מי ראה את הכתבה בערוץ 2 על אימון כושר אישי ?

אתה מלא בידע

אתה גם אומר דברי טעם. אם תרשה לי - אל תתיחס יותר מדי לדברי אחרים, תגיד את מה שיש לך הכי ברור מבלי לשפוט את האחרים ובטח לא לפסול אותם, הדרך שבה אתה מציג את דעתך היא המכובדת, אבל ברגע שאנחנו מתיחסים בצורה שיפוטית לקולגה, אנחנו פוגעים בעצמנו ובמקצוע שלנו..., גם אני חושב שמישהו טועה יש כמה דרכים להגיד את זה, מי שקורא את הדיונים כאן מחמיץ את העיקר ונשאר לו טעם רע בפה. להיות כנה זאת תכונה נפלאה, אבל לא תמיד, כי לפעמים לא להגיד כלום, יכולה להיות התשובה הטובה יותר....

oridoron77

New member
צורה מכובדת?

אולי פעם עוד היית מגיב בצורה כזאת, אבל "הפעם" הזה כבר עבר.. לתגובה שלך מעלי אני יגיב: 1. אני ליצן? טוב נו בסדר, אם אתה אומר. אה וגם בעל ליקוי בהבנת הנקרא שכחתי.. גם בטח אני רושם בצורה פוגעת, ואז בכלל נסיים את רשימת: "דברים ש Dark Muse מדמיין, ואולי לא, כי אותם דברים די מצביעים על עצמו". 2. שכחת מה שאלתי (ליקוי בהבנת הנקרא...?). אם היו מגבילים אותך לסגו מסויים של פעילות, או לחלופין אומרים לך להתמקד על פעילות אחת יותר, על מה היית מתמקד (במקרה שאנו רוצים לשפר ספרינטר בספרינט שלו). אם אתה עונה בכלוב, אז אולי SS באמת כבר עלתה לך לראש וזה אפילו לא מצחיק. אני גם לא רוצה לראות מה יקרה לכדורגל שלנו אם שחקנים יבלו יותר בחדר הכושר מאשר על הדשא. אהה כן ואני עוד הליצן. 3. תן לי מחקר שצריך לתת לאנשים שרוצים לשפר את הספרינטים קודם כל עבודה עם משקל בתרגילי בסיס. או שולי מחקר שבכלל בלי המדרגה הזאת של תרגילי בסיס, אסור לעבוד איתם על ספרינטים. כמובן שאני אומר תרגילי בסיס, אני לא מדבר על תרגילי בסיס ברמה תנועתית נכונה וגם עומס בסיסי (עם כל הכבוד לכלוב, אנשים עשו לאנג' ודד ליפט לפני שהיה להם כלוב). 4. לגבי עניין הפיטבול, אז כנראה באמת שאין לך שמץ של יצירתיות, והניסיון היחידי שלך עם פיטבול או בוסו או לא יודע מה נכלל בחדרי עיצוב. 5. עוד בעיה בהבנת הנקרא ואני מצטט: "איך אתה לא רואה את הקשר לכך שמאמנים אישיים ב-ב-י-ת, יש להם מגבלה עצומה במתן שירות יעיל יותר למתאמן." השאלה כאן היא האם מתאמנים ביתים שלא רוים לבוא לחדר כושר, יש טעם בלבצע תרגילים בבית עם ציוד שהמאמן מביא או פשוט לא לבצע כלום. הבנת? אם אתה חושב שזה או כלוב או כלום, אז הרי שהשתן מעורב עם SS עלו לך למוח. 6. איפה בדיוק ראית את התחום שאתה יכול לשפוט או לקבוע טענות מגוכחות כמו שקבעת? מענת הראל? אל תצחיק באמת.. אין לך שמץ, ואני בספק אם אתה מכיר לפחות 10-20 מאמנים שעושים אימון בבתים עם הרפטואר תרגילים שלהם והציוד שלהם, כדי בכלל להסיק משהו על מה שהולך שם, שמן הסתם לא מקבל שקיפות כמו חדר כושר. 7. באמת הכדורגל שלנו נראה כמו שהוא נראה בגלל שכדורגלנים לא עושים דדליפט? זה יכול להיות אחוז מסויים ולא כ"כ גדול כמו שאתה חושב לרמה הנמוכה שלנו לארץ. אולי כדי שתסתכל על רמת האימונים האירופאית והיחס האישי לכל ילד שמפתחים אותו מבחינת: תפריט, שעות שינה, כמות שעות אימון שבועית, רמה המקצועיות של האימונים (אני מדבר על אימונים בדשא, לא על אימונים בחדר הכושר), חוסר במסגרת שנקראת צבא, חוסר בצורך להשלים הכנסה כי הענף לא מכניס לך מספיק כסף וכו' וכו'.. אם תיקח כדורגלנים טובים שכן הצליחו להגיע ולשחק ברמה כמו אירופה, אתה תופתע לגלות שזה לא הדדליפט שגרם להיות מובדלים, אלא רק כשרון ואיך - רמת השקעה ומשפחה שנרתמת (באירופה לא צריך משפחה שתירתם אחרי הילד מאחר והקבוצה מהווה מעין בית שני בכל הצרכים שהוא זקוק להם). אורי

