מכתב עצוב מילדה

מכתב עצוב מילדה../images/Emo7.gif

שלום... אתם לא מכירים אותי.. אבל בבקשה תקדישו שתי דקות גם אם אתם שונאים אותי... בבקשה. רציתי לספר לכם על עצמי. אני ילדה רגילה, ויש לי משפחה רגילה: אבא טכנאי בחברת מזגנים, אמא מורה, אחות ואח. ויש לי גם כלב שאני מאד אוהבת, אה יש לי גם סבא עיור, וזה אולי הדבר היחיד שקצת מיוחד בחיי. אולי זה נשמע לכם משעמם אבל כאלה הם החיים שלי.. רגילים.. לא מיוחדים במיוחד. עכשיו תארו לכם את המשפחה שלי כאילו זו המשפחה שלכם... תארו לכם שיום אחד מודיעים לכם.. שזהו, זה נגמר. הרומן הארוך שלכם עם הבית שבו אתם גרים מהיום שבו נולדתם, החצר, השביל לביה"ס או לעבודה, השכנים... הכול. אתם צריכם לעזוב או במילים אחרות: להתפנות. לעזוב הכול, ואת אף אחד לא מעניין כלום, לא שבדיוק עברו לגור לידכם שכנים חדשים שרק עכשיו הכרתם והם נראים דווקא ממש חמודים, גם לא שהילדה שלכם (או אני) בדיוק שנה לפני סיום התיכון ושממש לא מתחשק לה עכשיו לעבור ביה"ס, גם לא את "בוני"-הכלב שלכם שבטח יקבל טראומה אם יצטרך להתרגל למקום חדש.. ואולי אפילו ימות. שלא נדבר על הסבא שמזהה כל פריט לפי תחושת ידיו בלבד, מה יהיה איתו? האם עליו לנסות בגיל ה60 ללמוד הכול מחדש?! ומה אם אימא שלי שמורה בביה"ס ליד הבית, 2 דקות ליד הבית, מה איתה? האם היא תישאר מובטלת?! האם זה נשמע לכם הגיוני, אולי אפילו מצמרר. אבל זו המציאות. תחשבו על זה שנייה, תקדישו רגע אחד, אני ילדה בדיוק כמוכם..או בדיוק כמו הילדים שלכם, גם לי יש חברות וחברים, גם אני אוהבת לגלוש באינטרנט ולצאת לבלות. האם עלי להתחיל את חי מחדש במקום רחוק מהבית שלי?! שבו כל פינה היא בשבילי מזכרת מזיכרון אחר... רק רציתי להגיד לכם אנשים יקרים שלא כולם כ"כ נוראים, לא כולם מפלצות, בעצם אף אחד. אולי יש אנשים קיצונים אבל ככה זה בכל מקום לא רק אצלנו. אם מישהו רוסי רצח ילדה זה מיד אומר שכל הרוסים רוצחים?! ממש ממש לא. בדיוק בגלל זה-לא כל האנשים שגרים בהתנחלויות כ"כ נוראים... רק רציתי שתחשבו מה אתם הייתם עושים במקומנו. תחשבו שנייה ברצינות, מה הייתם עושים?! מה?! הייתם יושבים בחיבוק ידיים?! בחצר שעוד מעט כבר לא תהיה שלכם?! או אולי מנסים ליזום ולהתחנן שההוראה לא תצא לפועל?! אף אחד לא מבקש מכם שתענו. אבל תזכרו שללב אין צורך לשקר. רק רציתי שתחשבו עלי ותנסו להבין אותי. ותפיצו את המכתב הזה לכל מי שרק אפשר, כי כולנו ישראלים. שלכם... בסה"כ ילדה.

Nielle

New member
אבל זה מה שזה וגם אגיד עוד משהו.

אני מבינה את זה שקשה לתושבים לעבור וזה לא נחמד וגם לא קל אבל זה מה שזה וזה יקרה עם עימותים וגם בלי ובשורה התחתונה זה מעבר דירה תגידו מה שתגידו.

silverhawk

New member
אוקי

אני לא מאמין בגרוש שזה נכתב על ידי ילדה, אבל אני מסכים עם התוכן. נכון, ההתנתקות היא דבר קשה וכואב. נכון, אנשים, ובמיוחד ילדים, יפגעו ממנה (באופן יחסי, כמובן) והאירוע יהיה קשה להם, אבל זה עדיין דבר שמוכרח לקרות. זוהי החלטת הממשלה, יש תמיכה בציבור - זה חייב להתבצע. בכאב, עם דמעה בעין, אבל זה חייב להתבצע.

