מי יודע על קבוצה שרכבה ביום שישי

timon1

New member
מי יודע על קבוצה שרכבה ביום שישי

האחרון שחבריה החנו את רכביהם בקיבוץ רשפים והגיעו לאספם בסביבו 21:00 ליל שישי [נצפתה קבוצה באותו יום בעין שוקק בהנחה שמדובר באותה אחת]. חברים, אין פה טענה או תלונה לקבוצה אבל כמה דברים לי אליכם: בד"כ נהוג לידע את בעלי הישוב שבו מחנים את הרכבים ולו רק בכדי למנוע אי נעימויות [שבמקרה הזה למזל כולנו לא היו], קחו בחשבון שקיבוץ או מושב הינם מקום בטוח יחסית לחניה אבל רצוי תיאום, בעיקר באיזור עם רגישות בטחונית ברמה כזו או אחרת. נוסף על כך, קיבוץ אינו מהווה חסינות מוחלטת מפריצה לרכבים אבל כבר היו מקים לפריצה לרכבים גם בקיבוצים [ואני מדבר על גורם חיצוני]. במקרה, בסופ"ש האחרון לא הייתי בקיבוץ אבל אם ב20:30 בערב מתקשר אלי הרב"ש ושואל אותי מה ידוע לי על מספר רכבים עם מתקנים לאופניים ומקבל תשובה שאין לי מושג, לכו תדעו מה הוא יכול לחשוב [הוא במקרה רוכב מהמניין וגם מתנדב במתמיד כך שהוא אפילו יכול היה לעזור בעת צרה]. אז להבא, מי שרוצה להשאיר רכבים אצלי בקיבוץ [או בכל ישוב אחר לצורך העניין], נא להשאיר לי מסר או מייל, ראשית אשמח להצטרף ושנית אוכל לידע את מי שצריך כדי שלא לעורר בהלה מיותרת [או לחלופין דאגה] המקרה של כל ישוב אחר, מומלץ לידע את השומר בשער [במידה ויש] על מועד חזרה משוער ואפילו לבקש רשות [שממילא ברוב המקרים תינתן] זה לא בושה. טוב, אחרי מכתב בנוסח אמא פולניה, איך היה, איפה היה וכמה היו, ספרו חוויות!!!

באותו הקשר

לפני כחודש השארנו רכבים בקיבוץ שמיר בצפון על החלון השארנו פתק עם מספרי הטלפון שלנו ואיש נחמד מהקיבוץ התקשר להודיע לנו ש ב 7 בערב הם סוגרים את השער דרכו יצאנו.

alonaski

New member
= נו, קיבוצניקים!! ../images/Emo3.gif ../images/Emo31.gif

בוא תגיד לי... מה בדיוק חשב/חשד/חשש הרב"ש שלכם כשראה את הרכבים האלה??? שחוליית מחבלים-רכובים חדשה הסתננה ליישוב וכל הרכבים האלה עומדים להתפוצץ בשלט רחוק?!?!?... לא הבנתי בדיוק את הסיכון הביטחוני שעלול ליצור "אי נעימות"... אשמח לשמוע הסברים ואת החשדות שאנשי ביטחון נוטים לייחס למקרה שכזה!!!

timon1

New member
ולכל מי שקורא רק ראשי פרקים, הסבר:

כפי שציינתי, רב"שנו במקרה הינו גם רוכב, הנימה שבה הוא התקשר אלי הייתה יותר של דאגה ולא של חשש. לגבי האי נעימויות, במקרה של פריצה לרכבים נניח או סתם "נגיעה קלה" בצבע, בשוגג ע"י רכב אחר, בין אם של הקיבוץ ובין אם של אורח, דברים שקורים בכל חניה עירונית ממוצעת. דברים כאלה יכולים להמנע בעזרת הכוונה מקומית לחניה בטוחה [סתם דוגמאות "דמיוניות"]. אבל לאנשים ציניים עושים הרבה יותר דברים רעים...

xrafix

New member
ובנוסף: אם אתה מתארח אצל מישהו,

מן הראוי והנימוס לשאול היכן תוכל לחנות מבלי להפריע. אם יש מגרש חנייה מיועד, למה לא להחנות שם בתיאום?? הרי גם אם הסכמת שהבן של השכנים יאחסן אצלך את האופניים, אני מעריך שלא ממש היית מאושר מכך שהוא זורק אותם במרכז הסאלון ולא במחסן המיועד לכך.

