מי לדעתכם אחראי לתקרית באלנבי 40?

habubazehava

New member
מי לדעתכם אחראי לתקרית באלנבי 40?

סליחה אם זה לא המקום לשאול. מבחינתי אני רואה קשר בעקבות היחסים בין המינים.
התקרית במועדון אלנבי 40 [זהו קישור לסיפור מגוגל] עוררה הד תקשורתי וביקורת חריפה על המעורבים. על מי הייתם מפילים את האחריות לכך. אשמח אם תפרטו. אני מוכנה לקבל יותר מתשובה אחת:
1. הבליינית
2. הגברים שעלו אליה לבר
3. הגברים שהשקו אותה באלכוהול וכנראה סם אונס [2 ו-3 לא בהכרח חופפים]
4. הצופים והצלמים
5. הברמנים, התקליטן, המלצריות והנהלת המועדון
6. האמהות של הנ"ל והחינוך שלהן

Shamy

New member
דיון מעניין (אין לי טלויזיה אז לא שמעתי על זה עד עכשיו)

מזכיר לי יותר מדי את המקרה של קטי ג'בונס ...קטי ג'בונס הייתה בחורה שנרצחה, כן נרצחה לעיני מול כל השכנים שלה בלילה כשהיא חזרה מבילוי היא צעקה וצרחה והשכנים פשוט הסתכלו המומים ושלפו מצלמות (וזה היה בשנות ה80 בערך של המאה ה20) ... ואף אחד עד היום לא מבין למה אף אחד לא ירד אל הבחורה וניסה לעזור...והתשובה הייתה אחרי תחקור של כל השכנים הייתה -לא ראיתי אף אחד מרים את הכפפה אז לא רציתי להיות זה שירים את הכפפה...
&nbsp
אני חושבת שזה כנראה היה משהו דומה לזה , וזה ממש עצוב לשמוע ולקרוא את הדבר הזה ...מי אחראי? אני חושבת שאני אצביע על החברה שלא טורחת ללמד ולהעביר ערכי חינוך של אהוב את האחר , כבד את האנשים שמסביבך כי לא תעשה לחברך מה ששנוא עליך , יותר עצוב לי לשמוע שאנשים שלפו טלפונים והמקרה הפך לסרט סנאף ! מזעזע !

aaa123

Member
אני לא חושב שזה דומה ובמקרה של רצח

סביר שאנשים פחדו להתערב כי מי שרוצח יכול לרצוח גם אותם.
כאן זה לא אותו מצב,ואין חשש סביר שאילו מישהו היה מתערב לטובת השיכורה היו רוצחים אותו.

Nirwood

New member
כמובן שהבליינית...

1. רואים בסרטון שהיא רוקדת כמו שרמוטה על הבר.

2. רואים שהיא עושה סקס מתוך בחירה

3. לא רואים שהיא סובלת או מבקשת עזרה.

*ביום שאחרי, היא לא בחרה להגיש תלונה וטענה שהכל היה מהסכמה.

זה שהיא הייתה תחת השפעת אלכוהול זה לא אומר שהיא נאנסה, זה אומר שהיא פשוט הייתה שרמוטה שיכורה (יש המון כאלה).

בלי קשר לכל זה, צריך לפעול נגד בעלי המועדון שאפשרו לדבר כזה לקרות במקום ציבורי.

נ.ב

קיימים המון גברים שהולכים לפאבים ומחכים עד לשעות הקטנות כדי "לאסוף" את כל השיכורות \ שרמוטות למינהן, זו תופעה ידועה ונפוצה מאוד.

כמובן שאני חושב שהם בחורים מסכנים, אבל מה לעשות, אלה החיים (ולמיטב ידיעתי זה עדיין לא עבירה על החוק).

juggernaut

New member
זה לא שחור ולבן, כי העולם הוא לא שחור ולבן.

כמו כל דבר, יש פה גוונים של אפור(No pun intended).
&nbsp
כולם אשמים. הצלמים, ההורים, הברמנים, ההנהלה.
&nbsp
האשמה של הבחורה מתחלקת ל2 מקרים - אם היה סם אונס או לא היה.
ב2 המקרים האשמה שלה פחותה מהרבה מהאשמה של קבוצת האנשים הנוראית שעשתה לה את הדבר הנורא הזה.
נניח ולא היה סם אונס -
אפשר להיות נורא פמיניסטים ולהגיד שזה רק הם, אבל אני מסרב להוריד את האחריות מהבחורה לגמרי אם לא היה סם אונס. זה הרי מועדון ממש זבל, והקהל ששם יודע בדיוק מהו החומר האנושי שמרכיב את המועדון הזה.
אבל שוב, אם אכן השקו אותה בסם אונס (ואין לי מושג, לא ראיתי את הסרטון המלא) - אז זה נורא ואז האחריות היא לגמרי עליהם. זה באמת אונס מזעזע וסיטואציה מזעזעת.
&nbsp
אני רואה סקס כדבר נורא מיוחד וטוב כשהוא בהסכמה של שני הצדדים ובא להנאה מדהימה של שניהם.
מה שמראים בסרטון החלקי הוא מזעזע. רציני, התחלחלתי לחלוטין.
לא מצליח להבין איך אנשים עודדו את זה, מחאו כפיים, הריעו... זה היה נורא.
&nbsp
בקיצור - כולם אשמים. בעצם כולנו. שנתנו לעולם להגיע למקום הזה.
&nbsp

juggernaut

New member
ורוצה להוסיף

אני לא באמת יודע מה הלך שם כי לא ראיתי עד הסוף
אבל אונס זה אונס
ואם הכריחו אותה לעשות משהו שלא רצתה, זה פרופר אונס.
אחרת... אין לי מושג באמת.
&nbsp
מישהו ראה מה היה שם באמת?

