מי שעדיין קונה דלק שיירגע. לפני 46

נתיבה

New member
מי שעדיין קונה דלק שיירגע. לפני 46

ב-1955 פרופסור נודע לפיזיקה הודיע שאם העולם ישתמש במימן לא לפצצת המימן שאז פתחו אלא כדלק..שיופק מהמימן במים..תפתרנה כל הבעיות הכלכליות. זה היה ב´ידיעות אחרונות´ ומזכיר לי קצת את הענין ההוא עם החשמל של רמת גן..ויעקב מרידור..!

שקדי

New member
המצחיק בענין היה דוקא בגין.........

שיצא עם הידיעה הסהרורית כמוצא שלל רב והתפאר שבכך גאוני ישראל פתרו את בעית האנרגיה של העולם וכשחושבים על זה......זה לא היה כ´´כ מזמן..................

נתיבה

New member
בגין.שקיבל את יזמת סאדאת.קול הכבוד

אבל זה עדיין לא נוסטלגיה-כולו 77´. ומדפדוף בעמוד ראשון של ´ידיעות´ ב-1955 הודיע בן גוריון לעיתונאי מצרי- שהגיע לישראל שהוא מוכן להפגש עם עבד אל נאצר אפילו בקהיר. אגב התקריות בין הרצועה לדרום הארץ ובמרכז.. מזכירות ת´מצב. קצת פרטים מגדל[עדיין]אשקלון,ניצנים.יריות על מכונית[של גבעת חיים] ליד אורים.נזרק רימון לתוך בית הכנסת במושב פטיש בחתונה,ונהרגה בת כפר ויתקין ורדה, רימון לבית ביהודיה, כן! פלישה לאיזור קציעות.פעולת עזה הראשונה.והשניה.מוצבי כנרת..בצפון.מכל עבר יריות בדיוק כמו היום. אז מה נשתנה בעצם..כלום.או איך שאומרים כלון..!

נתיבה היקרה, בעניין הדלק המימני...

...אז ככה שלום רב וברכות לך נתיבה... H2O אכן מים, ניתן להפיק מהם את הH2 ולשחרר לאויר את הO2(חמצן) הרעיון מיושם במנועי מחקר למינהם, כאשר ליפנים כבר יש דגמי "הרצה" בכבישים בותערוכות, בעיקר, של מכוניות בקונפיגורציה חיצונית כמו היום רק ההנעה של מימן. יש מימים ימימה מתקנים להפקת מימן ממים, הרבה מפעלים משתמשים ב"מחוללי" מימן(גם מחוללי חנקן מהאויר קיימים) ואז בתערובת "מכנית" בינהם אפשר ליצור למשל אמוניה סינטטית. ולנושא שלנו... הבעיה היא לא במנוע, אלא באגירת המימן, המולקולה של המימן היא הקטנה ביותר בטבלה המחזורית (מס´1) ואילו מיכלי הדלק הם בדרך כלל מפח(פלדה=ברזל ופחמן), ואז יש דיפוזיה של המימן למתכת וגרימת הרס הפח, לזה קוראים בשפה המקצועית-"פריכות מימנית" הדבר יכול לפורר את המיכל כמו כן, ניצוץ בזמן תאונה יכול לפוצץ את הרכב ולהפכו לטיל קרקע אויר והאנשים בו לאסטרנאוטים לרגע קט...
נ.ב. היית בברזיל? אני לא!!! אבל ישנן שם מכוניות שנעות על אלכוהול, הניסוי לא הצליח כל כך, כניראה בגלל המחיר. לא לשכוח את הלחץ הפוליטי שמפעילות מדינות בעלות מאגרי דלק על נסיונות להניע את התחבורה שלא בכוח הדלקים... יום נעים, נתיבה, את תתקני לי את הדקדוק ואני אחכים אותך בטכנולוגיה פיייר? נכון?

קולהכבוד נוסע הושכלתי הבוקר ../images/Emo63.gif

ו.....נתיבה הוא
עד להודעה חדשה....
יומנעים

נתיבה

New member
רק רגע.רציתי להגיד שהמומחה..לא

יגיע..רק שב-1955 הוא חזה שיפתרו הבעיות הכלכליות. ובקשר למיכל שיקחו מנירוסטה סליחה משבדיה. המומחים בכלל לא תמיד צודקים...למשל על המפעל למגנזיום שמעת.? מפסיד בגדול..רק מה הנחמה שגם הלול בקיבוץ לא תמיד היה רנטבילי.!

