מי יציל את הבית שלי...

דף חדש4

New member
הילדים שלי

ברור שהילדים שלי סובלים. לפחות חלק מהם מהמצב בו יש הרעה לא צפויה בתנאים שלהם- כשהם חוזרים הביתה ומרגישים שהבית שלהם לא שלהם יותר כי יושבת מישהי בסלון שהיא בעצם זרה להם, לא בת משפחה. ברור שאני גם נאבקת על הזכות שלהם לפרטיות. וברור שהמצב קשה יותר כשהילדים שלי גם שמים אולטימטום ואומרים- אם זה המצב - שהיא פה כל הזמן בלי גבול וכמה שבא לה- אז אנחנו עוזבים. וצודקים. כולם צריכים להתפשר. הם התפשרו כשהסכימו לקבל אותו אלינו ומתנהגים אליו בכבוד. הם התפשרו כשהם מוכנים שהיא תגיע אלינו הרבה (הרבה זה גם 5 פעמים בשבוע). הם מביעים חשש שאני אתן לה מה שהם רואים כיותר מדי או אאמץ אותה אלי כבת. הם הביעו בפניי את החשש הזה.
היא ילדה גדולה.
היא צריכה להיות מודעת לקושי של המצב ולא להיות אנוכית כל כך ולדרוש לקחת בכח את כל מה שכביכול או לא כביכול מגיע לה.
אם כולם היו מאמצים את הגישה הכוחנית והלא פשרנית שלה- הבית היה מתפרק.
אם היא היתה פחות אנוכית ויותר חכמה- היא היתה מגיעה מדי פעם. נהנית ממה שיש לנו לתת לה- וזה הרבה ונותנת לנו להתרגל בהדרגה לנוכחותה.
אי אפשר להכריח את הילדים שלי להרגיש נח כשהיא שם רק כי "זכותה" להיות שם.
ולגבי מה שאפשר או אי אפשר לצפות ממנה- המציאות היא שאבא שלה התחתן מחדש וגר עם משפחה אחרת.
המציאות היא- שעליה לצור לעצמה בסיס בטוח במקום אחר.
המציאות היא- שאנחנו באים לקראתה- בעזרה כלכלית , נפשית ופיזית. אף אחד לא זרק אותה. אבל נוצר מצב שהוא פחות נח לה ממשפחה גרעינית רגילה.
היא צריכה להתמודד. האופן בו היא מתמודדת יוצר הרבה מאד מתח בבית שלנו וזה אנוכי, מיותר, ולא יוביל לתוצאות טובות לאף אחד.
אגב- יש לה אמא. היא בוחרת לא להיות איתה בקשר.
אם יש לה תסביך אדיפלי- הרי את האמא האמיתית היא הרחיקה. אני חוששת שהיא חותרת באופן לא מודע לזרוע בעיות ביני לבין אבא שלה ו"לנצח" כביכול.
היא כבר שאלה אותו- למה אתה מעדיף את אשתך החדשה על פניי?
איזו מן שאלה זו ומדוע היא צריכה לשים אותו במקום כזה שהוא צריך לבחור?

דף חדש4

New member
התיחסות בכבוד

הילדים שלי מתיחסים אליה בהכי הרבה כבוד שבעולם. וגם אני השתדלתי מאד למענה. לכן זו סטירת לחי כשהיא מחליטה שהיא לא מגיעה יותר ולא אוהבת אותי ומקשה בכך על כל הסיטואצהי ובעיקר על אבא שלה ועל הקשר ביני לבינו, בלי שום פרובוקציה למעט העובדה שביתי אינו ביתה אלא היא מוזמנת תמיד. וזה הבדל דק אך חשוב. כשמשכירים דירה למישהו- לא מסכימים שהמישהו הזה יביא איתו באופן קבוע אדם נוסף שיגור שם . זה בניגוד להסכם. כך גם כאן- הוא גר איתנו. היא תתארח. אבל זה לא חלק מההסכם שלי איתו שהיא תהיה אצלינו מעבר לגבול מסויים שנח לי ולילדים שלי. הוא גם לא חייב להפגש איתה תמיד אצלי. הוא יכול להפגש איתה- אצלה והוא יכול לצאת איתה החוצה. אפשר להיות רגישים ולהתחשב בצרכים של כולם.

דף חדש4

New member
קודם כל - לא להתעצבן!

