מכירים במקרה רב רפורמי לחתונה?

The Fading

New member
מי דיבר עלי בכלל ?

מי שהולך לגיור הרפורמי אומר שהוא לא יהודי.ולמה ? יהדות ארה"ב למשל,חציים רפורמים.הבנים לקחו נוצריות והילדים היום נוצרים.עובדה. איפה ההתבוללות הכי גדולה ? בארץ שיש בה יהודים שהולכים לפי היהדות או בארה"ב עם ילדים שהם כבר נוצרים ? זה ידוע שברגע שאתה מוותר על פסיק אתה מוותר על הכל,וזה מה שקרה שם ובכל מקום שויתר על היהדות. אז את/ה מדבר/ת על ימים יגידו ? איפה את/ה חי/ה ? הימים כבר אמרו וימשיכו להגיד. הרפורמים הם לא יהודים.

ואולי בעידן האור

הבא עלינו לטובה כל האנשים יהיו לאחים ולא נדע עוד מלחמות וכולם יהיו שוב שפה אחת ודברים אחדים... והמשמעות של מציון תצא תורה שונה ממה שאתה חושב....

7575

New member
מצטער לאכזב אותך אבל

אין לך זכויות יוצרים על היהדות,אתה תחליט מזה יהדות אמיתית,למה מה קרה,לסובב את הגב כמו ילד בן 3 כשבאים ללחוץ יד,זה יהדות אמתית או טירוף. הגיע הזמן להתמרד,הגיע הזמן להקים מערך גיור חילוני בו יבחנו זיקתו של המועמד ליהדות,מבחן שפה.הזדהות,ידע,ורצון.

arriy80

New member
יהדות בלי משמעות אמיתית

>הגיע הזמן להקים מערך גיור חילוני < נכון. מערך הגיור יגייר מועמדים לדת החילונית החדשה (איך קוראים לה?) הרי מסגרת חילונית - מעצם הגדרתה - אינה בעלת סמכות כלל לגבי היהדות (שהיא בעיקר דת). >בו יבחנו זיקתו של המועמד ליהדות,מבחן שפה.הזדהות,ידע,ורצון< אני מניח שכל מזרחן מכיר את היהדות היטב, את ההסטוריה הקרובה והרחוקה של העם היהודי, גם אם יבין את השפה ויאהב מאד את העם היהודי - לא יחשב כיהודי כלל. היהדות היא לא רק לאום, ובודאי שלא רק מדינה (העם היהודי היה קיים 2000 שנה ללא מדינה). היהדות היא לא רק איגוד חברתי ולא רק אוסף תרבות ואמנות. ראשית לכל, היהדות היא דרך חיים שמוגדרת ע"י חוקים, ואת המסגרת שלה - אין לאף אחד סמכות לשנות. בענינים שיש סמכות לחכמים לפסוק, סמכותם עוברת מרב לתלמיד ולא כל אחד מוסמך לשנות חוקים כאוות נפשו.

7575

New member
טוב מאוד,יש גבול לכח שהם חושבים שיש להם

בידיים,הייתי מציע להם לפנות לקונסרבטיבים.כנראה שהזוג הגון מידי בשביל לשקר כל הדרך עד לגיור הנכסף,ככה זה אצלהם מי שמשקר מצליח לעבור בסופו של דבר את הגיור מי שהגון ולא מוכן לשחק אותה נכשל. האורטודוקסים טובים בלדחוף אנשים החוצה,הם אלה אשר גורמים להתבוללות.

The Fading

New member
מי מכריח אותם בכלל להיות יהודים ?

אם אני רוצה להיות רופא אז יש מבחנים נכון ? באותה מידה כל דבר אחר. שלא יהיו יהודים אם זה מפריע להם. יש דרך אחת להיות יהודי : אורתודוקסי.כלומר,דתי (לאו דווקא חרדי). אם אתה רוצה לא לקיים חלק מהדברים אז אל תהיה יהודי. מי שנולד ככה סבבה.מי שלא שלא ינסה בכלל להתגייר. אגב,מאיפה הבאת את זה ? האורתודוקסים גרמו להתבוללות ? להיפך,ויש מחקרים מוכחים על זה. ברגע שבאו רפורמים ואמרו : לא חייבים להאמין בה',אפשר גם להתחתן עם נוצרים ולא חייבים לקיים את כל המצוות. מה יצא ? ילד שגדל אצל נוצרים ורואה עץ אשוח במקום חנוכיה וכששואלים אותו מה זה בית כנסת הוא לא יודע לענות,אז מה אפשר לצפות ? זה רק הרפורמים. עובדה שעד היום מי שמגדיר את עצמו יהודי זה האורתודוקסים. כלומר,יהודים חילונים אך מאמינים,מסורתיים,דתיים וחרדים. כל השאר כבר מזמן ירדו מהארץ ולא התחתנו עם יהודיות,ואני מכיר כמה כאלה. הם והילדים שלהם לא נשארו יהודים.

