מי הייתם רוצים שיודח בפעם הבאה?

snailman100

New member
מי הייתם רוצים שיודח בפעם הבאה?

אחרי ההדחה המוצדקת של האחים, נגיע בקרוב לעוד הדחה
אני מקווה שלמרות שהתחזקו בכל זאת יוכי ולינור יודחו, פשוט לא מתחבר אליהן
את מי אתם רוצים לראות עוזב את המשחק
ומי נראה לכם שאכן יודח?

Gרר

New member
יוכי ולינור כי כבר בפעם הקודמת רציתי

לא חושב שזה מוצדק...

הרי המשחק מכור כאשר ההפקה עוזרת לאלכסה ורז להתקדם הלאה (גם אם הם לא יגיעו לגמר, היא עזרה להם להמנע מהדחה) ובמקומות אחרים היא סתם עוזרת לזוגות אקראיים כדי ליצור מתח. אז אין פה שום הצדקה להדחה של התאומים.
&nbsp
ואני רוצה שאלכסה ורז + ההומואים יעופו.

אני לא חושבת שהמשחק מכור

אני כן חושבת שאוהבים פה נורא את תיאוריות הקונספרציה.

בואו ננסה לחשוב על זה רגע...

לפני שהתוכנית משודרת, אני מדבר כרגע על זמן הצילומים עוד לפני שיש פרקים ערוכים. מה המטרה של ההפקה והזכיינית? להשיג כמה שיותר רייטינג (לא לבדר או להשיג תוכנית טובה או כשרה או לחנך או לכבד קהילה כזו או אחרת) בשביל כסף. איך עושים את זה? כל האמצעים כשרים. אם היה אפשר להראות עירום או אלימות (בשביל השוק ותשומת הלב שלבטח תבוא) הם היו עושים את זה. אבל אי אפשר אז הם מנסים כביכול להשיג את הדברים הללו בעזרת צילומי ביקיני נדיבים מאנשים יפים (אלכסה ורז) או משימות דו קרב (נניח הקאנו שצריך להכות אחד בשני). אבל הנקודה היא שהדברים בפועל לא תמיד הולכים כפי שהם רוצים. וההתנהלות בזמן המשימה יבשושית. אין מתח, כל זוג נמצא רחוק אחד מהשני, התוצאה הסופית ברורה לכל אורך המרוץץ. ואם יש תוכנית משעממת אז אין רייטינג ואין כסף.
אז איך נמנעים מזה? משחקים טיפה עם החוקים בזמן אמת (אני מדבר על הצילומים עצמם). עוזרים לזוגות שנראים יותר אטרקטיבים כי זה סקס\אלימות\מצחיק וזה מביא את הרייטינג. למה שזה ישמע מגוחך? כי הם שוברים את הכללים? אילו כללים, מישהו אמר שזה משחק הוגן? את יודעת שבאודישן שואלים אותך ממה את הכי פחודת בעולם ואז שמים לך את הפחד הזה בתור משימה? זה נשמע הוגן (ואני לא מדבר על אחת מהבלונדיניות שיש לה פוביה ממים)? לשנות טיפה את הכללים זה כשר לחלוטין בשביל ההפקה.

אז ככה

בעונה הראשונה של הישרדות שכל הריאלטי היה בחיתוליו, והליהוק היה בין סביר לגרוע ועוד בערוץ 10, אז ההפקה הגמישה את החוקים ואת הפורמט כדי ליצור באז ושהאדם היחיד שידע את המשחק והיה מעניין לא יודח. והם באמת עשו הכל כדי לשמור את דן מנו במשחק.
מאז המלהקים כבר הבינו דבר או שניים על ליהוק וכבר היום יודעים את מי ללהק כדי שיהיה עניין בתוכנית. ולכן, אין צורך בהתערבות גורפת של ההפקה, אבל השם הרע נשאר, אפילו שלא בצדק.
לגבי הטיעונים שהעלת:
עריכה היא הכל. כדי להרוג את הקטעים המתים, מביאים עדויות של המתמודדים. טום ואוריאל מספקים עדויות מרתקות ומצחיקות. גם שי ושני, שבמהלך העדויות מדברים זה עם זו, יוצרים עניין בתוכנית. האחים עם הריבים הקטנים שלהם. אלכסה עם הביטחון העצמי הלא נגמר שלה. אלה עם המבטא וכו'....
כיוון שהליהוק בין טוב מאוד למצויין, אין להפקה צורך להתערב במשחק ולהטות תוצאות, כי אם יפול זוג אחד, יהיו אחרים לא פחות טובים ממנו.
לכן, עורכים את התוכנית ככה כדי שיהיה גם דרמה, גם צחוק, גם מתח ובעיקר הרבה עניין.