הייתי תחת הרושם, המוטעה, שהיא תגיע בשבתות. בסופו של דבר- הגיעה כל יום עד 5 פעמים בשבוע. זה היה גדול עלי. העיק. ביקשתי מבעלי שיפגוש אותה מדי פעם אצלה או בחוץ. כשהוא הציעה לה את זה- היא נעלבה וניתקה קשר. הלכתי אליה לדבר איתה. ביקשתי שתגיעה. הסברתי את עצמי. אמרתי שקשה לי ולילדם שלי. שלא חשבנו שתרצה להיות כל כך הרבה אצלינו ויקח זמן עד שנתרגל אבל בבקשה שלא תנתק קשר. אין צורך בזה. שתהיה בטוחה שכשהיא מוזמנת- אז זה מכל הלב. היא התרצתה. גם הילדים שלי דברו איתה. הסבירו את עמדתם. אמרו שהיא מוזמנת והסבירו שזה עושה בעיות ביני לבין אבא שלה הסרוב שלה להגיע כי הוא מאשים אותי בזה וחבל כי יש ריבים סביב זה. הסבירו לה שגם להם היה קשה לקבל את זה שהוא עבר לגור אצלינו- אבל קבלו את זה כי רצו שאמא שלהם תהיה מאושרת וביקשו גם ממנה התחשבות דומה. היא התרצתה. התחילה להגיע כ 4 -5 ערבים בשבוע לארוחות ערב, צפתה בטלויזיה והיה נדמה שהכל בסדר. שעלינו על דרך המלך- היא שוב מצאה סיבה לכעוס והתנתקה. משהו כמו- מרגישה לא נח אצלכם בבית. משהו שאין לי יכולת להתגונן מולו.

דף חדש4

New member
היחס רחוק מלהיות מזעזע

על מה אתה מתבסס? להגיע לרבנות צריך להיות איום עבור שני הצדדים. לא תמיד זו ברירה גרועה בהתחשב בנסיבות.
יש לציין שהבת לא בקשר עם אמא שלה. הביולוגית. והאמא הביולוגית למעשה ויתרה עליה. אז מי אתה שתשפוט אותי בלי שאתה מכיר את כל הנסיבות.
היחס שלי היה ועודנו נדיב, סבלני וטוב לב. זו פנטזיה לחשוב שאני אוהב את הילדים של בעלי כמו את שלי או בכלל. לפעמים זה ככה- וכולם מרוויחים. ולפעמים לא.
צריך להתמודד עם זה. אי אפשר להכריח אותי לאהוב את מי שאני לא אוהבת. אבל כבוד אני אתן ואני אארח. יחד עם זאת- לילדים שלי ולי יש אנטרסים וצרכים שהם חשובים לא פחות ושאני מתכוונת להגן עליהם.

דף חדש4

New member
את צודקת... חלקית

זו לא היתה החלטה או יוזמה שלי שהוא ימכור. זו החלטה שלו. יש בה גם יתרונות- ניקנה במקום הבית הישן, בית אחר אותו הוא משכיר ויש לו את היתרון של לקבל דמי שכירות ושל יחידת דיור שהבת שלו גרה בו. ברור שזה היה צעד גדול ומשמעותי למכור את הבית בעיקר שזה הבית שהיא גדלה בו ואולי זה נעשה מוקדם מדי. א

דף חדש4

New member
להתאפק... מה פתאום להתאפק

זו היתה הגישה של בעלי- תתאפקי עד ש... עד שהיא תתחיל ללמוד, עד שהיא תמצא בן זוג... עד ש... אבל אני לא מאמינה בלהתאפק כי יש גבול שאני רוצה שהיא תפנים ונורמות שאני רוצה שיהיו ברורות ולא רוצה להתחבא מאחורי המציאות שתפתור לי את העיניין כי העניין הזה יפתח תמיד מחדש עד שלא יטופל. ואם אני מנסה לברר מה הענין אז אני מניחה שהעניין הוא, ל- ""תכבדי את הפרטיות שלי. גם לי יש את הצרכים שלי. יש גבול למה שאני יכולה \.מוכנה לתת לך" אולי הגבול גם מנפץ את הפנטזיה שאשמש תחליף לאמא שהיא בחרה להתנתק ממנה.

