מי ראה את הכתבה בערוץ 2 על אימון כושר אישי ?

חן M

New member
../images/Emo190.gif

SS זאת רק תוכנית אחת ואין היא מייצגת את כל המכלול של אימונים אישיים .

Dark Muse

New member
אפשר

אבל אני לא ממש מאמין שהמאמנים האישיים יודעים מה זה קרוספיט.

oridoron77

New member
Dark Muse

דעתי על כל הנושא הנ"ל, למרות שלא ראיתי את הכתבה (אבל אני יכול להבין מהתגובות במה היה מדובר..) די שונה משלך, והייתי רוצה לתת לך משהו למחשבה. 1. דובר פה על אימון ביתיים ועל החוסר יעילות שלהם נכון? אם ניקח למשל בחורה (קהל נפוץ יותר באימונים ביתיים). כמה מתאמנות או נשים שראית מתאמנות ביצעו כמו שצריך תרגיל בסיס כמו שכיבות שמיכה? סקוואט ולאנג' בצורה נכונה? מתח? כפיפות בטן בצורה נכונה, או תרגילים עם דגש על דינאמיים לזוקפי הגו? אני מניח שלא הרבה. רק שתדע שאת כל אלו ניתן לבצע בבית בעזרת העזרים שדי ליגלגת עליהם. אני מבין שאולי האביזרים האלה מתקשרים לך לתרגילים כמו "הרחקת רגל בשכיבה על צד הגו", אבל הימים האלה עברו, ואפשר לעשות הרבה דברים מעניינים עם אותן אביזרים בייתים. 2. קח לדוגמא משקולות קטלבלס. סט משקולות, שאפשר לעבוד איתם במגוון וריאציות. מאמן שידע לשלב אותן ולהתאים אותם לרמת המתאמן, יוסיף הרבה אתגר לאימון של המתאמן הביתי. 3. לגבי מה שאמרת על קרוספיט, יכול להיות שאתה צודק (אבל גם טועה). קרוספיט בארץ מבחינת נתח שוק של מאמנים (אם בכלל מסמיכים כבר בארץ או שעדיין לא) הוא קטן מאוד. מה שכן, ישנם הרבה מאמנים עם חוש יצירתי שיכולים לתת לבנאדם סוג עבודה שדי יזכיר קרוספיט. בשביל קרוספיט כמו שנאמר פה באחת התגובות, ציוד ביתי הוא די מושלם. אז כמובן שחשוב כאן, המאמן שבחרת לאימונים. להגיד שמאמנים אישים לא יודעים מה זה קרוספיט, זה די כללי וסתמי. 4. ההתייחסות לאפקטיביות של אימון אינה רק נמדדת בשיפור כוח ומאסה. ישנם עוד מרכיבי פיתוח שיכולים לקבל תשומת לב (בעוד השניים לעיל יקלו גם הם גירוי, אבל לא כמו שאחרים כאן בוחרים לקבוע) כמו זריזות, מהירות תנועה, גמישות דינאמית, החזקות סטטיות של מנחים בעייתים, אינטרוולים (ולא רק בפעילות של ריצה), שיפור ניתור וכו' וכו'... הרשימה היא אינסופית. אם בנאדם ירצה לפתח גוף, או לעלות משקלי עבודה אז כמובן שחדר הכושר יהיה ברמה הכרחית לאותו מתאמן. אבל תתפלא כמה אנשים יש בחוץ שמחפשים ומתעניינים בדברים אחרים (למרות שמתקבלת ההרגשה כאן, שאנשים כאלה זה ביזיון לאמן ולקחת להם כסף). אני מאמין שאם תקרא את התגובה לשי פעם או פעמיים, אתה תבין שנושא האימונים האישים בבתים או בחוץ הם דבר שיכול לאתגר לא פחות מחדר הכושר (או להביא לתוצאות נהדרות). אורי

