מיתוסים לגבי ההשתמטות:

מה הקשר בין מה שאתה אומר לבין מה שאמרתי?

האדון למעלה טען שכל הקמפיין נגד ההשתמטות הוא פרטי . האם הרמטכ"ל אשכנזי והאלוף שטרן הם אנשים פרטיים?? ולא הבנתי את מה שאמרת , מתי ראיתי פה סתירה כמו שאתה אומר? ומה הקשר שהצבא לא רוצה שיגדילו לו את כמות כוח האדם ב 60% ? מאיפה הבאת הנתון הזה? לא מובנת לי ההודעה שלך בכלל . ומה הטענה שלך לגבי מה שליברמן אמר גם את זה לא הבנתי .

Moridin

New member
ודאי שהם אנשים פרטיים

הם רשאים להגיד לתקשורת מה שבא להם. תחשוב קצת על המניעים שלהם, ותגיע למסקנה שיותר קל לדבר מאשר לעשות... אני לא מבין מה לא הבנת. אתה אמרת שלא יכול להיות שהצבא לא מפעיל את הקמפיין נגד המשתמטים כי יש אנשים בצבא שמתבטאים בתקשורת נגד ההשתמטות. אני טוען שהשני לא סותר את הראשון. הצבא לא רוצה שיגדילו לו את כוח האדם ב-60%. למה? תחשוב בעצמך. זה כל כך מובן מאליו שאני אפילו לא חש צורך לגבות את זה בהצהרה מאחת ממיליון הועדות שקבעו שניצול כוח האדם בצבא הוא על הפנים. "לא מובנת לי ההודעה שלך בכלל" אם לא הבנת אחת מההודעות שלי, בבקשה קרא אותה שוב.

מי דיבר על 60%?? ואיך הגעת לזה

שהם אנשים פרטיים?? הם שייכים לצה"ל , וצה"ל שייך למדינה . זה הדבר הכי הזוי ששמעתי אי פעם . הרמטכ"ל והאלוף שטרן הם אנשים פרטיים??? למה מה , הצבא שייך להם??? אתה בטוח לא רציני...

user4576

New member
מה התפקיד של ליברמן בצבא בדיוק?

אה, נזכרתי, אין לו תפקיד כזה... ההתבטאויות של ליברמן (שמוכיחות, ד"א, שמדובר בנושא פוליטי) הן דעתו האישית בלבד, כאדם פרטי. הוא לא גורם רישמי של הצבא או של המדינה בשום צורה שהיא...הוא בכלל מהאופוזיציה. והמקפיין הפרטי שאני מדבר עליו הוא זה שמתנהל בטלוויזיה/רדיו/עיתונים של "ישראלי אמיתי לא משתמט". קמפיין שהגו, יזמו ומימנו אנשי פרסום ועסקים פרטיים על דעתם האישית ללא כל קשר לצבא או למדינה. ואפשר, כמובן, לכלול גם את הפורום הזה בהגדרה הזו.

אז אני מנהל קמפיין פרטי כי אני כותב בפורום

הזה כנגד ההשתמטות? ואני אשאל שוב : הרמטכ"ל אשכנזי והאלוף שטרן הם אנשים פרטיים???

אבל הם קוראים נגד ההשתמטות!!!!!

והם אלה שמחליטים מה לעשות נגד המשתמטים!!! אז למי אתה בא בטענות בעצם? לרדיו , לטלויזיה ולפורום כי אנחנו קוראים נגד ההשתמטות?? מה זה יעזור לך?? הרי מי שמחליט מה לעשות זה הצבא נכון? ואיך אתה יודע שהצבא לא מכתיב לאמצעי התקשורת מה להגיד?? איך אתה יודע שלא הוא זה שמנהל את הקמפיין?? הרי רק לו יש אינטרס נגד ההשתמטות לא? מה איכפת לטלויזיה אם יש משתמטים או לא?? הרי משתמטים לא ישרתו בטלויזיה נכון???

Moridin

New member
לקרוא נגד ההשתמטות? בחייך

זה ציד כותרות. שוב, יש הבדל בין מה שפוליטיקאי עושה למה שהוא אומר. וספציפית לגבי ליברמן - הוא לא אחראי על שום דבר שקשור לצבא. הוא מדבר באוויר. יש אנשים בתוך הצבא שמדברים נגד ההשתמטות המסיבית מהצבא - למשל ראש אגף משא"ן המפורסם, האלוף שטרן, ועוד אנשים מתוך הצבא - כל אחד מסיבותיו שלו. כשאתה בא להסתכל על מה שהם עשו כדי לעודד גיוס, אתה מגלה אפס מאופס. כל בת שרוצה יכול להיכנס ללשכת גיוס ולבקש פטור, נכון? והיא תקבל אותו מיד. טריוויאלי. אז איפה לדעתך מתבטאת התרומה של כל הפוליטיקאים האלה לשירות הצבאי?