אבל מי אמר שהליהוקים מצוינים?

צריך לזכור שבזמן הצילום אין עדויות. העדויות נאמרות לאחר ביצוע המשימות (בהפסקה בין מדינות) ולכן אנשי ההפקה שנמצאים בשטח בזמן הצילומים לא יכולים לחשוב על מה שהמתמודדים יגידו בעדויות. גם לא בטוח שאותם אנשי הפקה במשימות הם האנשים שמראיינים את המתמודדים בעדויות. ולכן לא לכולם יש את אותה דעה בנוגע לטיב הליהוק. זו הסיבה שהם בכל זאת משנים את הכללים.
את יודעת שבמאסטר שף אין בכלל צנרת? מישהו טרח להגיד את זה לצופים? לא, הם פשוט מראים צילומים של מים זורמים בלי לטרוח להראות את הדלי מתחת ללכיור או להראות אותם מזיזים סירים מלאים במים ממקום למקום (הצנרת התקינה מצאת מחוץ לאולפן). הם כבר 4 עונות עם תוכנית סופר מצליחה, למה שלא יגלו את זה לצופים? בשביל מה צריך לתמרן אותנו (שאלה רטורית)?
תמרוני הריאלטי דווקא התחילו הרבה לפני הישרדות אבל היא תופסת את כל תשומת הלב כי זו הייתה הפעם הראשונה בישראל שעושים פורמט כזה. כולל הטריקים מאחורי הקלעים וחשיפת המידע.

מי שעושה את הטסטות של כל זוג

זה מי שהיה איתם בקטע המרוץ וזה גם מי שעורך את הפרק וגם במקרה הם אלו שעושים את הקאסטינג, כך שהם מכירים את הזוגות טוב מאוד.
הם בדרך כלל גם מעבירים היי-לייטים לצוות הפיטסטופ תוך כדי הקטע כדי שאפשר יהיה לערוך לרון שחר טקסט רלוונטי לזוג.

היות ופעמיים כמעט עפנו מול זוג שהיה ברור גם תוך כדי ריצה שיהיה סופר פופולארי, והיות והקהל שלנו היה מצומצם (וגם לקח לו די הרבה זמן להתחבר אלינו), אני מסיק "שקידום זוגות" מטעם ההפקה זה פיקציה. אני לא הייתי משאיר את עצמי על חשבון לירן ורונית. על חשבון הסטלנים כניראה שכן... ;)

just Orli

New member
לא רוצה להישמע מתחנפת

אבל אתם לגמרי הייתם הזוג המועדף עלי מפרק 1, בפער ניכר...
גם אני באה מאווירה אקדמית, ממש הזדהיתי עם ההומור החנוני ועם פרטי הטריוויה שצצו בכל פינה
אבל לא בטוח שזה רוב קהל היעד של התכנית, אז לא יודעת. בכל אופן ממש שמחתי שזכיתם.

באופן כללי אני לא חושב שיש הרבה....

שמזדהים עם הומור חנוני. או ההומור הגיקי שאני די אוהב. אבל הייתי מת לדעת במפורט מי קהל היעד ואיך מתחלקים אחוזי הצפיה בין הקבוצות השונות.

אתה מעמיד אותי בקונפליקט פנימי...

כי כמעט ואין דבר יותר טוב ממתמודד שהיה במירוץ (עובד בכיר בהפקה אני מניח שיהיה יותר טוב, בלי להעליב) בשביל לקבל מידע לגבי אופן הכנת התוכנית. אז קשה להתעלם מהדברים שלך. אבל לפחות דבר אחד בנוגע לאלכסה ורז הוא חשוד וזו העובדה ששלוש פעמים הם מסיימים במהירות את אותה סוג של משימה, דבר שעוזר להם להתחמק מהדחה.
&nbsp