arad700

New member
כל מילה בסלע אורי

אורי איפה היית כל השיחה עד עכשו ? אני פשוט מסכים עם כל מילה שרשמת , כל מילה בצבע , הכל נכון ומוכיח לאותם מאמנים שהם אמורים להיות יצירתיים ולהבין שבאימונים אישיים עלינו ללמוד לגוון ,ללמוד בשביל ללמד טוב, ולדעת לחבר את הכל יחד עבור המתאמן שלנו , אני לא רוצה לכתוב מגילות של הסכמה אבל פשוט כל מה שאמרת הוצאת לי מילים מהפה, היום אביזרי האימון (מחוץ לחדרי הכושר) הוא כה גדול נפוץ ושימושי שיכול להוות תחליף כמעט לכל דבר שהחדר כושר מציע , בכל תלוי במאמן ובמה שהוא מביא איתו . אורי אני איתך ומקווה שהליצנים האחרים פה ( שיסלחו לי כן), יבינו את תגובתך ויפנימו אותה כמה וכמה פעמיים ארד.

oridoron77

New member
../images/Emo13.gif

אני שמח שקווי המחשבה שלנו דומים. ברמת הבסיס אני בוחר רק להגיב רק שיש לי מה להוסיף, ולפעמים אין לי. הויכוח היה מהותי, כי לבוא ולהגיד שאימונים בבית זה בדיחה - זו די בדיחה רעה (בייחוד לאנשים שזה או אימונים ביתים, או בכלל לא אימונים). מתאמנים ביתים לרוב מונעים מאיזשהו אנטגוניזים (או חוסר בזמן) ולבוא ולהתאמן בחדר כושר, כי בעיה כלכלית הרי שאין להם (מן הסתם הם עושים אימונים אישים בבית), ולכן לא יהיה פייר לבוא ולהגיד להם שבלי חדר כושר, הם לא יכולים להתאמן. הבעיה היא שלפעמים בפורום כאן רואים רק בשחור ולבן, וגם אם זה נכון שחדר כושר מציע יותר נוחות ואביזרים ואפשרויות עבודה, יש אנשים שלא יגיעו לשם. אז אם נבין את זה, נבין שהדיון כאן הוא לא מה יותר טוב (חדר כושר או בית) אלא: אימונים ביתים או לא להתאמן בכלל. אורי

arad700

New member
תשובה לגיבור שלנו אורי

אורי שמע אתה חייב להתחיל להפסיק לדבר ככה נמאס לי להסכים איתך , חח כן אחי זה ממש ככה כפי שתיארת והסברת , יותר מידי אנשים פה מסבכים את הענין הבאמת פשוט פה שיש אנשים שנהנים נפשית , גופנית , רוחנית מאימונים אישיים בבית , בפארק , חצר וכו , ולא חייבים את אטרקצית החדר כושר להרגיש טוב עם עצמם וזה לגיטימי ובסדר. כלכך אידיוטי כיצד ביטלו את הסקטור של אימוני בית בלי להעיף אף אף בכלל . פשוט בדיחה . עם הסכמות כאלה מי יודע אולי עוד נעבוד יחדיו :) ארד.

oridoron77

New member
../images/Emo13.gif

אני שמח שאתה מוצא את המשותף בהודעות של שנינו, רק שלהיות איתך כנה אני מובך מהכותרת הזו שלך
. חוצמזה שגם אני מצפה עכשיו לאיזה תגובה עויינת לתגובה הזאת, מגולשים שקווי הדיעות שלנו אף פעם לא היו דומים
. אורי

arad700

New member
מארד -לאורי

חח אל תהיה מובך זאת האמת - ואני ידוע בלהוציא את האמת לטוב ולרע . אורי שים *** על כל החברים העוינים שלנו כאן גם ככה הם חסרי תכלית , מהות , ומטרה . סתם מתוסכלים מחברויות שמאמנים כן מצליחים לקיים כאן , וטו לא יותר . אתה נישמע מאמן איכותי ומוצלח ומאוד אהבתי את הגישה שלך בכלל לחיים וביוחד לתחום המקצועי . ארד

oridoron77

New member
תודה רבה

לגבי מה שאמרת, אתה צודק, רק לשפעמים מעל דפי הפורום אין כ"כ זמן לבוא ולבזבז עשרות דקות על דיונים שלא מובילים לשום מקום. אם יש פעמים שאני כן מוצא כוח להעביר את מה שאני חושב, זה כשאני חושב על אותו גולש או גולשת שגולשים כאן בצורה סמויה ומבינים את הדברים בצורה שהפורום בוחר להעמיד. אני מעריך את האמביציה (ויש להגיד רבה) ואת הרצון שלך לפעול ולשנות דברים. אלו תכונות מאוד חשובות אצל מאמן המבקש לשנות ולקדם את מעל המתאמנים שלו, ודי יוצר סחיפה אחריו. בהצלחה בהמשך הדרכים שאתה פונה אליהם אורי

