מי קדם למי הכיבוש לטרור או

כן בטח, היהודים חזרו לארצם וכל

מה שרצו לעשות זה לרצוח ערבים, ברור, זה אנחנו... יש יותר מידיי משכתבי היסטוריה שמנסים לאזן בייננו לבין הערבים, כאילו אנחנו אותו דבר, לעשות פיפטי פיפטי ככ השיהיה פייר וזה יתאים לתיאוריה/פילוסופיה/אידאולוגיה שלהם, "אזרחי העולם הגדול", "כולנו גזע אנושי אחד", חיים הפנטזיה - אוטופיה כאילו אין לאומיות ואין דת, (אתם לא מסכימים?, בעיה שלכם, אל תשכתבו את ההיסטוריה).

../images/Emo163.gifבטח שרצון אימפריאליסטי אין .

זה כבר עבר את גבול הרצון זוהיא המציאות הנוכחית

eviv

New member
גם הלח"י פעלו בגלל הכיבוש?

נו באמת הטיעון הכי מגוחך ששמעתי בחיים. האם יש הבדל במטרות? כן. האם יש שוני בתנאים? כן האם הטרור הפלסטיני היה נהוג גם לפני המאה ה-19? האם אפשר גם לומר את זה על היהודים בהתחשב שארגון הלח"י שאנדרטאות המזכירים אותו פזורות בת"א המשיך בפעולות ה"טרור" שלו גם אחרי קבלת תוכנית החלוקה? ובכלל קצת דמגוגי אתה לא חושב? כשחברה של אדם א' נפרדה ממנו הוא בכה כאשר סבתא שלו מתה אדם א' בכה
טענה: שני התנאים (החברה עזבה, סבתא מתה) הם שווים וזהים.

פפו

New member
אתה ממש לא ברור

לאיזה טיעון מגוחך אתה מתכוון בדיוק?

ד ר ו ר 1

New member
הטרור אכן קדם לכיבוש, זו לא השאלה

כן, אתה צודק- הטרור אכן קדם לכיבוש, אז מה? - הרבה לפני 67' היו פיגועי טרור, אבל מי שמעוניין להגיע לתשובה שלמה ורצינית, ולא לחצאי תשובות או יותר נכון- חצאי אמיתות, היה מגיע למסקנה שהטרור שלפני 1967 היה גם נחלתם של הישראלים; פיגועי טרור היה גם נחלתם של ארגונים כמו האצ"ל והלח"י (מי שהיו הגרעין שהקים, אגב, את צה"ל). יש ליגאל לביב מאמר טוב בנושא- "טרוריסט עכשיו, לוחם חירות אחר כך". אני אנסה למצוא אותו ואעלה אותו בהקדם לפורום.

פפו

New member
שאני אבין טוב יותר

אתה נותן לגיטימציה למעשי הטבח של הטרור הפלשתיני? אתה ועוד דומים לך בהלך המחשבה מזהמים את הקדושים שהגישו לך את המולדת על מצע דמם בכך שאתם עושים אנלוגיה בינהם לבין המרצחים? השלב הבא להפסיק לכבד את הנופלים ביימי הזיכרון ולהתענות ביום הנקבה. מסתבר שהבעת הדעות שלכם בקיצוניות כזו דוחקות אותי ימינה יותר ויותר וזהו תהליך קיים אצל לא מעטים שהיו בשמאל פלטו עצמם ממנו עקב ניהול כושל של המדינה וככל שהשמאל נעשה יותר אנטי ציוני המחוייבות להקצין ימינה עולה

ד ר ו ר 1

New member
אני לא תומך באף מעשה טרור

אבל אני בהחלט יכול להזדהות עם מאבקים (בתנאי שיהיו מוצדקים), של עמים מסוימים לעצמאות. כתבת: "...אתה ועוד דומים לך בהלך המחשבה מזהמים את הקדושים שהגישו לך את המולדת על מצע דמם בכך שאתם עושים אנלוגיה בינהם לבין המרצחים?..." -תשובה: אני לא עושה אנלוגיה, אני טוען שהמעשים שהאצ"ל והלח"י עשו בעבר, והמעשים שצה"ל עושה בהווה (למעשה, עוד בהקמתו), הם מעשים שאי אפשר להצדיק, והם מעשי מרצחים כמו שמעשי המחבלים המתאבדים הם מעשי מרצחים (צה"ל- טבח בילדה חפה מפשע, בת 13; הצטלמות עם גוויות; האצ"ל\הלח"י- שליחת "חמור-נפץ" להתפוצץ בשוק ירקות, וכו'...) אני לא מצדיק את מעשי הטרור של טרוריסטים - ישראלים או פלסטינים!. אני מגנה כל מעשה אלימות, אבל כאמור, יכול להזדהות עם מאבק העם הפלסטיני במאבקו להשגת עצמאות. בנוגע לשמאל- דווקא לי נראה שהשמאל (יחד וחברותיה) הולכות דווקא יותר ימינה...

פפו

New member
שאלה

האם ארגוני המחתרת היהודים פגעו באזרחים אנגלים? האים פוצצו איזה אוטובוס בלונדון? האם רצחו נשים ותינוקות בריטיים? לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הם פגעו אך ורק במטרות צבאיות של הצבא הבריטי

antikibush

New member
בור ועם הארץ, לך תלמד היסטוריה

המחבלים של האצ"ל והלח"י, בשיתוף פעולה עם המחבלים ה'מתונים' של ההגנה, פוצצו בית-מלון בירושלים ורצחו יותר מתשעים בני-אדם, שכמעט כולם היו אזרחים- יהודים, ערבים, בריטים ואחרים. אנשי הלח"י גם רצחו דיפלומטים- ממש כמו אנשי החמאס ואש"ף שניסו לפגוע בשגרירים וקונוסלים ישראלים בחו"ל לכל אורך השנים.

לא ידעתי שלבריטים היו מטרות צבאיות

בבתי קולנוע, או בשווקים. ההסטוריה מודה לך על שכתובה.

למעלה