מי מאמין בגלגול נשמות ??

• פותח הנושא eimad
  • פורסם בתאריך
אתם כל כך מפחדים מדיון

אתם באמת לא חושבים שבפורום לימודי רפואה שבו חתך האוכלוסיה לפי ראות עיני גבוהה מהממוצע אפשר לנהל דיון בלי שיהפוך לוויכוח? אנחנו לא מסוגלים לשמוע דעות של אדם אחר ולהגיד את דעתנו בלי לריב במיוחד בנושא של אמונה בו אין נכון ולא נכון???? אם הנושא לא קשור לסכם או לראיונות בב"ש אז זה דיון חסר תועלת? לא נחוץ? זה עצוב לי באמת... ואולי צריך לבחון מחדש את מטרת הפורום... ואני אישית לא יכולה להגדיר שהאמונה שלי היא ב"גלגול נשמות" כי אני רואה את הדברים קצת אחרת אבל אני בהחלט מאמינה שמי שמת לא הופך ל"כלום" ועדין יש ביזשהו אופן שעדין בגילי לא הגעתי להחלטה על האופן שבו הוא נשאר בקשר כלשהו איתנו...

זה קיצור

מקלדת מכ מיני פורומים אחרים. מי היה מאמין שדווקא בזה סייעתי. אבל מה לעשות - שצודקים אז צודקים.

יוסי n

New member
העניין הוא לא פחד מדיון.

אין שום קשר לחתך האוכלוסייה אליו משתייכים משתתפי הפורום, ומועמדים לרפואה בכלל. העניין הוא, ששאלה כזו פותחת פתח להתדיינות בה כל אחד מהצדדים מחזיק בעמדה, מתבצר בה, אינו פתוח לשום טענת נגד (ואני מתכוון לטענות הקיצוניות - יש או אין, לא לאלו שבאמצע), ומנסה לשכנע אחרים בצדקתו, ברוב המוחלט של המקרים (ואף ארשה לעצמי לקבוע שתמיד) - ללא הצלחה. כמו שכתבתי - בדיוק כמו לעסוק בשאלה "האם אלוהים קיים". יהיו הדטרמיניסטים שבינינו שייטענו שאין אלוהים, ואין בריאת העולם, וכל המתרחש בעולם הוא תוצאה של יחסי גומלין פיזיקליים. מולם, יהיו המאמינים, שישמעו זאת ואוזניהם תיצלנה. את באמת חושבת שייתכן דיון פורה, והדגש הוא על פורה (ומפרה), בין שני צדדים אלו? לדעתי - לא. ולכן קבעתי שדיונים מסוג אלה הם חסרי תועלת.

Corpus Magnus

New member
New Debate : Cherry Garcıa Icecream

It ıs the best Flavor from Ben and Jerry's and no one is allowed to claim otherwise !!! moughghahahahahah !

ארגינין

New member
באמת משהו חשוב

אני חייב לשאול אותך אתה בגרמניה מלא בחורות אווירה של מונדיאל ואתה יושב בקפה-אינטרנט ומגיב לפורום הזה?! יללא לך תעשה חיים שם מה אתה מחפש פה!!
כשתחזור יהיה לך מספיק זמן לזה.. תנצל את מה שיש שם ואין בארץ

Corpus Magnus

New member
Free Internet in the Hotel

We have here a verz nice Internet Cafe, and all the girls are here, so here I hang out !!! Besides, I really have nothing 2 do, besides gym and pool and pubs and clubs, so Im surfing man-

Y a n i B

New member
אתה עושה סלט

אין קשר בין דטרמיניזם לאמונה באלוהים. אין גם קשר הכרחי בין בריאת העולם לאלוהים. ואגב (בזאת יצדדו הפילוסופים) - עבור חלק מהאנשים מטרת הדיון היא הדיון כשלעצמו, ולא הסקת המסקנות ממנו.

