מכבי - בני השרון. ראשון 19:55

מכבי - בני השרון. ראשון 19:55

צביקה צריך להתאפק ולא לקרוע את ניקולה ומוריס 40 דקות כדי שלא לסכן אותם לקראת המשחק החשוב ביותר בשנתיים האחרונות. בכל מקרה מכבי חייבת לנצח את בני השרון כדי להישאר מוליכת הטבלה .

יו45

New member
יו45 מוותר על העבודה

גם פה וגם בפורום כדורסל , מה שחשוב זה שיהיה שרשור אחד על המשחק . משתי סיבות 1. שלא יהיה בלאגן עם מיליון הודעות בסגנון איפה המשחק? באיזו שעה? נגד מי? וכדומה 2. שכל מי שרוצה לדבר על המשחק יוכל לעשות את זה , אנשים נוטים משום מה להגיב לנושאים קיימים ולא לפתוח נושאים חדשים . זו היתה תשובה רצינית מידי להערה צינית/הומוריסטית אבל חשוב להבהיר את זה .

Carmelo Anthony

New member
הפסדנו :&#39../images/Emo7.gif

דרק החטיא זריקת עונשין מכריעה במצב של 1 לבני השרון 2.1 שניות לסיום ושלח את אפי לחגוג ניצחון שלישי העונה על מכבי. למה זה קורה לנו?!? :&#39

שומו

New member
לא מעניין אותי גם אם נזכה באליפות אירופה

צריך מהפכה בסגל בקיץ. לצמצם אותו בראש ובראשונה, להעיף כמה אוברייטדים, להביא מס' 3, להביא זרים אירופאים מוכחים והכי חשוב- להתחיל להאמין בישראלים
גם אם וכאשר נזכה באליפות, ההפסדים הרבים מדי בליגה ובגמר הגביע מעידים על כך כי בזירה המקומית נכשלנו. מאז עונת איבוד האליפות לא נראנו גרוע כ"כ בליגה. אפילו לא בעונה שעברה, עם בופורד, ביינום, יאסאייטיס, יירטין ופליקס
איזה מין מאמן משתף את ליאור רק 5 דק' במשחק ליגה
כאילו שהוא בונה עליו ליום חמישי... עומרי מלך, הוא עוד יהיה שחקן גדול. אה, ויש מישהו שעדיין מאמין בקאמינגס

שומו

New member
אם אתה רוצה:

אוברייטדים: ביינום- לא אוברייטד, אבל חייב לעוף, וכל מי שמבין בכדורסל רואה את זה. פיזר- יש התקפה, אין הגנה. וחוץ מזה, הוא ומוריס לא יכולים להישאר ביחד. או זה או זה. מוריס- כאמור, או הוא או פיזר. גארסיה- הפך מפיזר- יש הגנה, אין התקפה. ואני מצפה מהשוטינג גארד שלי -גם אם הוא לא שחקן מוביל בקבוצה- לשחק טוב גם בהתקפה, ואולי אפילו בעיקר בהתקפה. בלות'נת'אל- זה או הוא או כספי. נראה לי שכספי עדיף, לא
קאמינגס- שוב, לא אוברייטד, אבל כל מי שמבין בכדורסל (ובעצם גם מי שלא) מבין שאין שום סיבה להשאיר אותו במכבי. באטיסטה- טיפש כמעט כמו ביינום, לא יודע להוציא כדור החוצה, לא מגוון, עקשן כמו פרד, הולך עם ראש בקיר כל הזמן ולא מפסיק לעשות צעדים. בשורה התחתונה, זה או הוא או ניקו, ותראו לי את הטמבל שיעדיף אותו על פני ניקו. יותם- האוברייטד בה' הידיעה. הכי מוכשר שיש אבל יציב כמו נחום-תקום. אין לו מה לעשות במכבי בלי ביצים. מס' 3: זה לא סוד שלמכבי חסר העונה מס' 3 מוביל, שיודע להוריד כדור לריצפה ולייצר לעצמו מצבי קליעה. כאלה יש רק זרים. מאז פארקר למכבי אין סווינגמן, הבעייה היא שאין היום סווינגמנים רבים באירופה וגם אלו שיש לא יגיעו למכבי (טראג'אן לאנגדון, דאנילו גאלינארי, ניקולאס באטום, רודי פרננדז). סקורר בעמדה מס' 3, גם אם הוא לא מוסר כמו פארקר או עוזר בכדור-חוזר כמוהו, נחוץ למכבי כמו אוויר לנשימה. שחקן כמו הנרי דומרקאנט או צ'ארלס סמית' ישדרג את מכבי בעונה הבאה בכמה רמות.

