מירי, הגיע הזמן להרים את הכפפה !!

shaffavi

New member
האמת שבלב - יחסית היא.

בצורה זו לא יהיו ביקורות לכלום. לא לסרטים, לא להצגות, לא לפתיחות תערוכות ציורים, וכולה. ניקח לדוגמא את הנימוקים שכתבת ונחליף "ריקודי עם" ב- "סרטים" (ושינויים קטנים נוספים שנובעים מכך להתאמה) ונקבל: ================================================================ "יצירות" סרטים קשות מאוד להערכה. יותר מיצירות אומנות אחרות. להצלחת הסרט - יש הרבה גורמים: 1. מי השחקן הראשי - לפעמים אם הוא טוב ומפורסם - עולה ערך הסרט 2. מתי מקרינים את הסרט 3. לאיזו קבוצה מיעדים אותו ( צעירים , מבוגרים, הרכב האנשים לפי עדות, תרבות , חינוך וכד´) 4. מה מצב הרוח באותו רגע, כאשר רואים את הסרט. ( למשל - כשכועסים על החבר\ה הכל נראה שחור: המושב, האולם וגם הסרט) 5. הסרט העממי צריך זמן - עד "שישקע" בציבור - לפעמים זה תלוי אם עוד אולמות מקרינים אותו. 6. היוצרים של סרטים קנאים מאוד ליצירתם וקשה להם לקבל ביקורת. כל אחד חושב שסירטו הוא הטוב ביותר. המסקנה - המשימה הזו - טובה לעיתון כלשהו - כגימיק, אבל גרועה לאוירה של אולם הסרטים. ================================================================= קרה לי פעמים לא מעטות שהלכתי לסרט לפי ביקורת אוהדת והתאכזבתי. ועדיין, אני מעדיף לקרוא ביקורת מאשר ללכת על עיוור. אני בהחלט חושב שאתה צודק שזה לא צריך להיות בעיתון רוקדים אלא כאן בפורום זה. לכך בדיוק נועד הפורום. כאן המקום לציין שביקורת ריקודי עם ישראלים חדשים כבר קיימת במסגרת קבוצת דיון גדולה מאוד ואיכותית מאוד לריקודי עם ישראלים ב-יאהו. בקבוצה משתתפים מדריכים רבים ורוקדים מרחבי העולם. הידע שם בריקודי עם ישראלים הוא המעמיק ביותר שראיתי. את ההודעות שלהם ניתן לראות כאן ואם תעיינו לדוגמא בהודעה 5339 תוכלו לראות ביקורת מפורטת של לואי טקר (מדריכה מקליפורניה) על הריקודים החדשים שהוצגו במחנה ´ריקוד´ בחודש שעבר בלוס אנג´לס (גדי ביטון ואחרים). אם ´דוברי האנגלית´ יכולים להעביר ביקורת, מן הסתם גם ´דוברי העיברית´ יכולים. רצוי בשפה שאינה פוגעת. אני בהחלט בעד. הערת אגב: צילומים מהחתונה של דודו ברזילי נמצאים פה אצל לס פוסן האוסטרלי. ואם אתם כבר הולכים לשם אז גם תוכלו לצפות בעשרות סירטוני וידיאו של ריקודי עם מהשנה האחרונה (בדרך כלל).

saffavi - הוספת ידע חשוב

ובכל זאת אני חושב שיש הבדל גדול בין ביקורת סרטים - שהיא פסיבית, כלומר המבקר יושב ברוגע - מסתכל ומעריך, לבין ריקוד, שיש להעריכו תוך תנועה וחויה אקטואלית. אני מסכים שבכל ביקורת אומנות יש את הפרמטרים שהזכרת - אבל , לדעתי, ריקודי עם , שונים מכל יצירת אומנות אחרת. אני שמח על הידע הנוסף שספקת לי , על אתרים אחרים , שעוסקים בריקודי עם. בעיקר חשובה לי דעתה של לואי טוקר, אשר כותבת לעיתים קרובות ב - Grapevine , הכנסתי אותם למועדפים ואקרא אותם בשקיקה.

נסחפת קצת, חבר של.....

אני חושבת שאתה מגזים. א. כנראה שלא הבנת. לא מדובר ב"סקר מירי" אלא רק בסולם לדרוג איכות לפי טעם אישי שלי שלדעת ירון ראוי שיופיע בגליון "רוקדים". ב. אני חושבת שהמילה "אסון" מוגזמת מאד. אם רק תאזין לחדשות הבוקר ותשמע על מה שקרה באיתמר תבין מה משמעות המילה "אסון". ג. ירון לא טומן לי פח, ואם תכיר אותי תגלה אחת שלא כל כך מהר נופלת בפח. (החבר´ה בצבא היו אומרים עלי שאם נחש יכיש אותי הנחש ימות) ירון סך הכל ניסה לשלב בעיתונו משהו פיקנטי ומקורי ואף נועז ולדעתי בתום לב ולא במטרה להפיל אותי בפח. אני סרבתי להית מבקרת העיתון (קרא מה כתבתי לאייבי) אך לא סרבתי להמשיך כאן בפורום להמשיך ולדרג ריקודים בסולמי ולפי טעמי. לגבי שאר הדברים שפרטת אני די מסכימה. שבת שלום.

