מי בעצם המפלגות המתמודדות?

Wainshtein Lev

New member
מאיפה הבאת את זה?!

"10% חרדים, 10% דתיים לאומיים, 10% דתיים מסורתיים, 25% מסורתיים לא דתיים, ו45% חילונים (כולל הרבה חילונים עם "זיקה למסורת")" ויש גם כמה דתיים חילוניים גם... אבל נניח אפילו שאתה צודק (ואתה לא, אבל נניח), תענה לי רק על שאלה אחת: אני, כחילוני, מפריע לך לחיות כדתי\מסורתי\שומר כשרות\בעל זיקה לדת בדיוק ברמה שאתה רוצה? לא? אם כן למה אתה, בעל הזיקה לדת, מפריע לי. החילוני, לחיות איך שאני רוצה?

benjil

New member
שאתה בור זה הבעיה שלך

נתונים אלו פורסמו באין ספור מחקרים וסקרים, בעיתונות ובאקדמיה עם ינויים קלים לפי השאלות (למשל לפי שמבדילים בין מסורתים דתים ומסורתים לא דתים או לא), אבל אל תיתן לעבודות לבלבל אותך. לגבי השאלה השניה: החילונים אינם מפריעים לאף אחד כחילונים אבל כשהם מנסים לכפות את השקפותיהם: דרך התקשורת, הפרסומות, הסרטים, או דרך בג"צ. כשהם רוצים לכפות אוכל לא כשר כי "מפריע להם", כשהם כופים על עובדים לעבוד בשבת וכו..

RedCherry

New member
לא הייתי הולך וקורא לו בור

חילונים שמנסים לכפות את השקפותיהם??? פרט נמק והדגם, לא מכיר. אף אחד לא כופה אוכל לא כשר, אתה אל רוצה לאכול אל תאכל. כופים על עובדים לעבוד בשבת?!?!? על מה אתה מדבר?! אני אשמח לקבל דוגמאות מדויקות. לאומת זאת, קיימים לא מעט דוגמאות מעולות של כפייה דתית, למשל, המס שמקבלים על עבודה בשבת. למה בדיוק? לא רוצים לקנות בשבת? לא צריך! אל תכריח את כל שאר המדינה לנהוג כמוך!!!

benjil

New member
אתה חי בישראל ?

אכן החילונים כופים ועוד כופים. הכי מצחיק אגב שאני *לא* דתי. קודם כל, התקשורת בשליטה מוחלטת של החילונים מהזן הקיצוני ביותר. התקשורת אינה משפיעה ? היא לא קובעת דרכי התנהגות בילדים, לא מפשיעה על תפיסות העולם של הצופים והקוראים ? התקשורת אינה כופה את השקפותיה עלינו ? לגבי העבקה בשבת: אתה בטח צוחק ! כמובן שכופים ולא מעט על העובדים לעבוד בשבת. אני עבדתי בחברה המפעילה בין השאר שירות לקוחות 24/7. כמובן אדם דתי לא יכול להתקבל בכלל בחברה (שזה בניגוד לחוק) כי הוא לא יעבוד בשבת. אבל גם האנשים שאינם דתיים ואינם רוצים לעבוד בשבת נאלצים לעבוד בשבת כדי לא לאבד את המשרה שלהם. אין להם ברירה: להסכים או להיות מובטלים. אני מכיר עשרות חברות כאלו באזור תל אביב.

נושא השעות קשור למדיניות החברה

אבל התקשורת היא חילונית?! אתה חי בהזיות או משהו??! התקשורת היא בכלל לא קרובה לחילוניות! תבין, חילוני=אתיאיסט, זה משאיר מעט מאוד חילונים בארץ! אין דבר כזה חילונים, התקשורת הולכת עם הזרם החברתי, עם התרבות הנמוכה, ובידור המוני וזול, לדוגמא: דודו טופז, היכל התרבות. וכמו כל תרבות בידור זול, הולכים עם הזרם, כמה תוכניות שמערערות על קיום אלוהים? שמעלות שאלות קשות בנוגע למשבר והקרע שיש בעם? ואני מדבר על תוכניות רציניות כמובן, לא על חרא צרוף שהגיע מערוץ 2! הטלויזיה היא מסורתית, שמאלנית ועממית. אני לא מבין אך כל זה הולך, אבל לצערי זה ככה.

benjil

New member
חילוניות אינה אתאיזם

יש לך בעיות של חינוך. אין החילוניות שווה לאתאיזם. בכלל לא. מכאן שאין ממש קשר בין מה שאתה כותב לבין המציאות.

