מכירים במקרה רב רפורמי לחתונה?

tkhri

New member
מכירים במקרה רב רפורמי לחתונה?

ולא, זה לא בשבילי אני עדיין לא מתחתן
חבר בעבודה, עושים לזוגתו בעיות עם הגיור (ולא בגללה אלא רק בגלל שהחבר שלה לא דתי אז לא רוצים להאמין לה שהיא באמת רוצה להתגייר), אז אחרי שהיא סיימה את תהליך הגיור ובסוף אמרוה לה שהיא לא "עברה" הם החליטו להתחתן עם רב רפורמי כי מאוד חשוב לו שיהיה רב שיברך. אתם במקרה מכירים רב כזה?

tkhri

New member
תגיד את זה למי שלא רצה לגייר אותם

והם כל כך רוצים חתונה יהודית.... שאלתי אותו, סתם מסקרנות, אם היא מדליקה נרות בשבת והוא אמר "בטח! אנחנו רצינו את הגיור לא בשביל התעודה אלא בשבילנו" במובן של "אני והיא רוצים שהיא תתגייר, וזה חשוב לנו" . ואיזו סיבה יש לו לשקר לי? אולי דרך רבני צהר יהיה תהליך גיור נורמלי יותר?

moshebin

New member
גיור רפורמי

תראה! אני מבין שיש בעיה -אבל אני לא מבין את מי מרמים כאן גיור רפורמי לא יתן להם שום פתרון ואם הם יעשו זאת זה מראה שהם לא מעוניינם באמת להיות יהודים הפתרון הוא אולי ללמוד יותר ולהתחזק יותר ולהוכיח שהמטרה היא לחיות חיים יהודים אני מכיר משהוא שלקח לו כמה שנים של דחייה ובסוף קיבלו אותו...

אין גיור רפורמי.

רפורמים הולכים נגד היהדות בפירוש. הלכות שנכתבו בגמרא וכו' לא נכתבו סתם, יש להם בסיס גבוה יותר ממה שנהוג לחשוב, ולכן לשנות כמעט לגמרי הלכות, על מנת לחיות חיי נוחות, זה לא נקרא יהדות. (במחשבה שנייה אולי כבר עדיף לא להתגייר וזהו?)

7575

New member
הרפורמים באמת פנו פניה חדה מידי אבל

לכן יש את הקונסרבטיבים

moshebin

New member
פולקלור

היהדות זה לא פולקלור יש הלכות ברורות רם אתם חושבים שאתם יותר חכמים מהתורה אז אדרבה תיכנסו לישיבה ותוכיחו שאתם יותר חכמים מהגמרא ואתם מבינים את התורה יותר טוב מהתנאים שהעבירו לנו את התורה מדור לדור אין פה עניין למי יש בעלות על התורה התורה גם מצווה גויים על שבע מצוות בני נח וגם להם יש חלק מסויים במצוות. מי שלא מאמין בתורה לא יעזור לו שום דבר כמו שידוע שהשוחד מסלף אפילו דברי צדיקים מי שהייצר הרע שיחד אותו והוא בקונפליקט עם התורה הברירה היחידית שלו זה להיות אמיתי עם עצמו ולהבין שהוא מרמה רק את עצמו...

7575

New member
הלכות ברורות אה

הלכות ברורות כפי שאתם רואים אותן,איך אמרה רות,עמך עמי אלוהיך אלוהי,אבל אתם כבר מזמן שחכתם את מה שבאמת חשוב ומתמקדים אם יש מספיק רוק בטקס החליצה,אתם אלה שמרמים את עצמכם

7575

New member
אנחנו לא ניכנס לישיבה ולא נוכיח שום דבר

אין לנו את הזמן לבזבז בסוגיות סרק אם מותר להכין כוס תה בשבת או אסור,אולי לכם יש

moshebin

New member
פולקלור

להיות כמו בת יענה ולהתעלם מהמציאות זה לא דרך הכי טוב זה כן להכנס לישיבה ולהתמודד עם האמת. כמו כן לפי הסיסמא שלך.. מה שעושה אדם עושה לעצמו זה מראה שאתה חושב רק על עצמך אם היית לומד יהדות היית מבין שאצל יהודי העיקר זה לחשוב על הזולת או על הק"בה אבל לא על עצמו..

7575

New member
כל מה שעושה אדם עושה הוא לעצמו

אם אתה נותן נדבה לעני,אתה חושב שאתה עושה טובה לעני,לא נכון,אתה עושה טובה לעצמך,בכול עזרה של הבנאדם לזולת,הראשון שנהנה מזה הוא האדם עצמו. זאת הכוונה,

moshebin

New member
נטו הקדוש ברוך הוא

נכון אבל זאת לא המטרה.. המטרה היא להגיע לתת נטו לקב"ה או לזולת כמו שאמר הבעל שם טוב לקב"ה..אני לא רוצה את הגן עדן שלך ולא את העולם הבא שלך ..אלא אני רוצה רק אותך...