7575

New member
אה אה עכישיו אתה גם רוצה להחליט בשבילם

מה הם רוצים להיות,עוד משהו בבקשה. שוב אני מזכיר לך, לאף אחד אין זכויות על היהדות,(ראה בית הילל ובית שמאי)נכון שיש זרמים שיש להם יותר כוח והשפעה אך לא זכויות יוצרים. לאורתודוקסים יש חלק גדול בהתבוללות,פעם באיטליה אב יהודי היה לוקח את בנו או את בתו שנולדו לאם לא יהודיה לרב ומבקש לגירו,הרב אמר אין שום בעיה,היום בגלל לחצים,הפסיקו מנהג זה,עשרות אלפי אם לא מאות זוגות של ישראלים שהתחתנו עם נשים לא יהודיות, הם וילדיהם נהדפו החוצה למרות שהיו מוכנים לשמור על בית עם צביון יהודי,אלפי זוגות של יהודים כשרים למהדרין בוחרים להתחתן בקפריסין או לחיות ללא נישואין בכלל,רק בשביל לא להגיע למגע עם בתי הדין הרבניים, מילא עוד להתחתן אבל מה קורה שצריך להתגרש. אתה יכול להגיד מה שתרצה זה לא יעזור לשנות את האמת,לאורתודוקסיה יש חלק גדול בהתבוללות,אבל הם פשוט לא חכמים מספיק בשביל להבין זאת.

arriy80

New member
לאף אחד אין זכויות על היהדות.

בודאי שלא לאלו שעיוותו את המסורת היהודית ועשו מהיהדות פלסטלינה שניתנת לעיצוב ע"י כל דרדק. הדוגמה של בית הלל ובית שמאי רחוקה מרחק רב מהרפורמים ומעלליהם. ההסבר פשוט: התורה נתנה סמכות בידי חכמים לפסוק הלכות ע"פ הוראות ובצמוד לדקך המקורית. הרפורמים עיוותו גם את הדרך המקורית, וגם את ההוראות, ולכן דרכם אינה דרך היהדות כלל! אין שום מצב שמישהו יקח דרך מוגדרת היטב ויעשה בה כרצונו, ועוד יטען שדרכו היא לגיטימית לפי הדרך המקורית! התנאים לגיור אמנם קשים, וגם אם הם גורמים להתבוללות, אך הם עדיפים על ההתבוללות שגורמים הרפורמים והקונסרבטיבים. האורטודוקסיה מציבה תנאים להתקבל ליהדות. מי שאינו מעונין להוכיח את רצינותו - לא יתקבל. המתבולל שלא קיבלו את בת זוגתו ליהדות, יודע שהוא נשוי לגויה. יש לו סיכוי שמצפונו יתעורר בשלב כלשהו. לעומת זאת, הרפורמים ובדומה להם הקונסרבטיבים, מקבלים מכל הבא ליד (בתנאים יותר קלים מאשר קבלת אזרחות). הנשוי לגויה שעברה הליך גיור כזה (שנשארת גויה - ע"פ היהדות) אין שום סיכוי שמצפונו יציק לו כלל! הוא עבר הרדמה עמוקה ע"י המעוותים שגרמו לו לחשוב שהוא "בסדר". זוהי התבוללות ללא שום סיכוי להצלה! >למרות שהיו מוכנים לשמור על בית עם צביון יהודי< מה זה "צביון יהודי"? מגורים בישראל? גיוס לצה"ל? תרומה לסוכנות היהודית? מסע למחנות באירופה? אולי לענוד סיכה עם מגן דוד? כנראה שכל אחד יכול להגדיר לעצמו את ה"צביון היהודי" שלו... זה ממש לא רציני. כאמור, חוקי היהדות מוגדרים היטב כבר אלפי שנים. לא ייתכן שתקום קבוצה שתקבע לעצמה חוקים (דבר לגיטימי) ותשתמש בשם של מסגרת חוקים קיימת (לא לגיטימי).