One Echoe

New member
אתה טועה.

אתאיזם זה אחד שאינו מאמין באלוהים. תרבות חילונית היא תרבות ללא דת. רוב החילונים כן מאמינים באלוהים, ואף לפעמים מבצעים פולחן דתי כזה או אחר, בעיקר בכיפור.

RedCherry

New member
אני מאמין שחלקית כבר ענו לך, אבל

אני חייב לענות בעצמי. תקשורת- אני לא זוכר את עצמי אי פעם כופה על דתי כלשהו לצפות בטלוויזיה. גם לא זכור לי שאלוהים אי פעם הזכיר את הטלוויזיה, אז איך זה קשור? ועכשיו, למרות שזה לחלוטין סובייקטיבי, התוכניות הטובות באמת הן, מה לעשות, חילוניות שמאלניות (ראה Simpsons, Southpark, seinfeld ועוד הרבה תכניות שנאי לא ממש יודע לאיית). עבודה- כן, ונניח שאני מאמין שאסור לי לגעת בחומרים מתכתיים (אלוהים אמר לי!), כל המפעלים ישנו את המכשירים שלהם בשבילי? ומה עם נכים? אתה יודע כמה מפעלים לא מאפשרים (מבחינה פיזית) לנכים לעבוד אצלהם? מתי התרעמת על זה? זה בערך כמו לשתגיד שעלית כופה את השקפותיה על אנשים שאלרגיים לחלב.

benjil

New member
אמי מאמין שאתה לא יודע לקרוא

חוץ מזה = Southpark זה ממש לא שמאלני, להפך.

RedCherry

New member
הו, הו, הו

זה ועוד איך שמאלני! השאלה היא פוט איך אתה מסתכל על זה. עם אתה רואה איך הם צוחקים על הומואים וצמחונים, ואז אומר שהם ימנים, אז לא הבנת את התכנית. בכל פרק (בעיקר מהחדשים) יש איזשהו מסר גדול אחד שהתכנית מנסה להעביר, והמסר הזה הוא, 90% אחוז מהזמן, מסר שמאלני.

benjil

New member
באמת בעיות בהבנה

South Park תוקפים את כולם אבל את השמאל הליברלי האמריקאי פי 10 יותר חזר מהימין. למעשה הם בדרך כלל תומכים בגישה של השכל הישיר שאינה מתיישרת עם התפיסות השמאלניות. חוץ מזה, אם זה לא ברור לך בסדרה, אתה מוזמן לצפות בסרט טים אמריקה. אחרי זה אי אפשר להגיד שפרקר וסטון הם אנשי שמאל.

Wainshtein Lev

New member
הרי כתבתי "נניח שאתה צודק"

קיבלתי את ההנחה שלך, טוב? נעבור לחלק המהותי: אני, כחילוני, כופה על דתי לנסוע בשבת? לאכול לא כשר? להינשא בטכס חילוני? להקבר בטקס חילוני\ללא טקס כל? לעבוד בשבת? אדון דתי, לא רוצה לאכול חזיר? אל תאכל! למה אתה מפריע לי לעשות זאת? למה לחוקק חוק נגד מכירת בשר חזיר? אל תתן תעודת כשרות לחנות שמוכרת, אבל מאיפה לך החוצפה לחוקק חוק נגד המכירה עצמה? אדון דתי, לא רוצה לנסוע בשבת? אל תיסע? למה לזרוק אבנים בכביש רמות? אדון דוס, לא מתאים לך פרסומת לג'ינס עם בחורה באוברול ללא חולצה, אל תסתכל! למה לשרוף את התחנה? אדוני הדוס, לא רוצה לראות ציצים? אל תקנה פלייבוי! למה להוציא חוק נגד פורנוגרפיה? מיסטר מאמין, לא מתאים לך להינשא בלי רבי? חופשי! תינשא עם רבי! מה, אני מפריע לך? אבל למה אני, שלא רוצה רבי, צריך לנסוע לקפריסין? לא רוצה לעבוד בשבת כי יהוה אסר עליך? על תעבוד בחברה שבה עובדים בשבת! יש מספיק חברות בארץ שלא עובדות בשבת. אבל אם אני עצמאי, ורצה לפתוח את החנות שלי בשבת, מי אתה בכלל שתבוא ותגיד לי (כלשון הגשש) מה מגדיל לי ומה מגעיל לי? מאיפה החוצפה הזאת בכלל?! אני בור ועם הארץ?! רק בור ועם הארץ יכול לכתוב שהחילוניים "רוצים לכפות אוכל לא כשר". רק בור ועם הארץ יכול לא להבין את ההבדל בין הרצון להיות בעל אפשרות בחירה לבחור מה אתה רוצה לאכול לבין לאכול רק כשר כי "ככה אמר יהוה"! לא מאמין ביהוה! מה תעשה לי? לא רוצה לחיות לפי מצוותיו! מה תעשה לי?... נכון: תחוקק חוקים נגדי. כי הרי "כל ישראל ערבים זה לזה" הזה שאני חוטא זה אשמתך מר דתי, "BIG BROTHER". וזה שאתה לא משרת בצבא ובכל זאת מקבל מהמדינה פי אלף יותר ממני - זה אשמתי.