מירי - מותר להביע הערכה

מירי, אני נהנתי לראות את כל הנחשים המתים לרגלך... זה רק בצחוק. אני חושב שהערכת ריקודים - יש כאן בפורום, בצורה מכובדת. כל מי שלומד ריקוד - מעריך אותו , לפי המציאות הרלבנטית, בקבוצה שהוא למד אותו, וזה יפה ונכון. אבל ס ק ר - זה משהו אחר. זה ניסיון להכתיב רשמים , וליצור דעת קהל , לטובה או לרעה. לדעתי - לא מתאים לריקודי עם. אולי אני טועה, אשמח לשמוע עוד דעות. אני מקוה שכולם קראו את דבריו של saff לעיל.

סקר הינו בדיקה, בד"כ מדגמית

של דעתם של מספר אנשים על דבר מסויים. "סולם מירי" או "סולם של חבר של כולם" אינם סקר אלא כשמם כן הם. אין בזה כל נסיון לומר משהו אוביקטיבי אלא סוביקטיבי לחלוטין. מי שמעריך את כותב ה"סולם" יתחשב בו אחרים יכולים לעבור הלאה. מה שבטוח הוא יהיה מעניין גם למחייבים וגם לשוללים ולדעתי תהיה לו גם השפעה חיובית שאולי תפחית קצת מה"שטויות" שמתוך אינרציה קוראים להם "ריקודי-עם" ואם לא אז לא. יהיה מעניין לקרוא? ודאי שכן! וזהו תפקידו של עיתון ולכן אני רוצה מדור כזה. מישהו מעיז לקפוץ למים?

avigal23

New member
הצעה ../images/Emo166.gif

אולי אפשר,ירון, אם אתה מוכן או מעוניין להקים בפורום סקר, רק במקום שהסקר יהיה מופנה למירי ואולי ישפיע על דעותיה הוא יהיה מופנה לכולם ואנחנו,המשתתפים בפורום, נדרג את השירים לפי מה שכל אחד מכיר וזאת תוכל לשים בעיתון או בכל מקום שתרצה. כך זה לא יהיה רק דעה של אדם אחד אלא של רבים... מה דעתך? תחשוב על זה
ביי בינתיים אביגל

את ממש חמודה!

סקר כזה אינו אפשרי כרגע בפורום כיוון שהוא דורש יישום (אפליקציה) של תוכנה שא. מגבילה כל אחד להצבעה חד פעמית בתקופת זמן ידועה וב. שיודעת למיין את התשובות ולהציג תוצאות. (בדאנסהול היתה אפליקציה כזו) כרגע עוד אין לנו דבר כזה בפורום ולכן זה לא אפשרי. אבל.... הרעיון שלי למירי (ו/או לאחר) היה שונה במהותו. בהחלט רציתי משוב "אישי בהחלט!" על הריקודים החדשים. משוב של מישהו שמבין, שיש לו אומץ, שיש לו חוש הומור וכו´. זה אינו דירוג אוביקטיבי אלא אישי לחלוטין ובזה כוחו וקיסמו.

avigal23

New member
לירון-../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif

לירון-קודם כל תודה רבה!!!! ובקשר להגבתך בנושא... תוכנה שמגבילה...ראיתי כזה דבר באתר של 103 FM אבל אין לי תשובה אין עושים כזה דבר ומאיפה משיגים... אז באשר לזה אתה צודק! אבל בקשר לב´-יש סקר בפורום זה על איזה ריקוד אנחנו מעדיפים {אם אני לא טועה} ולאחר שהצבעתי רציתי לראות את התוצאות וזה אכן הראה לי את תוצאות הסקר.. בכל מקרה...הבנתי מה היה הרעיון שלך בקשר למירי-"אישי בהחלט!" ואני מסכימה איתך שהיא מבינה,בעלת אומץ,בעלת חוש הומור וכ´ו... אני מקווה שהיא תסכים להצעתך... ובקשר לעיתון הרוקדים...אין לי מושג עליו...שום דבר... תוכל לתת לי קצת פרטים עליו...וגם איך אפשר לקבל אותו {אם אפשר?}
לבינתיים ביי ומחכה לתשובה... אביגל

למעלה