מיתוסים לגבי ההשתמטות:

Moridin

New member
בעצם לא אהפוך את זה למלחמת לינקים

כל מה שכתבתי בשרשור הזה מיועד להמחיש את הנקודה שהצבא מעוניין לשחרר חלק מהחיילים, והוא פועל בכיוון הזה. הוא בכוונה לא רודף אחרי בנות שמצהירות שהן דתיות, ולא כי הוא לא יכול אלא כי הוא לא רוצה. אם הצבא, במבנהו החובבני היום, מצליח לעשות כל מה שדורשים ממנו ועדיין מנסה לשחרר חלק מהאנשים, סימן שכמות האנשים שבאמת דרושה לו היא בהחלט קטנה מזו שיש לו היום.

אז בוא ואגלה לך סוד...

במלחמת לבנון השנייה , קראו לכל המילואימניקים שיבואו לעזור לסדירים . אני אומר לך עכשיו ללא צל של ספק , אם אנחנו , המילואימניקים , לא היינו באים ועוזרים , אוי ואבוי . אין מספיק חיילים וזו עובדה , אני לא מנסה לשכנע אותך או משהו כזה , זו פשוט עובדה . פשוט אין . ועשו קיצוצים וזרקו אנשי קבע , ועכשיו יש להם מחסור בחיילים . אז מה אני אגיד לך , אם אתה חושב שיש מספיק חיילים , בסדר זו זכותך . מכיוון שאני יודע מניסיון שאין מספיק חיילים , הדעה שלי נשארת בעינה , והיא שיש להילחם בהשתמטות . הצבא זקוק לחיילים , כל זוג ידיים עובדות זו עזרה עצומה .

Moridin

New member
שוב, אני לא מדבר על הקרביים

להזכירך הקרביים ותומכי הלחימה הם מיעוט שבמיעוט מהחיילים בצבא. הרוב בעורף. נהגים, טבחים, אפסנאים, מודיעין, מורות חיילות, מש"קיות ת"ש, עובדי רס"ר, אנשים בלי מקצוע מוגדר, טכנאים, וכו' וכו'. פה יש לדעתי עודף כוח אדם. בנוסף - אני מאוד רוצה להאמין שמה שאתה אומר פה לא נכון. אתה אומר שמדינת ישראל, על צבאה החזק והגדול, לא מסוגלת לכבוש פיסת קרקע של 30 ק"מ מצפון, עד הליטני? אין סיכוי. תראה, זה פשוט לא הגיוני. ואם זה כן נכון ובאמת אין לנו מספיק אנשים כדי להשתלט על דרום לבנון, אני לא מבין איך אתה לא צועק שצריך רפורמה מקיפה בצבא. הרי ברור שהבעיה היא לא מחסור בכוח אדם בצבא, אף מש"ק טקסים בקריה לא היה אמור להיכנס ללבנון במלחמה האחרונה. אלה רק הקרביים שיש בהם מחסור (עפ"י עדותך), ואני מהמר שזה מחסור מלאכותי - כלומר, ניצול לא יעיל של כוח האדם הקרבי שכבר קיים. אחרת אני מגיע למסקנה שצה"ל כיום פשוט לא מסוגל לכבוש את דרום לבנון ומאוד הייתי רוצה להאמין שזה לא נכון.

EmGee

New member
עזוב אתה טוחן מים

הוא והחבורת ליצנים שלו באים לכאן על מנת לריב ולא לנהל דיון. ברור לך שאין להם אינטרס בכותרת של הפורום אלא להפך, ומסיבה לא ברורה הם לא חסומים. תתעלם מהם והם יחזרו לפורום של אתרים שמעודדים השתמטות.

האמת שאני כותב פה בקצב מטורף...

לא קל איתם בכלל , במיוחד שהם מקובעים בעמדותיהם , אבל קשה לי לראות אותם מדברים על כך שהצבא רוצה שאנשים ישתמטו מבלי שאגיב להם . אבל האמת שכבר אין לי כוח במיוחד אחרי שאני חוזר על עצמי...

