מי טוב למי !!

respecta1

New member
פשוט לא יאומן..

זה מתקשר למה שאמרתי איך בעזה כל פעם שקורה משהו גם מתחילים את המהדורות חדשות בחו"ל עם זה (לפחות ככה זה היה לפני הבחירות בארה"ב) בעוד שבאפריקה נטבחים אנשים על בסיס יומי יש להם "מזל" אם בכלל עושים עליהם כתבה וכמובן מחתרות גרילות בדרום אמריקה ועוד מקומות בעולם..ובכל זאת משום מה רק מה שקורה פה מקבל כותרות

klod bokevski

New member
פעם אחרונה שבדקתי. בCNN לא מפסיקים לחפור על

אפריקה (וטוב שכך) החדשות לא מתעסקות רק בדברים הרעיםביותר, מתעסקים גם באפריקה, וגם בישראל, וגם בשוויץ-שם שר הפנים החליט על הפחתת פליטת גזי הפחמן, או משהו איזוטרי כזה

respecta1

New member
לא נכון בכלל..

אני רואה דיי בקביעות CNN כי אני בקושי רואה חדשות 2 או 10 כי זה גועל נפש ועל ישראל הם עושים בדרך כלל את הכתבה השניה -רביעית בכל מהודרת חדשות וכן בקושי ועושים כתבות על אפריקה או כל מקום אחר שנלחמים בו (מלבד עיראק ואפגניסטן כמובן- ורוב הפעמים אלא אם קורה משהו גדול אנחנו לפניהם).. אה ועכשיו יש את הבחירות בארצות הברית אז נדחקנו לאחור :) אבל לפני זה היה ככה.

respecta1

New member
איזה פרסומים ואיזה ספישלים?

לא ראיתי כלום.. בכל מקרה אז יעשו פעם בשנה איזה ספישל על אפריקה זה לא הקטע.. הקטע הוא שבכל שנות הסיכסוך הישראלי-ערבי מתו בעיגול כלפי מעלה 60 אלף איש..ומקבל סיקור תקשורתי ענק בעוד שהשמדות עם של יותר מ3 מיליון טבוחים בקושי ונסקר.

klod bokevski

New member
אני דוקא ראיתי, בכל מקרה...

חדשות מסקרות מה שמענין אנשים,ואם הסכסוך שלנו חשוב להם יותר מאפריקה,אז באמת חבל מאוד וזה בושה גולה לעולם שיותר חשוב לו להתעסק בנו מבשואה שיש באפריקה לעומת זאת בערות 2 ו 10 עוד לא יצא לי חים לראות כתבת חדשות מסודרת על אפריקה..(חוץ מעובדה בדרפור) ככה שאנחנו דפוקים כמוהם לא?

respecta1

New member
מה קשור?

זה קורה לנו אז מין הסתם נתעסק כמעט ורק בזה (בכללי בחדשות בארץ בקושי מדברים על ענייני חוץ כמעט ורק על דברים שקשורים לארץ) וממש לא מעניין אנשים את הסכסוך פה.. אם תעשה סקר תשאל מה מעניין יותר ותן את כל המקומות שיש בהם לחימה בעולם דיי בטוח שדארפור תעבור אותנו ואם לא זה נובע מזה שמלכתחילה מביאים לנו כותרות כמעט כל מהודרה.. ושוב בכל מקרה כל מה שאמרתי פה לא משנה כי אתה בעצם אמרת מה שאני אמרתי.. איך יכול להיות שסכסוך שנהרגו בו ב100 שנותיו 60 אלף בהגזמה..מעניין יותר מאשר סיכסוך שנטבחו בו מספר לא עולה על הדעת של 2.6-3 מיליון איש..

מזלנו ולצערכם היהודים הללו הם מיעוט

היהודים הללו שלא טובים לנו הינודים וטובים לכם הם מיעוט היהודים האלה אההל סליחה "היהודים "האלה למשל יוסי ביילין יוסי שריד זהבה גלאון שולמית אלוני אורי אבנרי וכל האהבלים שתומכים בפלסטינים במקום ביהודים

מוחמד5

New member
../images/Emo45.gif גמני בדיעה שלך

שימשיכו האמריקאים במדיניות שלהם, בינתיים המשבר הכלכלי שלהם רק הולך ומעמיק, בסוף הם יתעוררו ויבינו מה חשוב להם באמת. אבל דרוש זמן כמובן.

