מי מסתתר בעץ?

מינים נוספים

אשר חיים בעיקר בקרקעות היציבות סביב הדיונות ולעיתים חודרים אל תוך אזורי החול הנם: פתן השחור, חנק, עין חתול אפור ומדברית פסים. (כוח - שהעליתי תמונות שלו לפני כחודש נמצא בכל החוליות של מערב הנגב, אבל כייאה לטורף על צפיפותו נמוכה יחסית לשאר המינים ועל מנת לצפות בו יש צורך בהרבה מזל או הליכה ממושכת על עקבותיו). אם שכחתי מישהו מזוחלי חולות מערב הנגב עמו הסליחה ואשמח אם תרעננו את זיכרוני (האמת היא שאני כבר נזכרתי באחד - או יותר נכון אחת). היופי בסיורים בבית הגידול החולי הנו היכולת באחר הצהרים אחד + בחצי לילה לצפות במספר גדול מאוד של מיני זוחלים בהשוואה לכל בית גידול אחר בארץ. חשוב!!!! בית הגידול החולי של מערב הנגב הנו אחד מבתי הגידול האחרונים של החולות בארץ אשר מידת הפגיעה בו הנה מועטה, גודל השטח הטיבעי של בית הגידול מאפשר קיומן של אוכלוסיות זוחלים גדולות ויציבות. בעבר נגנבו כמויות גדולות של זוחלים מחולות מערב הנגב לשם גידול פרטי ומסחר עם מגדלי זוחלים מעבר לים. היום הודות לפעילות מאומצת למדי של רשות הטבע והגנים והודות להעלמות של חלק מהאספנים מהנוף, הצטמצמה גניבת הזוחלים מהדיונה. על מנת לשמר את המצב כמו שהוא רשות הטבע והגנים נמנעת מלאפשר לחובבי זוחלים להגיע באופן פרטי אל הדיונות ולחפש זוחלים, גם אם הדבר מתרחש ע"י הטרדה של מטיילים והגשת דוחות על הארה על שממית עם פנס (עלולים לקבל דוח על הטרדת בע"ח מוגן - יעידו חלק מנוכחי הפורום). כל קבוצה אשר יוצאת לחיפוש זוחלים בחולות מחוייבת להוציא היתר לקיום סיור חולות, ולאחר הוצאת ההיתר, הדבר מתאפשר בשני איזורים בלבד - חולות נחל סכר וחולות עגור (אזור כמהין), לא לפני תיאום נוסף עם הפקח האזורי. מגוון מיני הזוחלים המאכלס את החולות הינו עצום, להוסיף לזה את מגוון המכרסמים האדיר (כ 7 מיני מכרסמים), היונקים הגדולים ופרוקי הרגלים ההופכים את האיזור לגן עדן לחובבי טבע האוהבים לראות את החיות בבית הגידול הטבעי שלהן ולא רק בקופסאות (ואין כאן שום נימה של זלזול במגדלי הזוחלים החוקיים). כולי תקווה שאוסף התמונות הקצר עשה חשק לפחות לחלק מהאנשים לצאת ולראות קצת מה חיי מסביבם וביום מין הימים כשניצתרך (ובארצנו בטוח נצתרך) להקים כל צעקה על מנת לשמר את אזור חולות מערב הנגב (בדומה לפעילות המתבצעת בימינו אנו לגבי חולות מישור החוף) ימצאו האנשים בכמות הנכונה עם הנכונות לסייע אביעד

dreaming h

New member
תודה על הסקירה המקסימה!!

ועל כל שעות החולות שלי...

Nevo Schwartz

New member
זה כבר מזכיר מה שאני מוצא...../images/Emo163.gif

כיף לראות את התמונות, Keep them coming. נבו

קרקל1

New member
תודה רבה על השרשור היפיפה,אפשר גם

להזכיר את צב היבשה המדברי ואת זיקית סיני. לגבי הנחש כיפה הימצאותו במישור החוף היא חדירה מהמדבר ולא להיפך,תחום תפוצתו העיקרי הוא בצפון אפריקה ממאוריטניה ומרוקו בממזרח עד צפון סיני וחולות הנגב הצפון מערבי עם חדירה לחולות מישור החוף הדרומי כמו מינים אחרים של בע"ח וצמחים.

מסכים עם כל מילה

בארצנו (אם עושים "זם אין לתפוצה" בעבר היה נפוץ לאורך חולות צפון סיני ובדרום מישור החוף. לאחרונה (עשור לערך) הוא ניצפה בכמויות שי מרשימות (עם תנודות שנתיות) בחולות בעומק הנגב כדוגמת ביר עסלוג', אשלים וכו'

נצל"ש

מין של נחש שחסר לי באוסף התמונות הנו שלוון קווים. בעבר ניתקלתי בו בצפון (וככל הנראה העניין לא אקטואלי לשבוע הקרוב) מישהו מכיר אולי את המין הנ"ל מאזור המרכז? ויודע להנחות לבית גידול שיצור הזה קיים/נפוץ בו?

צפע100

New member
באזור דרום הר חברון

פעם ראיתי באותו שבוע 5 שלוני קוים, 3 עם קווים 2 חסרי קווים, כמעט כולם היו מתחת לאבנים באזור בתת-ספר.(סירות קוצניות) אחד היה 60 ס"מ משהוא גדול בדרך כלל מוצאים 30-40 ס"מ.

naja

New member
בישוב ברקן( מזרחית לאלקנה).

נתקלתי שם בפרט צעיר במופע חלק יחסית. אני משער שהוא לא נדיר מידי באזורים כמו יער בן שמן ומזרחה, יער חורשים ,אלעד וכו'.(למרות שזו ההשערה שלי גם לגבי מינים נוספים ועד עכשיו לא הייתה לי יותר ידי הצלחה בסיורים באזורים האלה).

בואנה שיחקת אותה..

באמת יפה ומעניין... מאיפה למדת לעקוב אחרי כל כך הרבה עקיבות ככה... נשמע אחלה תחביב.. סחה עליך..

למעלה