Carmelo Anthony

New member
הארכת היום ../images/Emo13.gif:

אם נעיף כל כך הרבה שחקנים, מי יישאר לנו לעזאזל?! אבל אני אשיב לך אל השחקנים שכתבת אחד-אחד: ביינום - למרות שאני חושב שהוויכוח הזה מוצה כמה עשרות פעמים, אני אגיד מה שיש לי לומר ושאמרתי כבר כמה עשרות פעמים: ביינום השחקן היחיד במכבי שמסוגל להוריד כדור לרצפה ברמות כאלה שהוא גם יישאר עם הכדור 5 שניות אחרי, תבדוק, אף אחד במכבי לא מסוגל לכדרר טוב ולחדור פנימה על כל שומר באירופה חוץ מוויל, ואם אתה רוצה גם נקודות בפנים, אתה חייב חדירות כמו של ביינום. הגנה לוחצת זה המלכודת שמפילה בפח הרבה קבוצות באירופה, כי בסגנון פה, הגנה טובה היא הגנה רגועה שעוטפת את הסל, וכשעושים הגנה לוחצת קבוצה באירופה מאבדת את הראש, כל קבוצה כמעט, אחת מה"כמעט" האלה היא מכבי, ביינום חולה על הגנות לוחצות, זה מאפשר לו לחדור פנימה בקלילות ולטחון את היריבה כמה שהוא רוצה, כנ"ל הולדן שעושה עונה מצויינת ומאד מזכיר את ביינום בסגנון. עד כאן ביינום, נעבור לפייזר-מוריס: אני לא רואה דרך לעצור כזה זוג בהתקפה, כמו שראינו, עד שמרכוס נפח את נשמתו, הוא היה הכלי הכי יעיל בהתקפה, במיוחד עם שילוב מוריס, ההגנה היא הבעייה שלו, אבל עובדה שגם שחקנים כמו כרמלו אנתוני ואלן אייברסון מצליחים לעשות משהו גם בלי הגנה, גם פייזר מסוגל, בטח ובטח כשהגנה בסיסית דווקא כן יש לו, הוא פשוט לא סטופר אלא סתם שומר רגיל. מוריס רוצה חוזה של 2 מיליון לעונה הבאה כך שאני לא רואה סיבה שהוא יישאר, אבל כל עוד הוא לא יעבור את 1.3-1.5, חייבים להשאיר אותו, הוא הלידר של מכבי והוא השחקן הכי חשוב במכבי, בלעדיו, מכבי מאבדת את הראש. בלות'נטאל - שחקן מיותר לכאורה, אבל יעיל לפעמים עם השלשות שלו, אני בעד שבסוף העונה מכבי תציע לו חוזה קטן של חצי מיליון-700 אלף, יסכים - יישאר, לא יסכים - יישאר אחרי שיגלה שאף אחד לא רוצה אותו ביותר... קאמינגס - שיעוף קיבינימאט, וכמה שיותר מהר.... גארסיה&באטי - הנשמה של מכבי, שני שחקנים שנותנים הכל כדי שמכבי תנצח, וזאת כבר סיבה להשאיר אותם, אבל אתה רוצה שיקולים מיקצועיים, אז סבבה: גארסיה - שחקן מאד מהיר שלפעמים, מול קבוצה איטית, נחוץ בהתקפה, אבל הוא פה בעיקר בשביל לשמור, ועל ההגנה שלו, ממש ממש אי אפשר לוותר. באטיסטה - טיפש, אידויט, אבל יעיל בצורה מדהימה, הוא מצופף את ההגנה מאד ביעילות ומאפשר לשחקנים אחרים לטווח מבחוץ, ואם לא נכנסים אליו שלוש שומרים? אז זה נגמר בטיול לקו או בסל. מס' 3: פיייי, כמה שאני מסכים עם כל מילה שכתובה שם, קלעת בול למה שאני חושב, ומה שנותר לי להוסיף זה עוד שחקן לרשימה שנתת שם עם סמית' והנרי: כריס וורן, אחלה פורוורד שלא עולה כל כך הרבה... וחוץ מזה, הנרי דומ^$%^ תקוע ביול"ב כרגע, אפשר כשעף אחד לא מסתכל לשלוף אותו משם ביופי של חוזה, מכבי רק תרוויח מזה.