הר ניר29

New member
ללא קשר "לדיון" ברמה הילדותית משהו

1. מרכיב הכושר הגופני שהכי חסר לספורטאי הכדור בארץ זה כוח! 2. SS וכל הדומות לה יכולות להתאים באופן נפלא למשחקי כדור, רק שאין זה אומר שצריך לבצע תרגילים בחדר כושר. תרגילי כוח גם שיטות המזכירות SS יכולות להיות מבוצעות במגרש עצמו, וזוהי התפיסה המקובלת כיום לאימוני כוח, ביצוע של תרגיל ומיד לאחר מכן לבצע המרות. בהעיתיות של ענפי הספורט בארץ היא הקושי להבין שכושר גופני הוא מרכיב היסוד החשוב ביותר לפעילות. ולא כתופעת לוואי לאימונים אחרים. לא יתכן שמאמנים וגם מאמני כושר עוד יכולים לפלוט מהפה שלהם שטויות כמו " תזהר עם האימוני כוח הוא יהיה כבד, או זה יפגע לו בטכניקה". ולצערי זה גם נאמר ברמות "הכי גבוהות" של מסגרות אימון בארץ. שחקני כדורגל מארצינו הקטנטונת שזכו לטעום את הדשא בחו"ל זכו להגיע לשם בגלל הרבה כישרון, למרות מקצוענות יחסית בינונית לסטנדרטים מעבר לים. הסיבה שרק חלקית הצליחו לעומת ים הקלטות שיש בבולטון על כל ילדון שתוקע גול זה בגלל הקשיים להסתגל למסגרת מאוד תובענית, הרצון היה שם...אך הגוף אחרי 25 שנה של בינוניות כבר "בגד" בהם. לגבי כל שאר הנאמר בשרשור הזה... אולי תשאירו את הגינונים האישיים האלו להודעות פרטיות?

חן M

New member
../images/Emo45.gif הזכרת לי משהו שקרה ממש השבוע

בניתי תוכנית אימון הכוללת תרגילים מורכבים בסיסיים לכדורגלן בן 14 ... (הוא לא עבד לפני זה בחד"כ) הוא עצמו מאוד נהנה מהתוכנית והרגיש התקדמות אך לפתע ראיתי שהוא פתאום מבצע תרגילים שונים לא לפני התוכנית וכששאלתי אותו למה זה הוא ענה לי באלו המילים : "המאמן שלי (בכדורגל) אמר שהתוכנית טובה אבל לא מתאימה לגיל שלי וזה יפגע לי בגדילה" .
ואחרי זה מתפלאים למה הספורטאים שלנו חלשים בכל האספקטים הגופניים ...