גידעון1

New member
מוחמד בא תסביר לכולנו שנבין ממה נובע המשבר

הכלכלי וכיצד הממשל האמריקני אשם?

אתם מתחילים להאמין בתעמולה של עצמכם../images/Emo6.gif

משבר כלכלי בארה"ב? אז למה מיליונים מנסים בכל כוחם להגר לארה"ב הריאקציונית ולא למשל לסוריה המתקדמת או לקובה הסוציאליסטית?

גידעון1

New member
אהרן אכן יש משבר כלכלי בארצות הברית.

דווקא הממשל הרפובליקני מנסה להפעיל את מלא העוצמה כדי להימנע ממיתון. עיקר הסיבות למיתון נובע ממשבר הסאב-פריים שגרם למחנק אשראי. הסברתי לך באופן כללי ולא באופן פרטני כי רציתי שמוחמד יסביר לנו איך הממשל האמריקני אשם במשבר הכלכלי?

אין משבר בארה"ב, יש האטה בצמיחה

אחרי חמש שנים של צמיחה חזקה. משבר זה כאשר יש מיתון חריף שמביא לצמצום ניכר של התמ"ג. יש תיקון מסויים בנדל"ן האמריקאי שנגרם מהתפוצצות בועה שנופחה במשך זמן רב. אבל גם כאן רוב התיקון מאחורינו. יחד עם זאת רוב הענפים מגלים עמידה איתנה. וצעדי הממשל אכן מיועדים למנוע מיתון ולהמריץ את הצמיחה כדי להגיע ל'נחיתה רכה'. בעוד חודשיים-שלושה, עם בוא האביב, נוכל לדעת יותר על הקורה במשק האמריקאי. איך שלא יהיה, אלה צרות של עשירים. 95% מאזרחי מדינות ערב למשל היו מאושרים אילו היתה להם רמת החיים של ה'עניים' בארה"ב.

גידעון1

New member
נו בשביל מה אתה מסביר את זה?

אני רוצה שמוחמד יסביר את זה. הוא טוען שהממשל אשם ואני רוצה שהוא יסביר לי כיצד הוא הגיע למסקנה הזאת.

שמוחמד יסביר קודם כל מתי הפלסטינים 'יתעוררו'

מהטירוף הלאומני-איסלאמי ומתי יצאו מממלכת החושך שאליה הם הכניסו את עצמם. הרי בין הפלסטינים לאמריקאים מפרידים אלפי שנות אור. מה שהפלסטינים עוד לא למדו אמריקה כבר שכחה. כשהפלסטינים מצליחים לגרוף רגע של 'חופש' כמו ברפיח רואים אותם סוחבים כמה גמלים, חמורים וכבשים כמו לפני אלפי שנים. ובישראל? לפני בוא היהוד הכפרים שלהם היו נראים כמו כפרים בסודן ולא כמו שכונות וילות כמו שהם נראים היום עם המרצדסים בחניות.

גידעון1

New member
אני כבר אמרתי את דעתי על האבסורד הזה

יודעים להתלונן על המדינה וכל הזמן חושבים על פלסטין, אבל אם חס וחלילה מישהו מציע להם חילופי שטחים כדי לחיות תחת ריבונות פלסטינית ישר הם הופכים להיות הכי ישראלים שיש ולא רוצים לשמוע בכלל על שלטון פלסטיני.

klod bokevski

New member
לא מתיימר להבין כלכלה, אלב מה שאני יודע

יודע מתוך עובדות מוצקות: חוב ה"אשראי" של האמריקאים מאיים להגיע לטריליון דולר יודע מתוך דיוויד מור, שהוא מלך מלכי המלכים אבל גם דמוקרט: ערב הסעודית מושקעת היום (בעיקר "בזכות" משפחת בוש,במעל ל 100 מיליארד דולר באמריקה)

למעלה