שומו

New member
אתה יודע,

לא התכוונתי להעיף שחקנים בלי להביא מחליפים. ביינום חודר ענק ואתלט מצוין, חוץ מזה אין לו הרבה. הוא לא קלעי מצטיין, הוא טיפש כמו נעל וגרוע מכל- הוא לא מבין שלא הוא מנהל את המשחק של מכבי. שישיג קצת שכל, יהיה על מה לדבר. מוריס שחקן גדול ופיזר חיה התקפית, אבל למכבי אין צורך ב-2 פוור פורוורדים זרים. אחד זר ואחד ישראלי, מבחינתי לא צריך יותר. אם כספי נשאר בלות'נת'אל עף, אם כספי עוזב שבלות'נת'אל יישאר. פשוט וקל. גארסיה יכול להישאר, אין שום בעיה שהוא יהיה המחליף של טל בעמדה מס' 2, הוא יופי של חיזוק מהספסל. רק קח בחשבון שהתקפה אין לו כמעט בכלל, וחבל... באטי או ניקו, תבחר. אני בוחר בניקו. אני אישית לא מחזיק מכריסטופר לבור ווארן. מה שכן, רומיין סאטו, הטווינר של מונטפאשי סיינה, הוא שחקן מדהים.

שומו

New member
ועוד מס' 3-

ג'ארוד קאמרון סטבנסון. האמריקאי שיחק בבני השרון לפני כמה עונות, ומאז הוא זכור לי לטוב. מדובר בסוג של בלות'נת'אל, שלשות והכול, רק קצת יותר מגוון והרבה יותר אתלט. הוא פתח את העונה באקאסבאייו ג'ירונה, שוחרר אחרי השלב הראשון ב-ULEB והיום הוא במארוסי אתונה.

asafsuf2

New member
אני לא מבין למה זה או או

בעולם מושלם ניקולה היה הסנטר הראשון ובאטיסטה היה המחליף שלו. בתור סנטר מחליף לדעתי באטיסטה הוא הכי טוב באירופה היום. לא ראיתי אף קבוצה אחרת שהסנטר המחליף שלה מביא את התפוקה שלו. הבעיה של מכבי היא שאי אפשר לדעת מה יהיה עם ניקולה. אם משאירים אותו, צריכים לקחת בחשבון שהוא ייפצע ואז באטיסטה הופך לסנטר המוביל, מה שלא עובד כל כך טוב, כי אם הוא על המגרש 30-35 דקות הוא גם תוקע קצת את המשחק הקבוצתי וגם אין לו מספיק אוויר. בנוסף לזה, מכבי נתקעת עם חור של 3 מיליון דולר בתקציב (המיסים על ניקולה קופצים בשנה הבאה כי הוא עובר את מכסת ה-5 שנים). בכל מקרה, באטיסטה צריך להישאר - בתור סנטר מחליף, לניקולה או למישהו אחר. יכול להיות שפייזר יוסט לעמדת הסנטר, מה שממילא קרה רוב השנה כשניקולה היה פצוע, אבל כמו שראינו גם הוא מועד לפציעות. פייזר כנראה יישאר כי יש לו חוזה לעוד עונה ממילא אז ייקחו את הצ'אנס עם הפציעה, אבל לניקולה אין חוזה ומכבי תצטרך לשבור את הראש מה לעשות איתו, כי יהיה לה קשה להמר על שני שחקנים כל כך משמעותיים שעלולים להיפצע באמצע העונה ולגמור לה את הסיכויים באירופה ואולי גם לפגוע משמעותית בחזיתות בארץ.

