מכתב עצוב מילדה

Rotema3

New member
חח שוב.

דווקא בגלל אותה סיב שתארת בחלק הראשון של ההודעה.

Rotema3

New member
שאלת למה הוא אומר

שהמתנגדים הם רובוטים של הרבנים. זה בדיוק בגלל הסיבה שכתבת בחלק הראשון של ההודעה!

CountrY GirL

New member
אז אני אגיד לך מה....

רוב התומכים הם רובוטים של התקשורת! לפחות רבנים אומרים דברי אמת וצדק... התקשורת לעומת זאת משקרת, והיא עושה את זה מצויין!

silverhawk

New member
אני לא חושב שזה ממש עקרוני מי כתב

את המכתב. המסר מאחוריו עדיין נכון, במידה מסויימת.

תגובה למכתב ה"מרגש"

קודם כל בואי לא ניסחף....העניין עם הכלב ממש הציק לי, כלבים לא מתים מלעבור דירה. עכשיו תחשבי רגע על אמא מסויימת שיושבת בבית ולא מצליחה להירדם כי היא יודעת שהבן החייל שלה נמצא בסכנת חיים בגלל שהוא שומר על התנחלויות בעזה והיא יודעת של יום יכולה להיות התקפת מחבלים או ירי טילים. אני חושב שהחיים יותר חשובים מלעבור בית ספר רחמנא לצלן. אני יודע שזה קשה מאוד לעזוב בית שמאוד אוהבים ואני באמת מבין את הכאב. אבל אין מה לעשות. קודם כל, אנחנו חיים במדינה דמוקרטית והמדינה החליטה ולכן צריך לבצע, אנחנו לא רוצים להפוך למדינת עולם שלישי. וחוץ מזה, זאת ההחלטה הנכונה. רק ככה נוכל להשיג שלום כי מה לעשות, השטח שייך להם. תחשבי טיפה על הערבים (כן, בניגוד למה שאת חושבת הם גם בני אדם בדיוק כמוך) שחיים בצפיפות נוראית רק בגלל שאתם תופסים להם יותר משתי שליש שטח אפילו שהם בערך פי לא יודע כמה יותר ממכם...הם סובלים וחיים בעוני ואתם מתייחסים אליהם בזלזול נוראי...כמו שאמרת- לא כולם קיצוניים, אם אחד עושה פיגוע זה לא אומר שכולם כאלה. למרות הכאב, את צריכה לעזוב את הבית מרצון. המעבר דירה הזה הוא לא נוראי כלכך כמו שאתם עושים אותו והשלום וחיי אדם חשובים הרבה יותר

אני איתך...

אני מבינה אותך מאוד.. כל החיים אתם גרים באותו המקום..באותו הבית.. ויום יפה אחד מישהו אחר מחליט בשבילכם שהגיע הזמן שתעברו דירה.. שהבית שלכם..איפה שגדלתם ואיפה שחייתם כל החיים שלכם כבר לא יהיה שלכם.. והכי מעליב לא רק שהוא לא יהיה שלכם הוא יהיה שייך מעכשיו לפלסטינאים-האוייב. והטענה שלהם שרק כך יהיה שלום... אז את מי מעניין אם כך יהיה שלום או לא?! איך יהודי יכול לגרש יהודי אחר מהבית שלו?! לפלסטינאים זה גם ככה לא יעזור לחיות בין 4 קירות.. הרי זה אותו העוצר שבו הם חיים.. למה צריכים לקחת לכל המתנחלים את החיים שלהם כדי שהפלסטינאים יהיו מרוצים?! ליהודים יש רק בית אחד..מדינה אחת..ואולם לערבים יש 23 מדינות ערביות שאליהן הם יכולים ללכת..שם הם יוכלו לחיות בשקט.. למה צריכים לגרש ילד מהבית שלו בתירוץ שכך יהיה טוב לפלסטינאי?!?! לא לוקחים בית ממשפחה כמו שלא לוקחים ילד מאמא שלו!!! ואני לא מתנחלת..אבל אני מזדהה!

תומקלה

New member
דוגמא מטופשת ומוגזמת.

אני לא מוצאת את המילים הפרטיות שלי, את הניסוח, כדי להסביר לך את עלבון התחושה כשאת משווה את ערך חיי לערך בית, קיר, בטון, עפר. ההשוואה הזו, מלבד העובדה שהיא מתיימרת לחלוב רגש ולייצג את קשר המתנחל לאדמתו כקשר האם לבנה, פשוט מעוררת בי תחושה עצובה מאוד של חוסר אונים. את מזלזלת בחייך וביצירתך. באהובייך, קרובייך ובעיקר בעיקר, בי. בבחירה שלי בחיי. כאדם ששכלה קרוב, וזאת האמירה הכי כנה שאני מסוגלת לה, הייתי מוותרת בזה הרגע על כל פיסה של חומר שאחזתי בה במהלך חיי, הבית, השדות, המכולת, הבית ספר, זיכרונות ילדותי, עבור החזרתו. ההשוואה בין קשר אדם לאדם, קשר אנושי, חם, יוצר, הווי, משתנה, לבין קשר שבין אדם לדומם, לזיכרונותיו, לעברו, הוא פשוט מגוחך. אין לי מילה אחרת. איך אמר מאיר אריאל - "הו מאמא מאמא אדמתי. אדמתי. אדמותי". מקווה שלא אדמותך.

BrightDarkness

New member
אויש איך את מעיזה אפילו?!

