מי ראה אתמול בערוץ 10 את רותי נחמני ?

מי ראה אתמול בערוץ 10 את רותי נחמני ?

בתכנית של אורלי וגיא ,בערב?
הסוף היה כל כך אמיתי,לא השאיר אותי אדישה.
סופר שוב הסיפור הכאוב על מאמציהם של רותי ודני נחמני להרות,ואחר כך מאמציהם למצוא פונדקאות ואחר כך גירושיהם,ואחר כך מלחמתם זה בזה בבית המשפט על העוברים המוקפאים של רותי.
ודובר על כך שחוק הפונדקאות קם בעקבות הסיפור שלהם אבל שהוא עם מקלות בגלגלים כי חד הוריות אינן יכולות לקבל שירותי פונדקאות בארץ וכנ"ל לא זוגות חד מיניים.
ושוועדת מור יוסף שאמורה להיטיב -מתמהמהת עם נימוק קלוש של "מדינת חוק",ביורוקרטיה וכו.
אותי הדהים וריגש במיוחד הסוף-רותי נחמני היא היום רותי בן-שלום,נשואה שנית לגבר צעיר ממנה,והמשפחה שלהם כוללת שני ילדים מאומצים-בת תשע ובן חמש.צולמו בפנים גלויות. נראו כל כך כל כך חמודים.והקטע המדמיע היה שסיפרה [גם היא עם דמעות בעיניים]שהיה לה עצוב שהיא לוקחת את הילדה ומביאה לפרידה שלה מבית הילדים.
הרי לא כל רבדי הנפש הם ראציונאליים. על פי ההגיון אנחנו מביאים את הילדים שלנו לעולם הרבה יותר טוב.אבל זה לא כל הסיפור.בהרבה מקומות שם אכן מטפלים כמיטבם,איך שהם מבינים הכי טוב,והילד מתרגל מאד לסביבה הראשונית.
אבל כמובן שסוף טוב הכל טוב. הילדים נראו מאושרים מאד.וגם ההורים שלהם.
ואין מה לשאול איך לא היה לה ה"שכל" לאמץ לפני כן,פשוט כי ככה זה...המחשבה הבשילה אצלה בדיוק כשזה היה מתאים ונכון לה.מאד שמחתי בשבילה שהיא חווה היום אימהות.

נוני 75

New member
ראיתי בהתרגשות גדולה

זוכרת את הפרשה. הייתי תיכוניסטית. משהו בסיפור שלה הוציא ממני המון אמוציות. הזהיתי עם הכאב והתסכול איתה בעוצמות שאין לי הסבר. מיותר לציין שאז לא ענינו אותי ילדים ואני לא יודעת למה עקבתי אחר הסיפור שלה באובססיביות ממש.

ובגיל 30, כמוה חליתי בסרטן הרחם וגם לי היו מוקפאים .אז לי לא היה מאבק עם בעל אידיוט שרגע לפני שעלו למטוס החליט שלא בא לו. וכשהיא דיברה על אובדן הרחם והילדים שלא יהיו בכיתי, וכל הזמן רק חיכיתי.
חיכיתי לראות אותה עם ילד .
היו שמועות שהיא אימצה ושהיא רוצה להתרחק מאור הזרקורים. ובצדק .כמה שהיא חזקה הלביאה הזאת .איך היה לה את הכוח להילחם על הביציות שלה ,כל כך הזהיתי עם המילים שיצאו מפיה, "דופקים את הדפוק" כלומר לא מספיק שאין לי רחם, גם לא נותנים לי להשתמש בפונדקאית בארץ

ואז ראיתי אפרוח צהוב וקפצתי משמחה וצעקתי רוסיה (יצא לי נו....
)
וכמו שחייכנית אמרה, אין בכלל דין למה לא אימצה קודם. היא נלחמה ,הייתה כעוסה (רבאק לראות את הגרוש שלך מגיע עם אישה מס 2 בהריון -שממנה גם התגרש אחכ.. .זה יכול להטריף.)

שמחה ששני ילדים מקסימים שקוראים לה אמא. כל כך פשוט כל כך מסובך

נוני 75

New member
חייכנית ואורית -ריגשתן אותי

גיבורה? לא יודעת
מבינה במלחמות.

