מי יותר מאושר ? (כשרשור נפרד)

vizini

New member
לא רק זה.

סביר להניח שבגיל 18 אין לך מושג בהרבה דברים...

tamarhp

New member
הרבה דברים

שלא קשורים לעניינינו. כמו שלך אין מושג בחיים הדתיים.

lala897

New member
הופה..

סביר להניח שגם בגיל 30 או באיזה גיל שאתה גם לא יודעים הרבה דברים, גם סביר להניח שיש אנשים שבגיל ... יודעים פחות בנושאים מסוימים באנשים בגיל 18. ובקשר לדתיות. לא יודעת כמה יש לי מושג בלהיות דתיה אבל בהתחשב בעובדה שאני במשך 18 שנים דתיה ואתה אפילו לא יום לפחות במה מרגישים דתיים, ואיך הם מתנהגים, מה הגישה שלהם לחיים- אני יודעת יותר ממך. אז בבקשה. במדע אתה יודע יותר ממני, בפילוסופיה, מתמטיקה אז אתה תלמד אותי מה שאתה יודע ואתה לא צריך להתבייש ללמוד מאנשים אחרים (גם אם הם בני 18) מה שאתה לא יודע.

vizini

New member
אז ככה:

1. את לא יודעת בן כמה אני. 2. את לא יודעת אם הייתי פעם דתי, ובמשך כמה זמן. 3. את לא יודעת אם עדיין יש לי קרובים וחברים דתיים. כך שכל הקביעות שלך די מפוקפקות. ואם היית קצת פחות צעירה, לא היית ממהרת לקבוע אותם...

lala897

New member
וואלה ויזיני-

אני לא ירד לרמה של ויכוחים כאלה איתך, אני מקווה שאתה מבין את זה. לא קבעתי שום דבר. זה לא גמרא. אמרתי מה שאני חושבת. ואתה עדיין לא מבין בחיים הדתיים, בגישה ובעקרונות למרות הגיל ה"מכובד שלך שאני אל יודעת מהו".

vizini

New member
כרצונך.

בסה"כ, את התחלת עם הנושא הזה של "אתה לא מבין בחיים הדתיים". את רשאית לחשוב כך, אבל קחי בחשבון שיכול להיות שאת טועה. קחי גם בחשבון שמה שאת חושבת שאת מכירה בחיים הדתיים, הוא רק את הפלח הצר שאת רואה. ושיש פלחים רחבים יותר, ושיש אנשים שראו יותר פלחים כאלה ממך.

lala897

New member
אין בעיה.

אבל אתה מבין שגם זה הולך הפוך: אתה רשאי לחשוב שבנאדם דתי חי בפחד מפני עבירה אבל קח בחשבון שיכול להיות שאתה טועה. קח גם בחשבון שמה שאתה חושב ומכיר בחיים הדתיים הוא רק פלח מסוים שאתה רואה, ושיש פלחים רחבים יותר שאתה לא מכיר ולא יודע ויש אנשים שראו יותר ממך וגם קח בחשבון שהם יכולים להיות אפילו בני 18.

vizini

New member
זה נכון, ולכן

אני לא קופץ ואומר "אתה לא יודע על משהו" למי שאינני מכיר וזה לא מתברר מדבריו... ואני לא "חושב" שבן אדם דתי חי בפחד מפני עבירה. את זה אמר בן אדם דתי...

lala897

New member
שיהיה לך יום טוב וחיים מצוינים.

מדבריך במשך כל הזמן שקראתי אותם התברר לי אישית, דעתי ממה שהסקתי שאתה לא מבין גדול בחיים הדתיים. אם טעיתי אני אשמח לדעת. אני מחכה להוכחה שזה לא כך.. ואני מקווה שתמשיך לשמוע את דעתי וחכבד אותה עד כמה שאתה יכול למרות היותי בת 18. אם לא גם לא סוף העולם.. ערב טוב.

tiptip4u

New member
אז ככה-

קראתי את כל השירשור, והוויכוח שהתפתח פה, אבל אני לא אגיב עליו ^קופצת^. אני חושבת ששני הצדדים מאושרים באותה מידה, מסיבות אחרות, אחרת כנראה היינו מזמן עוברים צד- אם לא היה לנו טוב... אבל אנחנו נשארים איפה שטוב לנו, ונוח לנו. ואם לי נוח להיות חילונית ולא לשמור שבת ולא לצום ביום כיפור- וטוב לי ככה, וטוב לי עם עצמי- למה שאני אתחיל לעשות את זה? הרי זה לא יסב לי אושר...

dean4

New member
חרף השימחה שבדבר

אני מקווה שהמנהלים מודעים לכך שהצבע האדום מיועד לאורחים שהוזמנו ע"י הנהלת הפורום..

