מכתב שלא נשלח

בכל זאת היתי מדברת איתו

אולי הוא צריך לדעת בדיוק את המצב שלה, הרי לא יתכן שהוא גר איתה בבית אחד ולא מודע למה שהיא עוברת.

guykush

New member
מצטער אבל במצב כמו שאת מתארת

מחייב גיוס חירום של כולם. בינתיים הייתי מודיע לבעל, מה תהיה שווה העבודה שלו אם חלילה יקרה משהו לאישתו ולא הודעתם לו כלום למרות כל הסימנים? ולגביכם, ילדים עבודה כל זה אפשר לקמבן כדי שבן משפחה אחד יהיה איתה צמוד עד שהבעל יגיע. מצטער אבל אני לא רואה שום פתרון אחר. בהצלחה

falou

New member
אני עם גיא

את קרובה אליה ואת צריכה בנקודה הזו, הספיציפית, כאשר הבעל בחו"ל, לקחת אחריות. תאספי את כל הקרובים והנוגעים ותחליטו מה אתם עושים. על סמך מה שכתבת, הכיוון של גיא נראה לי נכון.

Shampile

New member
גם אני מסכימה עם גיא

ההודעה שלך צועקת הצילו. ההודעה שלך מתארת מצב שמאוד קרוב לקצה. צריך לעשות הכל, פשוט הכל, בשביל לא לאפשר לה להיות לבד. משמרות 24 שעות. אין דרך אחרת. למרות הכעס שיכול להופיע, בכל מקרה הייתי מודיעה לבעל. בכל מקרה! מקווה בשבילך שאחותך תתעורר מהכאב והקושי שהיא נתונה בו עכשיו. מבינה שנמצאת בטיפול. מבינה שלוקחת כדורים. האם שקלתם טיפול אלטרנטיבי? תחזיקי מעמד

גילור

New member
כל כך עצוב. חושבת כמו גיא. חשוב

מאוד ליידע את הבעל ויפה שעה אחת קודם. ומישהו חייב להיות צמוד אליה כל הזמן.

falou

New member
מאוד מרגש מה שכתבת

התסכול שלך מאוד מובן ו...מתסכל גם את מי שקורא. למיטב ידעתי הלא רבה בתחום, דיכאון קליני הוא מחלה ומי שסובל ממנה באמת לא מסוגל "לתפוס את עצמו בידיים". הוא לא מסוגל, פיסית, לחשוב מחשבות חיוביות. אני לא מבין בזה מספיק כדי לתת הכוונה, אבל הפתרון כאן הוא רפואי. זה בעיקר עניין פיסיולוגי, פחות עניין של מוטיבציה ותמיכה מהסביבה, למרות שגם זה בטח עוזר מאוד. תעשי מה שאת יכולה, בטוח שיש לזה משקל לא קטן גם אם לא מכריע, גם אם לא מתקן. זה מתסכל אבל צריך לקבל שהמצב הנפשי של אחותך לא בידיים שלך. אולי גם לא בידיים שלה.

שי ז.

New member
אם לא מצליחים להגיע אליה

בשיתתוף פעולה אפילו לשקול עירוב הפסיכיאטר המחוזי ולאשפז אותה. מחלות נפש הן מחלות כמו כל מחלה אחרת וחייבים לטפל בהן. אשפוז פסיכיאטרי זה לא סוף העולם ויכול לפעמים גם למנוע אסונות.

../images/Emo10.gifזה נורא נורא עצוב....

יכולה רק לאחל לה את כל הטוב שבעולם ושיום יבוא ומצבה ישתפר.

hilush5

New member
כלכך מוכר ועצוב

מכירה כלכך טוב את ההרגשה שלך, את התסכול והרגשת חוסר האונים, מה אגיד? זאת מחלה, וכמה שלא נחשוב על "אך את עושה את זה לילדים שלך" - זה לא יעזור. במקרה שלי זה לא נגמר טוב, אחותי שמה קץ לחייה, לפני 13 שנה העיצה הכי טובה יש לי לתת לך זה לחשוב על אישפוז, אפילו כפוי. כמה שנשמע נוראי,

משתתפת בצערך../images/Emo201.gif

זה הפחד שלי, שיום אחד היא תחליט לגמור עם הסבל והדכאונות. אשפוז נשמע לי נוראי. היא מטופלת כאמור אצל פסיכיאטר ומקבלת טפול תרופתי. נראה לי שהבעיה היא עקב החלפת הכדורים אחרי שהתרגלה במשך שנים רבות לתרופות אחרות. אני מקוה שבקרוב היא תרגיש טוב יותר. עוד מעט אני נוסעת אליה ונראה מה אני עושה. אעדכן בהמשך.

