מי מכיר?

קפת

New member
תרעגה זה בעברית?

מישהו? משהו? קצה של חוט? קרם לחוט? ולא, זה לא מתקרב לקצה היהלום שבקצה של אודי או של השוטר אזולאי. אם קשה לכם, לי לח. רק תבקשו רמז. תעשו לי את היום, ותעסו לי את הלילה. תהיו אורחים שלי, מתוקים.

KT13

New member
שוליית הקוסם אולי?

לא יודעת איזו אסוציאציה עברה לי בראש. גתה כתב משהו על שוליית הקוסם וחשבתי על מיקי מאוס בתפקיד השוליה. ואם לא, אז לא

קפת

New member
קייטי, זו אסוציאציה מעניינת

אבל אל תטעי בעניין שאני מגלה - את לא בכיוון. נכון, המחזאי שכתב את המחזה הוא גרמני, אבל אינו בן דורו של גתה. אם יש בכך רמז, אם לאו, אני לא ממש יודעת. את הרמזים השווים אני אדחה לשלב מאוחר יותר, ברשותכם. איפה בחבח? אם הוא לא ידע... מי ידע?

קפת

New member
טוב, אתם צודקים

אם כי לדעתי בחבח יפצח את זה בשניות עם או בלי רמז. אבל כנראה שהגזמתי. פשוט, אני מכירה את הסיפור כ"כ הרבה שנים, ובכל פעם שאני מגלה עוד התייחסות ל*מיתוס*, אני נפעמת מחדש, ולכן נראה לי שזה מן נכס צאן ברזל שישר יודעים. אני אתן רמזים, קצת מבלבלים, כי בכל זאת, אני מנייאקית ידועה לשימצה ואנלא יכולה לאכזב את מאמיני. הבמאי אינו דייויד לינץ'. מדובר בבמאי גרמני בעל שיטות עבודה מוזרות ביותר ביותר. שמה שמה הפרטי של הדמות הוא כשמה של הרוח וכשמו של שר אמריקאי ממוצא גרמני. שם המשפחה, כשמו של התובע הידוע, רק בלי הנון. מקווה שלא בלבלתי אתכם יותר.

נינטייב

New member
נינט מבינה ברמזים

התשובה המלאה, המדהימה והעצובה, שאני מודה, לא שמעתי על דמות זו מעולם, בקישור. הרמזים: קספר (הרוח, ווינברגר, האוז(נ)ר, התובע המפורסם במשפט אייכמן)

קפת

New member
נינטקוש, פיצחת!

מי גאונה של קפת? עכשיו רק נשאר לכם להבין את הסיפור המעניין מאחורי הסרט שנעשה בהשראת קספר האוזר, שהוא מעניין בפני עצמו, ולהכיר את הבימאי שעשה את הסרט, שהוא תופעת טבע מדהימה. וכמובן, הזמרת - שמילות השיר שחיברה על קספר האוזר הן יפיפיות, והמחזאי הגרמני. יאללה, להפשיל תחתונים - חוקן טיים.

קפת

New member
והייחוד של הסרט

הרצוג השתמש באדם מאותגר שכלית (מפגר, יענו) לתפקיד קספר האוזר. ובכלל, ורנר הרצוג הוא במאי ששוה דיון. משהו בנזונה, ההרצוג הזה. הזמרת היא סוזן וגה, כמובן, והמחזאי: פטר הנדקה. נינטוש, תגגלי על סוזן וגה ותביאי את המלים? השיר מקסים באמת. (יש לי מלא עבודה הבוקר ועוד לא עשיתי כלום). ונינטיק? תביאי גם חידה חדשה בהזדמנות?

נינטייב

New member
זהו שגיגלתי, ואני לא בטוחה באיזה

שיר שלה מדובר. הייתה לי תחושת בטן עליה, ועל "לוקה" שלה.

קפת

New member
תגידי, את מפגרת?

לוקה זה על אשה מוכה. אולי תלמדי אנגלית, עכשיו כשאת זמרת מפורסתמת? השם של השיר ושל האלבום מופיע בקישור שנתת. הכל אני צריכה לעשות פה בעצמי, פשקרב חולירע? ותכיני חידה חדשה, אבל מושקעת. האפידרמיס שלי מעקצץ קשות הבוקר, וזה אומר שאין לך מי יודע כמה עבודה הבוקר, יקרה שלי.

יס באך

New member
אמיתי?

כלומר, אתה מעונין לברר אתי את מושג האמת, תקפותו וכמה הוא בכלל קשור למשפט שציטטת?

יס באך

New member
אההההה

אז למה לא אמרת ככה מההתחלה? בעניני גיל אני נוטה להבין קצת.

למעלה