מי לא רוצה ילד מושלם?

אני לא מציעה להרוג פגים

שנולדו לפני השבוע ה- 27, אלא רק לא להחיות אותם. אם פג חזק מספיק כדי לשרוד - סבבה. אם לא - אולי זה עדיף. בעקרון חוסר החמצן וההנשמה הם שגורמים לרוב הבעיות. בן כמה הפג שלך? אני מאחלת לך שההתפתחות שלו תוסיף להיות תקינה, יחד עם זאת כמעט כל פג שנולד מהשבוע ה- 24 ומטה סובל מהפגות שלו איכשהו. אם זה לא פיגור או נכות אחר, אזי יש קשיי למידה / קשיי ריכוז / בעיות חברתיות אחריות / רגישות שמיעתית ו/או רגישות תחושתית. ושוב - אני מקווה שאוראל יתפתח היטב בלי אף בעיה

../images/Emo104.gif יש דברים שעדיין לא היתנסינו

בהם אוראל עדיין קטן ואי אפשר לכליל שכל הפגים שמתחת שבוע 27 חייב להיות להם משהו לא תקין (פאק ביצור) ולמה לא להנשים אותם ולעזור להם
וזה מאוד מעצבן מה שאת טוענת כאן מה זאת אומרת לא להחיות אותם??? לכל תינוק יש סיכוי שווה להיות בחיים ולא משנה עם הוא פג או לא לפי דברייך אני היום לא הייתי צריכה להיות בפורום זה ויש כאן עוד אמהות כמוני שבוע שבועיים יותר כי לא צריך לעזור לחלש ... פשוט החזק שורד והחלש אובד ממש תודה לך ~~~~~~מאיה~~~~~~~~~

יש מדינות בהם לא מחיים פג

מתחת לשבוע 27, ואף אחד לא רואה בזה חוסר מוסריות. זה המצב. אני מצטערת אם פגעתי בך, אבל בבקשה תנסי לראות גם את הצד השני. תדברי עם הורים שנולד להם פג בשבוע ה- 24, והרופאים נלחמו על חייו, ובסוף השאירו את ההורים עם ילד נכה, חרש ועיוור, שמפורר את חיי הנישואים שלהם ואת חיי המשפחה בכלל. תשאלי אותם אם היום בדיעבד הם היו מבקשים שילחמו על חיי הילד שלהם. לי נולדה פגית, ויש לה שיתוק מוחין קל מאוד, ותאמיני לי שזה מספיק לי. כשהייתי בהריון שני, והתחילו לי צירים בשבוע 24, נתתי הוראה לכל מי שרק יכולתי, שאם יוולד לי שוב פעם פג, אני דורשת לא לנסות להחיות אותו. אני לא מבינה למה זה פוגע בך, והחלטה של אשה הרה להפיל עובר בשבוע ה- 24 כי בדיקת מי השפיר שלה לא יצא תקינה, לא. זה ממש אותו דבר.

zimes

New member
מה זה להחיות? ../images/Emo104.gif

פג שנולד בשבוע 32, וצריך חימון יוצתר מתינוק רגיל, לחמם? ואם הוא צריך רק פעם אחת תוספת חמצן עם מסכה, לתת חמצן? ומה לגבי תינוק שנולד בזמן, אך עם איזה מום? קשה, קשה לשים את הקו בין "לעזור לתינוק ולהגן עליו" ובין "להתערב בפעולות מצילות חיים". לדעתי, עם כל הכאב שעלול להגרם - לעזוב את הדילמות האתיות, ולהחיות.

אז אני לא הייתי היום בחיים

אני נולדתי בתחילת שנות השבעים בשבוע 26 והייתי בפגייה חודשיים. נולדתי במשקל של 1.1 קג´ (שהיום זה נראה הרבה) אבל באותם שנים נחשבתי לנס רפואי ותמיד אמרו שזה שאני בת הציל אותי כי הייתי חזקה והחזקתי מעמד. חוץ ממשקפיים, תודה לאל, אין לי פגיעה נוספת והתפתחתי יפה מאוד. איך אפשר לקבוע מה הגבול, כמה פגים שנולדים במשקל נמוך מתפתחים יפה מאוד וגדלים להיות ילדים ואנשים נפלאים, איך אפשר להעמיד מחיר כלכלי מול חיים שלמים של אדם ?

