מישהו ראה אתמול את התוכנית על האושר?

gils33

New member
לא אמרתי שיסתיר

אמרתי שלא יטיף לסביבה כי רובם כן מטיפים לדרכם לכל דיכפין, אני לא רוצה לספר לך על הומואים שמנצלים את זה שלפעמים נוער לא סגור על מינו ומביא אותו לצד השני. שלא נדבר על חרדים.

hirshfe

New member
מה זה להביא לצד השני?

אם בן אדם הומו הוא יהיה הומו לא משנה מה ואם הוא לא אז הוא לא ונניח יהיה ההומו שיינצל את זה - אז הוא מנצל ומכניס למיטה קטין שיילך לכלא - כמו כל אדם שמנצל קטין או קטינהץ ואם ממולו לא עומד קטין, אלא אדם מבולבל מינית - מקסימום הייתה לו חוויה הומוסקסאולית - זה לא מוות

MrCheff

New member
לא הייתי נכנס למשוואה שלך

מסיבה אחת להיות הומוסקסואל או לסבית זה לא בחירה שאדם לוקח על עצמו אלא נולד איתה. כך גם רוב החרדים.. הם נולדים לעולם הזה וזה מה שהם מכירים. הם רק יכולים לנסות ולצאת מהעולם בו הם חיים. אבל, אנשים שלא רוצים להביא ילדים לעולם, הם חריגים ומבחירה, ופה ההבדל מבחינתי. וממש לא משנה הסיבה. עבדה איתי בעבר בחורה דתיה, שהתחתנה והודיעה לבעלה (ולכל העולם), שהיא לא רוצה להביא ילדים לעולם, משום שזה יהרוס לה את הגזרה.

gils33

New member
האם אנחנו עד כדי כך נאורים?

האם אנחנו יכולים לתת לכל אחד לחיות את חייו כמו שהוא רוצה? גם אם הוא לא מפריע לאף אחד. אתם לא מסכימים שצריכות להיות נורמות מסויימות? איך נראה עוד מאה שנה מהיום - הייתי מת לדעת... האם אנחנו חיים ואחרנו המבול? שאלות קשות לא?

MrCheff

New member
מוזר שאני הדתי עונה שכן

מבחינתי, כל אחד יחיה את חייו כל עוד הוא לא מפריע לי ו/או גורם לי נזק. אני לא חושב שעלינו כחברה ליצור נורמות שעל כולנו לעמוד בהם. הרי עד לפני פחות מ-250-300 שנה רוב האוכלוסיה היהודית בעולם הייתה דתית-אורתודוכסית. עם הזמן התפתחה תנועת ההשכלה והחילוניות פשתה בציבור. הנורמה הייתה להיות דתי, והחריג היה חילוני. היום.. זה הפוך. אולי לפני 250 שנה היה צריך לעצור ולא לתת לחילוניות להתפתח. איפה אתה היית היום, אם כך?

hag70

New member
אתה רציני?../images/Emo12.gif

נורמות לגבי האם לגדל ילד או לא? אתה מסתפק גם בילד אחד לכל משפחה, או שיש סף מינימום שחייבים לעבור אותו?

gils33

New member
לא התכוונתי לזה

התכוונתי לנורמות חברתיות בכללי. לא רק לגבי לא להביא ילדים

hag70

New member
עדיין השאלה נראית לי מאד מוזרה.

וכנראה שהתשובה היא כן. אנחנו עד כדי כך נאורים.

gils33

New member
מקובל לגמרי

לא חייבים להיות תמימי דעים בכל הנושאים, לכן אנו מדברים לא כך? אני מקווה שאין כעס.

hag70

New member
איפה בכל הדיון הזה דיברו

שהם מחנכים אותך לעשות משהו שאתה לא רוצה? ומאד מפריע לי השימוש במילה "נורמלי" בדיון הזה. לא לרצות ילדים זאת לא סטיה.

gils33

New member
או קיי

לקחתי חזרה את הנורמליזציה. בואו נחזור לנושא אתם מסכימים שלא לרצות ילדים זה חריג? יש בזה המון שאלות פילוסופיות בגרוש כמו מהות קיומנו בעולם.... אתם לא חושבים?

hag70

New member
נכון. זה חריג.

כלומר יש מעט אנשים בעולם שגם חושבים את זה וגם מבצעים את זה בפועל ולא מתביישים להגיד את בקול רם. אבל בסופו של דבר זאת החלטה פרטית של כל אחד ואחת מאיתנו על הגוף שלהם ועל החופש שלהם. זו בדיוק מהות זכויות האדם הבסיסיות בכל חברה מתוקנת. למה עצם העובדה שרובנו המכריע מביאים ילדים לעולם כי ככה זה/כולם עושים את זה/באמת רוצים/איך שלא תרצה להגדיר את זה (ולפי דעתי בהרבה מקרים יש פה סוג של לחץ חברתי וככה עושים כולם בחברה הישראלית-יהודית) מי שמחליט באופן מודע לא להביא ילדים לעולם מתעסק בשאלות פילוסופיות בגרוש?

akavishon

New member
אני חושב שלא ניסחת את עצמך נכון,

אני מקווה לפחות... מה הכוונה שלך בדרך החיים של ההומואים? חוץ מהנטיה המינית שלהם, שאף אחד לא יכול להפוך אותך לגיי אם אתה לא כזה, מה בדיוק מיוחד באופן החיים שלהם? היית נותן לסטרייט שוביניסט, הומופוב, שונא חרדים וערבים לחנך לך את הילדים בדרך החיים הזאת?

gils33

New member
מתלבט איך לענות לך

אם בציניות או ברצינות,אני מקבל כל אדם לא משנה לי מינו,צבעו,הגדרתו או כל דבר אחר,יש לי חברים מכל מגוון האוכלוסיה,אנו מדבריםכאן על כלל ולא על החריג,האם לזאת הייתה כוונתך?

akavishon

New member
כתבת שאתה לא מוכן שהומו יחנך את ילדך

לפי אורך חייו. לא כך לך ברור לי מה שונה אופן חייו של הומו מסטרייט

liza26

New member
שיעשו מה שהם רוצים

לעומת אלו שלא מביאות ילדים- אנירואה מגמה אצלנו בסביבה של הבאת 4 ילדים וזו הופכת להיות המשפחה הממוצעת ולא מדובר על חברה דתית או מסורתית אז מצד אחד יש את זה ומצד אחר- יש נשים שלא רוצות ילדים מתוך אנוכיות/שמירה על הפיגורה/ פחד מאחריות/ או לא יודעת מה זו בחירה שלהן בלבד כמו שאמרה ההיא- יש לי רחם כמו שיש לי עיניים ואני יכולה לבחור עם ללדת כמו שאני יכולה לבחור אם לעצום את העיניים כרגע פעם הייתי מזועזעת מהמחשבה - היום כשאני מבינה וחווה את הקושי בגידול ילדים- אני מבינה יותר את הרצון להמנע מכך , מכל מיני סיבות להגיד לך שהייתי מוותרת על שלי- אם ידעתי את הקושי? - לא.

gils33

New member
גם אני

לא הייתי מוותר על ילדיי בשום אופן. אני חושב שיש שם משהו שיקרי ואנוכי אבל זו דעתי.

liza26

New member
מה הכוונה?

שיקרי במובן - שהן משלות את עצמן? או שיש איזו סיבה שניתן לפתור אותה בצורה "פסיכולוגית" לחוסר רצון הזה להביא ילדים?

למעלה