איתמר770

New member
מדובר באושר פנימי.

תראי, מדובר באדם מאושר. וזה קצת יותר מורכב מאוסף של מעשים- האם טוב לי או לא ? השאלה היא איך את מרגישה בין המעשים שאת עושה. כשאת מתעוררת בבוקר, האם את אומרת "אוף, מה אני אעשה עם המשכנתא" או "איזה יופי, איך הציפורים מצייצות". וחוץ מזה, אני מכיר מישהו חילוני שצם יום כיפור- בגלל שחברה שלו (היום אשתו) ביקשה ממנו.

dean4

New member
תגובה!

לך תדע.. אני בטוח שאיזה אדם דווקא מאושר מכך שיש לו משכנתא גדולה, אתה לא יכול לקבוע עובדות, לפחות לא עד שתסקור את כול תושבי העולם. בהצלחה..
בנוגע לסעיף השני בדבריך, אני מקווה שדיי ברור לך שמזה שאשתו לחצה עליו נפשית לצום, הוא לא נשאר מבסוט ועולץ.. אינני יכול לדעת בבטחה מה הוא חשב, אך דומיני, כי זה דיי שקול לאדם עם נטיות מיניות שונות, שהחברה לוחצת עליו להסתירם.. הוא מבסוט? אני לא ההיתי מהמר על זה לעולם..

איתמר770

New member
לא צריך לסקור

אני מדבר לפי רוב העולם. ואני מניח שרוב האנשים לא מרוצים עם משכנתא גדולה. הבחור הזה, דווקא, אמר לי. שלא נורא יום אחד לצום. ולגבי האנשים עם הנטיות המיניות, איך אני אגיד לך: פתרון מאוד קל, במקום לטפל בחולי רוח. מחליטים שזו נורמה מקובלת. משוגעים !!! *בשנות ה 80 עשה יהודה ברקן מתיחה, בה הוא דיבר עם אנשים בתל-אביב ואמר להם שהכנסת קיבלה את זכויות ההומואים. וכולם שם צחקו. לצערי, בסוף זה קרה.

dean4

New member
לך תדע.. ../images/Emo13.gif

1. שאני רואה אנשים בשחור באמצע הקיץ אני תוהה ביני לבין חברי, מתי החליטו שמשוגעים זה נורמה? ולמה אנחנו מקבלים אותם בחברה שלנו? השחורים האלה, זה החרדים. כשאני רואה בן ובת מתנשקים זה מגעיל אותי, אבל בין אם זה נראה לי או לא, זה לא מונע ממני לנשום.. ואני מקבל את זה בשמחה. דגל הגאווה מסמל את המגוון בכול חברה, כולל החברה בישראל. גם לך יש מקום בדגל, בתנאי שתקבל את השונים ממך ולא תמנע מהם לחיות את חייהם.. 2. וכפי שאמרתי, אל לך לציין עובדה (אנשים עצובים מהמשכנתא) לפני שביססת אותה..

איתמר770

New member
השגעון.

ראשית, בסדר. תעזוב- אנשים מאושרים עם משכנתא או שלא. שנית, מי שמחליט מי משוגע ומי לא בדרך כלל זו החברה. אבל, לי כיהודי מאמין- יש מדד אחר. שהוא התורה. אדם שרוצה לרצוח - אני חושב שמגיע לו מוות, כי זה מה שכתוב בתורה. אדם שרוצה לשכב עם בני מינו - אני חושב שהוא צריך טיפול. חברה שטענה שזו סטיה, ועכשיו שינו את דעתם- זה שגעון. חברה שמקבלת את ההומואים, אולם מצד שני מקללים אחד את השני "הומו"- זה מוזר. חברה שבה המילה "הומו" נחשבת ככינוי לא מחמיא, ומצד שני אין להם שום דבר כנגד הומואים - זו בעיה. ולא פעם רואים כתבות בהם שואלים חיילים בצבא מה היו עושים אם היה להם הומו בפלוגה- זה מראה שעדיין רוב האנשים חושבים שזה חריג.

למעלה