מי קדם למי הכיבוש לטרור או

Mיקי_

New member
אני מציעה לךלקרוא את ספרו של ס.יזהר

"גילוי אליהו" לפני שאתה טוען שהריאות החולות הללו לא פשות גם בצבא ישראל. לבעוט בגולגולות על מנת להוציא בזוז שיני זהב זה יותר טוב? להתעלל בבני אדם חיים ולהכריח אותם להסתבן בסבון ללא מים ולשתות שתן, להכות אותם ולזרוק אותם מחלון בקומה שניה - זה יותר טוב? (סתם דוגמא שעלתה לי מהחודשים האחרונים - ההתעללות בשני הפלשתינאים: סמיח רחאל מבית לחם ופיראס אל-בקרי מחברון, במחסום ליד ירושלים ע"י חיילי מג"ב) ותאמיני לי שיש עוד הרבה דוגמאות כאלה, לא מעט מהן מהשנה האחרונה... אז כן, כנראה שגם לנו יש דוגמאות זהות...

פפו

New member
שכחת את הלינץ ברמאללה

או שהוא לגיטימי העינייך? ייתכן שבשוליים בחברתנו ישנם סורחים המצויים בכל חברה נאורה. אבל אצל הערבים זו נורמה ומי כמוני שגדל בקירבתם וראה את התנהגותם גם כילדים יודע זאת. האם ראית פעם ילד יבוגי מוריד ציפור עם רוגטקה,משסף את גרונה עם אבן,מניחו על פיו ושותה את דמה? מעורר בך גועל? הייתי עד להרבה מקרים כאלו.

Mיקי_

New member
מי כמוך?

אני לא יודעת איפה אתה גדלת... אני יודעת מאיפה אני באתי ואיפה אני גדלתי... אני גדלתי במושב קטן בגליל התחתון, שמוקף מכל ארבעת כיווני הרוחות בכפרים ערביים. יצא וקרה שאני גרתי בבית הכי קיצוני במושב ליד היער, כאשר כל מה שהפריד ביני לבין הכפרים הערביים היה אותו היער. כילדה המקום שהכי אהבתי בעולם היה היער ההוא, ולא מפתיע במיוחד שגם ילדים ערביים אהבו אותו. החברים הכי טובים שלי למשחק היו אז ערבים. (רוב הילדים מהמושב שלי פחדו מיערות, אני גדלתי על אגדות שהיערות בהם היו חיוביים, והם גדלו על פטר וזאב ופחדו בעיקר מזאבים, לך תסביר להם שמקסימום שיש בעיר ההוא זה שועלים... אבל זה החינוך לאהבת הארץ שאני גודלתי עליו) בילתי לא מעט שנים מהילדות שלי בחברת ערבים, אני מעולם לא ראיתי אותם יורים ברוגטקות על ציפורים (לעומת לא מעט יהודים צפונבונים שראיתי יורים בציפורים גם עם רובה אוויר -לא רק עם רוגטקה- לשם השעשוע, ואם זה לא ציפור אז זה איזה חתול מסכן...) אנחנו היינו מעבירים יחד פקעות רקפות ממקום למקום, מפלסים שבילים, ומשחקים מחבואים. הם אף פעם לא הרביצו לי, והיו מאד מאד מאד נחמדים (ואם היה לך ספק הם גם דיברו עברית... ואת רוב הערבית המאד מאד חלקית שאני יודעת למדתי מהם ומהפועלים שעבדו בתקופה ההיא אצל אבא שלי במשק). חלק מהם נשארו חברים שלי עד גיל יחסית מאוחר... גם אחרי שעברתי ללמוד בחיפה, ולא היה לי יותר מידי זמן לשחק איתם ביער אחרי הלימודים (מה גם שבגיל מאוחר יותר היו לי חברים מהמושב לבוא איתם ליער). אני לא יודעת איפה אתה גדלת ומה את חווית וראית, אני יודעת רק את העדות שלי על המושב שלי, המוקף כולו בישובים ערביים. אז לומר שזה נורמה ערבית, זה בילבול מוח בדיוק כמו שהדברים שהיו אומרים בימים חשוכים שלא היו ממש מזמן, בהם נאמר כעובדה שיהודים רוצחים ילדים נוצריים כדי להכין מהדם שלהם מצות, וזו נורמה יהודית. אז תעשה לי טובה, לזעזע אותי אתה יכול רק עם דברים אמינים ומגובים (כפי שאני ציינתי לך מעלי) ולא עם עלילות דם. ולגבי הלינץ' ברמאללה, נו? ומה רצית לומר בזה? אני ציינתי שיש משני הצדדים חולירעות ואתה זה שדבק ל"נורמות ערביות" כבכול. so give me a brake