מה הייתי עושה במקומה

אז ככה, גם אני לפני מספר שנים נאלצתי לעבור דירה. כן, כן, לעזוב את הבית ספר, את החברים, את המכולת המוכרת, את הבית שלי ולעבור לגור במקום חדש! אתם לא יודעים איזה נורא זה! לעבור דירה! הייתי צריך להתרגל לבית חדש, לחברים חדשים, למכולת חדשה! עד עכשיו אני לא יודע איך שרדתי את זה. וואו - לעבור דירה. מישהו פעם סיפר לי שכל יום אנשים עוברים דירה לערים אחרות. נתון פשוט מזעזע! מה? כל פעם הם צריכים להכיר חברים חדשים, להתרגל לבית חדש, למכולת חדשה, לשביל חדש? איך הם עושים את זה?? כנראה הם אנשים מאוד מאוד חזקים ומיוחדים, סוג של גיבורי על או משהו כזה. פשוט מדהים. צאו מהסרט שלכם - אתם עוברים דירה. זה לא נעים, אבל זה לא סוף העולם! זה בסה"כ לעבור דירה! לא זורקים אותכם לרחוב, לא אמרו לכם לנתק את כל הקשרים עם החברים הקודמים שלכם - אתם בסה"כ עוברים דירה! (רוב הסיכויים גם שתעברו לגור באותו אזור לשם חבריכם עוברים לגור) אז לא צריך להגזים בתגובות!

FriendS4

New member
זה ממש לא כולה לעבור דירה....

כשבנאדם עובד דירה הוא בדרך כלל עושה את זה מרצון וגם לטובתו, לא טוב לא במקום שלו אז הוא עובר למקום אחר או מכל מיני סיבות- אבל אף אחד לא מכריח אותו. כשאתה מדבר על האנשים פה זה לא כולה לעבור דירה זה החיים שלהם שם העבודה שלהם שם הם לא רוצים לעזוב. מה יהיה עם כל החקלאים ששם? איך הם יתפרנסו? מי ידאג למשפחות האלה? הכסף מהפיצויים??? כן בטח למה זה כבר יספיק.... כל האנשים המבוגרים בני 60 ככה שעובדים שם מי יקח אותם לעבודה? זה לא רק כולה לעבור דירה זה לדאוג לפרנסה שלך כי בהרבה מקרים לאנשים לא יהיה כסף והעוני יעלה.... אז כפי שכבר הבנת זה הרבה יותר מכולה לעבור דירה....

hadasii

New member
כנ"ל. זה לא "כולה לעבור דירה"!!!!!!

מדובר פה בעקירה של חבל ארץ שלם, של יישובים רבים, של אנשים שגרים שם! של נשים וילדים! של מעונות, גני ילדים, בתי ספר, אולפנות, ישיבות, מדרשות, מתנ"סים, מועדונית, מועדון נוער, מועדון מבוגרים, סניף בני עקיבא, מרכז לקליטת עולים, כולל, מוזיאון, מלון, אולם אירועים, דונמים של חממות וגידולים חקלאיים וגידולי שדה, לולי תרנגולות, רפת, משתלה מהגדולות והמתקדמות בישראל, מתפרות, מרפאה, ספריה, דואר, מרכזי הפעלה ועוד שלא לדבר בכלל על בתי כנסת ובתי קברות שרוצים לחלל... פחחחחח, אלק לעבור דירה..... איך אפשר להשוות... מגוחך ביותר הייתי אומרת........... הצעה ידידותית, תבקרי באתר המצורף

היקשרות כזאת חזקה,

צריכה להיות לאנשים, לעבר, לזכרונות, לעצמנו. לא לבתים ומבנים שונים. כל זה אפשר להקים מחדש. מה לעשות, לפעמים צריך לעשות הקרבות בחיים. גם אני פעם התעצבנתי מלחשוב שצריך לתת לערבים את האזורים האלה, אבל אחרי שחבר שלי הסביר לי כמה שהם מתים לצאת מכדים, הבנתי שזה לא חיים. אפילו לארח חברים הוא לא יכל. ותאמיני לי, הכסף של הפיצויים מספיק ואפילו מעבר...

hativa1

New member
חקלאים

החקלאים לא היו צריכים להכין קרקע על מקום שהוא לא שלהם.

boyboy03

New member
רגע, את בטוחה שהמכתב לא נכתב

על ידי ילדה פלסטינית לפני 38 שנים??

Rotema3

New member
אוי נו באמת~

עכשיו השמאל מתחיל עם ההערות המטומטמות שלו. כ"כ כואב לך לראות אנשים מגורשים מביתם?. הלא על זה מבוססת רוב האגאולוגיה שלך לא?. לאן היא נעלמה עכשיו?. {זה שמעלי}.

hospital_food

New member
אין שום דבר "מטומטם" בהודעה

זו אנלוגיה פשוטה ומוצדקת שבאה להראות פן של צביעות(לא של הילדה, כי היא רק ילדה, אלא של ההורים שמשתמשים באותו גימיק). ואגב, לי כואב על הילדה היהודיה באותה מידה שכאב לי על הילדה הלפסטינית, שתיהן סבלו מהחלטות מטופשת של ממשלת ישראל, הפלסטינית על זה שאולצה לעזוב את בייתה, והיהודיה על זה שממשלתה נתנה להורים שלה להתגורר בהתנחלויות.

Rotema3

New member
בכל מקום.

מבחנתי כל שמאלני שהוא בעד ההתנתקות צבוע.

למעלה