oridoron77

New member
איתי הדיון כלל לא ברמה ילדותית

הוא בנימה אישית. אני לא אוהב לפתוח דיונים כאלה, אבל מן הסתם אני מוצא את עצמי שרר בהם. לגבי הדברים המקצועיים שאמרת: 1. המרות זה דבר מאוד מקובל, מה שגם יש לו היגיון. כמובן שלבוא ולעבוד בחדר הכושר שעות, פחות יתאים מאשר לבצע תרגילים במגרש. אני אגב לא הזכרתי במהלך התגובות שלי לא לבצע תרגילי בסיס, וגם תמכתי בעבודה על המגרש במקרה של כדורגל "על הדשא". עוד דבר, לגבי ההמרות הוא לגבי ניסיון שלי אישי כאשר בא אלי כדורסלן ששהה בפגרה לפני תחילת העונה. תרגילי המרות היו לו מאוד חשובים בייחוד באסקפט של "הרגישות" לקליעה לסל שלטענתו נאבדה לו כאשר בה והתאמן בחדר הכושר ולא ביצע קליעות באותו היום. סתם איזשהי אנקדוטה אישית שיצא לי לשתף בהקשר. 2. אין לי בעיה עם SS בכלל, יש לי רק בעיה עם סגידה לSS. כמובן שזה לא סוד שתרגילי בסיס (המדוקלמים בע"פ בSS) יכולים מאוד לעזור לספורטאים ממגון רחב של ענפים. אבל לבוא ובלי לחשוב לרשום לו תוכנית סטנדרטית של SS ולא לנסות לחשוב על להוסיף משהו שיתן ערך מוסף לתרגיל, זו בעיה. יש למשל לא מעט ענפי כדור ש"יהנו" מתרגילי הלאנג' בביצוע רוטציות בגו (בשלב הקונצטרי) לדוגמא. האם זהו תרגיל בסיס? כן. האם זו הוריאציה המוכרת והסנטדרטית? לא. האם היא יכולה לתרום לספורטאי כמו כדורסל או כדוריד? כן. 3. מה שאמרת לגבי המאמני כושר ודבר החלם שלהם, עזוב, זה לא מעניין אף אחד, ובזה לפחות כולם מסכימים כאן. 4. אתה מחזק את דעתי לגבי הכדורגל הישראלי מול האירופאי. בתגובה שרשמתי פירטתי רק חלק מהמשוכות שעוברות כאן על חבר'ה שרוצים להפוך את המקצוע לקריירה שלהם ואולי לשחק ברמה בנלאומית. 5. אני לא משאיר דבר הבל להודעות פרטיות, ולרוב לא נותן להם מקום. יש כאן מנהל, ואם זה מפריע לפורום אני יותר מישמח שזה ימחק (כי זה באמת לא תורם לאף אחד). *אני רק רוצה להזכיר, שכדי מאוד לקרוא את השתשלות העניינם בכל השרשורים האלה, כדי להבין מי הצד המתקיף שמנסה לרדת לדיונים אישים במקום למקצועיים, ולמי שנאלץ ללכת קצת את הידיים בשביל להגן על עצמו. אורי

oridoron77

New member
../images/Emo70.gifתיקונים:

תרגילי המרות= *לא תרגילי המרות, אלא תרגילים ואז המרות** שורה אחרונה - ללכת=ללכלך

הר ניר29

New member
זה בדיוק העניין

לא כדאי לקרא את כל השרשור הזה כי זה ממש לא משנה מי התחיל מה... פשוט צריך להבין מתי זה מעבר לכבודו של אדם... וזה נכון לכולם

oridoron77

New member
איתי

אני מבין את הנקודה שממנה אתה יוצא, ואני ידוע בדיוק גם איך הדברים שאני כותב נשמעים: "אבל זה הוא התחיל ולא אני". אני לא מאמין שמישהו כאן נכנס בפורום במטרה להוביל דיונים לקווים אישים, גם אם זה יוצא ככה. למרות זאת זה כן צעד נבון להבין איך דברים השתלשלו, בגלל שדפוסי התנהגות חוזרים על עצמם מטבעם, ועבודה זו שמורה למנהל הפורום, לא לי, לך או לאף אחד אחר כאן. אני סומך על מנהל הפורום שעושה את עבודתו ביתר מקצועיות, וכבר הוכיח שהוא יודע לבחון מעבר לטקסט המקצועי, את הסאבטקסט שמתחתיו, מה זה יוצר, ואיך להתמודד עם מצבים לא תורמים. בשרשור הנ"ל יש הרבה מעבר להתנצחויות חסרות טעם, אלא גם להיבטים מקצועיים וקווי מחשבה שונים (שאפשר ללמוד מהם) בנושא בו נפתח השרשור. לכן אני ממליץ לך כן לקרוא את כל השרשור. אורי

Dark Muse

New member
סליחה אם נפגעת...

אני רגיל לדיונים קצת יותר סוערים ממה שניהלנו כאן. זה גם לי מפריע לי פחות...

oridoron77

New member
הדיון שלי ושלך לא היה כ"כ סוער

למרות שהוא היה יותר מהתקיפים שהיה לי איתך ספיציפית (א םאחרים כמובן היו לי ויכוחים חמורים יותר..). בכל מקרה, דווקא חילופי הדיונים ביין המתדיינים האחרים הם אלו שהיו קצת סוערים ולא במקום בשרשור הזה, ומכו שאמרתי שווה מאוד לבדוק את השתלשלות הדברים כדי להבין מה לעשות להבא. אורי

Seth Able

New member
לא ממש.

זה אפשרי רק אם אתה בוחר להתעלם או להזניח חלק מהאלמנטים בתוכנית, במיוחד את החלק הכי חשוב (שממילא לא עובדים עליו מספיק).

