נתיבה היקרה, בעניין הדלק המימני...
...אז ככה שלום רב וברכות לך נתיבה... H2O אכן מים, ניתן להפיק מהם את הH2 ולשחרר לאויר את הO2(חמצן) הרעיון מיושם במנועי מחקר למינהם, כאשר ליפנים כבר יש דגמי "הרצה" בכבישים בותערוכות, בעיקר, של מכוניות בקונפיגורציה חיצונית כמו היום רק ההנעה של מימן. יש מימים ימימה מתקנים להפקת מימן ממים, הרבה מפעלים משתמשים ב"מחוללי" מימן(גם מחוללי חנקן מהאויר קיימים) ואז בתערובת "מכנית" בינהם אפשר ליצור למשל אמוניה סינטטית. ולנושא שלנו... הבעיה היא לא במנוע, אלא באגירת המימן, המולקולה של המימן היא הקטנה ביותר בטבלה המחזורית (מס´1) ואילו מיכלי הדלק הם בדרך כלל מפח(פלדה=ברזל ופחמן), ואז יש דיפוזיה של המימן למתכת וגרימת הרס הפח, לזה קוראים בשפה המקצועית-"פריכות מימנית" הדבר יכול לפורר את המיכל כמו כן, ניצוץ בזמן תאונה יכול לפוצץ את הרכב ולהפכו לטיל קרקע אויר והאנשים בו לאסטרנאוטים לרגע קט...
נ.ב. היית בברזיל? אני לא!!! אבל ישנן שם מכוניות שנעות על אלכוהול, הניסוי לא הצליח כל כך, כניראה בגלל המחיר. לא לשכוח את הלחץ הפוליטי שמפעילות מדינות בעלות מאגרי דלק על נסיונות להניע את התחבורה שלא בכוח הדלקים... יום נעים, נתיבה, את תתקני לי את הדקדוק ואני אחכים אותך בטכנולוגיה פיייר? נכון?