תודה לכן
וד"ש מהאפרוח :)))))))

אני שכחתי את סוף הסיפור (ואולי לא ידעתי)

בהתחלה, לפני שיצאו לפרסומות האחורנות, חשבתי שהילדים שלה הם התאומים שלה ושל דני. לא שמתי לב שיש הפרש גילאים ביניהם כי הראו את הילדים בחטף וחשבתי שאם דני בהיר אז כנראה בגלל זה גם הילד.

KallaGLP

New member
לא אצפה מתצוך עקרון.

אני ממש לא מבינה אנשים שחושפים את ילדיהם ככה, ועוד לעיני מצלמות. אין איזה חוק המגן על זכויות של קטינים במקרים כאלה?

זכותך שלא לראות

אבל את מפסידה-
היא נראית אנושית,רגישה ,נעימה ואימהית.
כל כך אפשר לשמוח בשבילה.
וגם אמרה דברים של טעם.

ולגבי הילדים-כל כך הרבה משפחות הן במדיה. לא להסכים שיראו אותם זה כאילו שאנחנו[את] חושבים שיש משהו לא בסדר בלהיות מאומץ,משהו שהבושה מהציבור יפה לו.
[גם טיעון של בעיה עם קירבת מגורים למשפחה ביולוגית לא תופס כי מדובר באימוץ חו"ל]
בנוסף- גם לתכנית הזאת כלכל תכנית היה יעוץ משפטי. אני משוכנעת ששקלו וראו שלא רוצים לאטום את הפרצופים.
ילדים בגיל חמש ותשע -אם לא בא להם שיצלמו אותם הם יודעים להגיד.הם לא נראו אנוסים מול המצלמה אלא מסתכלים בשמחה מולה.
וגם אם היה לרותי יותר מכל חשוב להראות לגרוש שלה עד כמה גם היא בסופו של הסיפור הגיעה למנוחה ולנחלה בזוגיות ובהורות למרות כל כך הרבה מכשלות שהעמיד לה-ניחא,בעיני.

KallaGLP

New member
לא קשור בכלל לאימוץ.

לא משנה ילדים מאומצים או ביולוגיים - בגילאים האלה אין להם עדיין שום שיקול דעת והבנה של כל המשמעויות וההשלכות של חשיפה כזאת. לא מסוגלת להיות אמפטית להורים שנוהגים כך, ומצדי שיחשבו שאני חסרת לב.

הי קאלה

אני ממש לא חושבת שאת חסרת לב.מה פתאום?
כשאת כותבת "הבנה של כל המשמעויות וההשלכות של חשיפה כזאת" למה את בעצם מתכוונת?

KallaGLP

New member
אני מתכוונת לזכות לפרטיות.

יש אנשים שככל שהם מתבגרים ומפתחים שיקול דעת משל עצמם, הם מעדיפים לשמור על פרטיות ולא לכבס את הכביסה המלוכלכת שלהם בחוץ. אני, למשל, אדם שמאוד קנאי לפרטיותו, אפילו מה שאני כותבת מתפרסם בעילום שם. רק אדם עצמו, כשהוא בגיר, צריך להיות מסוגל להחליט אם הוא רוצה חשיפה פומבית או לא. לילדים האלה כבר לא תהיה בחירה כזאת.

את יודעת

לגבי הסרט שהראו ,דווקא הרגשתי שמשתדלים מאד להראות הבטים עינייניים ולא כמו שכתבת "כביסה מלוכלכת".
הסיפור האישי של השניים האלה,רותי ודני התפרסם במדיה והרעיש עולמות,נוני ורבות כמוה זוכרות אותו גם בגלל הבט מאד דומה ואישי ,אבל כל אמא ואמא לעתיד וזוגות שהיו להם חלומות שנגוזו זוכרים חזק מאד את הסיפור הזה,שלא לדבר על כל התלויים בחוק הפונדקאות,שבעצם נחקק בזכותם של השניים [נאמר לאורך כל התכנית].
הקטע של ה"כביסה המלוכלכת" בסיפור הזה הוא החלקים האישיים של הידרדרות היחסים שהצטלמו קודם כ"זוג יונים" מה בדיוק קרה . איך הטמפרטורה הפכה מלוהטת לעויינת.
ואת זה ל-א אמרו. בעיני בצדק רב ומתוך הרבה כבוד לנפשות הפועלות וגם לצופים עצמם.הצופה הבינו בעליל [וכנראה שלא צריך דווקא את הסרט הזה כדי לדעת זאת...]שתהליך הפוריות איננו פיקניק ויכול לזרות מתחים וכעסים אבל הפרטיות כן נשמרה.
והאמת....חשבתי שאם צופות בסרט אימהות חד הוריות או אבות חד הוריים שמעוצבנים על אי התזוזה בהקלות בחוק הפונדקאות,ורואים את הילדים המדהימים של רותי וחושבים "אז אולי אפשר גם כך,בעצם..."-זה נחמד...