Seth Able

New member
../images/Emo45.gif

אני מסכים פחות או יותר עם כל הדברים שכתבת בשרשור (who'd have thunk it
). הבעיה היא כמובן שאתה משוחד לטובת מדריכים שמסוגלים באמת ללמד ולעשות את הדברים שאתה מדבר עליהם ובאמת לייצר תוצאות (מקווה שזאת כבר לא נחשבת מילה גסה פה). מה יעשו האחרים? מה, מדריך גרוע לא צריך להתפרנס? אין לו שכר דירה לשלם? אין לו חברה (או חבר כמו לחלק פה
) שרוצים לצאת לבלות פעמיים בשבוע? הוא לא צריך לממן אברכים בישיבות ולשלם בלו מטורף על הדלק? באבוע בוע צריך, ככה שזה באמת מזל גדול שיש אנשים שמוכנים לשלם על תשומת לב ותחושה שהם עושים משהו.

supernimer

New member
לא צפיתי...

אבל אני תמיד משתעשע לצפות בכתבות האלה, אז.. מתי ובאיזה תכנית זה שודר? (רוב התוכן של ערוץ 2 נמצא באינטרנט, אני רק צריך לדעת באיזה תכנית ותאריך לחפש). תודה.

חן M

New member
לדעתי

חבל שבכתבה יותר הדגישו את היתרונות המנטאליים שבמאמן אישי ופחות את היתרונות שניתן לקבל ממאמן אישי טוב לעומת אימון לבד . לדעתי זה החטיא את המטרה כי ממה שאני הבנתי (אם לא הייתי מאמן וצופה בכתבה) אז אם אתה אדם עם יכולת התמדה ורצון להתאמן אתה לא צריך אימון אישי ופה זה למעשה המסקנה השגויה שיכולה לצוץ בעקבות מה שהראו . בלי שום קשר תמיד טוב שעושים כתבות על התחום כי זה מעלה את רמת המודעות לעיניין ואני בעד ... רק חבל שעד היום לא הראו זאת מהפן של ההצלחות (ולאו דוקא בהיבט של הרזיה) . ועוד משהו ... נכון הראו מאמנים שהראו איך נראה אימון אישי בעינהם אבל אני חושב שזה לא נכון לתת עליהם ביקורת על סמך כמה שניות של צפיה בהם גם אם לא מסכימים עם איך שהם עובדים באותו הרגע ... בכדי לתת ביקורת צריך לצפות בכמה שיעורים שלמים של אותו מאמן ועם מתאמנים שונים ואז ניתן להגיע למסקנה ראויה . לגביי אימון ביתי : אני לא חושב שצריך לשלול זאת יש מספיק דברים שניתן לעבוד עליהם בדיוק כמו שבסטודיו ניתן לבצע שיעורים רבים כגון : פילאטיס , יוגה , חיזוק ועוד ... באיזה מקרים הייתי שולל אימון בבית ? אדם שמעוניין להגיע לפיתוח גוף ברמה גבוהה (ואין בבית מקום לציוד הנדרש) , כנ"ל לגביי אדם שמעוניין להתחזק בצורה מקסימלית , או לאמן את עצמו באופן ספציפי למקצוע ספורט מסויים . לגביי השאר .. יש לא מעט מתאמנים שמעוניינים להתחזק או לפתח גוף אך במידה מועטה ולכן חד"כ לא בהכרח חובה במקרה שלהם .. מה גם יש כאלה שמעוניינים לעבוד על גמישות , יציבה , תנועה וכו' ... שוב במקרה הזה חד"כ לא נחוץ . כמאמן אני בהחלט מעדיף לאמן את המתאמנים שלי בחד"כ כי יש שם אופציות גבוהות יותר אך מצד שני הצלחתי להגיע עם מתאמנים בבתים לתוצאות שרצו כך ששוב לא צריך לשלול זאת מראש .

