מכתב של בודדה

סבאאורי

New member
מכתב של בודדה

מופץ באינטרנט - מקור לא ידוע הקטע נמצא בין ניירותיה של זקנה בודדה בבית חולים. "ראי אותי אחות" - מה את רואה אחות ומה את חושבת שעה שאת מביטה בי?. - אשה זקנה,מיותרת, לא חכמה, תנועותיה לא בטוחות, עיניה בוהות,כשהיא אוכלת האוכל נוזל לה מהפה,כשאת פונה אליה בקול רם מאד,כדי שתשמע סוף סוף,היא בכלל לא עונה, מאבדת מידי פעם גרב או נעל, היא נותנת לך לעשות כל מה שאת רוצה, לא מתנגדת ולא משתפת פעולה,את מאכילה ורוחצת אותה,זה מה שאת חושבת? אחות? - זה מה שאת רואה?אם כן, פיקחי את עיניך אחות, כי את לא רואה אותי. אומר לך מי אני .בשעה שאני יושבת כאן,כל כך בשקט,קמה לקול הפקודה שלך אוכלת בשעה שאת קובעת לי - אני ילדה בת 10 עם אבא ואמא,אחים ואחיות המאוהבים אלה באלה, אני נערה בת 16 החולמת על אהובה שטרם פגשה, אני כלה בת 20 לבי נצבט בי, בגודל הנדרים שאני נודרת. אני אמא בת 25 , אני בת 50 ילדי קמו ונטשו,לידי נשאר אהובי. הגיעו ימי מחשך, גם אהובי נפטר. אני עכשיו אשה זקנה. הטבע הוא אכזר, בגלל תעלול שלו נראים הזקנים כמשוגעים,הגוף מעוקם, החן נעלם, במקום גן צומח אבן. בתוך הפגר הזקן עדיין שוכנת נערה צעירה, נערה הזוכרת את השמחות ואת הכאבים. אני אוהבת עדיין וחיה "פיקחי עיניך אחות - פיקחי רחב רחב וראי לא את האשה הזקנה, הביטי מקרוב יותר - בואי ותראי אותי.

emmy5

New member
:- אני רואה אותה D../images/Emo6.gif

לא בדיוק ...אבל אני רואה ומרגישה אותה ,כמו הצגה לפני המראה...כרגע אני עוד צוחקת ,

האמת......זה כואב נורא......

קראתי כל מיני ראיונות עם אנשים בגיל גבורות+++ וכולם כאחד ציינו שהגוף הזקן הוא רק קליפה לנשמה שנשאר תמיד צעירה...כמו פעם....

bimbo.

New member
סבאאורי, פעם ראיתי הצגת יחיד

של השחקנית מולי פיקון ז"ל באידיש, ובו היא מספרת את מה שאתה העלית כאן. כל כמה שמרגש לקרוא את זה, תאר לעצמך איך זה לשמוע מפי השחקנית הנפלאה הזו, עם כל הרגש שהיא מכניסה לשורות. ממש עלו לי דמעות בעיניים.

ארתור3

New member
../images/Emo39.gif מאלי פיקון

באיזה שנה ראית את מאלי פיקון? אני זוכר שני סרטים בהם היא שחקה בשנותה40 בגמר מלחמת העולם:הבריבעלע דמאמע,אידל מיט אין פידל,יכול להיות שלא כתבתי נכון, התרגום מכתב לאמא ,היהודי עם הכינור

bimbo.

New member
אני לא זוכרת באיזו שנה זה היה,../images/Emo2.gif

אבל לפחות לש=פני 20 שנה. את ההצגות שאתה ציינת לא ראיתי. וכן, כתבת נכון את השמות.

שרה16

New member
בוקר טוב../images/Emo42.gif

קרירות נעימה בחוץ. אתמול טיילתי בקריות עם חברה והבאתי המון קקטוסים (עוד מישהו "משוגע" על קקטוסים,או שאני היחידה שחסר לה בורג?) עוד מעט נעשה חלוקת שלל והגינה תשתנה אצלי מקצה לקצה. תמונה של קטע מהגינה לפני עידן הקקטוסים.