Dark Muse

New member
אתה טועה ידידי ../images/Emo13.gif

אני אענה לך סעיף סעיף. 1) בחורות מתאמנות גרוע כי ככה מראים להן איך להתאמן. היתה אצלי בחורה בת 27 במכון שעשתה לאנג', בנץ' פרס ואובר הד פרס בטכניקה יותר טובה משל בחורים צעירים וחסונים. למה? כי פשוט הראתי לה איך לעשות את זה. בחורה שפחדה ממשקולות של 2 קילו הרימה 20, ואם לא היו סוגרים את החדר כושר, אז גם היתה מגיעה למשקלים גבוהים יותר. אם אתה נותן למישהי בבית לעשות על כדורים תרגילים עם 3-5 קילו ל15-20 חזרות, אז היא אולי תלמד תרגילים, אבל זה לא ישפר לה שום דבר. להתאמן לטווח חזרות גבוה זה לא יעיל, ולהרים משקלים שסוחבים מהמכולת זה לא יעיל, וזה כאמור שמגיעים לטווח רחוק. להוציא אנשים משווי משקל ולעשות על ידי כך דברים קשים יותר, זה לא בהכרח טוב יותר. 2) אימון אישי בבית זה טוב כל עוד הגוף מתגרה כמו שצריך מהעומס שניתן לו. ברגע שמתקדמים ומתחילים לעשות דברים הפוך, כי המאמן אישי לא יכול לסחוב בקטנוע שלו משקולות כבדות, אז אנחנו בבעיה. נשים זאת אוכלוסיה שיחסית קל לאמן גם לחזרות נמוכות (אפשר לשם באוטו בקלות דאמבלים של 20 קילו שיהוו התנגדות לרוב הנשים). אפילו גומיות כוח כאלו ואחרות, עוד אפשר להשתמש בהן בצורה חכמה. אבל מהתייחסות לכתבה ומאיך שלדעתי הדברים עובדים, זה לא באמת עובד ככה. מאמנת אישית לא תסחוב לבית של מישהי דאמבלים של 20 קילו כל יד. עם גומיות אולי אפשר לשחק קצת עם העומסים, אבל לדעתי רוב המאמנים האישיים עושים מספר חזרות גבוהות כי היא "אישה" וכו'. 3) מה לעשות שמאמנים לא יודעים מה זה קרוספיט, ואני חותם שרובם הגדול מאוד לא מאמן לפי השיטה הזו? מעבר לכך, אני לא חסיד גדול של השיטה הזו, במתכונת של 200 שכיבות סמיכה ו400 מתח. בלי סקוואט ופרס ותרגילים חשובים שאפשר לעשות בחדר כושר, זה אימון אירובי שלא צריך מאמן אישי בשבילו... 4) יש לך טעות חמורה אם אתה חושב שכל מה שציינת פה לא משתפר כשאתה מתאמן על כוח. בעוד כל מה שהזכרת הם אספקטים די מיותרים לכלל האוכלוסיה - כוח ואימוני התנגדות הם הכי יעילים לקהל הרחב (אם נוסיף לזה אירובי או קרוספיט שמשלב אספקים של כוח, מה טוב). כל מה שציינת פה משתפר הכי ביעילות על ידי 5-6 תרגילים בחדר כושר, שאי אפשר לבצע בבית בציוד של מדריכים אישיים, ובטח שלא להגיע לתוצאות גבוהות בבית (ורובם גם בחוץ). מה גם שזה מיותר לבודד את הדברים האלו שאפשר בתרגיל אחד לשפר את כולם (אולי חוץ ממהירות וזריזות באופן ישיר). כל דבר יכול לאתגר, השאלה מה הם האמצעים. אם האמצעים מספקים את הלקוח, מאתגרים את הגוף שלו ומספקים לו התמודדות עם עומסים שהוא יעבוד קשה ונכון איתם, מעולה. להביא כדור פיטבול ומשקולות של 3 קילו ולעשות אימון אישי ל 20 חזרות, זה לקחת כסף מאנשים, ואם אתה מדריך חדר כושר, אז אתה אמור להבין זאת.