לגבי ילדייך שבאים גם כשהם אמורים להיות אצל אביהם. זה בעייתי בעיני. אלו אמנם ילדייך- אבל זכותך לזמן בלעדיהם. הילדים שלי כל הזמן חזרו הביתה בזמן שהיו אמורים להיות אצל אבא שלהם וזה הפריע לי במיוחד אם תכננתי זמן לבד עם בן הזוג שלי. בסופו של דבר התמודדתי עם זה דרך לצאת מנקודת הנחה שהם לא ישנים אצל האקס ולמצוא בייביסיטר כי נראה לי לא הוגן להכריח אותם להיות במקום שהם לא רוצים להיות בו. אבל לא נראה לי לא הוגן להגן על הזמן הפרטי שלי עם האקס או עם עצמי.

דף חדש4

New member
איפה זה כתוב ?

מי קובע למה נועדו הסדרי הראייה?
פעם היה מקובל שהסדרי ראיה זו זכות ולא חובה. היום מבינים יותר ויותר שזו זכותה של האם לזמן לבד.
זה לא עושה אותך אמא רעה אם את רוצה זמן בלי הילדים וזה מגיע לך- לצרכי עבודה, חיי חברה וכדי לנוח כי מאד קשה להיות אמא חד הורית.
אפילו יש חוק חדש שאפשר לתבוע מאבות פצוי כספי אם הם לא לוקחים את הילדים כפי שהתייחבו בהסכם הגרושין ובכך גרמו לאמא הוצאות של שמרטפית.

לא נמאס לך להשתלח כן??

מירב 007

New member
מצד אחד אני מאד מבינה אותך . מאד קשה

לקבל אורחת כל יום לזמן ארוך. זה די מעיק ומפר את שגרת החיים הנורמלית והרגילה. כשמגיעים אל הבית שלי אורחים לזמן ממושך אני מרגישה בכלא. אי אפשר להסתובב עם בגדי שינה. כל הזמן צריך להציע כיבוד. זה מאד מאד מעיק.

מצד שני זו הבת של בעלך. אם היא לא יכולה להגיע כמה שהיא רוצה גם הילדים שלך לא יכולים להגיע כמה שהם רוצים.
הבת שלו אמנם בת 22 אבל היא זקוקה לאבא שלה (לי יש ילדה בת 20 , היא בצבא יש לה שם מגורים נהדרים עם חברה איכותיים אבל בכל הזדמנות אפשרית היא מגיעה הביתה, היא תסע שלוש שעות בחמישה אוטובוסים רק כדי להגיע לבית שלה)
לגור בדירה עם שותפים כנראה לא עושה לה טוב. לא להיות בקשר עם אמא עושה עוד יותר לא טוב.

הפתרון לדעתי הוא לא להשכיר לה יחידת דיור ובכסף הזה להשכיר לכולכם בית גדול יותר , שם יהיה לה חדר משלה . היא לא תהיה אורחת אלא בת בית ואז היא גם פחות תעיק עלייך.

אף אחד לא מצפה שתאהבי אותה כפי שאת אוהבת את הילדים שלך. מן הסתם גם בעלך אוהב יותר את הבת שלו מהילדים שלך ובכל זאת די ברור לו שהוא לא יגרש אותם מהבית.

כשמתחתנים עם אדם שיש לו ילדים זו עסקת חבילה

דף חדש4

New member
אופס, פליטת קולמוס פרוידיאנית

זמן פרטי עם בן הזוג החדש שלי , לא עם האקס

דף חדש4

New member
מי יציל את הבית שלי...

היי לחברי הפורום,התחתנתי , נשואין שניים, עם גבר שעבר לגור אצלי. לפני שעבר לגור הסכמנו על סכום כסף שהוא משלם לי כל חודש. הסכום הזה כלל את חלקו בחשבונות ובאוכל וסוג של שכר דירה שקבענו ביננו. הבת שלו, בת ה 20 פלוס חושבת שהבית שלי הוא הבית שלה. כלומר- זה שאבא שלה גר אצלי\ איתי ועם הילדים שלי- זה אומר שיש לה זכות להגיע מתי שהיא רוצה ולהתנחל אצלי. זה לא מקובל עלי. אני מעדיפה שהיא תהיה אורחת שמוזמנת לעיתים קרובות, שיכולה להודיע שהיא רוצה להגיע- ובכל זאת- אורחת. לא מישהי שמקבלת מפתח ומגיעה כאילו מובן מאליו שהבית שלי הוא גם הבית שלה- רק בגלל שאבא שלה עבר לגור איתי. יש לציין כי גם לילדיי מאד קשה עם הפלישה הזו שלה אלינו. היה להם גם קשה לקבל את העובדה שבן הזוג שלי עבר לגור איתנו- אבל הם קבלו זאת. יחד עם זאת- להגיע הביתה ולראות אותה שם בטריטוריה שלהם- קשה להם גם. וגם לי. האבא שלה כמובן- חושב שזה בסדר שהיא תגיע מתי שבא לה. וזה נושא לריבים. הוא משלם סכום שמכסה את הוצאותיו. הצפיות שלי היו שהבת שלו תגיע מדי פעם- אבל לא תתנחל אצלינו ותתיחס כמובן מאליו שהבית שלי הוא גם שלה. אני מזכירה שהיא בת 20- פלוס, לא ילדה קטנה ושיש לה יחידת דיור שהוא שוכר לה לא רחוק מאיתנו.. דעתכם?

