מי אמרה שהיא מאחסנת רהיטים ?

ariks11

New member
../images/Emo13.gifבקשר לחשמל

את נפגשת עים אדריכל ויועץ חשמל ש"מתרגמים" את רצונותייך וצרכייך לשפה מקצועית ושרטוטים, ומוציאים מפרט טכני לקבלן חשמל. קבלן חשמל בונה לך את מערכת החשמל ואחראי להעביר אותה ביקורת ח"ח לאחר התשלום לח"ח, לח"ח אין ולא יהיו הנחיות או רצונות בקשר לביתך מחוץ לדרישות החוק אותן יודעים החשמלאי ויועץ החשמל. אים את מכירה חשמלאי טוב ואמין ויש לך שפה משותפת איתו ואת סומכת עליו תוכלי לוותר על יועץ החשמל אך זה הימור שעלייך לשקול אים את מעוניינת לקחת....... בכול מקרה יש גם פורום של חשמל ותאורה, את מוזמנת להיכנס ולהתרשם.

fireman

New member
לא לוותר על יועץ חשמל שיתכנן את

המערכת. העלות נמוכה יחסית והתועלת רבה. לוותר על מעצב פנים ולא על יועץ\מתכנן חשמל

fireman

New member
עצה לגבי מיזוג וקחי את זה כטיפ

מהניסיון המר שיש לי בעניין הזה אצלי בבית תיכננתי לכל חדר מזגן משלו. בשיא טמטומי התקנתי את כל הצנרת כבר בשלב השלד באמצעות חברת מזגנים שביצעה את העבודה עפ"י חו"ד של יועץ מיזוג שלדעתי היה מיותר לחלוטין כי הוא בעצם ממש העתיק את מה שבמילא תכננתי לעשות. עלות כל הכנה שכזו, 400 ש"ח בזמנו לכל מזגן. היום, כשהבית כבר בנוי, כל התקנה עולה בסביבות 500 ש"ח ובמילא כוללת את מרכיב הצנרת. מה שיצא זה שעשיתי למתקינים חיים קלים כי מה שנשאר להם זה לקדוח 4 חורים בקיר, לתלות את המזגן כמו תמונה ולחבר לצינורות ושלום על ישראל אבל אני עדיין משלם 500 ש"ח על התקנה של כל מזגן. מה שהופך עלות התקנה של מזגן לכמעט 50% מעלות המזגן כולו. הפתרון הוא להכניס בקירות צינורות 3 צול (אם יש מי שיכול להכין גיברית מה טוב) עם מקסימום 2 פניות המורכבות משתי זוויות של 45 מעלות המחוברות אחת לשניה ולסתום את זה עם פקקים, כשתרצו להתקין את המזגן פותחים את הפקקים, משחילים את הצינורות פנימה וסותמים עם פוליאורטן מוקצף.

yrnkrn

New member
ההכנה שעשית הייתה נכונה

ההכנה שעשית הייתה נכונה הטעות היא שלא סיכמת מחיר התקנה מופחת למזגנים בגלל שההכנה כבר נעשתה. אני לא בטוח כמה פתרון צינורות שלושה צול יעבוד כי צינורות נחושת של מזגן וביחוד לגז הירוק ו\או למזגנים גדולים הם קשיחים מאוד ולא ניתנים להשחלה דרך שום זויות באמצע הצנרת שלושה צול.

fireman

New member
אז זהו....שכן סיכמתי....

אבל אתם יודעים איך זה.....פתאום "זה לא ככה" ו"זה גז חדש" ו"זה גז ישן" סיפורי אלף לילה ולילה בקיצור (הצנרת אגב היא של גז חדש) הבאתי מתקין פעם אחת, בפעם השניה והשלישית כבר קניתי סט כלים לצינורות נחושת והתקנתי בעצמי שיחפשו את החברים בדפי זהב.

Rשף

New member
קצת תשובות

1000$ ל 200 מ"ר זה בקצה התחתון של המחירים, תכניסי לתקציב 1500$
פשוט לקחת מתקין רציני ולהבטיח לו שתזמינו אצלו מזגנים והכנות
לא יודע, בעיקרון ניתן לוותר על יועצי חשמל ואינסטלציה. יועץ אינסטלציה שמכין תוכנית להגשה בלבד (אם אתם צריכים) יעלה אלפי שקלים בודדים
יועץ פיתוח=אדריכל נוף. צריך כזה, רוב האנשים מוותרים או דוחים לאח"כ
העתקות (כבר מזמן לא שמש) עולה 100-200 ש"ח לסט תוכניות, תלוי בכמות ובמכון. אנחנו הוצאנו אינספור תיקונים ושינויים, תוכניות עבודה יעלו יותר כי יש יותר דפים, וזקוקים לכמה עותקים למכרזים לקבלנים (אפשר לג'נגל ביניהם עם סט אחד) אם נזהרים אפשר לסיים עם 1000-2000 ש"ח.
אגרת בנייה זה קל- תשאלו ברשות שלכם, שמעתי על מחירים מ 10,000 ועד פי ארבע לבית של בערך 200 מ"ר.
מפקח בסדר גודל של 1000$ לחודש
תוסיפי ~8000 ש"ח לחברת חשמל (יש באתר שלהם סכום מדויק), ISO למינהן (ביקורת בטונים), פנוי פסולת ועוד
1000$ למ"ר זה מצוין, אבל השונות גדולה, למשל קידוחי הנסיון יכולים לייקר את הביסוס שלכם ב10,000$ ויותר.

yasming

New member
ענת,אל תשכחי את המס רכישה

שזה גם סכום לא מבוטל {אני שילמתי 27000 ש"ח}

ענתש

New member
מס רכישה על מה ?

כבר שילמתי כל מה שקשור בקרקע (למעט אגרת ביוב שאני יודעת את מחירה). שילמתי כבר מס רכישה וגם שולם פיתוח ואין הטלי השבחה או היוון (לא אדמת מנהל).

ענתש

New member
ויצא לי מאד זול ההיתרי בניה...

איך זה ? לוקחים אצלינו 30 ש"ח למטר שטח עיקרי ו-3.66 ש"ח לשטחי אחסון וממ"ד. לשטח מרוצף חיצוני או פרגולה לוקחים 3.66 ש"ח ולמטר רץ גדר לוקחים 0.37 אגורות. חישבתי בערך ויצא לי משהו כמו 6000 ש"ח.

fireman

New member
ספר לי על זה

27000 ש"ח זה מה שעלו ההיתרים. וזה עוד לפני שנדבר על החישובים השערורייתיים שלהם לגביית הארנונה.

כבר שילמתי 1600 ש"ח על עותקי תכניות

ועדיין עוד לא קיבלתי אישור בניה למה קידוח נסיון מיקר כל כך ?

Rשף

New member
הקידוח לא מייקר כלום

התוצאות עשויות לייקר... אנחנו כנראה עוברים מפלטות זולות יחסית לכלונסאות או רפסודה, עדיים מחכים לתוצאות.

Rשף

New member
יצוף על חול

ואם האקלים יתחמם והים יעלה אז בהחלט הרווחת בית צף
רפסודה זו פלטת בטון מתחת לכל הבית, היא משמשת לביסוס במקומות בעייתים, איש האש בטח ירחיב יותר ממני. החיסרון הוא במחיר- היא עולה כמעט כמו קומה של בית.

הייתי מוכן לעשות זאת במקום כלונסאות

נראה לי שזה יותר זול ויותר קל לבניה מאשר כלונסאות .

למעלה