alonaski

New member
= הנה עוד קיבוצניק!! ../images/Emo3.gif ../images/Emo31.gif

מה הרגישות הזאת לעזאזל?!?!!?? הקיבוצניקים בארץ לוקחים את זה יותר מדי "אישי" את אדמת המדינה שקיבלו במתנה...!!!! פתאום הם קוראים לה: "הסלון שלי".... "חדר השינה" שלי... הלוווווווווווווו!!!!!!!!!!!!!! זה סה"כ - הק-י-ב-ו-ץ שלכם!!!!! (-בלי לערב דעות פוליטיות!!!) מוזר... אבל בשכונת רמת אביב בה גדלתי... מעולם לא ביקשנו מאף "מבקר זר" שהוא לא בן השכונה - שיבקש מאתנו רשות לפני שהוא מחנה ב"שכונה"="חדר שינה"=חדר המשחקים" שלנו את הרכב שלו!!!! ולא הזעקנו את המאבטחים של רבין או פרס (שהסתובבו באופן קבוע בשכונה) שיבדקו כל רכב "זר" ולא מהשכונה - בחשד ל"אי-נעימויות-עתידיות"!!!... שמישהו יסביר לי למה הקיבוצניקים כ"כ רגישים לקיבוץ שלהם?!?! יותר מצפונבונים-רמת-אביבים כמוני - לגבי השכונה שלהם?!!?!!!

xrafix

New member
להבהרה: אני ממש ממש לא קיבוצניק...

אני פשוט רוכב אופנים שחושב שקצת נימוס אלמנטרי ממש לא יזיק. חוץ מזה ש: 1. כאמור אני לא קיבוצניק.... אלא אם רמת'שרון נחשבת בעינייך לקיבוץ.. 2. אני דווקא מתומכי הקשת המזרחית, ומתנגד לחלוקת האדמות לאנשי הקיבוצים והמושבים. 3. בתחילת שנות השמונים (בטח היית בגן או ביסודי...) התרוצצתי ברחובות אופנהיימר והרב אש"י מכיוון ש.. כן.. הייתי אחד מאותם המאבטחים... וכן. תתפלאי איזו פניות היו אלינו... בקיצור, אני עדיין בדעה שממש לא יזיק לפנות בנימוס למישהו מהקיבוץ ולשאול היכן ניתן להחנות. למה לא??? סליחה, תודה, ובבקשה הן לא מילים גסות. הן רק משפרות קצת את האווירה ואת שיתוף הפעולה.

גיא101

New member
חבל מאוד

קודם כל להבהרה, אני לא קיבוצניק. אני לא יודע מה יש לך נגד קיבוצניקים או נגד העולם בכלל, אבל המסר שלך כל כך ארסי וכועס, וכל קשר בינו לבין הנושא הוא מקרי בהחלט. חבל, אנחנו מחפשים סובלנות בכלל וכלפי קהילת הרוכבים בפרט, אנחנו בדכ משתדלים להיות "הטובים" ולא "הרעים". המסר שלך, אלונה-סקי, שייך למקום אחר, לא לפה. סתם, דעה אישית בהחלט.

קיבוץ זה לא רמת אביב.

בלי קשר לויכוח מה ייעשה בעתיד עם אדמות המדינה / קיבוצים, יש היום מציאות מסויימת, שנובעת מעשרות שנים של מצב קיים. את הקיבוץ אפשר להשוות לא לשכונה כמו רמת אביב, אלא לשכונה שהוקמה ע"י עמותה,(בשטח שהוקצה באופן חוקי ע"י המדינה) שחבריה החליטו ביחד כיצד תראה, והשקיעו מזמנם וכספם כדי להחליט על אורח חיים מסויים, ועל כך שאזור מסויים, למשל, יהיה סגור לתנועת רכב, או לא ישמש לחניה. אני חושב שראוי לכבד כל סביבת חיים שאנחנו מגיעים אליה בטיול, בין אם זה קיבוץ, או יישוב דתי שסוגר שעריו בשבת. גם מבחינה בטחונית, ראוי להבין שיישוב מבודד שנמצא קרוב לאזור עימות, חייב לקחת על עצמו אחריות בטחונית מסויימת (שגוררת חובות שמירה, הגמ"ר וכ') שאינה דומה למצב ברחובות רמת אביב.

alonaski

New member
רפי - ובמיוחד גיא: ../images/Emo26.gif

פשששש.... אתם ממש מרשימים אותי!!! קלעתם בול - לגבי!!!
ממש בלשים-גששים!!!
1. אכן - בשנת 1980 הייתי בסוף בי"ס יסודי - כיתה ו' (אחרי כן כבר עליתי לחט"ב). 2. גיא = אני אכן ארסית, עארסית
, כעסנית וחסרת נימוס אלמנטרי!!!!
... = זו בדיוק אני!!!!
אתה לא חייב להתחתן איתי אם אני לא הטעם שלך!...
אבל זה בסדר - אני מוותרת לך!!!
אה כן - ואם אתה לא אוהב את הסגנון שלי... אני מתנצלת מראש!!
אבל זה בסדר = אתה מוזמן בשמחה להעיר לי בהמשך בסגנון החינוכי-מטיפני-הנאה כ"כ שלך...
(=מאווווווווווווווווד הרשים אותי!!!
- יש לך את זה!!!
) רק חייבת להזהיר אותך:
- אל תקח את זה אישית אם לא תצליח לחנך אותי...
= אבל אל תפסיק לנסות לחנך אחרים!!!! - זה מאוד יפה!!!! אתה עושה את זה בחן רב!!!!
זהו. סתם הערה אישית!
ואני ממש לא מתכוונת להמשיך לדון או להתייחס לנושא הזה יותר שהוא סטייה פראית מנושא הפורום...