7575

New member
תשמע אתם לא מפחידים אף אחד

"האורטודוקסיה מציבה תנאים להתקבל ליהדות. מי שאינו מעונין להוכיח את רצינותו - לא יתקבל." אתה אמרת,הכל עניין של הכרה,אם הרוב בעם יחליט שגיור קונסרבטיבי הוא כן מקובל,מי בכלל מעניין אותו אם הוא כן יתקבל או לא יתקבל,הרי מה כוחו של מועדון סגור אם איש בכלל אינו רוצה להיות בו חבר. "המתבולל שלא קיבלו את בת זוגתו ליהדות, יודע שהוא נשוי לגויה. יש לו סיכוי שמצפונו יתעורר בשלב כלשהו."אתה אמרת,ואני אומר לך שזה לא יקרה,כי הוא וודאי מכיר את בת זוגתו יותר טוב מאשר איזה 3 דיינים,שמחליטים בהניף יד אתה יהודי,אתה לא אתה יהודי אתה לא אתה יהודי אתה לא.הוא יודע מה אומר מצפונה,הוא יודע מה היא מרגישה,הוא יודע באמת מי היא,אבל אין טעם שאדבר איתך על מושגים מאין אלה אתה בין כה וכה לא תבין. "לעומת זאת, הרפורמים ובדומה להם הקונסרבטיבים, מקבלים מכל הבא ליד (בתנאים יותר קלים מאשר קבלת אזרחות)"אתה אמרת,ואני אומר לך שהקונסרבטיבים לא מקבלים מכל הבא ליד,אבל אינני מתכונן להשקיע זמן בהסבר. ">למרות שהיו מוכנים לשמור על בית עם צביון יהודי<" אם אינך מבין מהו בית עם צביון יהודי אז תפנה לרבך בשביל שיסביר לך זאת. ושוב אני אומר חלקכם בהתבוללות גדול,כל ניסיון לטייח זאת לא יועיל,אם זה לא מפריע לכם להירדם בלילה אז מה טוב,בכול אופן אתה רחוק מרחק שנות אור מלהבין על מה דברים אמורים,לך עוד מעט כניסת השבת לך תכין מלאי נייר תואלט חתוך.שבת שלום

The Fading

New member
שבוע טוב

אני לא רוצתה להחליט בשבילם,יש גדולים ממני שיחליטו. הבעל או האשה מכירים אותם ויודעים שהם רציניים ? אז ? אני רוצה להיות מנתח ואבא שלי יודע שאני אהיה מנתח מעולה.אז מה אם לא עמדתי במבחנים.זה אומר שאני לא מנתח טוב ? בשביל זה יש חוקים ויש נהלים. אני רוצה להיות אמריקאי.אז מה אם אני לא עומד בהמנון ולא יודע את המילים שלו ואני גם לא בוחר שם במישהו כי זה ממש לא מעניין אותי. אה,יש חוקים כדי להתקבל לאמריקה ? ויש גם ראיון ? ומישהו יושב ומחליט מי אמריקאי ומי לא ? וואלה,זה לא מעניין אותי.אני רוצה צביון אמריקאי בבית שלי. לידיעתך,יש גם משטרת ההגירה שבודקת שכשאפילו אם אתה נשוי לאמריקאית ואתה לא כזה,אז הם ידפקו לך בבית באמצע הלילה ואם אתה לא איתה היא תיכנס לכלא ואותך יגרשו.זה החוקים.תרצה תקבל.לא תרצה... גם כאן יש חוקים ולפיהם בודקים מי יהודי ומי לא.מי שלא עושים לו מבחנים. אף אחד לא מכריח אותו להיות יהודי.אם הוא כ"כ רוצה שיתחיל לשמור גם בלי הרבנות.יש מספיק גופים אורתודוקסים שיעזרו לו. גם למי שרוצה להתגרש יש חוקים.מה לעשות.לא נראה לך לך תחיה בקפריסין. אני לא בא לנוצרים ומבקש מהם להיות נוצרי רק בלי לשחוט יהודים.או בלי לרצוח בני דתות אחרות כדי להשליט את הנצרות.אז אל תעשה את זה חיהדות.יש חוקים כאן כמו בכל מקום. לאורתודוקסיה היה חלק גדול לפני תנועת ההשכלה שהתחילה בגרמניה.וגם נגמרה שם... עכשיו יש מליוני יהודים שמתחתנים ומתגרשים ואף אחד לא מפריע להם.למה ? כי הם יהודים מלידה. ומי שלא יהודי מלידה ? שיתגייר לפי החוקים.