arad700

New member
תשובה לחן ולשאר המפקפקים

היי חן , טוב לשמוע ממך סוף סוף , בכל אופן אני חושב שקלעת בול למטרה של הדיון , אימון בבית בהחלט מספק את רוב הצרכים של האנשים העממים אך שוב כל תלוי במטרה מין הסתם אדם שרוצה לעלות מסה אימון ביתי לא כלכך יעיל , אך בשביל זה יש את האפשרויות להשכיר שעות בחדר כושר הסמוך וכו ועדין קיימת האפשרות של עבודה בבית ככה שאנחנו זוכים בשתי העולמות , אני מסכים איתך באיזה מובן שאימון בחדר כושר פותח לי יותר אפשרויות אבל זה די אידיוטי לפתוח ויכוח שלם איפה עדיף ולמה , שתייהם טובים שתייהם משרתים מטרות ובזה זה נגמר , להגיד שאימון ביתי או בחוץ ( פארקים וכו ) לא יעיל כפי שנאמר על ידי מאמנים בפורום זה שכנראה לא ממש הצליחו להגיע לתוצאות וזה נבע מתסכול , זה פשוט מזעזע, עובדתית אימון ביתי יעיל ועוד איך אבל כמו שאמרת וחידדת הכל תלוי במטרת המתאמן . אל תשכח שאימון בחוץ יש לו גם יתרונות שאי אפשר לעבוד בחדר כושר- כוח מתפרץ (אירובי ) , זריזות מהירות , שוב אני רואה תדברים גם בראיה של מאמן בתחומים אחרים חוץ מאימון אישי ( הנני מאמן כדורגל , ולקראת השנה האחרונה כספורטרפיסט- אבחון שיקום ומניעת פציעות ספורט ) ככה שאני מנסה לראות את כל המכלול , בכל אופן אנו עדים לכך שאימון אישי ביתי יעיל ועוד איך יעיל, כל עוד אנחנו יודעים לשם איזה מטרה אנחנו מגיעים ויותר חשוב לשם איזה מטרה המתאמן שלנו רוצה להגיע . סיכום נאה לדעתי לכל הענין ..... ארד

supernimer

New member
דעתי הצנועה

ראשית, מחזק מאוד את מה שחן כתב - הכתבה הזו (כמו כתבות רבות אחרות) כללה הרבה מאוד פטפוטים על העניין המנטאלי והכתבה באה ממקום של "אני שמנמן, רוצה להרזות ואין לי משמעת". אה כן, וכמה זה עולה? הסיבה לכך נעוצה בזה שמי שעושה את הכתבות האלו אין לו מושג וחצי מושג בנושא ובגישות השונות, וגם לא עשה תחקיר כמו שצריך. יצא לי בחיי "לעבור" בתחום התקשורת, ואנשים באים עם המטען שלהם ולא טורחים לעשות בדיקה מקיפה ונשארים עם הסטריאוטיפים והדברים שהם ראו וחושבים שבזה זה מסתכם. חבל. לגבי אימון בבית או בחדר כושר - אני לא פוסל עבודה בבית, אני גם מבצע מדי פעם אימונים בפארקים וכדומה, אבל אני משתדל שאלה יהיו אימונים לתקופה מאוד קצובה. מההתחלה אני דוחף את המתאמנים לעבור איתי לחדר כושר, ואני מוכן גם קצת להוריד משכרי בשביל זה (אם נהיה כנים - העבודה שלי קלה יותר בתוך מכון, ואני עושה לעצמי אחלה יחסי-ציבור על הדרך...). בסופו של דבר - מנסיוני התוצאות טובות יותר, יש יותר בקרה, יש יותר תחושת מחויבות וכמובן יכולת לבצע תרגילים "איכותיים" יותר. אימוני CORE כמו שהוצגו בכתבה - אני גם בגישה שמעדיפה קרוסכבל על פני "פרפר על פיטבול עם משקוליות..." אני חושב שלאדם המבצע תרגילים מאתגרים כמו סקווט ודומיו יש CORE חזקים יותר, והעניין על הבוסו והפיטבול מפתח יותר "מיומנות שעיקרה שהייה על פיטבול או בוסו"... זה כמו לומר שילד שלומד לרכב על אופניים ומתעופף מצד לצד זה עניין של שרירי ליבה חלשים (כמו אדם שעולה על בוסו לראשונה) אבל בחייאת... זה עניין של קוארדינציה ומיומנות. וגם אדם שעושה סקווט ודדליפט ומעולם לא עלה על אופניים בחייו אבל יש לו אחלה שרירי core - כנראה שגם הוא יתעופף ימינה ושמאלה בהתחלה. עם זאת - אני לא פוסל לחלוטין, יש לכך שימוש, מה גם שלא כל מאומן יכול/רוצה לבצע תרגילים כסקווט, דדליפט ומיליטרי ולכן זה עדיף מכלום/לשבת במכונה. אבל אצלי, בכל אופן, זה די שולי באימונים. אבל בהחלט הצלחתי לשפר למישהו ניתור ויציבות על גלשן גלים ע"י תרגולים על בוסו...! אז לא לפסול...

למעלה