חלק מהתשובות
קונסטרוקטור - חיה, האדריכלית שלנו גובה מאיתנו 1000 דולר על קונסטרוקטור, כך שכן- זה מחיר סביר. כבר דיברו איתי אפילו על כפול.... מכון העתקות שמש - היא העריכה (זו הערכה כמובן) שיהיה מדובר על משהו באזור ה 1000-1500 ש"ח אם אני זוכרת נכון. לגבי מפקח בניה - ממה ששמעתי מפה ומשם - מדובר על סכום שמסתובב באזור ה 1000-1500 דולר לחודש בנייה. ככה שאת מסתכלת על משהו כמו 10000 - 15000 אלף דולר. מעצבת הפנים שלנו הציעה לנו אתמול הצעה שנשמעת לי מאד מפתה, ואני בהחלט שוקלת אותה, אבל אני ל איודעת להגיד לך כמה היא תרצה עליה, היא עוד לא נתנה לי הצעת מחיר - היא הציעה לי לקחת מפקח בניה רק לנושא השלד, וכל מה שקשור בעבודות שאחרי השלד והיציקות וכו' (דהיינו - אלומיניום, קרמיקות, גבס, טיח, צבע, חשמל וכו' וכו' - כל מה שנחשב "גמר") - היא תעשה את הפיקוח הקבלני. ככה אני אדע שיש מישהוא שהוא מטעמי , ושמכיר את הניוואנסים של העיצוב עד הפרט האחרון ושיחסוך לי הרבה מאד תקלות בדרך. היא אמרה לי שבכל מקרה זה יעלה לנו בטוח פחות ממה שיעלה לקחת מפקח לכל התקופה. מעצב פנים רגיל מגדיר בצורה מאד ברורה מה רמת הפיקוח - זה נקרא פיקוח על. היא מציעה בנוסף לעשות את הפיקוח הצמוד - וזה נראה לי מאד נכון. האם יש לך מעצבת פנים? או שזו האדריכלית שלך? כל הנושא של עלויות של היועצים והמיסים - לפחות ברמה של הערכות - האדריכלית שלך אמורה לדעת לתת לך את ההערכות האלה.