כמהאפשר

New member
קובי, גם ההפקה צוברת "בטחון" מעונה לעונה

בטחון בתכנית, בטחון בקהל.
לא מזמן ישבתי עם עורך מסוים.. שלצערי, אמר לי את הדבר ששמעתי כבר לא פעם אחת כאשר דיברתי איתו על ענין טסטות ועוד כמה דברים שרואים בקולנוע הישראלי ומשגעים אותי.
הוא אמר שהלוואי ובבוא הימים, הנאמנות של יוצרי הטלוויזיה והנתינה של יוצרים לקהל תהיה כמו הנאמנות של הקהל ליוצרים.
בהתחלה התווכחתי איתו,
ואז כשקצת נכנסנו לזה,
שמעתי ממנו פשוט אחד לאחד מה שאני שומעת בכל פעם.
על הזלזול, חוסר הכבוד, הביטול, ההקטנה של מי שעומד מאחורי הקלעים כלפי הקהל. במופגן, דרך אגב. לגמרי במופגן.
&nbsp
מעונה לעונה, מיום ליום הזלזול הזה נהיה יותר ויותר בוטה, יותר ויותר פתוח.
ומעונה לעונה ההפקה צוברת את התנופה שלה. הדברים שהיו פעם במאסטר שף ב"שקט", גם בהישרדות או באח הגדול היום קורים באופן פתוח לגמרי. אלו לא "תיאוריות" היום- זה מאוד פתוח.
ההפקה פשוט נותנת לנו(בדיוק כמו בפוליטיקה) להתכתש ביננו לבין עצמנו ותכלס מוציאה את המוצר לשוק בלי כל קשר לאם נאהב את זה או לא. אם זה יעורר יותר וויכוחים, הם רק מרוויחים באיזשהו אופן.
&nbsp
ולגבי לירן(שמאוד חיבבתי אותו) ורונית-
אני לא התחברתי אליך ולטליה. ועדיין הערכתי אתכם. לא בגלל הומור "חנוני"(אני גיקית בעצמי) אלא בגלל הערכה.
כי, אם כי היו הרבה דברים שביקרתי אצלכם והרמתי עליהם גבה, הזוגיות שלכם עוררה הרבה הערכה בעיניי. לא ממש משנה לי אם אני "אוהבת" את הזוג שאתם או בוחרת בך כבן זוג לעצמי או בטליה כחברה הכי טובה שלי. זה לא התפקיד שלי.
מה שחשוב הוא שאחד בשביל השני אתם הייתם מושלמים ונהדרים אחד לשני וזה מקסים ומרגש ולא מובן מאליו. והאנושיות שלכם בין אם בחולשות ובנקודות החזקות הייתה מקסימה. בי אישית זה נורא נגע.

מי שליהק את קובי וטליה היה באמת לא משהו.

הם היו פשוט זוג איום.

כל כך מעוררי אנטיגוניזם ומתנשאים. היה בהם משהו כל כך חנוני וכל כך לא חינני.

מתנשאים

You Keep Using That Word, I Do Not Think It Means What You Think It Means

או ביותר מתנשא:
Vos Servo Usura Ut, Ego Operor Non Reputo Is Opes Quis Vos Reputo Is Opes

just Orli

New member
זה בטח נורא

במהלך השתתפותי הקצרה בפורום הזה במהלך העונה הנוכחית, בהתחלה כתבתי כל מיני דברים לא נעימים על מתמודדים שאני לא מחבבת - ואז פתאום חשבתי לי "היי, אולי הם קוראים פה? אלה לא דמויות מסרט מצויר...". מאז אני משתדלת למתן את הביקורת למינימום, וגם אז להציג אותה בצורה עניינית ככל יכולתי. זאת בניגוד לצעקות שלי מול מסך הטלויזיה בעת הצפיה עצמה
(בן זוגי מעלים עין).

בטח לכם זה היה נורא לקרוא במהלך העונה הקודמת, אם קראתם, ולגלות איזה דברים נוראים יכולים לכתוב עליכם... בהקשר הזה אני יכולה להבין את הכעס של התאומים לתגובות מעליבות בפייסבוק, למרות שלא קראתי את זה (אלא רק שמעתי כאן על התפרצויות הזעם שלהם).

אז אני מחזקת את ידיכם! מרענן לראות זוג חכם, נחמד, תומך זה בזה ועם ביטחון עצמי, שרץ קדימה בלי לעצור. התרשמתי הרבה פחות מזוגות של "טמבלים" (בטייפקאסט כזה או אחר) שאיכשהו הגיעו למקומות גבוהים. תבלו עם המיליון ותשקיעו אותו בחוכמה בניירות ערך, ושכל המלעיזים יתפוצצו!

just Orli

New member
לא יודעת איך זה נשמע...

אבל כתבתי ממעמקי לבי את דעתי הכנה, ואין לי שום אינטרס להתחנף למישהו - ודאי לא למשתתף ריאליטי כזה או אחר*.

* קובי, אפשר לדבר על אחוזים מהמיליון בתמורה להתחנפויות ברחבי הרשת - כפי שאתה רואה הוכחתי את כישורי

למעלה