Dark Muse

New member
כמובן שחלק מהדברים נאמרו קצת בהקצנה

אבל אני מקווה שאתה מבין את רוח הדברים באופן כללי.

oridoron77

New member
Dark Muse

אני חושב שאתה מנסה למשוך את הדיון לדברים מאוד ספציפים. אני אענה לך לפי סעיפים, ואני מבקש ממך דבר אחד בקשר להמשך הדיון: בוא ננסה להגיב בצורה רציונאלית חפה ממטענים רגשים (בניגוד לכמה גולשים פה). אתה כבר היית עד לדיון עבר שנמשך פה שבועות לפני כמה חודשים
. יאללה בוא נתחיל. 1. לא אמרתי שבנות לא יכולות להגיע להישגים מרשימים (ממתי מתח או שכיבות שמיכה כבר אינן הישגים יפים לבנות?). אם מישהו עבוד בטכניקה לא נכונה זה משהו אחר, לא על זה מדבר הדיון (למרות שלאנג' אגב זה דוגמא קלאסית למשהו שכן אפשר לעשות בבית, ולהוסיף משקל מאתגר בלי בעיה). אביזרים? אם אתה מנסה לשייך את האביזרים לסוג עבדוה שהצגת, הרי שאתה צודק. אבל אם תיקח פיטבול ותיתן לבחורה לעשות עליו שכיבות שמיכה (שהרגליים על הפיטבול - טיפה דגש יותר לסיבים העליונים ויותר מעורבות של הכתף) הרי שקיבלת תרגיל מאוד מאוד מאתגר (אפילו מתאמנים גברים לפעמים מתקשים איתו). *להוציא אנשים משיווי משקל לדעתי זה מעולה (וכאן זו דעתי). אנשים ביוום יום נמצאים בהחלפות משטחים בלתי פוסקות, ואם בן אדם מצליח להיות לע רגל אחת על בוסו לצורך העניין, הוא יוכל ביתר קלות להכניס רגל שנייה לתחתון באמבטיה כשהוא עומד רק על רגל אחת (ואלי גם למנוע נפילה). מצד שני לא אמרתי לבנות אימון שלם לתרגול שיווי משקל וכו'.. לגבי עניין המשקלים: אולי משקולות של 30 ק"ג יהיו בעיה להביא - אבל אם תשתמש גם במשקולת וגם בגומיה קשיחה שתמשוך לכיוון מטה - אפשר יהיה להגיע ליותר התנגדות. מה שאני בא להגיד זה, שאם רוצים להסתכל על האביזרים ולהגיד שהם לא יעילים ואין מה לעשות, אז גם לי אין מה להגיד בשביל להתחיל לשכנע את אותם אנשים. אבל אם בנאדם רוצה לדעת איך להתאמן בבית שלו (כי הוא לא רוצה ללכת לחדר כושר מסיבות אישיות שלו, ואלוהים יסלח לו כי זה המקום היחיד בו מותר להיכנס לכושר), אז יש מאמנים שיתנו לו מענה - חד וחלק. לבוא להגיד שפיטבול נועד רק לדברים "מגוכחים" והכל, די מראה על סלידה טבעית מהאביזר ואיזה אנטגוניזים בסיסי אליו (ואני לא חושב שאתה כזה, בגלל זה אני בוחר כן להגיב לך). 2. לא ראיתי את הכתבה ולכן אני לא הולך להתייחס אליה. אם אתה חושב שרוב המאמנים הביתים עושים ככה וככה, אתה צריך לשאול את עצמך דבר אחד: "האם זה נראה לי, או האם אני מכיר לפחות 20-30 מאמנים שמאמנים בבתים, ומספרים לי על רפטואר התרגילים והעומסים שהם מבקשים להעמיד את המתאמנים שלהם". לגבי עניין המאמנות, אותה תשובה כמו מקודם, אין לדעת. וחבל סתם לפגוע באוכלוסיה מעל דפי פורום באינטרנט, שאולי ניפצית ע"י אנשים שמחפשים אימונים, ואתה אם נגיד את זה בצורה נבונה: מעצב להם את הדעה על אותן מאמנות. 3. לא כל מי שלא מדבר על קרוספיט, לא אומר שהוא לא מכיר את השיטה. כמו שאמרתי בתגובה הראשונה שלי אליך: אפשר לקחת את צורת החשיבה משם, ולעשות דברים שלדעתך יתאימו. חוצמזה שתבין שלבוא ולהגיד שבן אדם יכול לעשות את "האימון אירובי" של קרוספיט בחדר כושר, זה יפה - אבל מה עם אותן אנשים בבית שאינן אפילו יכולים לעלות מתח פעם אחת ואין להם מאיפה להתחיל? הם לא יודעים לרדת נכון ללאנג'? האם הטכניקה לא תופסת כאן שום אספקט? לפי איך שהרשור מתנהל, יש את ההרגשה שמנסים להוכיח (חלק מהחברים כאן) שאימון בבית הוא לא יעיל. מה לעשות שיש אנשים שלא רוצים להתאמן בחדר כושר? ללמד בן אדם לעשות לאנג' כמו שצריך זה כבר סוג של הישג (כי הרי הוא יוכל לאמץ את התנועה הנ"ל במשך היום היום). אם הוא ישים על עצמו 5-10 ק"ג משקולות כל יד ויעבוד בכיווצים אקצטרים איטים, הרי שהוא לא בדיוק ברמת מתחיל בין יומו בתחום? מן הסתם ככל שאדם משתפר ומתחזק, רמת היצירתיות של המאמן צריכה לעלות גם היא, וגם כמובן שאפשר בשלב מסויים להמליץ לא להגיע לאימונים בחדר כושר (אולי הדעה שלו השתנתה?). אבל לבוא להגיד שאימונים כאלה זה בדיחה (ושוב בלי להתייחס לכתבה) וזה שוד לאור יום, או שטווח חזרות גבוה בתרגילים לא שווה כלום - זה התעלמות מכל היתרונות של שלבי ההתחלה. 4. בסעיף זה יש לי חוסר הסכמה איתך. לעולם לא טענתי שאיאפשר לשפר מרכיבים מסויימים בדרך עקיפה, למרות שלעולם זה לא יהיה באותה אפקטיביות של לעבוד בצורה ישירה. אז נכון שכמה תרגילים מורכבים יהיו סך נאה שמשפר הרבה יכולות, אבל האם חשבת שאולי מתאמן ירצה לשפר דברים אחרים? אם מתאמן יבוא אליך וירצה לשפר זריזות, או כל יכולת אחרת, אתה בכוח תביא אותו לספת הבנץ' או לכלוב? יכול להיות שהתערבבת עם אוכולסיה הומגונית יחסית עד עכשיו, אבל יש אנשים שמשעמם אותם לעשות רק תרגילי בסיס, ולנסות לעלות בהם משקלי עבודה. אגב, לדעתי אתה טועה שאתה אומר שהאספקטים שהזכרתי מיותרים לרוב האוכלסיה, ולזה ספיציפי לא בא לי להיכנס, כי כבר טחנתי דק דק את הנושאין האלה בעבר. לגבי הפסקה האחרונה שלך, אם אלו הדברים היחידים שראית שאפשר לעשות עם פיטבול ועם משקולת - הרי שלא ראית כלום.. מקווה להמשך דיון פורה, ומקצועי בלבד. אורי

