מי שנכנס לאושויץ לא ייצא ממנה לעולם

I t a M a R 1 1

New member
אמממ שיט...

רשמתי מגילה,ולא קיבל אותה...השעה מאוחרת ואני כבר מת..חחח אז אני אתמצת...
אני הייתי באשוויץ וכל דבר שיזכיר את זה,יעלה בי זכרונות,אך ביום יום כבר לא חושבים על זה... נ.ב אני איתמר,וטסתי עם כל השכבה מבית הספר צפית כבר מנחם במשלחת של מרץ 2005... אני אוסיף תמונה אחת מבירקנאו... ובעתיד אשמח לרשום פה..

עידוק

New member
זה לא כ"כ פשוט...

שהייתי באושוויץ, לקחתי את זה ממש בפשטות. מה מיוחד בדשא הירוק ובבקטות האבן? נראה כמו עוד כפר פולני. אבל אחרי שבועיים,ואחרי יום השואה, הדברים הסתדרו בראש, פתאום אושוויץ זה לא עוד כ]פר פולני, פתאום זה תפס מימד חדש-מימד שקשה להתנתק ממנו... אז כן-לקחית א תזה בהתחלה בקלילות, לא - קשה לי להאמין שאני אי פעם אצא מזה... עידו

יעל סתם

New member
הייתי שם

במסע לפני 11 שנה ועד היום המקום הזה פשוט "לא יוצא לי מהראש" כי החוויה הזאת היתה ממש חזקה ומהותית בשבילי, אז לגביי לפחות האמירה הזאת שכתבת מאד נכונה.

אוושויץ מציבה במה.

במה ריקנית ותיאטרלית שאינה אומרת דבר. כל מי שנכנס לאושוויץ, ויודע עליה מספיק, וקרא מספיק, וראה מספיק סרטים, בחיים, בחיים לא ייצא ממנה. אושוויץ הולכת איתי לכל מקום, לבית הספר, לחברות, לבילויים. אושוויץ בונה כל יום את עצמה בליבי. למה? אני באמת לא יודעת. אבל אושוויץ פה, ובתניה כאן, והשקיעה שלה כאן, והתנורים שפיהם מלא אפר כאן, גדרות התיל כאן, צעקות ה"ראוס ג'וד, ראוס" נזעקות כל הזמן? למה? לזכור, לזכור ולא לשכוח יהי גורלם אזהרה לנו ולילדנו ולילדי ילדינו והלוואי שכל הדורך על אדמת פלאניטת אושוויץ המקוללת, לעולם לא ישכח דבר. הילה.

Juramento

New member
הילה -

כן ירבו כמוך. ואני כל כך מאושר לדעת שכל מי שנמצא בפורום הזה הוא חלק מקבוצה כל כך מיוחדת...כל כך מיוחדת...ולנו יש את הייתרון. השאלה היא, האם אנחנו מסוגלים להשתמש בייתרון שלנו ולהיות הדור הבא - אחרי שניצולי השואה ידמו לנצח...אנשים - לנו הייתרון, הכוח והידע.

אני רוצה להגיב לך על זה../images/Emo77.gif

אני חושבת שמי שיצא לפולין יכול להעביר לדורות הבאים את התחושות והרגשות שהוא הרגיש שם, אבל מפה עד להעביר לילדודס את מה שקרה שם..... רחוק מאוד! את זה רק יוכלו לעשות ניצולי השואה! אנחנו לא היינו שם ועברנו את מה שהם עברו כדי לספר, סה"כ ראינו את מה שנשאר..... ניתנה לנו הזכות להיוולד בתקופה שעדיין ישנם ניצולי שואה.... אלו שיבואו אחרינו יצטרכו להסתפק בהקלטות.....
מסכנים....