השאלה מי קובע

אם את מציעה להשאיר את ההחלטה איזו פעולות רפואיות לנקוט ומאיזה להמנע אך ורק בידיים של הרופאים, אז לא אוכל להסכים איתך. גם רופאים הם בני אנוש וגם להם יש דעות, נסיון חיים ועמדות ערכיות שמשפיעות גם על ההמלצות רפואיות. מניין לך שהערכים וסדר העדיפויות של אותו רופא זהים לשלך ויהיו מקובלים עלייך? לדעתי ההורים חייבים וזכאים להיות שותפים מלאים לכל החלטה שתתקבל על גורל התינוק שלהם, בין אם הוא עדיין עובר בבטן אימו, בין אם כבר נולד. גם בעיניי אין באמת הבדל ממשי (אולי רגשית יש הבדל) בין החחלטה להפסיק הריון בשבוע 24 (ושמעתי גם על מקרים שזה נעשה בשבועות מאוד מתקדמים כמו 36 ו- 38) לבין ההחלטה לא להחיות פג בשבוע 24. אבל ההחלטה צריכה להיות של ההורים. ליאורה

popo11

New member
../images/Emo104.gif להחיות זה הגדרה מאד ברורה

יש פעולות שמוגדרות "הרואיות" בהן שימוש בטכנולוגיות חדשות ולא לגמרי בדוקות, שימוש באמצעים קיצוניים (כמו חיבור מסכת חמצן בואקום לפנים והזנת הילד דרך צינור ישירות לקיבה. לנו הציעו את זה ...
) ושאר חוויות נפלאות כאלה. לדעתי, במקרים כאלה הטכנולוגיה לא מועילה לאדם אלא מזיקה מאד. אני לא חושבת שצריך להחיות בכל מצב. צריך כל הזמן לעשות את השיקול שעושים במהלך הריון - האם לילד תהיה איכות חיים וסיכוי להצליח בג´ונגל של החיים. הרי זו בדיוק הסיבה שאנחנו עושים את כל הבדיקות במהלך הריון. אין שום סיבה (לדעתי) להפסיק את השיקול הזה כאשר התינוק נולד. נכון, זה קו בעייתי, אבל הדיון פה זה בדיוק סוג הדברים שעוזרים להגדיר אותו !

meira

New member
למנוע מחלות - אני בעד

מעבר לזה - נראה לי כבר התערבות במעשה הבריאה, נשמע לי מפחיד "תינוק בהזמנה". קראתי מאמר על כל הנושא של הפרדת תאים על מנת ליצור מין מסויים של עובר (אם אני לא טועה בת) אבל זה היה בהקשר של זוג הורים שהיו נשאים של מחלה גנטית שפוגעת רק בבנים. היה ברור שאם יוולד בן הוא יהיה חולה (לא רק נשא) ולכן עברו את התהליך של הפרדת התאים כדי ליצור רק בת. מדהים שהאפשרות קיימת אבל כמו כל דבר עלול לצאת משליטה ולהגיע לתפעול בידיים לא נכונות עם סיבות לא "כשרות"

כבר יש לי נסיכה מושלמת ../images/Emo6.gif

ובנימה רצינית יותר אני בעד טיפולים שמאפשרים למנוע ו/או לרפא מחלות סופניות וקשות שיסבו סבל רב לילד ולמשפחתו. אבל לא הייתי רוצה לקבוע את תכונות האופי ואני גם לא מאמינה ביכולת האבסולוטית של המדע לקבוע תכונות כאלה מכיוון שלדעתי השפעת ההורים והסביבה חזקה יותר. ואני רואה בזה גם בעיות אתיות קשות. קשה לי להאמין שיצליחו למצוא דרך לעשות את זה מבלי לגרום למותם של עשרות עוברים על כל אחד שההנדוס שלו יצליח וזאת רק כדי שיוולד אדם שיודע, נניח, לבשל טוב או לשיר יפה. וחוץ מזה אני כבר רואה את ילדי העתיד באים בטענות להורים שלהם : "למה לא הנסדתם אותי להיות ברד פיט אה? נמאס לי מהמראה של טום קרוז!" ליאורה ליאורה