sela v

New member
ומוזר

שהלינץ' חוזר שוב ושוב. תמיד אפשר להביא דוגמאות, ובשני הצדדים יש רעים. אפשר למשל להביא את עמי פופר ואת גולדשטיין. אה כן אתה מחפש קבוצה שעשתה משהו, אני בטוח שאפשר למצא קבוצה שגם עשתה דברים כאלה. בסופו של דבר אנו שולטים בהם ולא הם בנו, ולכן קשה להביא דוגמאות מקבילות לפעמים. כמו שאני אביא דוגמא שעירקים עשו לינץ' באמריקאי במלחמה הנוכחית, ולעומתם האמריקאים באים רק להגן, אבל בעצם העירקים מרגישים שהם פלשו לארצם, וממליכים שם את האנשים שהם רוצים.

Mיקי_

New member
סלע? הגבת לפפו או אלי?

אני מקבלת לגמרי את מה שכתבת...
א שהתבלבלת בשירשור?

פפו

New member
עמי פופר וברוך הם בודדים שסרחו

ואני מאוד מסתייג ומוקיע את מעשיהם. לעומתם הלינץ אינו מעשה של משוגע אחד אלא הילולה רבתי של העיר רמאללה. לכן הקפד לדקדק בהשואות להבא

פפו

New member
אני גדלתי בחיפה בשכונה

שגבלה עם שכונה ערבית. דברי מגובים ואינם מצוצים ואיתי עדים לא מעטים. באשר לנורמות ערביות הרי שאימי גדלה בארץ ערבית והסיפורים המצמררים על חטיפות ואינוס עדיין מלווים אותי. לפחות עתה אני מבין את השקפותיך שהרי לדבריך למדת באוניברסיטת חיפה הנחשבת לשלוחה הצפונית של ביר-זית.

Mיקי_

New member
אני לא למדתי באוניברסיטת חיפה

אם כי ביליתי שם לא מעט שנים כשלמדתי בתיכון, כי אימי לומדת שם עד היום (דוקטור בהיסטוריה) ואחי סיים שם שני תארים. אני למדתי בתיכון בחיפה. דברייך גזעניים במובק ואין לי אלא לכוון שיום אחד תתפקח. גם לי סיפרו במשפחה שחיה באירופה, דברים מזעזעים על האירופאים, זה בשום אופן לא אומר שאני חושבת שהאירופאים האלו הם עד היום כאלו, וממשיכה לאמין ש"כל הנוצרים" בעלי תרבות הרסנית. וכמו שאמרתי אני מדברת מניסיוני, ומנסיון החיים שלי. ואני הצעירה מביננו, כך שחוויות ילדותי הן ברורות יותר, וקרובות יותר בזמן למציאות היוםיומית. אתה לפי דעתי מדבר מהפחד, ולא מן המציאות.

פפו

New member
מיקי

הארופאים הוכיחו לעולם שהם ברברים וכל תרבותם כביכול המוצגת במוסיקה הקלאסית או במיבנים מרהיבים אינה אלא כיסוי למעשים ברבריים ולא רק שלא למדו לקח מהשואה הם עשו שואות נוספות בבוסניה והסביבה ההיא בה ניטבחו מאות אלפים תחת אפם מבלי שיפצו פה

Mיקי_

New member
טוב, הבנתי שאין לי מה לשוחח איתך

יש לך היגיון אחר משלי... כל העולם רעש סביב בוסניה הרצגובינה ומה שקרה שם, על מה אתה מדבר?!

פפו

New member
אמת אך לא שלמה כי

עד שכל העולם החל להרעיש כבר ניטבחו לא מעטים.

Mיקי_

New member
זה בדר"כ מה שקורה

לא על האדם הראשון העולם מתערב... ואם אתה רוצה להיכנס לפרופורציות של כמה התגובה בבוסניה הייתה מהירה, תסתכל מה שקרה ברואנדה, ועם שבט הטוצי...

sela v

New member
האירופים ברברים

המוסלמים ברברים. רק היהודים מושלמים, כמובן שחוץ מבצלם שהם בוגדים.

למעלה