מישהו ראה אתמול את התוכנית על האושר?

MrCheff

New member
מישהו ראה אתמול את התוכנית על האושר?

לא ראיתי כ"כ, כי הייתי עסוק בחיבור נקודת אינטרנט בפינת אוכל, אבל אשתי ראתה ואני בעיקר שמעתי. ממה שהבנתי אתמול הראו גברים ונשים עם התייחסות שונה לילדים והאושר שהם מקבלים מהם. הראו נשים שהחליטו במודע שלא להביא ילדים לעולם. הסיבות ששמעתי היו יותר אנוכיות-אישיות (לא מתאים לי, לא נוח לי וכד') מאשר "למה להביא ילד לעולם כזה אכזר" שציפיתי לשמוע. האם אנשים באמת נהיו כאלה אנוכיים שהם מחליטים שלא להביא ילדים לעולם מסיבות של נוחות אישית? או שמא אנחנו אלו האנוכיים שהבאנו ילדים לעולם מתוך ראיה צרה שלנו? מה דעתכם?

יש פורום בתפוז של נשים שלא רוצות ילדים

אני אענה בפרוט רב מאוחר יותר (למרות שלא ראיתי את התוכנית)על הנושא.

אז ככה,

אני מכירה מקרוב מאוד אישה שלא נישאה ולא ילדה ילדים מתוך בחירה והיא מאושרת מדבריםא חרים בחייה שאינם קשורים לילדים. אני מאושרת מההורות שלי והאמהות שלי וזה שיש לי 2 ילדים , עם כל הלבטים והקשיית ויסורי המצפון - חלק מהאושר שלי הוא היותי אם. אבל זה לא הגורם היחידי שמסב לי אושר בחיי. יש עוד דברים. אני לא יכולה להעמיד את עצמי במקום נשים שבחרו לא ללדת והן לא יכולות להעמיד את עצמן במקומי.

gils33

New member
ראיתי את התוכנית

הביאו שם 2 נשים שהחליטו קריירה ע"ג ילדים,הראשונה אשת קריירה ולפי איך שזה נשמע היא עברה חיים מאד לא פשוטים עם הוריה. השנייה נתנה כל מיני תירוצים מדוע היא לא מביאה ילדים. אני מכיר לפחות שני זוגות שהחליטו לא להביא ילדים מתוך נוחות אישית. אני לא חושב שאנחנו אנוכיים שהבאנו ילדים לעולם,אנו פועלים מתוך ייצר עתיק של קיום,אנו חיים ע"פ המשכיות,הרי אם אף אחת לא תביא ילדים,אנו נכחד אז מה שהן אומרות לא הגיוני. תתארו לכם מצב שאף אחת לא נכנסת להריון יותר,אבל אף אחת בעולם,איך העולם שלנו יראה? מאה חמישים שנה ראשונות אושר גדול ולאחר מכן הכחדות,תוך מאה שנה נוספים לא ישאר פה אף אחד,אז המשכיות צריך או שלא???

hirshfe

New member
אני לא רוצה להשמע קטנוני

אבל אם אף אחת אבל אחת בעולם לא תביא ילדיים לא יהיה פה עולם תוך פחות ממאה שנה

MrCheff

New member
למה מאה חמישים שנה?

אם אף אחת לא תכנס להריון, לא יישארו חיים בכדור הארץ תוך פחות מ-100 שנים מהיום...

hirshfe

New member
לדעתי

לעשות ילדים זה אנוכי לא לעשות ילדים זה אנוכי כל פעולה שאתה עושה, בסופו של דברזה אנוכי, גם האושר של הילד - גורם לך להיו מאושר אז יש מזה מן האונוכיות. אני מעדיף שזוג שלא רוצה ילדים (או בודד), לא ייעשה ילדים כי הוא חייב - כי לדעתי זה ייגרום לו להיות הורה רע. חבר טוב שלי הוא בן יחיד שהוריו הודו בפניו (בגיל מבוגר), שהסיבה היחידה שהם עשו אותו זה בגלל הלחץ הסיביבתי. ואם זה היה תלוי בהם לא היה להם ילד - הם אוהבים אותו ונתנו לו הכול. אבל כנראה משהו עדיין היה חסר. היום הוא אומר, שהוא לא רוצה ילדים ומאושר מהרווקות שלו - טוב לו? אז מי אני אגיד לו שלא?

