מי מאמין בגלגול נשמות ??

• פותח הנושא eimad
  • פורסם בתאריך

Y a n i B

New member
והקיצור של השאלה, כדי שיהיה לך קל

יותר (שלא להצליח) לענות עליה: באיזה קצב הזמן זורם?

Phrenum

New member
את זה אני אוהב.

לפי תורת היחסות הפרטית והכללית זמן אינו זורם כלל, הוא פשוט עוד מימד, אני לא צריך למדוד את קצב זרימת הזמן כי הוא תלוי במהירות שלך ובמהירות האור. ויאמר ה' E=mc^2

Y a n i B

New member
הנה לך עוד דבר לאהוב:

א. אתה מכחיש את העובדה שהזמן "זורם"? ב. בין אם התשובה שלך שלילית ובין אם חיובית: הטעות שלך כאן היא שאתה חושב שתורת היחסות אומרת שהזמן "אינו זורם". הדברים האלה פשוט לא נכונים. כל מה שאפשר לומר לפי E=mc^2 זה שאין בו שום רמז לתופעת זרימת הזמן, והנימוק: מכיוון שתורת היחסות עוסקת רק בתופעות הפיזיקליות, וזאת בשעה ש"זרימת הזמן" היא תופעה בלתי-פיזיקלית בעליל! ג. את תופעת זרימת הזמן לא תוכל להכחיש לעולם, ושום אדם בר-דעת (כולל איינשטיין) לא יתיימר להכחיש זאת. הכחשה של תופעה זו כמוה כהכחשה של המשפט: "אני חושב", או המשפט: "אני קיים". זו תופעה בלתי פיזיקלית - שלמרות היותה כזו - אף אחד איננו יכול להכחישה.

Phrenum

New member
בנוסף להכל, אתה גם נטול חוש הומור.

לקחת משפט שכתבתי בצחוק ובנית עליו תורה שלמה. יפה לך. אנחנו חיים בעולם תלת מימדי, מבחינתינו הזמן "זורם". מבחינה פיזיקלית זמן הוא פשוט עוד ציר של הקיום, כמו אורך, רוחב ועומק ואנחנו זזים במרחב הזה. בני אדם יודעים לזוז רק לכיוון אחד.

Y a n i B

New member
אתה רק מחזק את הדברים שלי

כמו שכרגע הודית - "מבחינתינו הזמן זורם". אך אבוי - תיאוריה מדעית לכך אין. אלא שאמרת קודם ש: "אם זאת לא תיאוריה מדעית... אז אין פה למה להתייחס. זה לא קיים. אז מה בדיוק כוונתך ב: "מבחינתנו הזמן זורם"? נמצא, שגם אתה מאמין בדברים מסויימים. וכך נפלה התיאוריה שלך. מ.ש.ל

Phrenum

New member
ושוב, אתה טועה בגדול.

את הזמן ניתן למדוד, לכן הוא קיים. יש תאוריות מדעיות בכמות שתספיק למלא כמה ספרים בקשר לזמן. מבחינתינו הוא זורם, רק בגלל המגבלה ה"מימדית" שלנו. זה עניין סובייקטיבי בלבד שכן, כמו המרחב - הוא לא זורם, בעצם, לשום מקום. ועכשיו, די עם זה. זה באמת נמאס עליי, אני מבין שממש בא לך לגרום לזה שאני אראה כמאמין בשטות זו או אחרת שאתה מוצא לנכון להעלות - זה לא מוביל לשום מקום וזה מתחיל לשעמם אותי.

Y a n i B

New member
בבל"ת + המטריאליזם מבטל את

העניין של "רשות ההכרה של היחד" - כך שאתה אפילו לא מתחיל לרדת לעומקו של העניין.

harbor

New member
גם אם אתה חושב שאין כלום

אתה צריך להאמין שאין כלום, כדי שתיהיה לך אפשרות לחשוב מלכתחילה שאין כלום.

יוסי n

New member
האם אלוהים קיים?

שאלה זו והשאלה ששאלת - שתיהן שאלות שלעולם לא תהיה עליהן תשובה. הן רק פותחות פתח לויכוחים ארוכים, מייגעים, וחסרי תועלת.

הוא לא חיפש תשובה

האם יש גלגול נשמות או אין הוא בסך הכול שאל אם יש עוד אנשים שמאמינים שיש... ולברנש מתחתי למה "חבל להכנס לנושא"??? בגלל שזה לא מו"ר ולא ראיונות לב"ש? זה מענין אותו ולכן הוא שאל... לא מענין אותך? הוא לא אנס אותך להביע את דעתך האם לפי דעתך יש גלגול נשמות.. ענבר:)

מסטולון

New member
"הברנש מתחתייך" מעוניין להגיב...

למרות שהוא מעלייך אגב, ורק בגלל שכתבתי ת'תגובה לפנייך (לא מסיבות אחרות
). לדעתי חבל להכנס לנושא, לא כי הוא לא קשור לפורום, להפך, אני חושב שאנחנו קהילה שהמשותף לה הוא ההתעניינות ברפואה ובלימודי רפואה אך זה לא הנושא היחידי שאנחנו יכולים לדבר עליו, ראיתי פה הודעות גם על המונדיאל ופה ושם יש נושאים אחרים (למרות שמו"ר וכל המיונים שולטים פה בשיחות). לא אמרתי שאסור לדבר על הנושא, הבעתי את דעתי ואולי הייתי צריך לכתוב בתחילת המשפט "לדעתי" רק כדי להבהיר זאת, ואני חושב ככה כי זה באמת דיון אינסופי שאפשר לדבר עליו שעות ואני כן מאמין שהוא יוביל לויכוחים גם בינינו, וכמו שראית לאחרונה היו מספיק ויכוחים חסרי משמעות ומלאי פלצנות לדעתי בפורום הזה, תוכלי למצוא אפילו כמה בעמוד הזה. למרות זאת, אם בא לכם להכנס לנושא הזה ולדון בו, מי אני שאעצור בעדכם, אבל כמו שאמרתי, לדעתי - זהו נושא דיון שמוביל לויכוחים אינסופיים כשכולם נעולים על דעתם ובטוחים שההסבר שלהם הוא הכי טוב והכי נכון ולכן זה מוביל לשום מקום.

וזה חבל

שלמרות שאנחנו בטוחים בדעתינו ובטעית האחרים אנחנו לא יכולים להקשיב לדעה שלהם לחשוב עליה ולקבל את זה שלמרות שאנחנו בטוחים במאה אחוז שהוא טועה זה מה שהוא מאמין בו בדיוק כמו מה שאנחנו מאמינים בו ובחיים לא תהיה תשובה של כן ולא חד משמעית ולכן כרגע מותר לכל אחד להיות בטוח שהוא צודק ולדעת להקשיב לדעת של האחר.. ענבר ואל תחשוב שהשמשפט עם הברנש בא כאיזה לגלוג זה דווקא תואר "כבוד" אצלי:)

מסטולון

New member
כן, זה חבל..

אבל זה האופי האנושי. וזה מסוג הויכוחים שגורמים לפן הזה לצאת החוצה. וחוצמזה, לכבוד הוא להקרא ברנש, לא חשתי מלוגלג=]

למעלה