אתם לא טועים אתם מתעים בכוונה

בוודאי שיש דבר כזה גיור רפורמי. חלק גדול מהמתגיירים בעולם וגם בארץ, מתגיירים בגיור כזה. הגיור הרפורמי הוא תהליך רוך למדי וקשה, שבו נדרש הגר ללמוד הרבה מאד, להכיר היטב את היהדות ומצוותיה (הרבה יותר מאשר מה שמכיר, נגיד, בוגר בית ספר ממלכתי בישראל) ולהיות חבר בקהילה ובבית הכנסת. גיור ברוח היהדות המתקדמת המועמדים לגיור מתראיינים אצל אחד מרבני מר"ם. אם שוכנע הרב בכנות כוונת המועמד או המועמדת הוא ממליץ לפתוח בהליך גיור לפני בית הדין לגיור. בית הדין בהרכב של שלושה רבנים מראיין את המועמד/ת. אם הם מוצאים שאכן כוונתו/ה רצינית, הם מפנים אותו או אותה למורה או רב מהתנועה על מנת שינחו אותם בלימודים. גיור על פי היהדות המתקדמת בישראל כרוך בלימוד ממושך הכולל הכרת היהדות על גווניה השונים, ההלכה, המסורת והמצוות. תקופת המקובלת נמשכת כשנה, תלוי בזמן שיכול/ה המועמד/ת להקדיש ללימודים, או בידע קודם - כמו למשל מגורים בישראל שנים ארוכות וכד'. הלימודים מתקיימים, עד כמה שאפשר, בשפה הנוחה למועמד/ת. שנה זו נועדה לאפשר למועמד/ת לחוות במלואו את מחזור השנה היהודי, להשתתף באופן סדיר בתפילות בבית הכנסת ולקיים טקסי יהדות בבית. בתקופה זו נלמדים פרקי הלימוד השונים הכוללים בין השאר: מחזור השנה היהודי, מעגל החיים היהודי, תפילה ומנהגי בית כנסת, היסטוריה יהודית, עולם המחשבה היהודי וההבדל בין יהדות לדתות אחרות. לאחר השלמת הלימודים עומד/ת המועמד או המועמדת במבחן בפני הרכב בית הדין. אם עמד/ה בבחינה, מתבצעים ההליכים הפורמליים של הגיור. טקס הגיור הטקס כולל מילה או הטפת דם הברית, טבילה, קבלת עול מצוות לפי דרכה של היהדות המתקדמת. קבלה זו כרוכה בבחירה אישית, תוך אמות המידה האלה: טעמי המצווה ודרכי התפתחותה במסורת הדורות. יכולתו האישית של האדם לקיימה לאור תנאי הזמן והמקום. אחריותו כלפי כל עם ישראל. העדר סתירה בין המצווה לצו המצפון.

קבלת עול מצוות.

מצוות הדת היהודית לא משתנות מדור לדור.....אלפי שנים חיינו בצורה מסויימת, אם אדם משווה בין מה שקורה במהלך עשרים שלושים השנים האחרונות לבין מה שהלך קודם, הוא רואה בבירור מה ההפרש בין הדת היהודית לדת הרפורמית. ההגדרות האלה של אורתודוכסים קונסרבטיבים ורפורמים, אלו רק הגדרות. הדת היהודית בעצמה, מבחינת מצוות, לא השתנתה כהוא זה מתקופת משה רבינו - אולי הסימפטומים אחרים, אבל המצוות הן אותו הדבר בדיוק. כל כתבי הקודש של הדת היהודית שואבות ויונקות מן התורה.

נשמע שזה לא בהכרח הפיתרון פה.....

חתונה רפורמית לא תפתור בעיית רישום במשרד הפנים.. גיור רפורמי אולי ישנה את היחס, ובעיקר נראה / נשמע שהם נפלו על מקור של התנגדות ועלבון...לטוהר כוונותיהם.. הייתי מנסה לפנות לארכאות גבוהות יותר (מה שאני קוראת להכנס בעובי הקורה) כך נראית עובי הקורה.... ויש גם: http://www.snunit.k12.il/seder/convert/ וגם:http://www.rbc.gov.il/convert/index.asp וגם:http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/AdultEducation/UlpaneyGiur/ אני לא הייתי מתיאשת מערלות ליבם של אנשי הדת פעם שמעתי שחלקם מקשיחים ליבם בכוונה בכדי למנוע גיור של כאלו שכוונותיהן אינן טהורות והם רוצים זכויות עליה ועזרה מהמדינה ומי שנפגע הם אלו בעלי הכוונות הטהורות נשמע שיש להם בעיקר רגישות יתר, חוסר הבנת המערכת, ובעיית תקשורת קטנה.. בהצלחה עם האהבה..תמסור להם ממני... שברכת האם הגדולה תהא שורה על ביתם...

The Fading

New member
מי שהולך ל"גיור" רפורמי בפירוש אומר שהוא נגד

היהדות. יהדות אמיתית זה לא רפורמי או קונסרבטיבי אלא אורתודוקסי. אם הבעיה זה שהם קיבלו יחס לכאורה לא ראוי אז שיפנו לצוהר. או שינסו לבדוק אופציות גיור אחרות אצל רבנים דתיים לאומיים ולא אצל האחרים.

למעלה