Master Stav

New member
אין פה עניין של אנוכיות

לא של אלו שבחרו לא להביא ילדים, ולא אלו שכן בחרו להביא ילדים מבחינתי איש היישר בעיניו יעשה, יש לי חברים שהחליטו במודע בלי ילדים , אני החלטתי על 2 ויש לי 4 כך ש......כאשר אדם אומר לי עולם אכזר זה משעשע אותי זה בעיני סוג של תירוץ , מצד שני שאדם אומר ונכון שזה לא פוליקלי קורקט אני לא רוצה להביא ילד לעולם כי לא מתאים לי להיות אבא/אמא/הורה ...אני יכול לכבד אדם שמכיר במיגבלות של עצמו .

MrCheff

New member
האמת.. מסכים איתך

מעריך יותר אדם שאומר לי שהוא לא רוצה ילדים כי לא מתאים לו מאשר שנותן לי תירוץ מטופש, אבל עדיין בעיניי אי הבאת ילדים לעולם זה אקט אנוכי... אבל אולי זה רק אני
יצא לי לדבר עם הומוסקסואל דתי, שהכאב הכי גדול שלו, הוא שהוא לא יזכה להביא ילדים לעולם, וזאת משום שהוא הומוסקסואל. נכון, הוא יכול להשאר בארון ולהתחתן עם בחורה ולהביא ילדים לעולם, אבל עדיין יהיה מדובר בסבל לכל הסובבים אותו...

Master Stav

New member
תגיד למכר שלך שיש אופציות

1. אפם פונדקאית 2. הבאת ילד לעולם עם לסבית באמצעות הפריה מלאכותית אני יכול לתת פרטים נוספים אם יש צורך

MrCheff

New member
הצעתי לו את זה

הוא לא יכול להרשות לעצמו את זה פיננסית. שתי האופציות הם מאוד יקרות.

Master Stav

New member
לא מדוייק ...

האופתיה השנייה ניתנת לביצוע במימון קופ"ח ..... מבחינת קופ"ח הצהרה על חד מיניות באישור פסיכאטר היה ערובה לטיפולי הפריה , כן הם יצטרכו להיות נשואים ולו פקטיבית לצורך ההפריות .... כאמור אם ירצה תפנה אותו אלי יותר מאשמח לעזור לו

MrCheff

New member
הוא לא מישהו שאני מכיר ממש באופן אישי

אלא יצא לי לדבר איתו בנושא בהזדמנות מסויימת. במידה ואתקל איתו בעתיד שוב אעביר לו את המסר.

תציע לו הורות משותפת

אחי בהסכם כזה ויש לו בן מקסים ומשגע (טוב, אני דודה משוחדת)בן 7 חודשים.

hag70

New member
מי אמר שחובה להביא ילדים לעולם?

נראה לי שנקודת המוצא הזאת היא הבעייתית. לא חייבים לעשות כלום, וכל אחד יעשה מה שנח לו. מה זה משנה מה הסיבות שגללן (א)נשים לא מביאים ילדים לעולם? יש סיבה שגללה הם צריכים להרגיש נח יותר מול הסביבה מאשר סיבה אחרת? "בא לי להתהולל עד אמצע הלילה עד גיל 60" נראית לי סיבה מצויינת בדיוק כמו "העולם הזה אכזר"

Master Stav

New member
קישור לפורום נשים שלא רוצות ילדים

לדיון שהתפתח שם על הנושא

gils33

New member
נו אנשים באמת

אני יודע שתתעצבנו עכשיו,אבל האם אנו יפה נפש כאלו,יש אחוז קטן מאד וחריג של אנשים שלא רוצים ילדים,אבל כל ייתרת האנשים בעולם הנורמלי,כן רוצה ואפילו מאד להביא ילדים ואפילו נהנה מזה,מבחינתי זה בדיוק כמו לדבר על הומואים,לסביות חרדים או כל אוכלוסיה אחרת שהיא חריגה מהנורמל. מסכימים איתי או לא? אין לי בעיה עם כל אחד מהרשומים מעלה,שיעשו מה שהם רוצים אבל שלא יכריחו אותי להיות כמוהם,שהומו לא יחנך את הילדים שלי לדרך חייו,כמו כן החרדי,כמו כן זה שלא רוצה להביא ילדים לעולם.

hirshfe

New member
מי מחנך?

הומו מחנך את ילדיך להיות כמוהו? איפה? מתי אייך? אם הילד שלך הומו - הוא יהיה הומו - בלי קשר לסביבה. הדבר היחיד שהומו בסביבה יכול לעשות זה להכיר לו את אופציה שזה ליגיטמי. אני לא זוכר, שאדם שלא רוצה ילדים הטיף לסביבה על לא לעשות (להפך כן והמון). כל אדם באמונתו יחייה ואל תגיד לו להסתיר אותה

למעלה