מכירים במקרה רב רפורמי לחתונה?

The Fading

New member
טוב שחזרת,לקח לך זמן לחשוב אני מבין...

אם אנחנו נכניס באנשים עצבים... שוב פעם אנחנו... מי זה אנחנו ? אתה פרנואיד או משהו ? אני זה אני עד כמה שאני זוכר ואין כאן שום אנחנו. ואם אני אכניס באנשים עצבים אז מה הם יעשו ? יתחילו לרצוח דתיים כי איזה מישהו בפוורום הזה עיצבן אותם ? תגיד,זה מה שהרב הקונסרבטיבי שלך לימד אותך ? שדתיים זה רע ויהדות זה דבר נזיל ושאם מעצבנים חילוני אז הוא יפסיק לאכול כשר ? ואולי לחילונים נמאס מפשרות שעושים קונסרבטיבים ? תבדוק בארה"ב כמה התבוללות יש אצל הקונסרבטיבים וכמה אצל היהודים האחרים ואז נדבר.

7575

New member
מותק בררתי את העניין לעומק

הרב שלי הוא רב אורתודוקסי מודרני,מוצא חן בעניכם אה,כזה שהבין שדרך ארץ קדמה ללימוד תורה,אחד שלא מראה את האחוריים כאשר אישה ניגשת ללחוץ יד. אין מה לעשות מאז חורבן בית המקדש נשתבשה דעתכם,לפני זה הייתם, או היינו אנשים נורמליים,שם בגולה ניבנו הגדרות המטורפות,האיסורים ההחמרות. אתם רוצים שתהיה פחות התבוללות,תתחילו לקרב אנשים במקום לדחוק החוצה,במקום לצעוק התבוללות התבוללות. יש מבין

The Fading

New member
יהודים כמוך אומרים מותק ואחוריים ?

רב אורתודוקסי מודרני... פעם קודמת קראת לו קונסרבטיבי,זה די שונה אתה יודע. דעתכם... היינו... אתם... תתחילו... אני כאן בשם עצמי,אז אל מי אתה מדבר ? אני לא חרדי אם לא שמת לב אז אין לי אינטרס לעשות דברים בשם כולם ועוד מאז חורבן הבית. בגולה נבנו גדרות,זה הרב שלך לימד אותך ? הגדרות והאיסורים ניתנו למשה בסיני. אני מניח שלא היית שם... חג שמח (אם אתה חוגג בכלל...) (אתה יודע זאת התורה שלנו,ואנחנו רוקדים איתה,ועוד ברחוב לפעמים,וזה גם מקרב...)

moshebin

New member
אוהב את הבריות

כתוב בתורה "אוהב את הבריות ומקרבן לתורה" לא כתוב חמוד -ומקרב את התורה אליהן -אלא מקרב אותם אל התורה ולא שהתורה תתקרב ותבוא אליהן מכאן לומדים..שכדי לקרב יהודים הדרך היא לאהב אותם ולהראות להם את הדרך האמיתית בלי פשרות.. התורה אומרת שאסור לנסוע בשבת..וכתוב לא תבערו אש בכל מושבותיכם..פעם היו לוקחים שני אבנים ועושים מהם ניצוץ. היום כשאנו מדליקים רכב אנו עושים מליוני ניצוצות.. אז על מי אתם עובדים. ואם תגיד שפעם זה היה עבודה לכן זה נאסר אז ברור שזה שטויות מכיוון שישנם שני ציווים אחד-לא להדליק אש שני-לא לעשות עבודה. מדוע יש לנו נחיצות לשני הציווים הרי מספיק אם היה רק ציווי אחד לא לעשות עבודה וההיינו מבינים שאסור להדליק אש כי זה עבודה באה התורה ואומרת עוד ציווי -לא תבערו אש -בכל צורה. אז תפסיק לדאוג להתבוללות יש מי שדואג לזה. אתה תילמד תורה כהוויתה .ותעזור ליהודים כמה שאפשר בכל צורה..מכיוון שיש ציווי גם לגויים לעזור ליהודים וזה תפקידם עלי אדמות..

moshebin

New member
אוהב את הבריות

כתוב בתורה "אוהב את הבריות ומקרבן לתורה" לא כתוב חמוד -ומקרב את התורה אליהן -אלא מקרב אותם אל התורה ולא שהתורה תתקרב ותבוא אליהן מכאן לומדים..שכדי לקרב יהודים הדרך היא לאהב אותם ולהראות להם את הדרך האמיתית בלי פשרות.. התורה אומרת שאסור לנסוע בשבת..וכתוב לא תבערו אש בכל מושבותיכם..פעם היו לוקחים שני אבנים ועושים מהם ניצוץ. היום כשאנו מדליקים רכב אנו עושים מליוני ניצוצות.. אז על מי אתם עובדים. ואם תגיד שפעם זה היה עבודה לכן זה נאסר אז ברור שזה שטויות מכיוון שישנם שני ציווים אחד-לא להדליק אש שני-לא לעשות עבודה. מדוע יש לנו נחיצות לשני הציווים הרי מספיק אם היה רק ציווי אחד לא לעשות עבודה וההיינו מבינים שאסור להדליק אש כי זה עבודה באה התורה ואומרת עוד ציווי -לא תבערו אש -בכל צורה. אז תפסיק לדאוג להתבוללות יש מי שדואג לזה. אתה תילמד תורה כהוויתה .ותעזור ליהודים כמה שאפשר בכל צורה..מכיוון שיש ציווי גם לגויים לעזור ליהודים וזה תפקידם עלי אדמות..

אני בהחלט מכיר הרבה רבנים כאלה

פנה אלי במסר בעניין. אולם, הרבנים האלה לא ישיאו יהודי עם מי שאינה יהודיה. הם ידרשו ממנה לעבור גיור בקהילה הרפורמית, והעובדה שעברה תהליך כזה אצל האורתודוקסים לא בהכרח תספיק, ומדובר בלפחות עוד שנה של הליכי גיור. מצד שני חשוב להדגיש כי בארץ, בגלל כוחו של הממסד הרבני, נישואים על ידי רב רפורמי אינם מוכרים כנישואים והם יצטרכו לעשות עוד צעד נוסף - רישום אזרחי למשל. יחד עם זאת - אלפים רבים של יהודים ישראליים מתחתנים בניושאים רפורמיים מדי שנה.

oferzak

New member
המדינה מכירה בגיורים רפורמים הנעשים בחו"ל

אז זאת אופציה.

למעלה