מכתב גלוי לאבא של גלעד שליט

נצאב

New member
אבל זה העניין

יש לנו סימן חיים...המתווך הגרמני אמר שהקלטת עומדת בקריטוריונים שישראל הציבה. אז מה שראש הממשלה צריך לעשות זה כך: זה להיפגש עם משפחת שליט ולומר להם "משפחה יקרה,בוודאות אפשר לומר,שגלעד חי, אנו יודעים זאת מהמתווך הגרמני,הוא צפה בקלטת והוא מאשר שהיא עומדת בקריטריונים שהצבנו, לכן אני אומר לכם משפחה יקרה ,גלעד חי.נקודה. חייו של גלעד תלויים בשמירת סוד זה ,אל נא תוציאו דבר מפגישה זו לתקשורת." בשלב הבא הממשלה לא מסכימה לשחרר את האסירות לאחר כמה שבועות ,החמאס כדי להראות שהוא זה שניצח את הציונים מפרסם את הקלטת בלי תנאים. איפה המוחות אצלנו?

ther MeסAn

New member
צעד מקדם? לא נראה לי. מהראשי~

למה בכלל להכנס למו"מ עם טרוריסטים? הקלטת לא תקדם אותנו לשום מקום ואתם יודעים את זה טוב מאוד, אנחנו אפילו לא יכולים לדעת אם זאת קלטת עדכנית. אולי, רק אולי, הם יסכימו לשחרר אותו תמורות כמה מאות רוצחים, ואז מה עשינו בזה? שחרננו חייל אחד אבל סיכנו מאות חיילים ואזרחים שבינהם גם ילדים קטנים. בנתיים הם מרוויחים מזה וממשיכים לסחוט אותנו כי הם יודעים שלממשלה שלנו אין ביצים. הדרך היחידה לשחרר את גלעד שליט היא להכנס לשם והפעם לא לסגת!

gils33

New member
למה להכנס למו"מ

כי אין ברירה,אין דרך אחרת להביא את הילד הזה הבייתה,עובדה שהמלחמה האחרונה לא בדיוק עזרה ולא קידמה שום דבר. אולי מבצע נקודתי עם מידע מודיעיני מאד מדוייק - אולי

הזברה1

New member
כל הגישה של מטה שליט היא דמגוגיה בגרוש

כשהמדינה שולחת חייל לקרב זה בהנחה שהסיכון לחיים\לחופש שלו מצדיק את הרווח של שמירת חיים רבים יותר בחזית. הצבא הוא סחר חליפין בחיים מעטים יותר למען חיי הכלל. כאן בדיוק נכנס הקונפליקט התמידי בין הפרט והוריו למדינה. אף הורה לא רוצה שהבן שלו יסתכן בשביל להרוג מחבל,לעומת זאת המדינה שצריכה להתחשב בהרוגים שיגיעו למחרת ולכן תסכן את חייו. הקונפליקט הזה הוא הגורם להשתמטות אגב. אם המדינה, מחזירה עכשיו את שליט בעד המון מחבלים אז היא הופכת את היוצרות ומסכנת המונים בעורף בגלל חייל אחד. זה שזה ירצה את אמא שלו לא אמור לעניין את האמהות של כל ההרוגים שיגיעו. בכל מקרה, זאת בדיוק הסיבה לכך שאסור למדינה(לברק) להסתכל על נושאים צבאיים מנקודת מבט של הורה שדואג רק לבנו. הוא צריך לשקול אם לא ימותו יותר אנשים בעתיד ולא לתת בעד שליט יותר מידי, בדיוק כמו שהוא שוקל כשהוא שולח חיילים למשימה שבסופו של דבר חלקם ימותו בה.

gils33

New member
לא נכון בעליל

ואני גם אסביר,כמה החלפות שבוייםהיו בארץ לפני גלעד?את יודעת? אז מה זה אומר - שבכל עסקת החלפת שבויים,האם שבוע לאחר מכן חיילים נהרגים או נחטפים?,זה שטויות הרי,אנחנו כ"כ עסוקים בשגרת היום,שאחרי שהוא יחזור אולי ידברו על זה עוד שבועיים וזהו. כולנו תקווה שלא יהיו עוד מלחמות אבל אל נתבדה,הרי הסנריויים האלה חוזרים על עצמם כל פעם מחדש ובכל דיון של עסקת שבויים. אז להחזיר אותו חייבים!!! וזה לא ישפיע כהוא זה על מצב החיילים או המלחמות בארץ. יש כללים ברורים בעולם וכולם עובדים על פיהם - ככה זה. זו האמת - זו המציאות. ואם חייל נשבה יש לעשות את הכל ולהקריב הכל כדי שהוא יחזור,איך אומרים "לא מפקירים חייל בשטח".

