מי טוב למי !!

'טריליון' בארה"ב זה אלף מיליארד. זה לא הרבה

במדינה כמו ארה"ב. יחסית לגודל הכלכלה, זה פחות מאשר החוב של צרפת למשל. סעודיה לא מושקעת בגלל בוש, אלא בגלל שהיא עושה רווחים טובים בארה"ב. כדאי שתלמד עוד קצת על ארה"ב כי ה'יידע' שלך לא מספיק בכלל כדי להבין משהו ממה שקורה שם.

klod bokevski

New member
טריליון זה אלף מיליארד בכל מקום,וזה הרבה

ושוב אני אומר שאני לא מתיימר להבין בכלכלה,לכן אני לא אתווכח איתך על כלכלה, אני מאמין שההשפעה של סעודיה על ארהב, שבאה בעקבות עידוד הקשר של סעודיה עם משטר בוש, מסוכנת

לא ולא. האם ברחת משיעורי המתמטיקה בבית הספר?

טריליון בארה"ב זה אלף 'ביליונים', אבל הביליון האמריקאי הוא המיליארד האירופי (וגם הישראלי), כלומר הוא פי אלף יותר קטן. או אחרת: טריליון בישראל או באירופה הוא *אלף טריליונים* בארה"ב.

klod bokevski

New member
לא הבנתי

אתה כותב שטריליון=אלף ביליונים ביליון=מיליארד טריליו=אלף מיליארד לא?

טריליון, ביליון - בקיצור, זה לא הרבה

אבל כשאתה כותב בישראל אתב חייב לכתוב בגדלים הנהוגים כאן, וכאן ה'טריליון' האמריקאי הוא ביליון 'בלבד', אלף מיליארדים. זה בערך 7 אחוזים מהתמ"ג האמריקאי, וזה לא הרבה כמו שזה נדמה. זה כמו שהיתה לך חנות שהמחזור שלה הוא נניח מיליון ש"ח בשנה ויש לך חובות של 70 אלף ש"ח.

klod bokevski

New member
:|

באמת שאני לא מצליח להבין אותך טריליון אמריקאי הוא אלף ביליון טריליון אירופאי הוא אלף מיליאר מיליארד זה ביליון טריליון זה אותו דבר בכל מקום וזה לפי מה שאתה כתבת!

klod bokevski

New member
ואלה, קטע

בכל אופן זה הסרט שראיתי: http://www.shmone.co.il/program.asp?prog_id=418&nose=17 מכיוון שהתרגום היה בעברית,אני קראתי..יכול מאוד להיות שתרגמו למספרים אירופאים, כי אני זוכר שמדובר ב12 אפסים אני לא יודע איפה לחפש,(בטח צריך באנגלית) אבל אם תוכל למצוא את הנתנונים עצמם, זה יהיה מאוד נחמד

אושרי 7

New member
בואו לא נשכח דבר אחד - ברק ח-ו-ס-י-י-ן אובאמה

כן כן ברק חוסיין אובאמה (הניסיון הפטתי של התקשורת להשמיט את שמו המלא בגלל האסוציאציות הברורות והנכונות שהוא מעלה באוזן אמריקאית מסוכן לכשעצמו) - הוא מוסלמי מצד אביו, הוא בעד מו"מ עם אחמידנג'אד - הוא אינו נאמן לערכים של ארצות הברית, אין לבטוח בו.

רק מק'יין!!!!

אין לי בעיה עם הדמוקרטים כמפלגה, אבל המועמדים שלהם ממש לא טובים לנו. אוי ואבוי לנו עם הילרי השמאלנית או ברק המוסלמי יהיו "בעל בריתנו".... צריך לזכור שביל קלינטון עד כמה שהוא נחשב אוהב ישראל הביא לנו את אוסלו - חברון וכו' אובאמה עד כמה שהוא נראה נחמד הוא צעיר ללא נסיון ועלול להזיק לנו וזה ללא קשר לעובדה שקוראים לו חוסיין , עלי או חסן....

AdonAsda

New member
ממש גילית את אמריקה עם החוסיין הזה,

לפי השם הוא בטח גם בן דוד של אהוד ברח, אף אחד לא מנסה להשמיט את השם זה פשוט השם האמצעי שלו שבדרך כלל לא נוהגים להזכיר... כמה פעמים שמעת שאומרים בתקשורות גורג ווקר בוש? אגב זה ממש לא משנה אם אבא שלו היה מוסלמי או בודהיסטי או נוצרי או יהודי, והינה עוד דבר שלא יודעים על ברק חוסיין אובמה, -->

klod bokevski

New member
אתה מתכוון, שאולי הוא לא נאמן לערכים של ישראל

אבל סבבה שאתה מחליט גם מה הם הערכים של ארצות הברית דרך אגב, הנסיון הפטתי הוא לא של התקשורת "להשמיט את שמו המלא" (אף אחד לא אומר שם אמצעי) הנסיון הפטתי הוא להשמיץ אותו על העובדה שאביו היה מוסלימי

אושרי 7

New member
תגובה

תתפלא להווכח כמה אנשים מוכים בתדהמה כשהם מתוודעים לראשונה לשמו האמצעי של אובאמה ולעובדת היותו מוסלמי. אני לא מנסה להשמיץ אותו. אני פשוט לא רוצה מוסלמי בבית הלבן, בטח לא אחד כזה שמצהיר שבכוונתו לנהל מו"מ עם איראן.

AdonAsda

New member
הוא לא מוסלמי, הוא נוצרי,

יש דבר חדש כזה שניקרא "המרת דת" איי פעם ניתקלת במושג?

אובאמה הוא בחור טוב... אבל לא יותר

הבעייה עם אובאמה היא לא שאביו נולד מוסלמי. הוא עצמו לא מוסלמי, אבל אפילו אם כן אז אין שום דבר רע בלהיות מוסלמי. מוסלמי זה איפיון נייטראלי, כמו יהודי או נוצרי. צריך לשאול מהן עמדותיו הקונקרטיות בשאלות שעל סדר היום. וכאן הבעייה הגדולה של אובאמה: במאבק המתנהל בעולם הוא הצ'מברליין של אמריקה, כמו קארטר, הדמות שבדרכה הוא הולך. אמריקה והעולם החופשי בכלל זקוקים היום לצ'רצ'ילים, לא לצ'מברליינים.

klod bokevski

New member
הוא נוצרי, יש מצב שאפילו נוצרי מלידה

אמא נוצריה זה מספיק לדעתי

המצע שלו פושר

מי שייכנס לאתר של אובאמה ויראה מה עמדותיו ביחס לישראל יראה שהוא מאוד פושר... הוא אומנם תמך בישראל במלחמה לבנון (אבל מי לא....), הוא אמנם תומך בחיזוק ישראל כבעלת ברית במזה"ת (אבל שוב - מי לא...) ורואה בנו נכס אסטרטגי....אבל שוב מאוד פושר העובדה שהוא רואה באירן כמדינה שיש לנהל איתה מו"מ אומרת הכל. מבחינתי הוא לא יותר טוב מצ'מברליין הבריטי שחתם עם היטלר הסכם שלום על חשבון העם הצ'כי. רק שהפעם זה יהיה על חשבוננו.

למעלה