Juramento

New member
בילבוש

ברור שמה שאנחנו יכולים להעביר לא מתקרב אפילו לא בקצת למה שניצולי השואה יכולים להעביר, אבל שוב אני אומר לצערי, ניצולי השואה הולכים לעולמם בקצב מהיר...מפאת גילם, וזה עצוב מאוד שהילדודס יאלצו להסתפק בסרטים שלא תמיד נאמנים למקור או בהקלטות...אני חושב שזכר השואה צריך לההפך לדבר קדוש וערך עליון במדינתנו ובמערכת החינוך. וכל אחד יתן את תרומתו הצנועה כפי יכולתו - אפילו יוצא פולין שהפנים את המסר ושהבין מה היה שם עשה את עבודתו נאמנה. אני אישית מרגיש שאני יכול לתת עוד טיפטיפה...ואני רוצה לעשות את זה כדי להרגיש טוב עם עצמי שתרמתי משהו...זה שאני הולך לצבא ותורם למדינה את תרומתי הצנועה באמת זה נחמד, אבל הייתי רוצה לתרום עוד וזה בדיוק מה שאני מתכנן לעתיד...ובגלל זה אני כל כך מתעקש על זה כי אני סמוך ובטוח שזו הדרך.

בהצלחה שיהיה לך../images/Emo77.gif

קראתי לפני כמה זמן שאתה עושה את זה גם ב"יד ושם"! קבל ח"ח
ממש כל הכבוד לך! כן ירבו כמוך!! ובקשר לדורות הבאים שיבואו, בכיף אני אספר לאחיינים שלי על המסע כשיגדלו (ואם הם לא ירצו ליסוע, הם יקבלו מכות
) וגם לילדים שיבואו ולנכדים וכו וכו, ובכלל לכל אחד שמעוניין לשמוע..... זה כיף לספר!! אופ, אני רוצה ליסוע שוב

אתה צודק....

ודרך אגב החלטתי שאני גם רוצה להעביר את מה שלמדתי על השואה אישהו לאנשים אחרים אני מקווה שיצא לי לעשות שליחות כמו שלך אבל אם לא אז אפילו משהו אחר העיקר להעביר את המורשת של משפחתי ושל כל כהעם היהודי..........

Juramento

New member
עלוה,

אני חושב שזה נהדר...באמת...אני חושב שאת ממש ממש מתאימה לזה...את יודעת אני אומר את זה מההכרות הלא ממש רחבה שלי איתך, אבל המספיקה... בכל מקרה, אולי יצא לנו לעשות פרוייקטים ביחד..מה את אומרת?

בכיף....

כל דבר שתצטרך בו עזרה וכבר אמרתי לך את זה אני מוכנה לעזור לך בהכללללללללללללללל. ואני מקווה שאני מתאימה אבל אתה יודע אין אופה מעיד על עיסתו (זה בגלל הפסיכומטרי אל תשים לב אלי חחח)

Juramento

New member
אין הנחתום מעיד על עיסתו

חחחחח כמה זמן לא שמעתי את המשפט הזה...סבתא שלי היתה אומרת את זה הרבה... אני בטוח שאת מתאימה...ואם האופה לא מעיד על עיסתו, יש אחרים שיעידו על עיסתם(הא הא חח איזו מטאפורה חח) ועכשיו ברצינות..אני בונה עליך..ושיגיע העת אני אעדכן אותך(וזה קשור למרכז במעלות אז זה גם קרוב אליך)

תבנה עלי

בכיף. חחחח טוב התבלבלתי במשפט יש לי יותר מדי כאלו ללמוד חחחח אז תבין אותי........ בכל מקרה אני אעשה הכל ואני מקווה שיצא לי לראות גם מי אתה באחת הפעמים כי כרגע אני מדברת עם מסכה חחחחח

Juramento

New member
לא התבלבלת במשפט!