דף חדש4

New member
את צודקת

היה לי נעים לקרוא את התגובה השקולה- מצד אחד, מבינה אותי מצד שני מבינה את הצד השני ואת צודקת. זו עסקת חבילה וכיון שהכל מאד חדש לכולנו, כולנו בודקים עד כמה אנחנו צריכים להתפשר וכל אחד מושך קצת לצד שלו. זו תקופת ביניים ואני מניחה, שזה יירגע עם הזמן. הכוון הוא- בית משותף אולם זה ייקח זמן ולא מתאים לי כרגע כי לא מזמן עברתי לבית הזה והרבה הושקע בו. אני לא רוצה לנער את הילדים שלי בשביל בחורה שגרה בעיר אחרת ומגיעה פעם בשבועיים. יש אדאל ויש מציאות. באדאל- הדלת שלי פתוחה תמיד והיא באה ומרגישה נח ורצויה. במציאות- גם אם הדלת שלי תהיה פתוחה תמיד- היא תגיע ותרגיש לא נח כי היא מעמיסה עלינו את נוכחותה יותר ממה שאנחנו מוכנים כרגע לספוג ולכן תהייה התעלמות ממנה עד כדי כך שנברח כולנו מהבית ונשאיר אותה פה לבד עם אביה ונתנחל אצל אמא שלי עד שהיא תלך. זו המציאות. הפשרה היא- כדי שהיא תוכל להגיע ולהרגיש רצויה- עליה להבין שהיא צריכה להפחית את המינון ולהגיע כשהיא מוזמנת. וזה כל ערב בתכלס כמעט. כשהיא מוזמנת, כולם יודעים לצפות לה, מבשלים ומתכוננים ומקבלים אותה בסבר פנים יפות.
ככה זה היה כחודש עד שהיא החליטה לשבור שוב את הכלים. לא מתאים לה מסיבה כלשהי. היא בודדה אותי כשעיר לעזאזל שאמר משהו שהעליב אותה. הילדים שלי דווקא בסדר. טוב שיש שעיר לעזאזל וזה אני. אבא שלה והילדים שלי פתורים , מי שאשם - זה אני. אם זה לא תסביך אדיפוס- אני לא יודעת מה כן. אבל הבנתי מהתגובות פה שאני חייבת לבוא לקראתה- ואני אבוא. אני גם מבינה שמדובר בתהליך ארוך של הסתגלות הדדית. תודה וחג שמח! 007

דבר והיפוכו

אמרת דבר והיפוכו בפסקה אחת. בשורה התחתונה היא אינה רצויה אצלך בבית. לקבל אותה על תנאי, שתבוא חלקית, זה לא באמת לקבל אותה. זה משקף בבהירות את כך שהבית של אבא שלה אינו ולא יהיה לה כבית. איזה סיכוי יש שהיא תסתגל לזה? למה שתסתגל למצב בו המשבצת שלה הוא בת מסוג ב', בהשוואה לילדייך? למה שבעלך יסכים למצב כזה בו הוא וילדיו סוג ב' בבית בו הוא בוחר לחיות את חייו?