יוסי n

New member
ענבר - קיבלתי את דעתך. ול - YaniB:

לדטרמיניזם בהחלט יש קשר לאמונה באלוהים. אדם המאמין בדטרמיניזם, לפיו כל המתרחש בעולם הוא תוצאה של חוקי הפיזיקה, בהכרח לא יכול להאמין באלוהים, שכן אמונה זו משמעה תפישת העולם כבריאה של אלוהים, ואלוהים כמנווט ההתרחשויות בעולם. סתירה.

Y a n i B

New member
כאן הטעות שלך:

אתה חושב שדטרמיניזם = מטריאליזם (או כפי שאתה מנסח את המטריאליזם: "כל המתרחש בעולם הוא תוצאה של חוקי הפיזיקה"). זו בהחלט טעות נפוצה. הדטרמיניזם אינו נובע מההנחה שהעולם הוא חומר בלבד ושהוא נכרע לפעולה ע"י חוקים פיסיקליים דווקא. הדטרמיניזם נובע מן ההנחה, שהעולם נכרע לפעולה! לכן אין זה משנה, עבור הדטרמניזים, מהם החוקים שבהתאם להם מתבצעת הפעילות - האם הם חוקים פיסיקליים או פסיכולוגיים וכיוצא בזה. החוקים יכולים להיות גם חוק גלגול הנשמות של הדת ההינדית. ברגע שהסכמנו ש"לכל דבר יש סיבה" - מכך ומכך בלבד, נובע, שצבו של היקום בכל רגע ורגע כבר נקבע מבראשית.

יוסי n

New member
לאחר שבדקתי את דבריי...

אתה צודק. בכל אופן, בין אם מדובר בדטרמיניזם או במטריאליזם, אני מקווה שדעתי בנוגע לדיון בשאלה שבראשית השרשור מובנת. לילה טוב.

זו דעתך ואני מקבלת אותה

דעתי שונה... וכל עוד לא עסקנו בעיני חיים ומוות 2 דעות ויותר זה דווקא נחמד! אנחנו אנשים חושבים ומכך יש לנו דעות וזה נהדר! ולמה הדיון לא יכול להיות פורה? אולי אתה מגדיר דיון פורה כדיון בו דעתם של אנשם משתנה בעקבות הדיון? אני רואה דיון פורה כדיון הגורם לאנשים לחשוב לשמוע דעות אחרות לנסות להבין או ולחשוב עליהם ולחשוב על הדעה שלך ולבחון אותה! אז כן אחד יגיד שהוא מאמין בגלגול ויביא את הטענות שלו לעינין והאחר יגיד שוא לא מאמין הדיון לא בא לענות על השאלה ולא בא לקבוע אם יש גלגול נשמות או לא הוא בסה"כ בא כדי לגרום לעינין ומחשבה ומעיסוק של כותב ההודעה בנושא או סתם מחשיבה רגעית שלו לגבי כך ורצון שלו לשמוע דעה של אחרים ואולי אף לנהל עם אחרים שגם להם מחשבה בנושא דיון.. וכל מי שאין לו מחשב בנושא או שנושא זה לא רלוונטי בעניו יכול לדפדף לטה לשרשור של הראיונות לב"ש! אני לא יודעת אני הייתי חברה קבוע וחורשת בפורום של התנועת נוער שלי לשעבר "בני המושבים" בו היינו מנהלים דיונים של שבועות על המון נושאים שכאלו שהתשובה עליהם לא ברורה.. ונכון חלקם גלשו לפעמים למעין וויכוח חלקם לא אבל זה בטוח היה מענין ומאתגר חשיבה... ואולי דעות של אנשים לא השתנו בו אבל בעיני הדיונים כן היו פורים. ענבר

לפחות

נוכל לקרוא עמדות שונות, להתרשן מטיעונים שונים, ואולי חס וחלילה לשקול מחדש את דעותינו ולהחליף אותן, אם הן התבלו מידי.

ואני עם ענבר (מי שמת לא הופך

ל"כלום"). לא נראה לי שאנחנו יכולים לדעת בדיוק איך זה מתבצע, גלגול נשמות או לא גלגול.

למעלה