ? ואז תהרהר : אני אראה לו מי אני, אם לא יתנער ממנה אני תכף ומייד אפסיק את המינוי על העיתון, אני אלמד אותו לקח. לסיכום אייבי : אני שמחה מאד שאתה מפרגן לי ואוהב לקרוא את מאמרי ואף נהנה מסולמי. אני אמשיך לדרג בסולמי כאן בפורום בלבד, ואם ירון ירצה יוכל גם להעתיק את הקטעים לעיתונו כמו שעשה בגליון הקודם, מבלי להסתבך עם עמיתיו לתחום ובכך גם לא יצטרך להתגונן בפני נפגעי הבקורת. מקווה שקצת השתכנעת ! (ואולי גם ירון) מירי.

מירי הפעם איני מסכים כמעט

לכל מה שכתבת (דגש על הפעם). רק אומר: אם הייתי מתרגש מכל איום להפסיק את המנוי כבר מזמן לא היו לי מנויים כי העיתון היה משעמם. תפקידו של עיתון... אין צורך לפרט. פעמים רבות קיבלתי תגובות מחברי בסיגנון: "למה אתה כותב כך? אתה פוגע בפרנסה שלנו." או "למה אתה מראה דברים לא יפים? תכתוב על כל היפה שיש בריקודי-עם" ובכן אינני מסתיר את היפה אבל דחילק תפקידו של עיתון אינו ללטף את האגו של אף מרקיד/יוצר/רוקד וגם לא להביא פרנסה למרקידים. האם אני טועה? בהקשר זה ברצוני להוסיף שגם העיתון, אם היה יוצא רק למען "להביא לי פרנסה", כבר מזמן היה נסגר. נכון, העיתון לא מפסיד כסף אך בין הפסד לרווח הולם יש הרבה דרגות ביניים. אני לא מתלונן. אני מספר עובדות ואני חושב שחיוני מאד שיהי עיתון לריקודי עם ושאפשר יהיה לכתוב בו בחופשיות על כל דבר כמו כאן בפורום.

סקר מירי - אסון

למירי, את יקרה לנו וחבל שתפלי לפח שירון טומן לך. "יצירות " ריקודי עם קשות מאוד להערכה. יותר מיצירות אומנות אחרות. להצלחת הריקוד - יש הרבה גורמים: 1. מי המדריך - לפעמים אם הוא טוב ומלמד בחן - עולה ערך הריקוד 2. מתי מלמדים את הריקוד 3. לאיזו קבוצה מיעדים אותו ( מתחילים , מתקדמים, הרכב האנשים לפי עדות, תרבות , חינוך וכד´) 4. מה מצב הרוח באותו רגע, כאשר מלמדים את הריקוד. ( למשל - כשכועסים על מחיר הכרטיס הכל נראה שחור: המדריך, ההנהלה וגם הריקוד) 5. הריקוד העממי צריך זמן - עד "שישקע" בציבור - לפעמים זה תלו אם עוד מדריכים מלמדים אותו. אם הוא יהיה כאלה במדבר - הוא יהפך - בסופו של דבר כאוסף של אבי פרץ. אשר לא מעריכים את הריקוד לפי טיבו -אלא לפי יוצרו. 6. היוצרים של ריקודי עם קנאים מאוד ליצירתם וקשה להם לקבל ביקורת. כל אחד חושב שריקןדן הוא הטוב ביותר. המסקנה - המשימה הזו - טובה לעיתון רוקדים - כגימיק, אבל גרועה לאוירה של אולם הריקודים. אין פלא שירון לא הצליח לקבל פידבק על הסקר שהוא ניסה לארגן בעיתונו. ולירון - באופן אישי -אל תעלב ,אם יש מישהו שאומר את האמת שבליבו.

למעלה