להשוות שטח לאדם!? איך???? אבל איך את לא רואה שזה קורה?! שחיילים מתים שם! ילדים של אימהות מתים שם!! זה כן לוקח את הילד של אמא שלו...אמא מאבדת בן...ראית פעם אמא בוכה על בנה? ראית דבר כואב כזה!? אז באמת נראה לך...ששטח יכול ליהיות קרוב כל כך לבנאדם כמו שבן קרוב כל כך לאמו? תחשבי על זה שוב...

orenberg

New member
ומה עדיף?

לגור לנצח בתוך עזה, שטח שאינו שייך למדינת ישראל? (ישראל מעולם לא סיפחה אותו) שחיילים ומתנחלים ימשיכו להיהרג שם? ההתנתקות התקבלה ברוב גדול בממשלה ובכנסת, וגם עברה את מבחן בג"ץ. המתנחלים(חלקם כמובן, לא כולם) מנסים לכפות את דעת המיעוט על הרוב - שזהו מעשה דיקטטורי כמובן.

yuvalweinbe

New member
גם אני ילדה עצובה,

אח שלי, רועי ז"ל, נפטר כאשר היגן בשירותו הצבאי על ההתנחלויות. מה תגידי על זה?

ביתרית

New member
משתתפת בצערך...

אבל את רוצה שהמקום שאחיך הגן עליו בגופו והקריב את עצמו בשבילו כבר לא יהיה קיים??? כי אם זה יקרה, אז בעצם על מה אחיך נלחם והקריב את עצמו??? חוץ מזה שלצערנו יש גם חיילים מתנחלים שנהרגו... ויש גם חיילים שנהרגים בתוך מדינת ישראל... זה לא בשליטתנו- הכל תלוי ברצונות של מי שלמעלה....

BrightDarkness

New member
אז אולי בעצם...

לא שווה להקריב את האחים שלנו על המקום הזה? כי זה שטח נכבש ואחינו מתים בגלל הפקודות הצבאיות הניתנות עליהם -שזה בעצם להגן על התושבים בשטח הכבוש.. אז ילדה חביבה...אני מבינה שזה קשה לך מאוד אבל תנסי לחשוב באיזה מטרה זה לעבור...תנסי לחשוב מה אנשים מאבדים בזמן הזה שאת משתהה שם..

Aiyegbeni

New member
עצוב באמת...

עצוב שילדה (שעוד שנייה מסיימת תיכון) כתובת דברים כאלה. עם כל הצער, ויש צער, היה עדיף לכתוב את הדברים בפורום מעבר דירות. אין לך מושג כמה צער ובלאגנים הרבה יותר גדולים היו לעשרות אלפי משפחות של בני אדם אחרים לפני כמעט 40 שנה, באותו מקום שאת ומשפחתך יושבות בו. חבל חבל, אבל הכלב יצטרך לזוז כמה קילומטרים ולהכיר סביבה חדשה לגמרי.

leydid

New member
אני ילדה עצובה מאד מאוד

אין לי שולחן לעשות עליו שיעורים וגם אם היה אין לי מקום בבית בין שני חדרים לשים אותו, אני כל ערב הולכת לישון רעבה אחרי שההיתי רעבה כל היום, בשר מזמן לא ראיתי אלה על צלחות של אחרים המקרר ריק תמיד ואם אמא מצליחה למצוא משהוא בשוק בסוף יום אז אנחנו נהנים ממלפפון רקוב ואולי עגבניה רקובה שהצליחה להחזיק מעממד בחום יולי אוגוסט וכל זה בגלל וגם כדי שאת תגדלי עד היום בבית עם מליון חדרים חצי חינם ותלמדי בתנאים הכי הכי טובים ויהי לך את כל הטוב שלא יכול היה להיות לי ואני בערך בגילך קצת יותר קטנה ואני אוהבת אותך ובוכה איתך במיוחד על הכלב אבל אני גם יודעת שיחלפו עוד הרבה הרבה שנים עד שמצבי ישתפר ואילו את תעברי לבית גדול עם מיליון חדרים על שטח אדמה שם תכשכשי בכלב ותחיי מכספים שאילולא הוציאו אותם עליך הייתי גם אני וגם מאות כמוני אוכלים עגבניה טובה אדומה ובריאה מחבקת אותך בחום לחייקי, תחזרי הבייתה כדי שגם אני וגם אחי החיילים יחיו.

bati77

New member
אוקיי..../images/Emo110.gif

אמרת רק את הצד שלך.. איך שלך יהיה רע. אבל חשבת על המטרה של זה? על זה שאנשים נהרגים? שמשפחות נהרסות? זה לא מעניין אותך? לא.. אפילו לא במילה אחת הזכרת את המטרה שבשבילה את עוברת משם. וכן, אם לי היו אומרים לעזוב את הכל בשביל שאולי יהיה שלום. שחיילים לא יהרגו.. ברור שזה היה לי מאוד קשה אבל הייתי עוברת. וסלחי לי, חושבת גם על אנשים אחרים חוץ מעצמי. אני רואה את המכתב הזה מכתב נורא אגואיסטי מצידך. כדי שתסתכלי על כל הצדדים לפני.. לפעמים צריך להקריב.

live in hope

New member
זה כל-כך ברור שזה לא נכתב ע"י

ילדה. וכל כך נמאס כבר מהגימיק הזה שכל שנייה מגייסים ילדים קטנים לטובת הקמפיין הזה.ממש נמאס.

למעלה