מי כבר פירק את הקבל מהמקרר שלו?

עומר TT

New member
קבלים למתח גבוה יקרים משמעותית

מה שאתה מדבר עליו אלו הקבלים לאלקטרוניקה שמגיעים ל 16V ולמטה מזה, הם באמת עולים גרושים.

עומר TT

New member
גבוה יחסית ל 16V, לא "מתח גבוה" כהגדרתו בחוק החשמל.

אבל למה אני מסביר? אתה הרי הבנת את כוונתי במקור...

ואם אתה כבר פה, כמי שחי במדינה תחת שלטון צבאי, מה יש לך להמליץ לאזרחי טורקיה ואיך אתה חושב שזה ישפיע על מכירות מוצרי בלומברג?

prizman

New member
כן, הסיפור המקורי בהחלט מעניין.

אבל השאלה על שלטון צבאי באמת מעניינת אותך?
אתמול הייתה לי שיחה מאוד ארוכה על הנושא.
קשה להגיד שיצאתי ממנה עם שורה תחתונה.
נשארתי עם אותן שאלות ויש לי הרבה.

prizman

New member
מצטער, אני לא צרכן תקשורת כבד

אז רק הרגע קראתי על טורקיה.
אבל עדיין, אין לי שורה תחתונה. השאלות מאתמול הן אותן שאלות.

מה שיקר זה קבל בעל נפח גדול

ולא מתח גבוה

יש קבל בעל 400V שעולה 5 שקל אבל הקיבול שלו 0.002 מיקרופרק
אבל קבל בעל קיבול למזגן בעל קיבול 25 מיקרופרד עולה 50 ש"ח

עומר TT

New member
יש קבלים לאלקטרוניקה גם של 100uF והם עולים עשרים אגורות.

על בסיס מה שאתה מספר פה השכם וערב אתה אמור לדעת את זה מנסיון אישי. יכול להיות שמה שמשפיע על המחיר זה השילוב של שני הנתונים, אבל זה בוודאות לא רק ערך הקיבול עצמו.

בכתבה מוסבר שחברת חשמל...

חייבה את כל יצרני המקררים, כולל את היבואנים,
לשים קבל כדי שיוכלו לקרוא גם את הצריכה ה"סמוייה",
שבלעדי הקבל המונה לא יכול לקרוא אותה...
בקיצור - הון-שילטון המוכר לשימצה :( ...

למה שימצה ??

במונים הדיגטליים של חברת החשמל . אין את הבעייה הזו
חברת חשמל לא רוצה להפסיד כסף . יש עשרות אלפי מנורות פלורוצנט ללא הקבל בבתים . וחברת החשמל מפידה כסף

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ככה שימצה

כי בשום מדינה אחרת בעולם לא הוסף קבל למקרר
כי חברת החשמל ידעה על הסכנות שיש בקבל אך העדיפה לסכן את תושבי המדינה ורכושם כדי לגרוף יותר כסף
כי את הבעיה של שימוש בחשמל ע"י המקררים ללא תשלום יכלה לקזז בתוספת פעוטה לתשלום הקבוע או בהעלאה זעומה של מחיר החשמל שתכלול את הנזק הנגרם לה ע"י המקררים (וזה היה מסתדר כי בקרוב ל 100% ממשקי הבית יש מקרר חשמלי.

חברת החשמל ביכלל לא אשמה בדרישה

חברת החשמל עובדת לפי תקן מסויים עים מנועים
ביקשה להתקין קבל בעל ערך נניח 25מיקרופרד .
הקבל הזה מופיעה בערכים מתח של 380V 450V 650V

ככול שהמתח יותר גבוה מקדם הביטחון לתקלה יותר טוב

אבל המחיר הוא יותר יקר לקבל . במזגנים המתח הוא 450VAC כאשר מתח הרשת היא 220V . כניראה הקבלן שהיתקן את הקבלים . שם את הקבל הקטן במתח אולי 300V ביותר . עם אותו קיבול . זה גם קורה בספקים של מחשבים . וספקים של ממירים . הקבלים מיתנפחים . אני כטכנאי לא זורק ספקים ממירים . מחליף את הקבל . בימקום 25V מלחים קבל בעל ערך של 50V . וזה עובד שנים

מי שאשם זה חברת המקררים . שלא החתקינה קבל בעל ערך גבוה במתח . עם ערך קיבול שדרשה חברת החשמל . לעלות מחיר זה לא רציני . כי כול אחד והמקרר שלו . גם מקום התקנת הקבל יש חום . אולי הייה צריך להתקין צליות קרור לקבל , כי חם למטה

עומר TT

New member
זה לא שבהכרח הקבל בערך נמוך

יש ירידה בביצועים של הקבל (כל קבל) לאורך השנים. מקררים יכולים לעבוד שנים ארוכות, לא נדיר למצוא אצל אנשים מקררים בני 20 שנה ויותר, המקרר בדירה שאני גר בה יותר זקן מזה (יש בו מדבקה עם מספרי טלפון של מחלקת שירות אמפא בני 6 ספרות, כלומר הוא מלפני 1995), על פני תקופה שכזו גם אם שמת במקור קבל של 600V היום אתה כבר באיזור הסכנה.
אולי אני אטריח את עצמי לפרק את הקבל הזה, אם כן אני מוכן לעדכן מה הערך שרשום עליו, אם הוא עדיין קריא.

רוב הזמן נח

Well-known member
איך הקבל הזה?...

זה מהמקרר שלי.
זה מהסוג המסוכן?
הקבל בצבע לבן.

עומר TT

New member
זה ספציפית מחזק את הטענה של קרמר

על פניו הוא עומד במתח הדרוש, אבל לא הרבה למעלה מזה, כך שלא דרושה הרבה הדרדרות (או קפיצת מתח לא מאד גדולה) כדי שהוא ירד מתחת למתח הרשת.

כול הקבלים בנויים שווה

מיתלקח קבל . שמתח העבודה שלו קרוב למתח הרשת
במזגן שלי פירקתי השבוע ביגלל תקלה . כתוב 450V
כחול שהמתח נמוך . הבידוד שלו יותר נמוך לפריצת מתח
גע בו אחרי פעולת המקרר הוצא את החשמל מהקיר אים הוא חם או לוהט הוא בדרך לפריצת מתח . יש להחליפו עם אותו קיבול רק מתח יותר גדול

d70

Well-known member
הבעיה אחרת,מכון התקנים לא דאג לבטיחות
למי שלא מכיר קיימים תקני בטיחות כגון TUV UL וכו',עמידה בתקנים הללו מבטיחים שבמקרה של כשל ,אין שריפה.ברגע שועדת התקנים חייבה להוסיף קבל אבל לא חייבה תשהוא יעמוד בתקן בטיחות-הרי שהם אחראים למיפגעים.

גם כתוב על הקבל +- 10%

ז.א. שהדיוק שלו מתחיל ב225V
זה קבל שמתאים למקררים בארה"ב ששם המתח הוא 110V .. אז מקדם ביטחון טוב

אני כטכנאי לעולם לא ישים קבל למערכות של 220V . שכתוב על הקבל 250V
מינימום 450V גם במגברים של האנטנות מתח עבודה זה 18V . היצרן שם 25V

אחרי מיספר שנים המגבר מזייף . ומיתנפח . אני מחליף לבד ל50V

למעלה