נחתום זה אופה...חח אפשר להגיד את זה כך או כך...פשוט סבתא שלי אומרת "הנחתום" ברור שנפגש בהזדמנות! אני אגיע למעלות הרבה בזמן הקרוב אחרי שאני אגיע לארץ, כי אני צריך לעזור לסבתא קצת חח...אממ...בכל מקרה, כפר ורדים זה..ככה...10 דקות ממעלות אז זה יהיה בסדר..נלך לבקר בשוק של תרשיחא חח

אני יודעת שנחתום זה אופה

חחח אבל רציתי לכתוב את המשפט כמו שהוא חחחחחח חחחחחח כן יום שבת שוק תרשיחא מתאים לי חחחחחח נורא נחמד שם יש שם 4 ב- 10 לא חשוב מה חחחחח העיקר 4 ב- 10 בעיקר פירות חחחחחחחחחח חחחחחחח וואי אתה מצחיק אותי היום

חחחח

את זה יש במאפיה של תרשיחא וזו אחלה מאפיה אבל השוק זה משהו מיוחד חחחחח זה אי אפשר לוותר על זה חחחחחחחחח אבל פיתות עם זעתר זה גם טוב חחחחחחח בשבילך אני מוכנה לראות גם פיתות עם זעתר חחחחח

מסכימה עם זה מאוד

קשה מאוד לכל מבקר שלא חווה את זה על בשרו- להיכנס בכלל למחשבות האלו על מה היה שם ועל כל הסבל. אנחנו רק חשים את זה רגשית, רק מדמיינים, אבל אין לנו את הזיכרונות הכואבים משם ואת המימד האמיתי של כל מה שהיה שם. בנוגע למה שאמרו פה- אצלי במשלחת היו אנשים שלקחו בקלילות. וכשאני אומרת את זה שוב חוזר לי כל הזעם עליהם. אנשים ממש לא אינטילגנטים, שלא אכפת להם כלום חוץ מMTV ודברים כאלה, פשוט באו כנראה כי הגיעה להם הנחה וכי זה "טיול לחו"ל". כל הזמן ריכלו וצחקקו ואכלו במבה(!) אני כמעט חנקתי אותם במו ידיי. אז היו רגעים שאולי כולם היו שקטים והושפעו מדברים, אבל תמיד ישנם כאלה שלא ממש מזיז להם. ובנוגע לסדר הימים, המורה שלנו-מנהל המשלחת הוא אדם מנוסה מאוד ופשוט ארגן את הימים בצורה הגיונית כך שהרגש נבנה אצלנו בפנים. התחלנו בורשה ובגטאות, ועברנו לטרבלינקה שם יש בעיקר אבנים ומדשאות, אחר כך לאושוויץ ורק בסוף ביום לפני אחרון- מידאנק. וזה ממש חתם את הגולל והכל נסגר לנו במעגל כזה כואב. ד"א, אפשר להצטרף לפעמים?

Juramento

New member
../images/Emo45.gif אפשר להצטרף תמיד!

תראי...גם אצלי במשלחת היו כאלה שלקחו את ה"מסע" כ"טיול שנתי" ומאוד נהנו שם...אני לא אומר שלא צריך להנות שם, כי מתח נפשי כזה הוא לא כל כך אפשרי להרבה אנשים, אבל היו אנשים שביום של מידאנק פשוט אמרו אני נשאר באוטובוס אין לי עצבים לראות משרפות כרגע...לא התעצבנתי עליהם. כי זו בעיה שלהם. שיבושם להם. אנחנו לא יכולים להגיד להם על זה כלום...פשוט מהבחינה הקולקטיבית בתור עם זה מאוד מאוד חבל, אבל יש את הכבשים השחורות הללו...

תשמע

אם מישהו היה מספיק בוגר להגיד "אין לי כח לראות משרפות" אז עוד מילא. אבל לבוא לכל חלקי המחנה, ובחלקים שאין הסבר ונותנים להסתובב הם מסתובבים עם שקית במבה פתוחה ויד בתוכה, שזה אומנם באיזור עם משדאות והכל אבל זה ליד משרפה וליד מקלחות חיטוי וכד'. זה ממש מגעיל.

למעלה