Dark Muse

New member
אין לי כוח לדון בזה...

אמרתי כל מה שיש לי להגיד על כל שלושת הסעיפים הראשונים. אני לא קונה את הדברים שאתה כותב, אתה סתם מסבך דברים פשוטים. ואל תיתמם. מה זה "אין לדעת איך כל המאמנים". תפתח טלויזיה בתוכנית של ענת הראל, תפתח ערוצי בריאות ותפתח מגזיני מנטה ותראה איך מאמנים מאמנים. ברור שיש מאמנים טובים שמאמנים טוב, אבל אני חותם שהם מיעוט בשוק. אני לא אהיה ביקורתי על תוכניות שהן לא SS או 5*5, אבל אני כן יהיה ביקורתי על שטויות. רק היום ראיתי מאמנת כושר בטלויזיה בתוכנית "רק בריאות" או משהו כזה, בערוץ 2, שמראה כל מיני גשרים לחיזוק ה-CORE. לא יודע, זה מציק לי מקצועית כשהיא אומרת שצריך לעבוד עליהם בצורה מבודדת כזו. לגבי 4, כן. אם מתאמן ירצה לשפר זריזות ומהירות אני אשלח אותו אל הכלוב לעשות סקוואטים ולחיצות חזה וכל שאר התרגילים. יכול להיות שאתה לא מבין על מה אתה מדבר ואתה דן פה בדברים שאין לך מושג בהם? יכול להיות. אם אסיאן בולט עושה את זה (ואף אומר שהוא עושה המון לחיצות חזה), ואני בטוח שאתה תסכים שהוא מהיר וזריז, אז אדם ממוצע בטח שצריך לעשות את זה, וזה עוד לפני בכלל שהוא מגיע לאימונים ספיצפים.

