זו בעיה
זה לא יקרה, כי לשניהם יש אינטרס. או ששניהם אידיאולוגיים, מהזן של "כור היתוך" ו-"צבא העם". מה שלא יהיה. העובדה העצובה כיום היא שאף אחד לא יודע כמה אנשים צריך בצבא, בגלל שהצבא תמיד נמנע מלעשות את החישוב של מה הוא צריך לעשות, כמה אנשים הוא צריך בשביל כל דבר, וכמה אנשים הוא צריך בסך הכל. את החישוב הזה *חייבים לעשות*, כי אם יש מחסור בחיילים אז אני הראשון שאצעק לשמיים שחייבים להעלות את שכר חיילי החובה והקבע כדי להעלות את המוטיבציה לשירות. אנחנו חייבים שהצבא יהיה חזק אחרי הכל, ואם יהיה בו מחסור בכוח אדם אז אנחנו בבעיה קשה. לא יתכן שהצבא ימשיך להתנהל בצורה חובבנית, בלי חשיבה קדימה, בלי חשיבה מונחית צרכים. היום הצבא מקבל X אנשים מהבקו"ם, והוא צריך להתמודד עם זה. זה חייב להיפסק. אני אומר את זה אפילו שאני לא ראש אכ"א. זה היגיון בסיסי. אם, לעומת זאת, צריך פחות אנשים ממה שיש היום, אז הצבא רואה את זה כבעיה - הוא פתאום צריך לעשות שינויים מבניים, לקצץ פה ושם, לסגור בסיסים שאין שום הצדקה שיהיו קיימים ולהעביר אותם לבנייני משרדים ברעננה (זה יותר זול). להפריט חדרי אוכל (זה יותר זול). לעומת זאת למדינה זה מצויין - הכלכלה תגדל בבת אחת בעשרות אלפי אנשים במגזר הפרטי. גן עדן. באשר לשאלה שלך, אני לא ממציא נתונים, יש המון ועדות ודו"חות ודברים כאלה שפורסמו בפורום ע"י user ואחרים. קרא אותם.