אנחנו מדברים על מה שהם עושים נגד

ההשתמטות , ועובדה שהם רוצים להפעיל כל מיני סנקציות כאלה ואחרות . איזה סיבה יש לשטרן שלאנשים שהשתמטו מהצבא יהיה קושי מלקבל רשיון נהיגה? חוץ מזה כדי להקטין את מספר המשתמטים , כלום . אין לו שום אינטרס אישי לכך שהוא קורא נגד ההשתמטות . הדבר היחידי שעומד לנגד עיניהם שלו ושל אשכנזי , זה לעשות סנקציות כדי לצמצם את ההשתמטות . (גם של שר הביטחון ברק) . אין ספק שצריך לשפר את התנאים של השירות הצבאי , גם אני בתור מילואימניק לא זוכה למי יודע מה פריבילגיות (לא זוכה בכלל בעצם) , אבל זה לא סותר את זה שצריך לפעול לצמצום תופעת ההשתמטות .

user4576

New member
הם החליטו לשחרר אותם

אני בשום שלב לא ראיתי אף גורם צבאי רישמי אומר משהו נגד אנשים שקיבלו פטור כחוק. העובדה היא שהסמכות בתחום הזה נתונה בידי הצבא והצבא בוחר לשחרר את האנשים הללו ולא לנקוט בשום צעדים נגדם. אני יודע שהוא לא מנהל את הקמפיין כי זה לא קמפיין אנונימי, יש עמותה ואנשים מוכרים שמפעילים אותה וממנים אותה, זה לא סוד או משהו... לטלוויזה ברור שלא אכפת, היא עושה את הפרסום בשביל כסף וזהו... אני בא בטענות: 1.לאנשים שכותבים דברים שאינם אמת. 2.לאנשים שקוראים לאנשים שקיבלו פטור חוקי "משתמטים".

אז מה אתה רוצה בעצם?

1.בא בטענות לאנשים שכותבים דברים שאינם אמת . אז אתה שונא שקרנים? מה הקשר לפורום הזה? אף אחד לא אוהב שקרנים , גם אני לא אוהב שקרנים , אז? 2.מה זה פטור חוקי? פטור שמישהו קיבל במירמה הוא לא חוקי . אז אתה יכול להגיד שאם הצבא החליט להביא לו את הפטור , גם אם הוא רימה , הוא חוקי . אני בלא חושב ככה , ואותו דבר גם אהוד ברק , אשכנזי ושטרן . אבל יש גבול לחוסר הכבוד שלכם כלפי צה"ל , זה פשוט מקומם אותי . בלי הצבא הזה אתם לא הייתם חיים , והחוסר כבוד הזה שאתם מפגינים פה בפומבי נגד הצבא הוא כמו לירות לעצמכם ברגל .

Moridin

New member
חוסר כבוד לצה"ל

אני דווקא חושב שחשוב שאנשים יתעוררו ויקלטו שהצבא מתנהל בצורה חובבנית ודי גרועה באופן כללי. למה כדי לעבוד בתכנות צריך ללמוד שלוש שנים מדעי המחשב, וכדי להיות פסנתרן צריך להתאמן עשרים שנה, אבל כדי להיות חייל קרבי מספיק לעבור 4 חודשים טירונות ו-4 חודשים הכשרה נוספת? וכדי להיות קצין צריך עוד שלושה חודשים קורס? המערך פשוט לא טוב. אני אומר את זה בתור ציוני נלהב - אני הייתי רוצה שהצבא יהיה מעולה, אבל לצערי זה לא המצב. אתם יכולים להתייחס למלחמה האחרונה כאל אזהרה. הצבא צריך ניעור רציני, ואני לא מתכוון לתוספת של שבוע אימונים בשנה לכוחות המילואים.

user4576

New member
1.הקשר לפורום הוא שיש פה הרבה כאלה

2.כל מי שקיבל פטור מצה"ל קיבל פטור חוקי, אלא אם כן בית המשפט קבע אחרת. בלי צבא טוב יום אחד אתה עלול להיות מושמד, והאמונה העיוורת שלך בצה"ל במצבו הנוכחי היא כמו לירות לעצמך ברגל.

user4576

New member
גם כן טיעון

אתה גם יכול לקחת אקדח כזה שמשחקים איתו רולטה רוסית, למלא בו 5 כדורים מתוך 6 ולירות לעצמך פעם אחת בראש, ואז במקרה ייצא שהיה לך המון מזל ונפלת דווקא על המקום הריק באקדח ולא קרה לך כלום. ואז אני אגיד לך שזה הדבר הכי מטומטם שראיתי מישהו אי-פעם עושה, ואתה תגיד לי: "אבל עובדה שאני חי, נכון?" נכון, עובדה. האם זה הופך את זה לפחות מטומטם? לא! מה אני בא להגיד? שזה שמשהו עבד בצורה מתקבלת על הדעת (אם כי לא טובה במיוחד, ראה מלחמות יום כיפור, לבנון הראשונה ולבנון השניה) - לא אומר שהוא יעבוד בצורה סבירה גם בעתיד, ולא אומר שאי-אפשר לשפר אותו כך שיעבוד הרבה יותר טוב.

תמיד אפשר לשפר , לא טענתי לרגע שלא

אבל אני בניגוד אלייך לא חושב שהשתמטות תשפר את הצבא , אלא רק תחליש אותו . עכשיו אפשר שוב לפתח דיון במשך כמה שעות שכל אחד ישפוך את טענותיו , הבעיה היא שאין לי ממש כוח לטחון מים כמו שכל הזמן קורה פה . דעותינו מנוגדות , בסדר גמור . אם כולנו היינו אותו הדבר העולם היה משעמם...

Moridin

New member
הצבא יודע להילחם על האינטרסים שלו

הוא הופך את ה-"השתמטות" של בנות משירות צבאי לקלה בצורה מגוחכת לא כי הוא מחוייב לזה לפי חוק או משהו כזה, אלא כי זה מה שהוא רוצה לעשות. אין לו מה לעשות עם כל עשרות אלפי החיילות האלה שדוחפים לו, אז הוא מעודד אותן בשקט לבוא, לבקש פטור ולקבל אותו. בלי מאמץ.

תביא הוכחות למה שאתה אומר

תביא הוכחות שהצבא אומר לבנות לבוא (בשקט כמו שאתה אומר) ולבקש פטור .

Moridin

New member
הצבא לא אומר שום דבר

הצבא רק יוצר את האפשרות. ככה הוא נפטר מראש מכל הבנות חסרות המוטיבציה. מבריק, נכון?

למעלה