מישהו ראה אתמול את התוכנית על האושר?

gils33

New member
כך אני חושב

אני לא מאמין שיש נשים ללא ייצר אימהי,להרגיש את הילד ככה קרוב אליהן לאחר הלידה. יש משהו יותר מדהים מזה? אני חושב לכל אחת כזו יש סיבה פסיכולוגית מעברה.

elotan

Member
מעניין מה היה קורה אם לעל מי שלא רוצה ילדים

היו גם הורים כאלה

elotan

Member
אם הורים שלי היו כאלה שלא רוצים ילדים

לא הייתי בכלל פה היום בשביל לספר על זה

אולי יש כאלו שלא רצו ולא העיזו להגיד את

זה או לדבר על זה כי זה היה לא נורמטיבי לפני 40 שנה . אולי היו כאלו שלא רצו ולא העזו לתת למחשבות שלהם להתקיים במציאות של אז.

elotan

Member
אני דווקא כן הבאתי ילדים מתוך אגואיזם ונוחיות

שיהיה לי שיחליף לי חיתולים כשאני אהיה מאושפז בבית אבות ללא שליטה על כלום (למעשה כדי שיהיה מי שינתק את החוט של המכונה אם אני במצב כזה) אני רק מקווה שהם ישקיעו בי בבית אבות שווה כמו שאני משקיע בגן.

AlonPe

New member
"צר עולמי כעולם נמלה..."

סבורני שהרוב המכריע של מעשינו בעולם הזה, נובעים מ-"מניעים" אנוכיים. כלומר לעניות דעתי, כן, גם "אנחנו" - "מביאי-הילדים", וגם "הם" - סרבני הילדים, פועלים מתוך מניעים אנוכיים. כמו כן תפיסת העולם שלי, מאוד פטליסטית (כזה אני
) - אני מאמין שיש לנו מעט מאוד בחירה בחיים! גם בכלל, וגם ספציפית בעניין הזה. כלומר שאנחנו מביאים ילדים מתוך היצר/אינסטינקט הגנטי העמוק והעתיק שטמון בתוכנו, וגם מתוך "לחץ" או נורמה חברתית. ואלו ש-"בוחרים" שלא - מתוך כלמני נסיבות אחרות, שאין לי מושג מהן, כי אנ'לא מכיר ת'נושא, מניח שיש פה עניינים של אופי, מבנה אישיות, סביבה, סיבות פסיכולוגיות כאלו ואחרות או אלוהים יודע מה. הדיונים האפוקליפטיים שהיו פה (האם תוך מאה או מאה חמישים שנה...) ממש לא רלוונטיים לדעתי!. קודם כל כי - כן - מדובר ב-"אנומליה", בתופעה איזוטרית (מבחינה כמותית בלבד, חלילה לא מבחינה אכותית!) וכי בסופו של דבר "יצר ההישרדות" או ההמשכיות, חזק יותר מהכול. יענו - חבר'ה, אפשר להירגע! האנושות לא הולכת להיחרב (לפחות לא מהסיבה הזו) בעוד מאה-מאה חמישים שנה!. ויודעים מה - גם אם כן, אם ה-"תופעה" הזו תלך ותגבר, תלך ותתפשט, עד שבעוד כמה זמן, נמצא את עצמנו בעולם שבו הרוב המכריע של האנשים לא רוצים להביא ילדים לעולם, זה יהיה תהליך או תופעה גדולה מסך כל המרכיבים שלה, איזו "החלטה" אבולוציונית, או אנא עארף מה של המין האנושי לעשות דיליט על עצמו! ושום "מטיף בשער" לא יעזור!. אבל עזבו אתכם מאפוקליפסות – זה שעשוע נחמד ותו לא!. מה שכן – יש פה נקודה חשובה: תהיינה הסיבות באשר הן, או ה-"מניעים" באשר הם, יש שיעור מסוים באוכלוסיה של "אנשים כאלו". ש-"בוחרים" לא-להביא-ילדים-לעולם, וחשוב מאוד לתת להם ביטוי ולגיטימציה ומקום! ונכון גם שעד לפני כמה זמן, ובהרבה מאוד מקומות (לא רחוקים במיוחד) גם בימנו, גישה כזו, דרך חיים כזו, "אנשים שכאלו", נחשבו ונחשבים – חריגים, סוטים, לא נורמליים, ןאפילו מאיימים! וגישה כזו, ראוי למגר, להילחם בה! ולתת לאנשים שזו דרך חייהם, לחיות את חייהם. וזה לא רק לאפשר להם "לחיות את חייהם" לא רק בצורה פסיבית, "שיעשו מה שבא להם", אלא גם באופן אקטיבי, כמו למשל – לתת להם ביטוי ולגיטימציה, בין השאר על מנת לאפשר להם להוות דוגמא/מודל לכל אותם "סרבני ילדים" ש-"בארון", לכל אותם אנשים שלא רוצים, אבל נכנעים לכל מני לחצים חברתיים וכיו"ב. (אגב, לא ראיתי ת'תכנית, ולא יודע מה היה שם – אבל מעניין שפה הדיון נסב רק על נשים שלא רוצות ילדים, ולא על "בני אדם" שלא רוצים! וכמו שאני מבין יש גם פורום שכזה – של נשים!) זה נכון שבמקרים מסוימים, קיים גבול דק בין "לאפשר" או "לתת ביטוי" לבין סוג של מיסיונריות/הטפה, אבל זו כבר בעיה אחרת. כך גם הקטע הזה של לרתום כל מני אג'נדות אידיאולוגיות (או אפוקליפטיות) לכאן או לכאן (פיצוץ אוכלוסין, ילדים רעבים וכו' מחד, וה-"מה יהיה אם כולם יחליטו שלא בא להם..." מאידך, או הטיעון לאנוכיות (ששני ה-"צדדים" רותמים לטובתם)) הקטע הזה מופרך לחלוטין, ונובע מתוך איזושהו פחד, או חרדה קיומית כזו או אחרת, שקיימת ככל הנראה בשני הצדדים. ואפשר לסכם כמובן שהכי טוב – To live and let live!!! ומה שהכי חשוב: מי שם לב שנפתחה עונת ה-
-אים?!?!?! (ואיך לעזאזל אני אסביר לאמא שלהם, לאן נעלמה חצי מהשמינייה שהיא קנתה היום בסופר?!
) שנה טובה, וגמר חתימה טובה!

