מי מסתתר בעץ?

dreaming h

New member
תודה על הדיווח המצולם!

בעיני זו אחת השממיות המיוחדות. ונצל"ש (אוראל בוודאי ירחיב את הפירוט בהמשך...) אתמול בסוף העולם שמאלה (חולות עגור): שני עכני חרטומים (צעיר ובוגר), עכן קטן, ארבע קו, נחש חולות, זעמן אוכפים, ישימונית רביבים, נחושית חולות ועוף בגריל... (אלוהים, התעצלתי להוציא את המצלמה מהתיק..)
 
המין השני על החול

שנונית ארוכת כף. כיאה למין שפעיל על חול לוהט (מגיע לעיתים מעל 50 מעלות צלזיוס. המין הנ"ל יודע לרקוד, משמע לעמוד על שלוש רגלים ולקרר בכל רגע נתון רגל אחת תוך כדי עמידה על קצות האצבעות והגבהת הגוף מהחול החם. בתמונה ניסיון להדגים את הריקוד.
 

צפנתי

New member
מקסים! שתי רגליים באויר ולא אחת!

ראיתי אותה בעת ריקוד, רגל קידמית ימינית, ורגל אחורית שמאלית ואח"כ ההיפך, וחוזר חלילה.
 
מהלס המשכתי לכיוון החולות

על החולות של מערב הנגב מצויים בתחרות מתמדת שני מיני שנוניות פסמופיליות אשר מחלקות בניהן את הדיונות גם באופן מרחבי (שנונית החולות מאכלסת את בית הגידול החולי היציב ושנונית ארוכת הכף מאכלסת את בית הגידול החולי הנודד), וגם בשעות הפעילות (שנונית חולות פעילה בשעות הבוקר המוקדמות והצהרים המאוחרות ושנונית ארוכת הכף פעילה בשעות החמות יותר) כמובן שישנה חפיפה במרחב ובזמן של שני המינים והחלוקה אינה מוחלטת. שני המינים פעילים במשך היום עם שני "פיקים" של פעילות האחד בשעות הבוקר והשני אחר הצהרים. בשיא החום של הצהרים נדיר למצוא את השנוניות הללו פעילות על החול (פעילות בי מודלית). כמו במקרה של שנונית באר שבע גם הצעירים של המינים הללו בוקעים "יותר ציבעוניים מהבוגרים": שנונית החולות בוקעת עם זנב כחול ואילו שנונית ארוכת הכף בוקעת עם זנב צהוב. בשני המקרים תוך שבועות בודדים נעלם הצבע מהזנב. הדוגמן הנוכחי הנו פרט צעיר של שנונית חולות אשר עדין מופיעים שרידים של הצבע הכחול בקצה זנבו. שני המינים הללו הוכרו כשני מינים נפרדים בארץ רק לאחרונה (שני עשורים אחרונים), ועד להגדרתה הוגדרה שנונית ארוכת הכף בטעות כשנונית חולות (ההגדרה בארץ בוצעה לאחר גילוי מקביל בחולות בשטח מצרים).
 
אפרופו מצולם

עפ"י בקשתם של הדר ו יהונתן, הנה כמה ממיני הזוחלים שפגשתי בסופ"ש האחרון (חייו להודות שחלק מהתמונות צולמו בגיחה הקודמת דרומה). בין כל זוחלי חו"ל, לא מזיק לרענן את הזיכרון לגבי התושבים המקומיים שיש לנו כחול לבן. הראשונה הנה השנונית באר שבע (בעבר נקראה בארשבעית) המאכלסת את משטחי הלס של הנגב וככל הנראה עפ"י עבודות שבוצעו לאחרונה מיירב האוכלוסיה של המין הנדון הנו חד שנתי ואינו שורד שני מחזורי רבייה בטבע. הפרטים הצעירים בוקעים צבעוניים למדי ומאבדים את מירב צבעיהם תוך זמן קצר למדי.
 
רוב הפרטים שאני ראיתי היו

עם הדגם כתום שחור, התמונה שצרפתי היא של הפרט הכי "דהוי" שראיתי עד היום
 
אם בטופוגרפיה עסקינן

היצור הנ"ל נפוץ למדי בכל בתי הגידול של שנונית באר שבע ואף יותר מכך (חודר גם לקרקעות לא יציבות) ומהווה את אחד הטורפים הנפוצים של שנונית באר שבע במישטחי הלס במערב הנגב. הבחור הנ"ל, כמו השנוניות, פעיל ביום, בעל חוש ראייה מפותח ובעל יכולות מרדף מרשימות למדי. כמובן למי שעדין לא זיהה מדובר בזעמן אוכפים אשר נקרא כך על שום ציורי האוכפים המופיעים על גבו.
 

רן333

New member
יופי של תמונות והסברים,

וזו גם הזדמנות לשאול: באיזו מצלמה אתה משתמש?
 

naja

New member
אהבתי את התמונה של האוכפים!

הפעם היחידה שנתקלתי באחד כזה, היתה מאחורי מראה שהייתה תלויה על קיר מחוספס בגובה מטר ועשרים, בכניסה לבית בהרצליה...... אין לי שמץ של מושג איך הוא הגיע לשם.
 
ההימור שלי

מישהו אסף אותו מהנגב והבחור ברח לו בבית - מה שגרם לשכנים להוציא כמה זוזים על מנת להיפתר ממנו
 
למעלה