מי יודע מה קורה עם סיד בארט

rrrrrr5

New member
האם סיד בארט ...היה בקהל עם כובע ומ

העם סיד בארט היה בקהל עם כובע ומשקפיים .

סלע 1

New member
אפרופו סיד

קראתי באיזשהו מקום שג'וני דפ כותב שתמיד חלם לעשות סרט על סיד בארט. זה ניראה פשוט מתבקש לעשות סרט על החיים של סיד. מפליא אותי שעד היום אף אחד לא לקח את הפרוייקט לידיים שלו. מה דעתכם על טים ברטון וג'וני דפ בסרט "Crazy diamond"? (יש לכם הצעות אחרות? רק לא אוליבר סטון בבקשה. אני לא רוצה שהסרט על סיד יראה כמו סיקוול ל"הדלתות").

הרעיון כבר דובר בעבר

היו שני נסיונות להפוך את סיפורו לסרט. רעיון אחד אכן הפך לסרט בסופו של דבר: סרט חובבני, דל-תקציב, שהופק (ובויים?) ע"י פלוידולוג בשם ברנרד ווייט, אספן של פריטים הקשורים לבארט (כמו ש-flowerboy שלנו הוא אספן של הפלויד). הסרט היה מבוסס באופן מאוד חופשי על סיפורו של סיד, או לפחות הדמות הראשית שם הזכירה קצת את סיד: כוכב רוק אקסצנטרי ומתבודד. לא ראיתי את הסרט, אבל מי שראו אמרו שהסרט גרוע מאוד. ווייט, אגב, מת לפני כשנה; אומרים שהתאבד. הנסיון השני היה יותר רציני: בחור אמריקאי כתב תסריט שכמדומני נקרא Crazy Diamond (או שם 'מקורי' אחר). הבחור מצא מפיקים הוליבודיים, רציניים. אבל המפיקים היו, לדבריו, קשורים איכשהו עם ווטרס, והעבירו לרוג' את התסריט "לאישור". התגובה של רוג'ר לא איחרה לבוא: "שלא תעיזו בכלל לחלום לעשות סרט על סיד... אין לכם מושג בכלל מה זה ומי זה סיד.... רק אני יודע מה הלך שם... ואני כבר אמרתי עליו את כל מה שניתן לומר, בשירים שלי... אם תנסו לעשות את הסרט, אני אתבע לכם את הצורה... " וכדומה. המפיקים נבהלו, והתקפלו. מצד שני, התסריטאי היה אמריקאי, ולפי עדותו מעולם לא היה באנגליה בכלל. איך הוא יכול לכתוב על תרבות אנגלית מובהקת - נניח הסצינה ב-UFO, החיים בקיימברידג' - אם הוא מעודו לא היה שם? "אוליבר סטון" כפי שאמרת.

וכמובן יש את הסרט הדוקומנטרי

שביים ג'ון אדג'ינטון עבור ה-BBC בשנת 2001. הוא מעולה, וניתן לקנות אותו ב-DVD. כל חברי הפלויד שיתפו פעולה עם הבמאי והתראיינו לסרט, וכן מנהלי הלהקה, אמנים אחרים וחברים של סיד. גם משפחתו שיתפה פעולה בהפקה - אך הוא עצמו סרב להתראיין. אגב, מעניין אם סיד צפה ב-live 8, ומה חשב על כך.

אחרי הביקורת החיובית..:)

איפה אפשר לרכוש את הסרט? תודה

הוא היה אמור להגיע לארץ

אבל לא ראיתי אותו בחנויות. לכן האופציה היחידה היא להזמין אותו מחנויות מקוונות בחו"ל. שימי לב, של-DVD יש שתי גרסאות שונות (לפחות): בריטית ואמריקאית. הגרסה הבריטית זהה כמעט לתכנית ששודרה בטלוויזיה (גם במחוזותינו, אגב); הגרסה האמריקאית שונה, ויש בה על פי השמועה דגש רב יותר על מה שקרה לפלויד לאחר עזיבתו של בארט. שתי הגרסאות טובות - אך שונות בדגשים שניתנים שם לתקופות שונות ואספקטים שונים של הקריירה שלו. יש גם עטיפה שונה לגמרי לכל אחת מהגרסאות. לבחירתך. בכל מקרה, ה-DVD נקרא: The Pink Floyd and Syd Barrett Story או משהו כזה.

תודה רבה../images/Emo140.gif

מצאתי את שתי הגרסאות בחנויות רשת(בחו"ל). עכשיו אני בהתלבטות, איזו גרסה לקנות..

אכן התלבטות

הגרסה הבריטית קרובה יותר לחזונו של הבמאי, לדבריו. הוא מתאר את הגרסה האמריקאית כפשרה. אבל אם אכן הגרסה האמריקאית ב-DVD קרובה לגרסה של תוכנית הטלוויזיה ששודרה ב-VH1 בזמנה, אזי יש לנ"ל יתרונות מסויימים. נחזור אחורה רגע: לאחר שהתוכנית שודרה ב-BBC בהצלחה, היא נקנתה ע"י VH1 בארה"ב. אבל האמריקאים רצו להתאים אותה לקהל המקומי, שברובו לא שמע מעולם על סיד בארט (הגרסה הבריטית הניחה שהצופים יודעים בדיוק מיהו ומכירים את פרטי הסיפור, בגדול). לכן הם עשו כמה שינויים, ובין היתר שמו את הדגש על מה שקרה עם הפלויד לאחר שבארט עזב, על איך מה שקרה לו השפיע על הלהקה, אישית ומוסיקלית. והפן הזה מעניין מאוד. לכן לדעתי ע"מ להחליט באיזו גרסה לקחת, שאלי את עצמך עד כמה את מכירה את הסיפור, ואת מה שקרה לפלויד לאחר בארט (ההצלחה עם DSOTM, "החומה" וכו'), ולפי זה החליטי.

לגמרי!

הסרט הוקרן בערוץ 33 פעמיים: פעם אחת בגרסה המקורית, זו ששודרה ב-BBC, ופעם שניה בגרסת ה-DVD הבריטי.

rrrrrr5

New member
יש וויכוח עקרוני האם בברלין הפינק

היו על הבמה ....שמעתי שציפצף טוענת שלא ....הידענים טוענים בעקשנות שכן .....

melancholy man

New member
אין שום ויכוח

הם לא היו שם, ראיתי במו עיני. אפשר גם לבדוק בקרדיטים על האלבום, מי שחושב שהם היו שם, לא כל כך מבין על מה הוא מדבר. המופע הוא מופע סולו של רוג'ר ווטארס, בשילוב אמנים אורחים שאינם פינק פלויד, כך זה הוצג לפני, כך זה היה וכך זה נזכר מאז. יש לך איזשהו מקור לסתור את זה?

rrrrrr5

New member
המופע והתקליט focus מה מיוחד ונדיר

שאלה פתע לידענית ציפצף ?

למעלה