Moridin

New member
אדם מאוד חכם אמר פעם

"מונולוג זה אדם אחד שמדבר לעצמו" "דיאלוג זה שני אנשים שמדברים לעצמם" אני מציע ששנינו נקרא את ההודעות אחד של השני ונענה לעניין, טוב? ששנינו לא נפספס בטעות אף נקודה של השני. כלומר, אם אני אומר "צה"ל בכוונה פתח פתח לבנות להשתמט בלי שום בעיה", ואתה אומר "תוכיח", ואז אני מוכיח, אתה צריך לענות על השאלה המקורית שלי. לא להתעלם ממנה חלילה. לא שאני רומז שזה מה שאתה עושה, אני רק מציב כללים ברורים לדיון יעיל.

עניתי לך , הוא לא פתח להם שום פתח

הצבא החליט שבת דתיה לא צריכה לשרת בצבא . אני אגב מצפה שאותה בת תשרת בשירות לאומי אבל זה כבר משהו אחר . עכשיו , אם מישהי מנצלת את זה , קרי , מצהירה שהיא דתיה למרות שהיא לא , היא רמאית , נוכלת תקרא לזה איך שתרצה . אני יכול להבין למה אתה חושב שהצבא "פתח" להם כביכול פתח להשתמט , אבל אני ממש לא רואה את זה ככה , כי כמו שכתבתי למעלה , כל אחד יכול לבוא וללכת לקב"ן ולעשות את עצמו משוגע . אז גם פה הוא פתח להם "פתח"?

Moridin

New member
כן.

איך אתה חושב שנראית שיחה עם קב"ן? חייל: "יש לי פיצול אישיות!" חייל: "גם לי!" חייל: "גם לי!" קב"ן: "אהה! כן, זה מקרה חמור של פיצול אישיות. ללא ספק חייבים לתת פה פרופיל 21 ולשחרר מהצבא" אתה חושב שהקב"ן לא יכול לזהות אנשים נורמליים שסתם חסרה להם מוטיבציה? תחשוב שנית. אם הקב"ן (משמע צה"ל) החליט לשחרר חייל על נפשי בגלל חוסר מוטיבציה, זה לא כי החייל למד שנתיים משחק וזייף סכיזופרניה כמו ראסל קרואו בנפלאות התבונה, אלא כי הקב"ן (משמע צה"ל) רצה לשחרר אותו. אף אחד לא הכריח אותו.

אני מניח שזה קצת יותר מורכב ממה שאמרת

אתה לא קב"ן וגם אני לא , אבל בכל מקרה , כל אלו זה לא תירוץ ולא נותן לגיטימציה להשתמט . לא יעזור לך . גם אם יהיו עוד מאה אלף "פתחים" כמו שאתה טוען , שום דבר זה לא תירוץ . יש חוק במדינה והוא להתגייס . ככה זה עובד . כמו שאתה משלם ביטוח לאומי כי זה החוק , ככה צריך להתגייס לפי החוק . נכון שלא היית רוצה שמישהו ישחק אותה נכה כדי לקבל קצבת נכים מביטוח לאומי , למרות שהוא לא?

Moridin

New member
שוב, אני לא אומר שמשתמטים הם אחלה אנשים

אני אומר שהצבא מעוניין בהשתמטות. באמת המון מהמשתמטים הם פציפיסטים, או סתם אנשים שחושבים רק על עצמם ולא מעוניינים בטובת המדינה. אני רק חושב מה היה קורה אם כולם היו מתגייסים. אם 60% מתגייסים היום, אז להגיע ל-80% זה תוספת של שליש מכוח האדם לצבא. שליש! זה אומר להגדיל את כל בסיסי צה"ל בשליש. וקרוב לודאי שזה לא יוסיף אנשים לשירות קרבי, אלא רק לשירות עורפי, כי מי שהולך לקרבי יש לו מספיק מוטיבציה כדי להתגייס בכל מקרה, אנחנו מדברים פה על האנשים שמשוחררים על חוסר מוטיבציה (ה-"משתמטים"). ונקודה נוספת ששווה לחשוב עליה - תחשוב איזה עיוות מזעזע מתרחש פה. חוקי המדינה קובעים שעל הצבא לגייס את כולם, אבל הצבא פועל בכיוון ההפוך לחוקי המדינה, ופועל כדי שחלק מהאנשים שצריכים להתגייס לא יתגייסו! זה לא יאומן. נשאלת השאלה, איפה הבעיה - בצבא, שלא רוצה לגייס את כולם, או בחוק...