אז ככה נתיבה...ניירוסטה...

...היא סוג של פלדה(פלב"מ=פלדה בלתי מחלידה) היא עדיין נתך שמורכב מברזל-פחמן-כרום-ניקל-מגנזיום(כל מיני אלמנטים אחרים) תלוי בסוג... אומנם היא לא מחלידה(מתחמצנת) אבל המימן עדין חודר דרכה, כי אטום המימן הוא מאוד פעיל... נכון, השבדים טובים בייצור ניירוסטות... המפעל למגנזיום, הוקם למטרות אחרות, בעיקר כדי להחליף חלקי פלדה, ניקל והשד יודע מה, משקלו הסגולי הוא נמוך מאוד, פחות מאלומיניום אפילו... מאוד יקר לייצר אותו וגם לייצר בו פריטים ולכן המפעל בים המלח לא מתרומם למרות ההשקעה של VW-AUDI בו כשותף אסטרטגי. מגנזיום כמרכיב בודד, מאוד דליק, הוא מגיב עם מים פשוטים ויכול להשרף, תרתי משמע...אז זה לא בא בחשבון... יכול באמת להיות שכבר היום כדאי להיות מחלוצי המנוע המימני היקר, כדי להיות החלוצים, כאשר מערך הדלק יתחיל להיות מאוד יקר עקב התדלדלות מקורות האנרגיה האלו...זה בטח יקרה לא בקדנציה שלנו, אבל יקרה...

עיניים

New member
תגידו

זה שייך לבקיאות במכונאות או בכימיה? (כימיה= נקודת התורפה שלי) שיהיה לכם בוקר טוב מנירוסטה

זאת הייתה דוגמא, אני באמת לא...

...מסתובב עם רשימת תקנים של פלב"מ 316 או 316L או של 304 וכהנה כהנה... אבל הרעיון ברור...
נ.ב. עוד כמה שאלות?...
בשמחה...

נתיבה

New member
בפלב"ם יש עד 2 אחוז פחמן..הרי

כל המאמץ בייצור פלדה מברזל הוא סילוק הפחמן הגורם להחלדה ולהחלשה.. ולחמצון.היתר נכון..ובסוגי הנירוסטה-STAINLESS STEEL יש הרכבים שונים של ניקל,מנגן,מוליבדן,וכרום.היתה לי אפילו חוברת עם פירוט של התקנים. ויש מספרים כמו 306,304,307, שאלה תקנים עולמיים. רק שעכשיו אני כבר לא בעסק הזה..תודה על האינפורמציה.

נתיבה היקר, אני שוב אסביר...

...כי אין הקפדן מלמד ואין הבישן למד... Fe=יסוד המכונה ברזל. אין דבר כזה בטבע בכלל!!! לא ניתן למצוא בטבע ברזל טהור, כי אם רק עופרות ברזליות, אשר חייבות לעבור תהליך שבו הברזל מופרד מהעופרה וגם לשמור עליו שלא יתחמצן(חלודה בעברית Fe2O3 )... קוריוז!!! יש בהודו עמוד ברזל טהור!!! שכניראה מוצאו לא מכוכב זה, הוא לעולם לא יחליד כיון שהוא טהור ברמה של הרבה תשיעיות... מתי ברזל מחליד? כאשר יש בו קמצוץ של חמצן, לכן התהליך הולך בכיון החימצון בעזרת מים(שזה כמו אלקטרוליט, המים מוסרים חמצנים לברזל והמימן ניפלט לאויר)... C=יסוד הפחמן, גרפיט בלע"ז, למשל גחלים של עץ... התגלה הדבר באקרעי שהוספת פחמן לברזל מחזקת את תכונותיו, ואז זה כבר פלדה ברזל ללא פחמן הוא לא פלדה!!! הוספת מרכיבים נוספים מעבר לפחמן, זה כבר תרכובות ברזליות, כמו ניירוסטה וניגזרותיה השונות... קוריוז!!! פלדת דמשק!!! היא הפלדה הידוע האיכותה בימי הביניים והלאה חרשי הברזל/פלדה היו קוברים חרב ברזלית(עם כמות פחמן זעירה) עם גחלים למשך שנים!!! באדמה(זהו תהליך הקרביניזציה הסטנדרטי של ייצור פלדה) ואחרי זה הם היו מעבירים אותה השחזה, חרב זו יצאה תהילתה בעולם במיוחד בקרב האבירים... החרב האירופאית הייתה ארוכה, סימטרית, וישרה החרב המוסלמית הייתה מעגלית, לא סמטרית כיון שככה היה יותר נוח וקל למתכת לעבור בבשר החי להבדיל מהחרב של האבירים... במידה ויש לך שאלות נוספות, אשמח לענות.