שי ז.

New member
אל תסתכלי על אשפוז כדבר נוראי

המשפחה של דוד שלי חשבה ככה וזה הסתיים בהתאבדות מזעזעת של בן דוד שלי.

hilush5

New member
גם אצלינו

אמא שלי מאוד התנגדה לאישפוז, כנראה שחששה מהסטיגמה.. יכול להיות בדיעבד שזה מה שהיה מציל אותה..

בעלה מתנגד בתקיפות לאשפוז

הוא צלצל היום ודיבר איתה. הוא שמע שהיא בוכה והיא סיפרה לו הכל. בינתיים הוא לא חוזר כי זה בעייתי, אבל אנחנו איתה. חשבתי לבוא אליה, אבל היא התקשרה וביקשה לבוא אלי. פחדתי שעם הרבה קלונקס היא תרדם על ההגה אבל היא התעקשה. ישבה שעה והלכה. בהתחלה מצב הרוח שלה היה טוב יותר אבל לאחר כמה דקות הוא שוב השתנה. אז היא לקחה את התיק שלה ונסעה הביתה (מרחק של 5 דקות ממני). ביקשתי ממנה שאסע אחריה, שאקפיץ אותה, משהו - אבל היא בשלה. היא מאוד עקשנית. לגבי הצלילות, היא צלולה והיא מודעת למעשיה. אני מאמינה שאם היא היתה רוצה להתאבד, היא היתה עושה זאת כבר מזמן. יש שיפור קל במצב הרוח, דיברתי איתה לפני דקות מספר. מחר יש לה שיחה עם הפסיכיאטר, נקוה שיהיה בסדר. ולמי ששאל, אני כל הזמן מדברת עם הפסיכיאטר, לפחות פעמיים ביום. תודה לכם על הדאגה, האמפתיה והעצות.

שי ז.

New member
שיכעס ויתנגד כמה שהוא רוצה

מדובר פה בחיים שלה ובאמת שאני לא מאחל לאף אחד חו"ח לעמוד במצב שירגיש שאולי הוא יכול היה למנוע את האסון. בן דוד שלי לפני ששרף את עצמו למוות עבר אצל כל בני המשפחה ונראה צלול ומאושר. הוא דיבר לענין ודיבר על לחזור למעגל העבודה (הוא היה בעל תואר שני) אפילו כפועל פשוט. שעה אחרי שהיה אצלנו הוא שלח יד בנפשו ואין לך מושג כמה זה רדף את כולנו איך לא קלטנו את זה. כבר עברו 16 שנים מאז ועדיין הפצע רחוק מלהיסגר.

עכשיו את חייבת לפעול!!

אם היא נהגה במצב כזה היא הפכה לסכנה לעצמה ולציבור! תארי לך היא היתה פוגעת באם וילד שהיו הולכים במדרכה כי היא היתה נרדמת?? הדאגה שלך לאחותך ראויה לציון- אבל כאן גם נכנסת דאגה לשלום הציבור- ואחותך מתחילה להראות כמי שמפרה אותו. אנא, אל תתני לה להכנס יותר לרכב. תסבירי לה שברגע שהיא נכנסת לרכב את מתקשרת לפסיכולוג שלה ומסבירה מה היא עשתה. אני מאמין שזה ירתיע אותה להבא. אבל זה חמור מאוד!

מסכימה איתך ולכן אתמול

נסעתי אליה בשעה מאוד מאוחרת ודיברתי איתה על כך. כואב לי כל כך על הבנות שלה.

אורזיגל

New member
../images/Emo201.gif לדעתי אין מנוס מלהודיע לגיס

שלך, למרות התנגדות האחות. צריך לעשות זאת ללא ידיעתה. אבל לפני, בעיני, חובה לאשפז אותה. גם בתור עזרה בשבילה וגם בשבילכם, עדיף לבכות עכשיו בגלל האשפוז מאשר אח"כ בגלל סיבות אחרות.... אם היא היתה סובלת ממחלה פיזית אחרת, לא היית מהססת לאשפז אותה. אותו שיקול צריך להפעיל גם כאן (ושוב, לעניות דעתי). שוב, הרבה
בשבילך.

למעלה