הנושא הוא מורכב

אבל צה"ל לא מעוניין בהשתמטות , זה פשוט מגוחך בעיניי שאתה אומר זאת . אני סומך על צה"ל שהוא היה יודע מה לעשות גם אם יהיה 80% מתגייסים . ושוב , חסרים חיילים . אני יודע מניסיון אישי שחסרים אנשים . כל פעם שאני הולך למילואים בוכים לי שם שאין חיילים (הציעו לי לחזור לקבע אחרי שאני משוחרר 3 שנים) .

Moridin

New member
קבע

קבע זה משהו אחר. אתה לא חוזר לקבע כי התנאים על הפנים, נכון? אם היו משפרים אותם לרמה מספקת, תאמין לי שכל בעיות כוח האדם היו נפתרות... הבעיה פה היא לא השתמטות אלא מחסור בכוח אדם עם מוטיבציה לשירות קרבי, שמוכן לשרת בקרבי גם בחינם. אין הרבה כאלה ויש להעריך אנשים כאלה, אבל מה לעשות - כשאתה בא למלא את השורות, אתה לא יכול להסתמך על זה שתמיד תהיה לאנשים מוטיבציה. תציע כסף ויהיו לך אנשים. ככה העולם עובד. ההשתמטות מצה"ל לא קשורה לנושא. מי שלא רוצה לשרת בקרבי, *לא ישרת בקרבי*. חייל קרבי צריך לעבור הכשרה עצומה ולחיות תחת לחץ, ואי אפשר לעשות את כל זה בכפיה. מי שהיום משתמט מצה"ל, אם הוא לא היה משתמט הוא היה משרת שירות עורפי. אנשים לא הופכים להיות ממשתמטים לקצינים בסיירת מטכ"ל...

אני לא חוזר כי אני באמצע הלימודים

זה בעיה להפסיק את הלימודים באמצע שנה ב' . לא כל מי שלא הולך לקרבי הוא לא תורם . אני שירתתי בתור תומך לחימה , והעזרה שלנו לצבא הייתה ענקית , גם בתור מילואימניקים במלחמה האחרונה . ויודע מה , גם אם מישהו ישרת שירות עורפי זה בסדר גמור , בטח ובטח עדיף מאשר להשתמט .

Moridin

New member
גם אם הצבא לא רוצה אותו?

זה לא עובד ככה, לצבא יש סט משימות מוגדר ויש מספר מאוד מסויים של אנשים שהוא צריך כדי לבצע אותן כהלכה. אתה לא יכול פשוט להוסיף לצבא עוד עשרת אלפים, עשרים אלף אנשים ולצפות שכולם עדיין יעבדו באותה ניצולת למרות שפתאום יש עשרים אלף אנשים נוספים שמתחלקים באותה עבודה. אתה מדבר על הוספת סדר גודל של מאה אלף איש לצבא. זה פשוט לא שפוי. מספר מטורף. זה שבסין יש שמונה מיליון חיילים לא רלוונטי. השטח של סין גדול יותר מהשטח של ישראל וזו בכלל דיקטטורה, שמעסיקה את הצבא בהגנה על השלטון. בקנה מידה ישראלי, הצבא כמובן לא יכול לגדול עד לגודל של צבא סין...

אני נותן את הקרדיט לצה"ל שהוא יידע

לחלק נכון את האנשים , ולהשתמש בכולם לפי יכולתם . אין שום סיבה שבעולם שתיתן לגיטימציה להשתמטות , פשוט אין.