oridoron77

New member
החלטה שלך

רק לגבי הנקודות שכן בחרת לדון בהם: 1. אני לא מנסה לגרום לך לקנות את מה שאני אומר.. אם אתה בוחר לא להבין, או לא מבין, או לא מסכים זו זכותך - אני את שלי באתי ואמרתי. 2. אף אחד כאן לא מיתמם. היתממות לדעתי זה לקחת מהמדיה דברים (הבחורה שהזכרת, מגזיני מנטה וכו' וכו') ולהגיד שזהו הכלל שנמצא היום בשוק. אתה צריך להבין שאותן מדיומים מפרסמים מה ש"סקסי" ואם יהיה תרגיל שרק ההסבר על היתרונות שלו יגרום לצופה לעבור ערוץ (טלויזיה או ערוץ אינטרנט), אז התרגיל הזה לא יכנס. אגב אם מדברים על מדיה, אז בגלל שאני מקורב לעניין, יש דבר שנקרא מסר. המסר לרוב נקבע מראש, ואם המדיה בחרה בסוג מסר מסויים, היא תבחר להראות דברים בצורה סובייקטיבית שיתאימו למסר שהיא רוצה להעביר. ככה שלהתייחס למדיה בתור איזה מדד למה קורה בחוץ, זו שגיאה. 3. לגבי עניין הגשרים והדברים שהזכרת, לא ראיתי, לכן לא יכול להגיב. 4. לגבי בולט. באמת מפתיע אותי לגלותת שהבן אדם עושה דד ליפט סקוואט ובנץ. ואני חשבתי שכל האימונים שלו זה אינטרוולים בפארקים.. נסה להישאר ער לדיון ולמהות שלו, ולא להיסחף לתגובות חסרות טעם. מה הקשרלמה שאמרתי לבין מה שאמרת? אם אדם שרוצה לשפר זריזות יגיע אליך מה יהיה בעדיפות ראשונה (בוא נגיד שהוא אפילו במצב היפוטתי מוגבל לפעילות אחת): סוגים מסויימים של ריצות מתפרצות, או חיזוק השרירים ע"י תרגילים בעבודה על כוח מתפרץ? דיברתי בתגובה הראשונה שלי אליך על משקולות קטלבלבס שמן הסתם אפשר לעבוד עם כל הסט בבית, ולא ראיתי אותך מגיב אליהם. לדעתי הם אגב מצויינות לחיזוק היכולות שאתה כל הזמן מזכר, וכדאי לבדוק ולדעת שאתלטים מכל הסוגים משתמשים בהם עוד שידענו מה זה בכלל ברבל. יש לך בעיה כנראה להבין על מה באמת הדיון. לא מדובר כאן מה יותר טוב, או איזה תרגילים לבחור (למרות ששוב ושוב כולם מנסים כאן למשוך לאיזורי הדיון הללו). השאלה פה האם למתאמנים שלא מגיעים לחדר כושר מסיבות שלהם, יש טעם לקרוא למאמן לבית או שכל שקל שהם יוציאו יהיה לבזבוז. אגב לגבי השורה האחרונה שלך, ששמתי לב אליה רק עכשיו. אתה מקווה שאתה מודע שזה כלל לא נכון, כי אדם יכול לתרגל ריצות מהירות ככל שירצה, ואין שום מניעה שיעשה זאת, גם אם הוא לא מבצע דד ליפט או בנץ. *ואגב גם עליהם אפשרות לעבוד בבית עד לרמה מסויימת. אני מבין שאין לך כוח להמשך הדיון, ובטח שתבוא עכשיו תגובה שכן תגיב לתגובה שלי. רק כמו שהזכרתי, תישאר צמוד לעובדות, ואל תנסה לערער על ידע זה או אחר של מישהו פה מהשרשור, זה די נמוך אפילו אם זה צודק. אורי