magy

New member
אג´י (במבטא כבד מאד)

מין אופו אתה יודע כל מה כתבת? שאפו - מורידה כובע, מקפלת כובע, וזורקת... בשביל מה כתבת. רואים הסתובבת בכל מיני מקומות מושכלים. הרבה כבוד עשית לנו פה. תבוא עוד יא - חביבי.. אנחנו כל זמן בבית.

נתיבה

New member
גם הייתי קרוב לנושא..וגם קרא נא

בא.ע. בערך ברזל..לא כל מה שאתה יודע..מוסכם עליהם.

טוב, אני מזמין אותך לכרך של..

...Metals Handbook Volume 1 שזה בערך התנ"ך של המטלורגים... העוסק אל ורק בנתכי ברזל/פלדה/פלב"מ וכו´... Ferrous materials ולגבי הפלדות עצמן: פלדה עד 0.02% פחמן ניקראת ARMACO על שם החברה שמיצרת אותה פלדה בין 0.1%-0.2% פחמן ניקראות "רכות" MILD STEEL משמשות בבנין לחיזוק הבטון. פלדה עד 0.2%-0.4% פחמן ניקראות "פלדות מבנים" ומשמשות בייצור פרופילים וקורות פלדה עד 0.8%-0.6% פחמן ניקראות "פלדות טרנסמיסיה" ומשמשות בייצור מכונות וחלקי מכונות פלדה עם 1% פחמן היא פלדת כסף, בגלל שכאשר היא נשברת צבע השבר הוא כסוף. היא בעלת עמידות בשחיקה ולכן מיסבים נעשים ממנה. פלדות עוברות טיפולים טרמיים מיוחדים(חיסום) רק מעל 0.4% פחמן, כי בדיאגרמת פאזה רואים שלא ניתן לעשות הרבה מתחת לזה. מעבר לזה, יש בפלדות את המנגן והסיליקון בכמות של עד 10000PPM עקב תהליכי הייצור, ללא הנוכחות שלהם הפלדות יהיו פריכות ובלתי ניתנות לעיבוד מכני. סוג החיסום קובע גם את אופי החומר, חיסום במים, שמן או אויר מסגסגים גם את הפלדות במרכיבים שונים, כדי להבטיח תכונות עפ"י השימוש בעתיד כמו: Cr Mo W V Nb Ta Al Si Mn Co Cu
נ.ב. עם תהנה שאלות נוספות, אני לשרותך... -:)

נתיבה

New member
מכל זה עדיין לא זכור לי מדוע

פלב"ם איננה מחלידה.ז"א מה היסוד שהוצא מהברזל או מהפלדה והפך אותה לבלתי מחלידה.[אגב גם בא.ע. הוא מתייחס לזה בקיצור כי זה משנות השבעים.]

נתיבה

New member
כל הנאמר לעיל מבוסס על נסיון

סוציאליסטי מסויים. קריאת וקריעת כרזות בקן התנועה. וזכרונות מבית אבא. שהרי נפילת הקומוניזם בבריה"מ מוכיחה למאמינים ההם שהכל היה לוקשים ..לעניים, ומבחינה כלכלית הוכיח השלטון הקומוניסטי שזה לא ניתן לביצוע. לדוגמא עכשיו יקימו ועדה שתחליט על מעמד הקיבוצים- המעוז הקומוניסטי האחרון. שנאמר ´גם אני רוצה אבל זה לא יוצא´.! [-ולצערי גם לא ה-16 בטוטו..]

למעלה