לייציק

New member
בקר טוב ויום נעים ../images/Emo42.gif

אם אין מספיק אור תדליקו את האור בנברשת, יש בה המווווון אור
היו לי בעיות במחשב, עד שנזכרתי שמזמן לא בדקתי אותו עם ה- SPYBOT ואכן, הוא היה מלאאאא מרגלים עוינים (מזל שלא וירוסים...). חיסלתי את כולם ועכשיו המחשב חזר לאיתנו. פען גם לי היתה גינת פרחים קטנה, היום יש רק עציצים ...
להתראות
ממני

yaely2

New member
מנהל
גם אני חושבת שהמנורה יפה ../images/Emo65.gif

לייצ'יק שלום, המנורה מוצאת חן גם בעיני ואשמ לקבל פרטים היכן קנית. (שלי שבורה) יעלי

לייציק

New member
ש....לום לכם ידידי ../images/Emo24.gif

לא ידעתי בדיוק היכן להשתלב, אז נכנסתי בין שתי ההודעות של יעלי... מקווה שאכן זה יהיה המיקום
קודם כל תודה על הברכות והפירגון
כפי שסיפרתי, את הנברשת קניתי ב-אייס. יש להם מכירה מיוחדת של כל הנברשות שלהם בחצי מחיר !!! וזה בדוק ! כי נברשת שבני קנה לפני כחודש ב-300 ש"ח, עלתה עכשיו רק 150 ש"ח ...
ראיתי שם דברים ממש מקסימים, נברשות מכל הסוגים ומנורות קיר מקסימות ומאד מאד מיוחדות... אם הייתי צריכה מנורת קיר, הייתי בודאי קונה שם. חגיגת הבר-מצווה היתה יפה מאד. באולם חדש חדש, מעוצב להפליא. בתקרה עיצבו משטחים גדולים, מעוגלים ומוארים של זכוכית מצויירת עם דוגמאות שונות בצבעים, חיתוכי עץ מיוחדים ורצפה ססגונית... על האוכל והשתייה אין מה לדבר, ממש כיד המלך ... המיוחד ביותר היה באמצע הריקודים, שהבדרנים/רקדנים/נגנים שהיו שם, הביאו - בנוסף לדרבוקות ותופי ענק שהם תופפו בהן בכשרון רב ובמקצבים מדהימים - איזה 30 דרבוקות גדולות, העמידו אותן במעגל סביב תוף ענק שהיה במרכז. מסביב לתוף עמדו 3 מהמופיעים ביחד עם חתן הבר-מצווה ומשפחתו, ותופפו עליו ביחד בעזרת מוטות מיוחדים, מרופדים... לפי קצב המוסיקה הנהדרת ועל הדרבוקות שמסביב תופפו האורחים, בעיקר ילדים מכל הגילים, בידיים לפי הקצב, כל אחד בסגנון שהיה נח לו ... ובסה"כ זה היה מופע קולי מדהים ... בקיצור, היה שמח מאד ... לצערנו נאלצנו לצאת מוקדם יותר בגלל הנסיעה הארוכה הביתה ...

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב לכולם. בוקר טוב לייצ'יק|לב

שלום
, שמחה לראותכם פה על הבוקר. לייצ'יק מזל טוב על הנברשת החדשה, וספרי איך הייתה הנסיעה לעפולה? ואיך היתה מסיבת בר המצווה? יעלי

לייציק

New member
ררררררצה לעבודה ../images/Emo24.gif

נדבר כשאחזור ... בייייייי |מואאאאאאאה|

emmy5

New member
בוקר טוב.. עם בתים טריים מהתנור

נעים לראות אותם שוב ושוב ,הם יפים והצבע טרי ... הנה עוד אחד שלך אין

לייציק

New member
היי אממי ../images/Emo24.gif ../images/Emo6.gif

איזה יופי...
בדיוק שלשום, קיבלתי מבן דודי באי-מייל את הצילומים של 12 ציורי הקיר הענקיים שאת ושרה הבאתם לנו ...
אני מנסה לבדוק לפי מה שנכתב באי-מייל (בנושא האי-מייל כתוב: "Art of the "wall) אם יש אתר כזה ... אולי תנסי גם את? את נראית לי מומחית בחיפוש ...

למעלה