Xטיל

New member
הנושא מ א ו ד רלוונטי לפורום

לא החניה כמו הרכיבה בשטח פרטי או בשטח שמישהוא חושב שהוא פרטי שלו. קיבוצים, מושבניקים או סתם אנשים פרטיים נוהגים להציב שערים נעולים על דרכים שאינם שטחם הפרטי. דרכים שעוברות בשטחים חקלאיים, מרעה או גידולים חקלאיים אינם שטחים פרטיים ואין רשות לאף אחד שלא לאפשר לך לעבור שם. אלונה, הקיבוצניקים מתיחסים לשטח הבנוי של הקיבוץ כמו שברמת אביב בעלי בתים פרטיים מתיחסים אל חצרם הפרטית. ככה זה. אני קיבוצניק (רגבים) ואני מזמין כל רוכב אופניים להחנות את רכבו בחצר הפרטית שלי.

timon1

New member
אכן ישנם אזורים חקלאים מגודרים

ביניהם יש כרי מרעה, פרדסים ומטעים למיניהם. פרדסים ומטעים מגודרים מחשש לגנבה[ חשש מוצדק ביותר אגב] ואילו שטחי המרעה מגודרים כדי שהפרות לא יוכלו לברוח, ברוב המקרים, ליד השער יש גם "מעבר בקר" לרכב שדרכו אפשר לרכב מבלי לעצור. ועוד דבר, לעיתים, שטחי מרעה גובלים גם בשמורות טבע, במקרים אלו, מעבר הפרות לשמורה יכול לפגוע בה בצורה בלתי הפיכה ולכן, תמיד יש לסגור את השער לאחר שכולם עברו ואין להקל בכך ראש. ואתה בתור קיבוצניק היית צריך לדעת זאת.

Xטיל

New member
התכוונתי לשערים נעולים במנעול

פרות לא מסוגלות לפתוח שער סגור. ואני בתור קיבוצניק לא פגשתי מעולם גנבי תפוחים ושודדי גיבעולי חיטה. מטעים מגודרים נועדו כדי להגן מפני חזירים וצבאים שגם הם לא מסוגלים לפתוח שער סגור.

steiff

New member
מה שפרה לא יודעת לעשות - הגנב יודע

השערים הנעולים, לפחות אלו שמסביב לקיבוץ "שלי", נועדו לעצור את הגנבים שהמסלול שלהם היה: הגעה בחשיכה למגרש החנייה של הקיבוץ. פריצה לרכב מזדמן, התנעה ונסיעה בחשיכה לכוון הרפת. איסוף מספר טרמפיסטים הולכים על ארבע. נסיעה חשוכה לכוון המשחטות (זו של העגלים וזו של המכוניות). אם אי פעם התקינו ברכב שלך חלפים עם ניחוח חקלאי - זה המקור לריח. מרגע שהותקנו ברכבי הקיבוץ משבתי מנוע וכול הדרכים והפשפשים דרכם יכולים היו הגנבים להגיע ברכב נחסמו בשערים או מסלעות פסקה החגיגה ו... המשחטה (זו של העגלים) יוצאת לפרישות ליליות. מידי מספר לילות אנו מגלים את העור והעצמות של כמה עגלים מושלכים בפינת המכלאה. הבשר, מן הסתם, מצא את דרכו על כתפי הגנבים אל מעבר לגדר ומשם לאיטליז.

shl17

New member
שמע

גם ברגבים גידרו חזק את הקיבוץ ולא ניתן לצאת ממנו דרך המזבלה כמו פעם. אגב אתה מכיר את הגבעות מערבית לקיבוץ (לכיוון שחם ) יש שם יופי של רכיבה

Eyal Hershtik

New member
באמת נהיית פולניה .....

פעם אצל טימון האורגינל זה היה מתחיל ככה : טימון: חבר'ה יכול להיות שמישהו רכב בקיבוץ שלי ולא הזמין אותי ? ועוד בשישי בלילה ? יכול להיות מצב כזה ? שתקום הקבוצה שבאה פה אלינו לעמק ולא אמרה.....

Tweenies

New member
אז אני מודה באשמה --->

פשוט קבוצה של משפחות עם ילדים על גלגלים (בני חמש עד 12) שרכבו בכבוד את המסלולים הבאים (ללא שיכוך קדמי, אחורי, אמצעי): רשפים, עין מודע, מורדות הגלבוע, עין שוקק, רשפים - סה"כ 14 ק"מ נגד רוח עזה (לא מעזה פשוט עזה). בלילה ישנו בכוכב הירדן למעלה עם זריחה מדימה של הירח וכן הזריחה בבוקר. ביום השני רכבנו מכוכב הירדן למולדת (כמעט עד מולדת), ירידה לנחל תבור ויציאה בגשר (Extreme +++++). 20 ק"מ היה מהנה מאוד ובכלל לא חשבנו על בעית חניה. למי שזה הפריע סליחה תמונות בהמשך

למעלה