benjil

New member
עוד פעם אתה מתבלבל

כמו כל החילונים הקיצונים, אתה חושב ש"רק" לדתיים אכפת מכשרות או פורנוגרפיה וכו'.. וגם מתבלבל בין חרדים לדתיים לאומיים, וגם מכליל אותי בטירוף שלך. אני לא דתי, אני משרת במילאים, וכנראה משלם הרבה הרבה יותר מיסים ממך. החוק נגד הפורנוגרפיה הוא חוק שנולד מיוזמת התנועות הפמיניסטיות ולא יוזמה ל הדתיים. החוק נגד מכירת חזיר הוא חוק סמלי שבא לעגן את הזהות היהודית בתוך המדינה. מאות שנים היהודים דווקא סבלו ודוכאו כי סרבו לאכול חזיר. אין חוק נגד שרימפס למרות שזה לא יותר כשר. גבי השבת, מעבר לאספקט הדתי והתרבותי, מדובר כמובן בחוק חברתי: לא רק בעניין שכבר נדון של כפייה על העובדים לעבו בשבת (ועל זה לא ענית בכלל - אין כאן שום ברירה עבור העובדים), אלא גם עבור העסקים הפרטים והעצמאיים: אם אתה מאפשר לחנויות הגדולות לפתוח בשבת או שאתה מחסל את החנויות הקטנות, או שהן גם חייבות לפתוח בשבת !

Wainshtein Lev

New member
שמע, אתה דמגוג לא קטן.

ראשית, לא כתבתי שרק לדתיים אכפת. שנית, אינני מכליל אותך בשום דבר, אולם אתה איך-שהוא הצלחת להדביק לי תווית של "חילוני קיצוני" (מה זה בכלל?!) ושל מטורף. שלישית, זה שאתה לא דתי זה רק עניינך. זה מה שניסיתי להבהיר קודם, ואת זה הדתיים לא מוכנים לקבל. רביעית, לא יודע כמה מיסים אתה משלם ולא אכפת לי. מה אכפת לך כמה אני משלם? חוק הפורנוגרפיה נולד בתנועות פמיניסטיות אבל הועבר ע"י הדוסים. חוק ההפלות אני לא יודע ע"י מי נוצר, אבל הועבר ע"י הדוסים. חוק החזיר הוא חוק סמלי בעיניך? מה הוא מסמל, אמרת? את הזהות היהודית? אצלי הוא מסמל את הדיקטטורה הדתית "אתה לא תאכל מה שלא נרשה לך!" לגבי השבת, זה שאתה טוען שלא עניתי לך מראה שאו שאתה לא קראת טוב או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא: "לא רוצה לעבוד בשבת...? על תעבוד בחברה שבה עובדים בשבת! יש מספיק חברות בארץ שלא עובדות בשבת. אבל אם אני עצמאי, ורוצה לפתוח את החנות שלי בשבת, מי אתה בכלל שתבוא ותגיד לי (כלשון הגשש) מה מגדיל לי ומה מגעיל לי? מאיפה החוצפה הזאת בכלל?!" ולגבי מה שאתה כתבת:"אלא גם עבור העסקים הפרטים והעצמאיים: אם אתה מאפשר לחנויות הגדולות לפתוח בשבת או שאתה מחסל את החנויות הקטנות, או שהן גם חייבות לפתוח בשבת!" הם נקראים "עסקים פרטיים" מסיבה פשוטה - הם פרטיים! מי אתה שתחליט בעבורם איך לנהל את עסקיהם?! יודע מה, בוא נסגור את המדינה בשבת, טוב? תחבורה ציבורית כבר אין (אז מה שיש המון אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם רכב פרטי ותקועים בשבת בבית, בלי יכולת אפילו לצאת לים. זבש"ם. שיקנו אוטו!) בוא נסגור את אל-על ושאר חברות התעופה (הרי העובדים שלהם חייבים לעבוד בשבת, מסכנים) ושלופטנזה תשתלט על השוק. מה יש, חייבים כדורגל בשבת? לא חייבים. קולנוע בשבת? למה?! המסריט המסכן... מסעדות בליל שישי? השתגעת? מה עם הטבח והמלצרים? לא מגיע להם זמן איכות עם המשפחה? להמשיך? או שכבר הבנת?