הזברה1

New member
עוד דמגוגיה וססמאות חסרות קשר

החמאס רוצה שנשחרר חלק מהמנהיגים של הזרוע הצבאית שלו, לא מדובר בבובה תקשורתית כמו סאמיר קונטאר שלא תעזור להם בכלום. אתה זוכר מה קרה אחרי עסקאת ג'יבריל רג'וב? היא נחשבת היום כאחד מהגורמים המובילים לפתיחת האינתיפאדה השנייה! כמה אנשים מתו באותה אינתיפידה, איזה נזק היא גרמה לישראל? אני בניגוד לכל התומכים העיוורים בשחרור מבין איזו עסקה קשה זאת, אלה שיושבים למעלה ואלה שחבריהם קיפחו את חייהם בנסיונות לתפוס את אותם מחבלים יודעים כמה ההחלטה לא פשוטה. לא צריך לשחרר אותו בכל מחיר ואם המנהיגים בטוחים ששחרורו יעלה לנו בהרבה הרוגים אין לשחררו. בצה"ל קיים גם נוהל חניבל של ירי גם לעבר שבויים מצדנו. תודה למטה שליט, תודות לכם נוצר מצב ששבוי אחד יוצר יותר נזק מ100 הרוגים. בקשר לתגובה השטחית שלך, תבדוק שוב, רוב מדינות העולם המערבי לא נותנות יותר מידי בעד שבויים. רובן לא מקיימות בכלל משא ומתן עם מחבלים(ארה"ב לדוגמא) כי הן יודעות שזה מסוכן, בסופו של דבר יותר מנסיון צבאי. החיילים מגנים על המשפחות שלהם, שרות בצה"ל הוא לא טובה, הוא צורך קיומי של המדינה שמבוסס על הקרבה של מעטים בשביל להציל את הכלל. אין שום צו מוסרי שמחייב אנשים להתגייס והרבה משתמטים כי מבחינת הפרט והוריו תמיד עדיף שאחרים ימותו על חשבונו. אם אף אחד לא יתגייס כי ברק החליט שהוא לא רוצה לסכן אזרחים בעורף בשביל שבוי, כולנו נמות בידי אויבנו. החובה מוסרית מצד המדינה לחייל נגמרת כשהמשפחות בעורף בסכנה ובמצב שכזה צריך לסכנו ואף להקריבו, זה העקרון בצבא.

הזברה1

New member
*נסיון צבאי לשחרור

+הבהרה על הקטע המוסרי, הכוונה שזו לא חובה מוסרית שצריך להתגייס זה משהו שעושים בלי לצפות לכלום מהמדינה, בשביל שהמשפחות תשרודנה. מעשה מוסרי הוא משהו שעושים בתפיסה שהמדינה צריכה להתאים למערכת חוקים מסוימת(כמו בטענה שאני מתגייס רק אם המדינה משחררת שבויים\או לא מגנה על מאחזים)..

gils33

New member
אתה יודע מה?

שיהיה,תשאר במחשבותך,אני במחשבותיי. דמגוגיה היא מילה יפה. אבל באמת שהויכוח עקר. אז נעזוב את זה.

הזברה1

New member
היא מסמלת שימוש בססמאות חסרות תוכן

שמושכות אנשים שלא חושבים ולא היה לך טיעון אחד נורמלי כל הדיון כך שהויכוח עקר מכיוונך ולא מכיווני.

gils33

New member
מקובל

אני הרי לא אצליח לשכנע אותך בדעותי שהםלשחרר אותו בכל מחיר ואתה לא תצליח לשכנע אותי שלא בכל מחיר,אז למה הדיון/הויכוח? תשאר בשלך חביבי מכבד את דעותך

אלון 58

New member
ואם מר שליט "ידרוש"...,

זה יתקיים מיד? האם שכחת שיש צד נוסף למשוואה?צד אכזרי וציני,ש"מנגן על המיתרים" ברגש של כולנו,וברגשות של משפחת שליט.שכחת כנראה באיזה אזור אנו חיים.

אהובה 101

New member
אני חושבת שיש מיד לדרוש את גלעד!

אומנם אני יודעת שההורים של גלעד פשוט הופכים עולמות כבר שלוש שנים כדי להשיג את גלעד חזרה הביתה בריא ושלם. אך כפי שאני רואה , העניין כלל וכלל לא פשוט יש הרבה מאד קשיים,אני אישית מתפללת יום, יום לשובו של גלעד, אני כל הזמן חושבת כמה הוא מתייסר וכמה הוריו מתייסרים,אך הם נלחמים בגבורה. עם כל המאמצים האלו גם אני מסיקה שעליהם לדרוש עכשיו את גלעד ולא להסתפק בקלטת שאיש אינו יודע ממתי התעוד - מאיזה תאריך.

כחלחל

New member
מה אתה רוצה ממנו?

מבחינתו , אבא של גלעד יתן להם ויתן להם ללא סוף, ואיש לא יכול להאשימו בכך. הרי מה עשה כל הקמפין המתוקשר אם לא להעלות את המחיר, להפגין את רגישותנו וחולשתנו ולשדר לנבלות שהם בדרך הנכונה ושרק ימשיכו לסחוט כי היהודים, רחמנים בני רחמנים מבינים רק סחטנות. האפשרות האחרת כואבת ואכזרית, אך לא נועם שליט הוא הכתובת לדון בה.

kirschi

New member
אני לא מצליח להבין אותך

אתה אבא של דנידין - הרואה ואינו נראה. האם היית מוכן, ולו לרגע אחד, להיות אבא של גלעד, האינו נראה ואינו רואה? אם חלילה וחס הייתי במצבו של נועם, אחרי יותר משלוש שנים של חוסר קשר מוחלט, הייתי עושה הכל כדי לקבל פיסת קשר מבני. ותאמר לי, איפה היית בשלוש השנים האחרונות? האם מקנן בליבך ספק שנועם שליט לא עושה מספיק כדי להציב את גלעד בראש הדיון הציבורי? אני גאה בו, בנועם, שיש לו את אורך הרוח להיאבק בתיסכול הנורא, לא רק מצד האויב שמחוץ, אלא גם בבירוקרטיה ובאטימות שמפנים. אני מצרף את מכתבו של דר' דוד אלטמן לשופט גלדסטון (שאולי כדאי לפרסם בפוסט נפרד בפורום), שיכול להאיר, ולו במעט, את התיסכול והכאב במאבקה של משפחת שליט. פרסום הקלטת - אם אכן יתממש, הוא הישג אדיר בפני עצמו, במיוחד לאור הדממה ששמענו מגלעד בשלוש השנים החולפות. והלוואי וישוב לביתו במהרה.

למעלה