aaa123

Member
לא ראיתי את הסרטון ולדעתי

צריך לשאול את הבליינית.
&nbsp
אם הבליינית טוענת שהכל היה בהסכמה ולא טוענת לשימוש בסם אונס כלשהו אז אף אחד לא אשם כי לא בוצעה כל עבירה.
&nbsp
אם הבליינית טוענת שזה לא היה בהסכמה והיא לא הביעה במפורש הסכמה לפי הסרטון אז כל התשובות נכונות למעט 1(בכל מקרה אני לא מאשים את הבליינית כי היא לא פגעה באף אחד).
&nbsp

aaa123

Member
המושג הסכמה מתייחס כמובן להסכמה חופשית ואי התנגדות

לא מהווה הסכמה כך שברור שהדוגמה שניתנת בלינק של נתינת כסף בהסכמה בגלל איומי אקדח היא לא דוגמה להסכמה.
מי שמוסמכת לקבוע אם היתה הסכמה במקרה שיש ספק לפי הסרטון היא האישה בסרטון,ובכל מקרה לא אאשים אותה בין אם תטען שכן ,ובין אם תטען שלא.
&nbsp
אם גברים חוששים שיאשימו אותם באונס שלא ביצעו אז שידאגו לוודא שיש הסכמה חופשית,ואני מבין ממה שנכתב שזה לא נעשה(לא ראיתי את הסרטון).
&nbsp

aaa123

Member
עוד דבר:התייחסתי רק להאשמה באונס

כמובן שאפשר להאשים את מנהלי המועדון על זה שנתנו לזה לקרות במקום ציבורי כמו שנכתב בתגובה אחרת אבל זאת האשמה שונה.

למה אשמים?

האם לא יכול להיות שזה התאים לכל הנוכחים והמשתתפים?
איך יכול להיות שהבחורה טוענת בעדותה במשטרה שהכל היה בהסכמה ומרצון ואף אחד לא מתייחס לזה?
למה אנחנו חושבים שאנחנו יודעים יותר טוב ממנה מה נכון לה?
ואיפה שיחרור מיניות האישה? הרעיון שגם לנשים מותר לרצות סקס?
אם אישה רוצה סקס פומבי עם מספר גברים אז בטוח שזה ניצול? למה?
&nbsp
אגב, בחורה שעומדת ורוקדת על הבר לא קיבלה שום סם אונס.

aaa123

Member
האם אנחנו יודעים מה הבחורה טענה בעדותה במשטרה בדיוק?

בלינק נכתב:"הנאנסת נזהרת בדבריה ואומרת שהיה שם ניצול של מצבה."
לא יודע אם זה נכון ולא יודע מה הבחורה טענה בעדותה במשטרה אבל
האם למשל לא יכול להיות שהיא הסכימה ליחסי מין אבל לא הסכימה להפצת תמונות אינטימיות שלה בלי רשות.
&nbsp
במקרה הזה אלה שקיימו איתה יחסי מין לא ביצעו עבירה כלשהי אבל אלו שצילמו והפיצו כן ביצעו עבירה.

habubazehava

New member
מה את יודעת על סם האונס?

על פי ויקפדיה הסם גורם לטשטוש, ערפול ההכרה וירידה בזיכרון; ועם זאת גורם לעוררות מנטלית. היא לא בהכרח תראה שיכורה והיא כן תראה ערנית.
מעבר לכך יש סטיגמה של נאנסת - יש סיבה שרק 0.2% מהנאנסות מדווחות על האונס למשטרה בגלל הבושה והסטיגמה שיש על נאנסת. ממש כמו שמישהי שהוטרדה מינית לא תמצא עבודה. אונס זה לא משהו שהקורבן מנפנף בו כמו שוד וקורבן לתאונת דרכים פגע וברח. אונס זה משהו אינטימי שמלווה בהרבה סטיגמות בנוגע לקורבן.

אז בעצם

מי מחליט האם האישה כשירה לתת את הסכמתה?
אם אני יוצאת לבר ושותה ובא לי להזדיין עם שני גברים בשירותים אז זה אונס?
למרות שאני רציתי והם רצו?
איפה פה חופש הבחירה של בגיר/ה?
האם אני צריכה לעשות בדיקות דם לפני שאני עושה סקס?

השאלה שצריכה להישאל

היא האם היא הייתה עושה זאת, במשך כמה שעות ללא האלכוהול?
יש למישהי פנטזיה להיות במרכז אורגיה המונית? על הכיפק, תעשי את זה ללא
כמויות האלכוהול המטורפות, וכך כל השערה בדבר ניצול תתבטל. אבל אין מה לעשות,
כשכולך טבול באלכוהול - כמעט ואינך אדון לעצמך.

אני בספק גדול

שאם היא לא היתה שותה, אבל כן עולה על הבר, רוקדת, מתפשטת, מזדיינת והיו מצלמים ומעלים לוואטסאפ- התגובות היו שונות.
&nbsp
מבחינת רוב המגיבים יש לה שתי אפשרויות:
1. היא נוצלה מינית ע"י גברים שרק רצו להשתמש בה להנאתם, היא מסכנה והיא נאנסה.
2. היא זונה/שרמוטה ומגיע לה שהתייחסו אליה ככה.
&nbsp
אין שום אפשרות שזו היתה ההחלטה שלה וזה מה שהתחשק לה לעשות. ולא משנה מה המניעים שלה. היא אדם בגיר וזכותה לעשות מה שבא לה.
&nbsp

S h a r k 1 8

New member
כל עוד ההחלטה להשתכר הייתה שלה,

שתבוא בטענות לעצמה.
&nbsp
אלה תוצאות המעשים שלה.
&nbsp
&nbsp

למעלה