MrCheff

New member
פיתרון לשאלה שמציקה לך יותר מכל

תגיד לאשתך שהכלב אכל אותם

gils33

New member
לתגובה אחרונה שלי לנושא

הדעה שלי היא כזו: אני לא מאמין להן.... אני לא מאמין שיש אשה שלא רוצה להחזיק תינוק בידיה לאחר לידתו. אני לא אומר לא לתת להם להתבטא,אני לא "חושש"אבולציונית או כל סיבה אחרת. אם וקיימת אשה כזו והדגש הוא על הנשים,בגלל ייצר הקיום העתיק שמבעבע בנו,אזי זה מגיע מסיבות שונות ולא מתוך בחירה,כפי שאמרו בתכנית(משהו בילדות,חוויית הורים קשה וכוליי....) לכל אדם יש דעות משלו כמו שכבר אמרתי,לא חייבים להיות תמימי דעים בהכל,זוהי חשיבתי,הראתי אותה מהפן האישי שלי כמו שאתה הראת אותה מהפן האישי שלך. עדיין לא יעזור כלום מדובר על חריגים ולא על הנורמה. זוהי דעתי האישית בלבד.

יוסף בא

New member
סף הלגיטימציה

שאלה כללית ובוטה מהוא סף הלגיטימציה שמקובלת על סטיות למיניהם בדורנו אנחנו עסוקים בעיקר בלקבל ולהפנים כול סטייה שלא היתה עוברת את סף הדלת בדורות הקודמים אבל השאלה איפה הגבול ומה אנחנו כן מגדירים כמחלה או סטייה בעצם למה סכיזופרן הוא חולה דיכאון עמוק הוא חולה אבל הומו (סתם הדוגמה הקלאסית לא להדבק ולא להסיק מסקנות) לא מה בנפש הוא עיוות ומה לא?

AlonPe

New member
שאלה טובה!

ונכונה. ברוך השם אנחנו חיים בעידן הפוסט מודרני, ולא מצ'עצמם! העיסוק בגבולות (או העדרם) הוא אחד העיסוקים הדומיננטיים בחיינו, וזה מרתק לראות שזה לא רק דיון תאורטי, פילוסופי, אלא עניין יומיומי, מעשי. יש לזה כל מני תשובות, די פשוטות האמת, אבל השאלות יותר מעניינות מהתשובות. התשובות הן לרוב פרגמטיות, מייגעות, נגזרות מצרכים מעשיים, חוקיים, חברתיים ואחרים. ואגב, בתור דוגמא, לא הייתי מביא דווקא את הסכיזופרן מול ההומו, במקרים מסוימים, סכיזופרניה או סכיזופרנים, או לפחות חלק מהם, כבר נכנסו לתוך התחום, או הצד ה-"לגיטמי" של הגבול המטושטש... אולי הייתי מביא איזו משוואה כמו הומו מול פדופיל או מש'ו כזה.

Master Stav

New member
שאלה מעולה ....

אהבתי ( ולא אתייחס ספציפית מאחר ואין לזה צורך ) מאד מאד אהבתי ....פרופסור אסא כשר ההי מחייך עכישו

למעלה