שומו

New member
אני דוגל בזר וישראלי על כל עמדה

תוסיף את רגב פנאן, נער פוסטר ודריק ותקבל סגל של 13 שחקנים, מתוכם 11 בכירים. לא צריך יותר מזה.

asafsuf2

New member
זה לא עובד

באופן מסורתי, בעמדות הגארדים יש יותר ישראלים ובעמדות הפנים יש יותר זרים, בגלל ש-מה לעשות, העם שלנו לא ניחן בגנים של גוליבר כמו חלק מהאמריקאים או היוגוסלבים לשעבר. אין אף שחקן פנים ישראלי שמתקרב לרמה של ניקולה, באטיסטה, מוריס, או פייזר. בעמדות הגארדים והSF אפשר וצריך לעבות את הסגל הישראלי.

שומו

New member
זה בולשיט.

להגיד שאין אף שחקן פנים ישראלי שמתקרב לרמה של ניקו, זה לא חוכמה, הוא הסנטר הכי טוב באירופה. שחקני פנים ישראלים אתה רוצה
בעמדה מס' 4 יש לך את אליהו, ניר כהן ואלישי כדיר- וזה רק בליגה. אם תחפש טוב טוב גם בחו"ל תוכל למצוא את רועי בוכבינדר ממכללת וירג'יניה אוניון, איציק אוחנון בספוטר לאובן (בלגיה), יונתן שולדבראנד בסודרטאליה קינגס (שבדיה), אנטון קזרנובסקי בחמינץ (גרמניה) ודאסטין וילפיג'ה ממכללת UNLV ששייך למכבי, ממנה הושאל בעונה שעברה לראשון-לציון. בעמדה מס- 5 באמת אין אף ישראלי טוב בליגה, אבל בחו"ל יש את רוברט רות'בארט- מתאזרח אמריקאי-בוסני ששייך למכבי. בעונה שעברה הוא הושאל לגליל עליון, והעונה הוא שוב מושאל, הפעם לבוראס נקטאר הבוסנית, במדיה הוא קולע 17 נק' בממוצע למשחק, ואף מוליך את הליגה בכדורים חוזרים. חוץ ממנו יש את יניב גרין בסאמארה (רוסיה) ואבי קזרנובסקי בנורדלינגן (גרמניה). כמו שאמרתי, להתחיל להאמין בישראלים
אם לא נאמין בעצמנו, לא נגיע לשום מקום וחבל.

Carmelo Anthony

New member
../images/Emo31.gif

הישראלים הטובים שאתה נותן הם אולי טובים ברמת ליגה, אבל ליורוליג הם פשוט לא קשורים, הם הרבה הרבה רמות מתחת, כמו שראינו אצל גרין שהיה טוב בליגה וממש לא טוב ליורוליג, זה ממש ממש לא אותה רמה!

שומו

New member
גרן לא קיבל את ההזדמנות שלו ביורוליג.

ואיך שחקן משתפר
משחק עוד
ככה שאם שחקן ישחק ביורוליג אולי בהתחלה הוא לא יהיה טוב, אבל בהמשך הוא ישתפר ויתאים את עצמו לרמה. וחוץ מזה, לא דיברתי על שחקן שפותח בחמישיה, דיברתי על שחקנים מחליפים. תסכים איתי שרות'בארט יכול להוות יופי של גיבוי מהספסל לניקו ל-15-20 דק' במשחק

למעלה