דף חדש4

New member
יש מחיר לגרושין

יש מחיר לגירושין. וכולנו שילמנו ומשלמים אותו- אני, בעלי החדש, ילדיי, ילדיו. המחיר שילדיי משלמים זה שהם צריכים לקבל לביתם גבר שחי איתם ביומיום שהם לא בהכרח בחרו בו וזה לא נח להם והם עושים את המאמץ. המחיר שילדיו צריכים לשלם- בגלל שהם כבר גדולים זה- לצור לעצמם קן בדירות השכורות שלהם ולבוא לבקר כל אימת שיחפצו עם תאום מראש ובלי שירגישו שהם חוזרים הביתה במאה אחוז כפי שהיו מרגישים לו חזרו לבית בו גרו זוג הוריהם. זו המציאות. זה לא לה לה לנד ואני לא אשמה שהמציאות דורשת פשרות.

לא מסכימה איתך

זו הפרשנות האישית שלך. לדעתך האישית המחיר שילדיו צריכים לשלם הוא שבית הוריהם, עם בני הזוג הנוכחיים, אינו ולא יהיה כבית עבורם. מציאות חיי הזוגיות שלכם יכולה הייתה להתיישר בהתאמה למה שתיארת, רק אם פרשנות זו שלך, היא גם תפישת העולם של בעלך. מסכימה איתך שבמשפחות מורכבות נאלצים לעשות פשרות אך פשרה היא הבחירה של זה שמתפשר אותה. ואת אינך יכולה לכפות על בעלך את הפשרות שהוא או שילדיו צריכים לעשות לפי דעתך.

דף חדש4

New member
אי אפשר לכפות

לא עליו ולא עלי. הכל פתוח למו"מ וכולם צריכים להתפשר.לכפות- אי אפשר. אנחנו במדינה חופשית.

לפחות לזה המדינה באמת לא קשורה

ציינת שבעלך רצה שיהיה לה מפתח לבית שלכם ושאת התנגדת ואף התכוונת להיפרד אם זה יגיע לכך. כתבת גם שבסוף הגעתם להסכמה ביניכם שהיאתגיע מתי שהיא רוצה (כשבינך לבין עצמך חשבת שרצוי שזה יקרה רק בשבתות). וגם כתבת שהעמדה של בעלך זזה. מתי שהוא היום.כתבת שנפל לך האסימון ושהבנת שאת צריכה לקבל את ילדיו וגם שאת לא צריכה לעשות שום דבר שלא מתאים לך.
איך כל זה מתיישב יחד?

דף חדש4

New member
איך זה מתיישב יחד

הבנתי שאני צריכה לקבל את ילדיו- זה אומר שלא אצליח "להפטר ממנה". שאני חייבת ללמוד להסתדר ממנה ושהקשר איתה חייב להגיע לאיזה סטטוס קוו נסבל לכולם כי אי אפשר לצפות ממנו שיוותר על לראות אותה או על לארח אותה אצלינו. אז אני חייבת להמשיך להיות במגע עם הבחורה הזו ולמצוא את הדרך להגיע איתה לאיזו שהיא שגרה שעובדת.
במקביל אני מבינה שתמיד אוכל לצאת מהקשר הזה אם לא מתאים לי איך שהוא מתפתח ואם הבחורה הזו, שהיא ביתו, ממאירה לי את החיים. החיים שלי בידיי. אי אפשר לכפות עלי "פתרון" או התנהלות שגובה מחיר גבוה מדי ממני או מהילדים שלי. סך הכל קשר= אמור לתרום לאכות החיים ולרווחה הנפשית של השותפים בו- לילדים של בן הזוג יש השפעה על הסך הכל הזה. אם הסך הכל מכניס יותר מדי בלגן בחיים- זכותי המלאה לסרב. כרגע העמדה שלי- תגיעי כשתוזמני. כרגע בן הזוג שלי מספיק חכם להבין שהיא לא הוגנת בדרישותיה כלפיי ובביקורת שלה עלי. אם בהמשך הוא יפנה אלי אצבע מאשימה בהדרדרות הקשר ביניהם באופן שבעיני אינו מוצדק וזה ידרדר את הקשר ביננו- אז אין לי מה לעשות נגד זה. לא חייבים להשאר ביחד. אעשה כמיטב יכולתי- אבל לא אתן לאף אחד לקחת ממני את החיים שלי.

רפסודיה

New member
עגום שזו המציאות

שקבלה של ילדיו אצלך במשוואה, שווה ל"לא אצליח להיפטר ממנה".
לדעתי אין כאן תקווה ליחסים בריאים והוגנים, איך יכול לצאת טוב ממקום בו את שוללת אותה ושהמצב הרצוי מבחינתך זה שבעלך יוותר על בתו.

למעלה