benjil

New member
אכן אתה קיצוני

באמת קשה לך להבין מה שכתוב ? אתה מבר על בחירה כשאין בחירה. "לך תעבוד בחברה אחרת" ?!? כאילו איפה אתה חי ? אין אבטלה ? אין עוני ? נו באמת אתה לגמרי לא שפוי. כנ"ל לגבי העסקים הקטנים. אתה מתבלבל בין חופש עסקים לבין אנרכיה. באנרכיה שאתה מציע - הרי כולם עושים מה שבא להם והגדולים יכולים לדפוק את הקטנים ללא הפרעה. אבל במדינה ליברלית קפיטליסטית - יש חוקים ויש אינטרס כלכלי וחברתי מובהק להגן על העסקים הקטנים מפני תחרות לא הוגנת. תחורת לא הוגנת היא ההפך מהלירליזם הכלכלי. עכשיו שתה מים, תירגע, ותפסיק להיות קיצוני.

Wainshtein Lev

New member
../images/Emo4.gif

"...יודע מה, בוא נסגור את המדינה בשבת, טוב? תחבורה ציבורית כבר אין (אז מה שיש המון אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם רכב פרטי ותקועים בשבת בבית, בלי יכולת אפילו לצאת לים. זבש"ם. שיקנו אוטו!) בוא נסגור את אל-על ושאר חברות התעופה (הרי העובדים שלהם חייבים לעבוד בשבת, מסכנים) ושלופטנזה תשתלט על השוק. מה יש, חייבים כדורגל בשבת? לא חייבים. קולנוע בשבת? למה?! המסריט המסכן... מסעדות בליל שישי? השתגעת? מה עם הטבח והמלצרים? לא מגיע להם זמן איכות עם המשפחה? להמשיך? או שכבר הבנת?..."

אולי נאזן את זה?

במקום להתווכח את הויכוח המעגלי של מדינת היהודים מדינה לדת היהודית או לעם היהודי ננסה לפתור את זה! מה שהעלנו בשיעור אזרחות שעברנו על חוק שעות העבודה והמנוחה זה לשנות אותו, למחוק תא מהילה "שבת" ובמקומה לשים את המילה "יום מנוחה" כי בכל מקרה הערבים שאינם שומרי שבת יכולים לא לעבוד ביום אחר. אז למה שפשוט לא נעבוד לפי מה שמתאים לאנשים? מתאים לבעל החנות להיות סגור ביום ראשון? בבקשה. בהדר בחיפה יש נוהג של שנים שביום שלישי נראה לי בשעות הצוהריים אין חנויות פתוחות, כולם הולכים הבייתה בלי סיבה, זמן איכות עם המשפחה. מי שרוצה לא לעבוד בשבת לא יעבוד בשבת מאוד פשוט.

אתה לא חושב שאתה מגזים??

הרי את העיקרון השלישי ניסחת אותו בצורה כזאת שזה בזוי ואף אסור לרצות לקבל כוח שלטוני כדי להשפיע, הרי העקרון השלישי שכתבת נובע העיקרון הראשון, כיצד תוכל לדאוג לציבור הבוחרים שלך אם אין לך כוח שלטוני/פוליטי??

למעלה