מי אמרה שהיא מאחסנת רהיטים ?

fireman

New member
זה לא בדיוק פלטה מתחת לכל הבית

מדובר בעצם בכלונסאות קצרות יחסית שהקצה שלהן הוא פלטה מבטון, זה נראה כמו T הפוך בחתך מהצד הייקור הוא בצורך לבצע חפירה עד לעומק התחתון של הפלטה, לבצע הכנה ליציקה באמצעות בטון רזה שעליו מרכיבים את המסבך של הרגל יוצקים את המשטח ולאחר מכן יוצקים את הכלונס עצמו כמו עמוד רגיל ולאחר מכן מכסים את הכל בחול. בהשוואה לקידוח רגיל המחיר יקר משמעותית.

אלו הן פלטות רגילות לבניה בחול

לא נראה לי שהן יותר יקרות מקידוח כלונסאות באדמת חמרה

איזה יופי שיש פורום

עכשיו אני יכולה להסביר למה אצלנו היסודות נבנים בשיטה ככ שונה מהארץ אם אתם רוצים הסברים מצויירים יש לי תוכניות של זה

Rשף

New member
מנצל אותך-בכמה אתה מעריך את הייקור?

ומה כשיש אדמה חרסיתית (כלומר לא טובה לביסוס) ?

fireman

New member
לא הייתי רוצה לענות לך

כשאני לא יודע בוודאות. אבל אני מניח שזה יהיה יקר משמעותית בגלל מרכיב החפירה ובגלל אופן היציקה (בתבניות) כשאתה קודח כלונס אתה זורק לתוכו את המסבך וממלא בבטון בבניה על דוברות אתה צריך לחפור, לצקת בטון רזה, על זה להתקין את המסבכים של הפלטות, להרכיב טפסנות ולצקת לאחר הייבוש אתה מרכיב על הרגל את המסבך של העמוד, שוב טפסנות ושוב יציקה. מתייבש, מפרקים, מכסים באדמה ויוצקים קורות יסוד הייקור נובע מהחפירה עצמה (כמו למרתף בערך) צורת היציקה (2 שלבים) שלשניהם תצטרך להביא משאבת בטון (בכלונסאות רגילות אפשר לשפוך מהמיקסר ישר לתוך הבור-כאן לא) ומשך העבודה הוא הרבה יותר ארוך. אני אזרוק לאויר ייקור של פי 3 לערך לעומת כלנסאות במקרה הזה אגב, לא תוכל לוותר בשום אופן על שירותיו של יועץ ביסוס.

fireman

New member
קידוחים זה חארטה...

אני ב99 שילמתי 150 ש"ח לבור. הקודח ירק שם דם והמכונה ירקה דברים אחרים. בכל מקרה הוא אמר שאם היה יודע שהאדמה כל כך קשה הוא היה לוקח פי 2. כמה עולה היום קידוח?....אין לי שמץ ירוק. אבל אני יודע שיום עבודה של שופל זה פי 3 מעלות יום עבודה של מחפרון אם יהיה מוכן לעבוד לפי יום. (תצטרך פעמיים - פעם לחפור, פעם לכסות) אם זה לפי מ"ק אתה תצטרך משכנתא קטנה. יציקה של משאבת בטון בין 600-1000 ש"ח + מע"מ (תכפיל ב2 לשתי פעמים) וצריך לקחת בחשבון את מרכיב העבודה. בקידוח העבודה רובה היא של הקודח. גם הקידוח עצמו וגם החדרת המסבך. את השאר עושה המיקסר בנסיעה לאחור ומשיכת ידית אין תבניות, אין טפסנות, אין עבודות הכנה ואין המתנה בין שלב לשלב.

Rשף

New member
אצלי כלונסאות כנראה לא בתפריט

חול, אדמה חרסיתית ואת הכורכר עוד מחפשים

fireman

New member
איפה אפשר לקנות מכונת קידוח?

נראה לי תמוה מאוד כזו עליית מחירים מאז 99.... הרי מה השתנה מאז מלבד מחירי הסולר שגם הם לא מצדיקים כזו עליה במחיר?

באדמה שאני עומד לבנות יש צורך

בקידוחים של לפחות 10 מטר עומק ולא רק ביסודות של הבית אלא גם בכל יציקה אחרת כלומר גם מתחת לפרגולות לשבילים ולגדר .

Rשף

New member
מחירי מכונות הקידוח בדולר או יורו ?

מחירי חלפים? מחיר שעת עבודה?

למעלה