כבר יש לי נסיכה מושלמת ../images/Emo6.gif

ובנימה רצינית יותר אני בעד טיפולים שמאפשרים למנוע ו/או לרפא מחלות סופניות וקשות שיסבו סבל רב לילד ולמשפחתו. אבל לא הייתי רוצה לקבוע את תכונות האופי ואני גם לא מאמינה ביכולת האבסולוטית של המדע לקבוע תכונות כאלה מכיוון שלדעתי השפעת ההורים והסביבה חזקה יותר. אני רואה בזה גם בעיות אתיות קשות. קשה לי להאמין שיצליחו כל כך מהר למצוא דרך לעשות את זה מבלי לגרום לתופעות לוואי לא רצויות ולא צפויות (במקרה הטוב) או למותם של עשרות עוברים על כל אחד שההנדוס שלו יצליח (במקרה הגרוע יותר) וזאת רק כדי שיוולד אדם שיודע, נניח, לבשל טוב או לשיר יפה. וחוץ מזה אני כבר רואה את ילדי העתיד באים בטענות להורים שלהם : "למה לא הנסדתם אותי להיות ברד פיט אה? נמאס לי מהמראה של טום קרוז!" ליאורה

אפשר להנדס ילד שישן 10 שעות רצוף?

אם כן, אני בעד...
וברצינות - להנדס יופי ואופי - בשום פנים ואופן לא, למרות שאני מסכימה עם רוב הדברים ששירלי כתבה. חוץ מזה שתומר ילד יפיפה ומקסים, אז אני לא דואגת לו.... דווקא אני רוצה ילדים שיהיו דומים לי ולבעלי, זה כל העניין, לא? ליצור אדם חדש, שמכיל חלק ממך בתוכו - שיהיה גבוה כמו בעלי, אף כמו שלי, שובב כמו שבעלי היה בתור ילד, חכם כמוני...
וגם אם לא - לא נורא. ובקשר למחלות - כן, כן, אני מאוד בעד! אם אפשר למנוע מחלות, שימנעו הפלות של עוברים פגועים - אני מאוד בעד.

רותי ע

New member
כנראה שאני האמא היחידה בעולם שאין

לה ילד מושלם
ברצינות-אני לא חושבת שהילד שלי מושלם. אני מאוד מודעת לחסרונות שלו, אם הפיזים ואם באופי. ואני אוהבת אותו עוד יותר בשל כך. כי זה עידן-מקסים, משגע (לשני הכיוונים), מתוק ו"מחוספס בקצוות". לא הייתי רוצה אותו אחרת. הוא ייחודי ומיוחד ואין אחד כמוהו בכל העולם. יש ילדים עוד הרבה ילדים מקסימים אבל שונים. מה שרציתי להגיד בכל זה שגם המגרעות הן חלק מהאדם, חלק מהמכלול שקובע מי אני. ברגע שכולנו נהיה מושלמים נשלם על זה מחיר גבוה. קחו לדוגמא את בטהובן-אולי לולא היה חירש לא היה מגיע לגאונות מוזיקלית שכזו? או ון-גוך שחתך אוזן בשיגעונו אבל איזה תמונות יצר אותו שיגעון? או סטיבן הוקינג המשותק בכל גופו אבל איזה מוח מדהים עובד שם?

מלמלה

New member
ועל זה נאמר

שבאהבה אני מעדיפה את החסרונות של האחדעל היתרונות של האחר

מלמלה

New member
שינוי צורת חשיבה

נכון להיום אני אפילו לא מסוגלת לחשוב בכיוון והנושא ממש מרתיע אותי אולם נראה לי שבעתיד הדי רחוק אכן כך ינהג העולם כמו שהיום דברים כמו טלויזיה ומחשב או תזונה בפורמולה נראים לנו כל כך ברורים כך גם תחום זה הוא צורת מחשבה נראה לי שלא הייתי רוצה לחיות בעולם שיכול להיות מאוד משעמם ומסוכן

מיכל153

New member
לא רוצה ילדים מושלמים, אבל קצת ...

פחות מאשר הצרות שיש לי איתם. יש לי מספיק בעיות איתם. קצת פחות ריצות וטיפולים. הנה היום הצטרף עוד משהו לאייל : קוצר ראיה. ביי מיכל153

zimes

New member
../images/Emo24.gif אוי מיכל, ../images/Emo104.gif

עבורך זה לא דיון תיאורטי, נכון?

למעלה