הרעיון כבר דובר בעבר
היו שני נסיונות להפוך את סיפורו לסרט. רעיון אחד אכן הפך לסרט בסופו של דבר: סרט חובבני, דל-תקציב, שהופק (ובויים?) ע"י פלוידולוג בשם ברנרד ווייט, אספן של פריטים הקשורים לבארט (כמו ש-flowerboy שלנו הוא אספן של הפלויד). הסרט היה מבוסס באופן מאוד חופשי על סיפורו של סיד, או לפחות הדמות הראשית שם הזכירה קצת את סיד: כוכב רוק אקסצנטרי ומתבודד. לא ראיתי את הסרט, אבל מי שראו אמרו שהסרט גרוע מאוד. ווייט, אגב, מת לפני כשנה; אומרים שהתאבד. הנסיון השני היה יותר רציני: בחור אמריקאי כתב תסריט שכמדומני נקרא Crazy Diamond (או שם 'מקורי' אחר). הבחור מצא מפיקים הוליבודיים, רציניים. אבל המפיקים היו, לדבריו, קשורים איכשהו עם ווטרס, והעבירו לרוג' את התסריט "לאישור". התגובה של רוג'ר לא איחרה לבוא: "שלא תעיזו בכלל לחלום לעשות סרט על סיד... אין לכם מושג בכלל מה זה ומי זה סיד.... רק אני יודע מה הלך שם... ואני כבר אמרתי עליו את כל מה שניתן לומר, בשירים שלי... אם תנסו לעשות את הסרט, אני אתבע לכם את הצורה... " וכדומה. המפיקים נבהלו, והתקפלו. מצד שני, התסריטאי היה אמריקאי, ולפי עדותו מעולם לא היה באנגליה בכלל. איך הוא יכול לכתוב על תרבות אנגלית מובהקת - נניח הסצינה ב-UFO, החיים בקיימברידג' - אם הוא מעודו לא היה שם? "אוליבר סטון" כפי שאמרת.