7575

New member
שבוע טוב, יה אחי,לא רוצה להיכנס למועדון שלך

הרב שלי הוא רב קונסרבטיבי, מה תעשה לי. הדוגמאות שנתת הם מעניינות אבל ידעת שיש כמה אלופי עולם במשקל כבד באגרוף כל אחד מחזיק בתעודה "אלוף עולם" תשאל איך זה יכול להיות,פשוט מאוד גופים שונים ארגונים שונים,אתה יכול לפסול או לשלול את אחד מהאלופים,לא נראה לי. ככה זה. אנשים אתם לא לבד,יש אלטרנטיבות, אם תתנהגו כמו בני אדם חושבים, תרוויחו, לא תתנהגו כבני אדם, תפסידו.ואל תשכך אם מקימי המדינה היו מקשיבים לאורתודוקסים באמת ייתכן שהיית היום עוד בקפריסין שבוע טוב

7575

New member
אתה חושב שהגיורים שלכם שווים משהווווווווווווו

אתה חושב שאני טמבללללללללל אה,מה אתה חושב שאני לא רואה מי האנשים שעברו גיור,כן הם מחזיקים בנייר שעליו כתוב,"והנ"ל ישראל לכל דבר" בול שיטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטטט יש לי אחד כזה ליד הבית,הפריזר שלו מפוצץ בבשר לא כשר,על מי אתם חושבים שאתם באים לעבודדדדדדדדדדד אה בית דין,עדיף שתשלכו את המועמדים לבדיקת פוליגרף,יכול באמת לעזור יותר,אבל זה חלילה יכול עוד לקלקל את המונופול שיש לבית הדין הקדוש. גיורים וולא יופ,י מותק אני לא טמבל,

The Fading

New member
ומה אתה רוצה להגיד בזה ? לא ממש הבנתי

ויש אנשים שגנבו ובית משפט שיחרר אותם עם תעודת יושר. רמאים יש בכל מקום,אבל יש גם אנשים ישראים באו להתגייר,עברו ברית מילה והתחילו ללמוד במקומות רציניים את עיקרי היהדות. ויש גם כאלה שהתגיירו רק בשביל להתחתן,פרנסה או סתם כדי לברוח מרוסיה. אז אם אתה מכיר אחד כזה לך לבית דין רבני שיבדוק את אותו איש ואם צריך יבטלו לו את הגיור. ולמה אתה אומר אנחנו באים לעבוד ? עד כמה שאני זוכר אני יהודי מלידה,אתה רוצה לבוא לבדוק אם חתכו לי ? מה הקשר אליכם ? יש בוחן כליות ולב שהוא יודע מי מתגייר לשם שמיים ומי לא. זה כמו שתגיד ראיתי אנשים שהלכו לבית כנסת בכיפור ויום אחרי זה הם קיללו וחתכןו בכביש אנשים אחרים.ואז תוכל לכתוב : בולשיטטטטטטטטטטטטטטט,אתה חושב שאני טמבלללללללללללללללללל ? יש לי אחד כזה ליד הביתתתתתתתתת !!!!!1 אז מה אמרת כאן ? וגם פוליגרף לא עוזר.רק לידיעתך.גם בבית משפט הוא לא תופס. אין מונופול,אולי דמקה... כמו שתגיד לי למה יש בית משפט שלום או בג"ץ,למה הם מונופול ? אין דבר כזה מונופול בדת. כמו שיש חוקי מדינה יש גם חוקים בדת.והמדינה החליטה שהגיורים יתקבלו ע"י בתי ידן רבניים וגם הסמיכה גופים לגייר אנשים שרוצים להיות יהודים. אתה רוצה להקים בית משפט שונה כי הרשיעו אותך ובית משפט אחר לא ירשיע אותך ? אז לך ותקים מפלגה שתשנה את החוקים. לך ותצביע למפלגות ערביות שגם ישמחו לשחוט אותך בתור יהודי. ואם יש לך ליד הבית רב קונסרבטיבי,לי ליד הבית יש רב נוצרי.כמו שלי אין דבר כזה גם לך אין דבר כזה. זה כמו האלה שטוענים שהם בעלי תעודה מאוניברסיטת לטביה. רק חבל שהנבחרת לא ניצחה אותם...

7575

New member
אין דבר כזה רמאיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

אם אני ניכנס לרופא שיניים ורואה על הקיר דיפלומה מבית הספר לרפואת שיניים "הדסה עין כרם" אני יכול להיות בטוח שאני בידיים טובות. הניירת שאתם מחלקים,טובה לספרי היוחסין ותו לו (בניינו אתה הייתה מוכן לאכול בבתי המתגיירים בבקשה אל תספר לי סיפורים) רובם המוחלט של האנשים אשר פונים עליכם עושים זאת עבור הילדים ,בבקשה אל תאכיל אותי בסיפורי סרק,לא קונה. סוף סוף אמרת משהו נכון "יש בוחן כליות ולב שהוא יודע מי מתגייר לשם שמיים ומי לא" מתבודד בכפר נידח,שלעולם לא פגש "בית דין" י יחשב ליהודי יותר מאשר אחד שמחזיק נייר שלכם נטול כל ערך.