Moridin

New member
זה לא עניין של חלוקה נכונה

אני מדבר פה על כמה אנשים צריך בשביל שהצבא יתפקד בצורה תקינה. אם תוסיף אנשים על המספר הזה, גרעת המון אנשים מהכלכלה ובכך החלשת את הכלכלה הישראלית, אבל לא הוספת *שום דבר* לביטחון. אלה אנשים מיותרים. ההיגיון לא נראה לך? נניח שהצבא צריך לעשות כך וכך עבודת מודיעין, כך וכך חיסולים מהאוויר, כך וכך פעולות מיוחדות, כך וכך הגנה על מאחזים, כך וכך אנשים לתחזוק שוטף של חיל האוויר, וכן הלאה. לצורך כך צריך, נניח, מאה אלף אנשים. אם תיקח מאתיים אלף אנשים לעשות את אותן פעולות, אז יש לך מאה אלף אנשים מיותרים.

אני מבין מה שאתה אומר

ואני שוב אגיד : תן את הקרדיט לצה"ל . הלוואי ונגיע למצב שיהיה לנו עודף של חיילים בצה"ל , הרבה בעיות ייפתרו לנו עד אז. מכיוון שזה לא יקרה בגלל אותם משתמטים , הסר דאגה מליבך .

Moridin

New member
לצה"ל? הקרדיט הוא בטח לא של צה"ל

מי שקבע כמה חיילים יש בצבא זו הכנסת (שאמרה שכל אזרח מתגייס בגיל 18 לשנתיים או שלוש). הצבא צריך לסגל את עצמו איכשהו למצב הנתון הזה. אבל איך אתה יכול לקבוע שבצבא יש מעט מדי אנשים אחרי שכל מיני ועדות וכו' המליצו על קיצור משך שירות חובה לבנים בשנה עד ארבעה חודשים? זה אומר, למעשה, קיצוץ של ארבעה חודשים חלקי שלוש שנים בגודל של הצבא. 11%. אף ועדה לא קבעה שיש מחסור בכוח אדם - ההיפך. כל הזמן מתלוננים על אבטלה סמויה ענקית וממליצים לקצץ בגודל הצבא. אז מה אני אמור להסיק מזה? הבעיה היא שלהמון אנשים יש ראיה מיסטית של הצבא - "צבא העם", "כור היתוך", מה שלא יהיה. זה אומר שאם יבוא רמטכ"ל או שר ביטחון או ראש ממשלה וינסה להנהיג רפורמה במבנה הצבא - שתכלול בין השאר מיפוי של כל מה שהצבא אמור לעשות והערכה של כמה אנשים הוא צריך בשביל כל דבר - כל מיני אנשים כמו האלוף שטרן, וכל העדר שמחשיב את עצמו ציוני למרות שהוא בעצם סתם שמרני, כולם יקפצו עליו וידברו על פגיעה בערכים. אבל ככה זה. צריך לחשוב ישר, לא עקום ובטח שלא מיסטי.

ואיך זה שהגדילו את השירות של הבנות

משנה ו 9 ל שנתיים? ועובדה שלא קיצרו את השירות ל שנתיים וארבע חודש . ונכון , צה"ל זה צבא העם , העם משרת בצבא ולא מישהו אחר נכון? אם העם לא ישרת אז מי ישרת? העם משבדיה!?

Moridin

New member
כי שנה ו-9 זה פרק זמן מגוחך

גם כשבנות משרתות שנתיים רוב הזמן מתבזבז על הכשרה. המגמה היתה להשוות את משך השירות של בנים ובנות. רצו לקצר את השירות בארבעה חודשים לחיילים עורפיים, וכבר דיברו על זה ברצינות, ואז פרצה מלחמה. הסיבה שבגללה ביטלו את קיצור השירות היא פוליטית לגמרי. כי באווירת הכישלון של צה"ל, לך תמצא ראש ממשלה שיהיה מוכן לדבר על זה שצריך להפחית את מספר האנשים בצבא. גם ככה 80% מאזרחי ישראל רצו לפטר אותו.

למעלה