"מירי רגב לא קראה צ'כוב"

צ'כוב - כדוגמה.

יצירותיו נחשבות לקלאסיקה עולמי. מחזותיו מועלים גם כיום ברחבי העולם. גם סגנון כתיבתו הלקוני מקל על קריאה שוטפת של הטקסטים.

ספרות מדע בדיוני בהחלט יכולה להגיע לרמה של קלאסיקה עולמי! למשל חלק ניכר מיצירותיהם של האחים סטרוגצקי, שהן יצירות מופת לכל דבר, בעלות רבדים סוציאליים, פסיכולוגיים, פילוסופיים ופוליטיים עמוקים, וכתובים בלשון ספרותית מעולה וקריאה כאחד.

oren399

New member
אני לא אוהד את מירי רגב

ומוטב שימנו מישהו אחר, אבל ליברמן לא צודק כאן, צ'כוב זה קודם כל סממן לתרבות רוסית. אנחנו חיים בישראל. אם היה אומר שהיא לא מכירה את עמוס עוז או כל סופר שמייצג את הספרות העברית, היה צודק. מי שיודע את צ'כוב מה טוב. אני לא בטוח שליברמן, אתה ואני מתמצאים בספרות מרוקאית. יש מי שיגיד שאנחנו פחות תרבותיים, כי גם שם כנראה יש כמה שמות שכדאי לדעת, אבל אפשר שגם לא.

Astroo

New member
צ'כוב זה לא רק תרבות רוסית אלא כלל עולמית

אבל אני בטוח שרגב גם לא קראה את שלום עליכם למשל, או את עגנון, או את בשביס זינגר.

beatman

Member
ככה זה ע"פ קוד התרבות הרוסית

בישראל אפשר להיות אדם עם ידע וכישרון במשהו ספציפי ולהיות מוערך בשל כך, גם אם אין לאדם משיכה לספרות.

lEchoesl

New member
אבל זה טיפשילחשוב שאם הספר נכתב לפני 2 מאות, הוא

יותר טוב, משובח ומי שקורא אותו יותר תרבותי. רוב האנשים לא היו קוראים קלאסיקה [כולל ברוסיה המודרנית] אם לא היו מכריחים אותם ללמוד בבית הספר. אתה לא חושב שחלק מהספרים האלה בכלל כבר לא אקטואליים למציאות של היום? הכול השתנה וגם התרבות והחברה. זה כמו לקרוא ספר על נימוסים לפני אלף שנה ולטעון שאתה יותר מתורבת, אבל בתכל'ס? זה כבר לא אקטואלי! חוץ מזה, הסגנון הקלאסי עמוס במידע לא הכרחי ומסובך לקריאה. למה לקרוא ולסבול? צריך להתקדם האלה!

lEchoesl

New member
אני חושבת שזה פשוט סיבה מלאכותית להגיד שאתה שווה יותר כי

קראת את צ'כוב. לצערי הדור הישן חושב שזה מגדיר משהו כמו שאמרתי מקובעות ואצל דוברי רוסית זה נפגש יותר. כול אחד בוחר מה מושך אותו. העיקר להתפתח, אבל מה זה קשור לצ'כוב? ואם אני רוצה להתפתח בכיוון ניו-אייג'? זהו אני בהמה? זה כזה מוזר

beatman

Member

את מזכירה לי בדיחה ישנה

א: מה ההבדל בין פסנתר כנף לבין אסלה בשירותים?
ב: מה?
א: אם אינך יודע, איך אפשר לקבל אותך בחֶברה הגונה?

בנוגע לתרבות, אולי תנסי לקרוא משהו טוב, וזה אולי יעזור לך להבין מה זה תרבות. לפני זה, יהיה די משונה למנות אותך לתפקיד שרת התרבות

beatman

Member
הרמטכ"ל פוקד על קציני צה"ל לקרוא ספרות מקצועית

הודעת דובר צה"ל

פרויקט "ספרות חובה"

ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי, החליט שכביטוי "לתפיסת הפיקוד כמקצוע" יחויבו מפקדי צה"ל בקריאת ספרות מקצועית.

בבסיס ההחלטה עומדת ההבנה כי מפקד בכלל ומפקד המוביל חיילים לקרב בפרט, הנו איש מקצוע, אשר נדרש ללמוד ולרכוש ידע רלוונטי, ובכלל זה לצבור ידע על אירועי עבר צבאיים, מקרי בוחן ודוגמות בהם יוכל להשתמש ברגע האמת.

המקצוע הצבאי הינו ייחודי שכן הוא משלב החלטות תחת אש ויכולת ניתוח מהירה ומקצועית, שבגינן החלטות על חיי אדם. המקצוע הצבאי מחייב ידע בנושאים מגוונים: היסטוריה והיסטוריה צבאית, טקטיקה ואסטרטגיה, מנהיגות, ניהול וכושר קבלת החלטות, פיקוד ושליטה, פסיכולוגיה, לוגיסטיקה, טכנולוגיה ועוד. בשל כך, קבע הרמטכ"ל כי יש הכרח לחזק את הממד המחשבתי-אינטלקטואלי, על ידי קריאת ספרות מקצועית וצפייה בסרטים דוקומנטריים רלוונטיים.

בכל שנה יגדיר הרמטכ״ל ספר, מאמרים ומדיה דיגיטלית חובה לקציני צה״ל מדרגת סגן-אלוף ומעלה, וכל מפקד זרוע או אגף יגדיר ספר חובה לכלל הקצינים שתחת פיקודו. הספרות והמדיה יהיו מותאמים למאפייני הגופים השונים.

הספר שנבחר לשנת 2019 על ידי הרמטכ"ל, "השתנות תחת אש" (מאת קולונל דגלס א' מקגרגור), נבחר שכן הוא דוגמא מעשית ומעוררת מחשבה לתהליך ההשתנות של צבא ארצות הברית, דווקא נוכח הצלחותיו בשדה הקרב. כמו כן, נבחרה גם סדרה תיעודית במדיה דיגיטלית – "לא תשקוט הארץ" של תאגיד השידור הציבורי, על כל ארבעת פרקיה, אשר גם עליה תחול חובת הצפייה. לצד ספר החובה השנתי הגדיר צה״ל את "ארון הספרים הצבאי" הכולל מספר ספרים אשר נכון שכל מפקד בצה״ל יקרא במסגרת שירותו הצבאי.

חשיבות העמקה והלמידה במקצוע הצבאי תוסבר ותועבר על ידי המפקדים לקצינים ולחיילים כחלק מן העיסוק בתחום.

מדברי ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי בטקס סיום פו"ם אלון: "קציני צה"ל חייבים להיות אנשי מקצוע, לקרוא ספרות מקצועית בכלל תחומיה, לראות סרטים מקצועיים, לשמוע הרצאות בנושאים הרלוונטיים ולהקדיש זמן אישי וקבוצתי לבירור, חקירה ותרגול של נושאי ליבה. מכאן, שלמידה מתמשכת של אומנות המלחמה, היא שם נרדף למקצועיות, מנהיגות, אחריות ומוסריות. בעולם המשתנה בקצב מהיר, בזירות לחימה הפושטות צורה ולובשות צורות חדשות, למידה והעמקה במקצוע הן ציווי, הכרח ופקודה אשר נובעת מצו המצפון ומרגש האחריות".

https://app.activetrail.com/S/eiwixadjwdz.htm

beatman

Member
אני מאוד מעריץ את רא"ל כוכבי

סוף סוף מישהו אומר ששימוש בראש ואינטלקטואליות אינה מילה גסה, לעומת מה שהשתרש בצה"ל בתחילת דרכו.

למעלה