The Fading

New member
רמאיםםםםםם ? שלכםםםםםםםם ?

מי זה אנחנו ? אולי אני מדבר בשם איזה ארגון או כת כלשהי שמכריחה אנשים לחוזר בתשובה או להתגייר ? מי זה האתם שאתה כל הזמן מדבר עליו ? אני מדבר בשמי ובשם איך שאני רואה את הדת. אני מכיר כמה אנשים התגיירו וגם מכיר משפחות מאמצות לגרים. משום מה אותם גרי צדק לא מתלוננים כמוך על רמאויות או על שאלות ששאלו אותם. רות המואביה לא שאלה שאלות,וגם מלך כוזר לא.גם הרבה גרים אחרים שהתגיירו עוד מלפני יותר מאלף שנים (ראה כמה סיפורים כאלה בגמרא) לא התלוננו. אם אתה רוצה לקדם את הגיורים הקונסרבטיבים שלך אז תקדם,אבל מה זה קשור אלי ? ובינינו,אכלתי בבתי מתגיירים.כמו יש הלכה שמותר לאכול אצל מסורתיים/חילוניים/דתיים שאתה לא מכיר אם אתה שואל : האם האוכל כשר והם עונים לך שכן. גם אם אתה הולך לאכול במסעדות כשרות אתה לא יודע אם זה כשר אלא סומך על התעודה. ולגבי רופאים עם תעודות יש הרבה פעמים שקרים וגם טעויות שנעשו על ידם.אז ? עבור הילדים ? מה אכפת לילדים הם אם יהודים או לא ? מישהו בודק אותם ? אולי אתה תיקח איזה נייר ותגלגל אותו,נראה לי שזה יעזור לך...

7575

New member
אתה אכלת בבתי מתגיירים,כמו שאני חזן בכיפור

ידידי היום זה לא 1 באפריל,אולי שתית שם כוס מים,וגם זה אני בספק (לא שיש לי בעיה עם זה) אף אחד לא מתלונן,מי שיתלונן ימתין עוד כמה שנים. התעודות במסעדות הם עבור החילונים,שום חרדי לא יוכל שם. הרמאויות במבחני ההסמכה לרפואה בטלות בשישים לעומת הרמאוית בגיורים,(כי הרי המועמד חייב לשמור תורה ומצוות גם לאחר הגיור). לילדים אולי לא איכפת,אבל להורים אכיפת

The Fading

New member
התעודות הם בשביל החילונים ?

ולמה לחילונים אכפת מכשרות ? או לדתיים או לחרדים לטענתך ? החרדים יאכלו איפה שיש כשרות מהדרין/חלק או כל אחד לפי הכשרות שלו (בית יוסף,העדה החרדית,לנדא וכו'). אני אכלתי בבתי מתגיירים.אתה רוצה גם לבדוק את מערכת העיכול שלי לדעת מה אכלתי שם ואיפה עוד ? מאיפה נדמה לך שאתה מכיר אותי כדי לא להאמין לי ?ולמה נראה לך שזה מזיז לי אם כן אכפת לך או לא ? ומה הסיפור שלך ? אם אין לך משהו ענייני לכתוב אז אל תכתוב. בגלל זה אתה הופך את זה לכאילו אישי ומאשים אותי ושכמותי בכל תחלואי החברה האנושית והגיורים שלה. יש לך עוד תגובה "עניינית" כזאת ?

7575

New member
כן התעודות הם בשביל החילונים

לפי סקרים שנעשו,רוב החילונים כן רוצים לאכול כשר,אם המגמה הזאת תימשך או לא זה הכל תלוי בכם,אם תכניסו באנשים עצבים,אנשים יעשו ההפך. בקשר למה שאמרת"עד כמה שאני זוכר אני יהודי מלידה,אתה רוצה לבוא לבדוק אם חתכו לי ?" זה אי אפשר לבדוק,יש הרבה גויים שגם חתכו להם,בדיקת דם או שתן גם לא תעזור,וגם העמדה במסדר זיהוי עם שאר גויים לא ניתן יהיה לראות הבדל,אתה יודע למה,כי יהודי זה עמוק בלב,ולא יעזור בית דין

למעלה