Dark Muse

New member
לאור התגובה שלך

אני נוטה לחשוב שאתה באמת ליצן... הסיבה היחידה שאתה לא מבין את הקשר בין מה שאני רושם לנושא המדובר זה כי יש לך ליקוי בהבנת הנקרא. שאלת אם אני אשלח מישהו שרוצה לשפר זריזות ומהירות לכלוב? עניתי לך שכן, והבאתי לך דוגמא לספורטאי הכי גדול עלי אדמות שעושה אימון כזה בכלוב. אמרתי לך גם שזה יותר חשוב ומועיל מלעשות ספרינטים בטיילת, בטח ובטח למתחילים, אז מה בדיוק הסטיה שלי מהנושא? למה אתה לא מסוגל להבין את הקשר שעם כדורי פיטבול בבית, אתה לא תתן חיזוק לשרירים כמו שתתן עם סקוואט בכלוב במכון כושר? איך אתה לא רואה את הקשר לכך שמאמנים אישיים ב-ב-י-ת, יש להם מגבלה עצומה במתן שירות יעיל יותר למתאמן. אין לי כוח לדון בזה, כי באופן די מפתיע, ידעתי שהתשובות לכל התהיות שלך, כבר רשומות פה בשרשור בהודעות שכתבתי אתמול (הכל כתוב). ורק הערה קטנה: אני מרשה לעצמי להסיק מהמדיה על רוב התחום בארץ. אני גם רואה את התחום, לא רק שומע וצופה בו מהכורסא. הדעות שלך מזכירות לי את הסימפטום למה הכדורגל בארץ נראה כמו שהוא נראה. כי פה המאמנים (כמוך) חושבים שצריך לעבוד על הטכניקה בכדורגל, על הריצות, על הבעיטות, על טקטיקה והחזקת כדור. הם רק שוכחים דבר אחד מאוד חשוב, שצריך להתאמן בחדר כושר, ולהתאמן שם חזק, עם כל תרגילי הקודש הבסיסיים (כמו באירופה, ואני מניח שאתה רואה את ההבדלים).

ממש עצוב לי...

יש כאן כל כך הרבה ידע שאפשר ללמוד מכם, אבל הדרך שחלקכם בוחר כדי להעביר אותו - קשה לי. זה נראה כמו פורום "תמיכה למאבקי אגו" במקום פורום ל"מאמנים אישיים", אין שחור ולבן בחיים וגם אין "נכון/לא נכון" בעבודה אישית, כל אחד הוא אישיות בפני עצמה, יש מתאים או שלא מתאים לכל מתאמן וזה רק מרכיב אחד מהעבודה. ידע הוא דבר חשוב מאוד, אבל אם לא מצליחים להתחבר למתאמן בכל הרמות, הוא לא יהיה פנוי להקשיב לכם. אתם צודקים באמירות שלכם, אבל בוחרים דרכים לא מכובדות להעביר אותן, אם הייתי מתאמן שמחפש מאמן הייתי קודם כל מחפש את האישיות של המאמן ורק אח"כ את הידע והמקצועיות..., במקום לחלק "תארים" אחד לשני, קבלו את זה שרק הגישות שלכם שונות ויש מצב שכולכם צודקים ! אני מחפש (ובטח עוד כמה כאן), לקבל מכם את העיקר ולא את הטפל.

Dark Muse

New member
אני דווקא חושב שהבעתי את דעתי בצורה

די רציונלית ומכובדת. לא מכובד מאחר לא להבין את מהות הדיון ולנסות ללעוג על כך כביכול שאחרים לא מבינים על מה מדברים כאן. לא יודע מה לגבי אחרים, אבל אני אדם מאוד מנומס במציאות
למרות שיש לי נטיה להיות כנה מדי, ואנשים לא תמיד אוהבים את זה, כי האמת כואבת לפעמים.

למעלה