KallaGLP

New member
זה לא משנה כלום לגבי חשיפת הילדים.

נורא קשה להסביר את ההרגשה שלי בעניין למי שלא שותף לה. מי שרוצה לחשוף את עצמו שיהיה לו לבריאות, אבל מדובר פה בקטינים. עזבי, לא חשוב.

KallaGLP

New member
ובכלל, כל האופנה העכשווית הזאת,

של לשפוך את הקרביים בפומבי חורה לי ביותר וזו אחת הסיבות שלעולם לא אצפה בתוכניות ריאליטי או דוקו או שום דבר בסגנון. הכל למען הרייטינג, למען הפרסום הרגעי. וחלק מהתרבות הנזאת היא תחילת החשיפה בגיל קטן מאוד, אנשים שמתרגלים לחיות את חייהם ולחשוף את העניינים הפרטיים ביותר (והלא תמיד מלבבים) לעיני המצלמה. מודה שבעיני זה דוחה. סיפור שבמצב רגיל אולי היה יכול לרגש אותי ולגרום לי להזדהות, מותיר אותי אדישה במקרה הטוב או מזועזעת במקרה הרע. מצטערת, אך כך אני מרגישה.הסרטים שלפעמים שמים פה קישורים אליהם - של ילדים עם בעיות קשות מאוד שחושפים אותם כך עם שמותיהם המלאים, מבלי אפילו לטשטש את פניהם (כמו הילדה הקטנה בסרט שהתעללה בראח שלה ובחיות או שהילדה האומללה שאומצה מאתיופיה) - מחרידים אותי. אחרי שראיתי כמה כאלה, החלטתי עם עצמי שאני את הקישורים האלה יותר לא פותחת. זה מרגיש לי כמו מציצנות מהסוג הנמוך ביותר. מה יקרה עם הילדים האלה כשיגדלו ויראו את עצמם בסרטים האלה? מה זה יעשה להם? מישהו בכלל מקדיש לכך מחשבה? שאלה רטורית...

יסמין@

New member
מסכימה ומוסיפה

את שאלת שאלות על העתיד, כשיגדלו ויראו את עצמם ואת משפחתם ומה ירגישו ויחשבו.
ואני שואלת גם שאלות על ההווה: איך יקבלו אותם ביום המחרת ובימים הבאים בגן או בבית הספר, בשכונה ולכל מקום שאליו ילכו?
מה יאמרו ילדים/ות? מה יאמרו קרובי משפחה, שכנים/ות וכל מי שצפה בתוכנית.

הי יסמין

הפנים של רותי נחמני ידועות ומפורסמות מאד.סיפורה לא היה "לעיתונים ולמוכרי הדגים".היא גם די נראית מבוגרת מלהיות אמא ביולוגית. היא כהת עור והילד שלה בלונדיני מאין כמותו.
הכל בעצם ידוע.
ממה את חרדה?

יסמין@

New member
לא הבנתי את השאלה שלך בסיום הודעתך

איך זה נוגע לי אישית?

קאלה ואני כותבות כאן על משהו עקרוני וכללי. לא משהו אישי וספציפי.
בלי שום קשר לאימוץ.
בלי שום קשר לרותי נחמני.
בלי שום קשר לאדם ספציפי.

הנושא: שמירת הפרטיות של ילדים/ות במדיה ובאינטרנט ובכלל. ילדים/ות. ללא קשר לדרך שבה הגיעו למשפחה. ללא קשר לשאלה אם ההורים מפורסמים או לא. ילדים/ות. באופן כללי ועקרוני.

למעלה