מלחינים הומואים...

Petrus

New member
מוזיקה נשית?

אני לא כ"כ אוהב את השימוש במילה נשי, בטח שלא לאמנות. אני גם סולד מלתאר גברים בתור "נשיים", ומהשיוך של זה להומואים. הרוב המוחלט של ההומואים שאני מכיר הם לא "נשיים". זה אולי נשמע כמו רק סמנטיקה, אבל זה משמעותי לדעתי. נכון, יש הומואים "נשיים", אבל זה מושג מאוד רדוד לטעמי לתאר בו מוזיקה. בייחוד כשמוזיקה היא לדעתי די חסרת ג'נדר. כשאתה מקשיב להקלטה, אתה מסוגל להבחין אם המבצעים הם גברים או נשים? (ואני לא מדבר על זמרים, מן הסתם) אז מוזיקה נשית אני לא מכיר, אבל אני כן מכיר מוזיקה עדינה ורגישה, וזו התחושה שאני מקבל באופן אישי מהמוזיקה של שוברט. יש לו עדינות ורגישות מדהימות במוזיקה, ברמה שלא מצאתי אצל אף מלחין אחר. ואני גם מרגיש שהרגישות הזאת היא מין ביטוי, או תוצאה של ההומוסקסואליות ביצירה שלו אבל אני בהחלט מרגיש חיבור חזק למוזיקה של שוברט על הבסיס הזה. (ואולי הוא בכלל לא היה הומו ואני סתם מדמיין)

jsbwam

New member
אתה צודק...

זו בכלל לא רק סמנטיקה וזה משמעותי גם בעיני. התכוונתי לומר מוסיקה עדינה או רגישה, פשוט בחרתי במילה לא כ"כ מתאימה ואני מתנצל. רוב ההומואים שאני מכיר הם לא נשיים, אני בעצמי לא נשי כלל. (ולא שיש לי כל בעיה עם הומואים נשיים, איש איש באמונתו יחייה) כמו כן יש גם הרבה מאוד גברים שאני מכיר (כולל סטרייטים) שהם הרבה יותר עדינים ורגישים כבני אדם מהרבה בחורות שאני מכיר. לגבי שוברט - מהפעם הראשונה ששמעתי יצירה מפרי עטו (חמישיית דג השמך) התאהבתי במוסיקה שלו, ואני מניח שזה מאוד קשור לרגישות הזו שיש בה. אין לי מושג אם הרגישות הזו נובעת מהומוסקסואליות, אבל היא כל פעם מפעימה אותי מחדש. יש במוסיקה שלו איטלגנציה רגשית עצומה שמשפיעה מאוד על המאזין (עלי לפחות). מעניין באמת אם הרגישות הזו יכולה להעיד על הומוסקסואלית אצל שוברט, או שהוא פשוט היה איש רגיש ומיוחד ללא כל קשר לנטיות המיניות שלו. תודה רבה על התגובות

amitmis

New member
שופן היה נשוי...

לא שזה מונע בהכרח את ההנחה שהוא יכול להיות הומוסקסואל...

jonbaum

New member
שופן לא היה נשוי

הוא חי שנים רבות עם הסופרת ז'ורז' סאנד, אבל הם אף פעם לא התחתנו.

amitmis

New member
אם כך, אני מתנצל...

טעות שלי (כמובן). בכל אופן - כוונתי הייתה ברורה... תודה.

talblumberg

New member
אז אולי שופן כן היה הומו בהכחשה :)

הר ז'וז' סאנד לא היתה בדיוק ליידי... או יותר, נכון היא הלכה עם בגדים של גברים, לא?

jonbaum

New member
כן, אבל

אני מניח שהבגדים לא הצליחו לשנות את מה שיש מתחת..... אגב, באותה מידה אפשר לומר שלמוצרט לא היה תסביך אבא כי הוא חי לפני תקופת פרויד. האמת היא שבצערותו שופן התאהב נואשות באיזו נסיכה פולניה, הוא הציע לה נישואין והיא נדמה לי אפילו הסכימה, אבל ההורים שלה לא הסכימו שהם יתחתנו כי שופן לא היה בן אצולה.

מי היה קודם...

פרויד או התרנגולת? היום יש אנשים הסוברים כי בהגותו, פרויד יצר את התסביכים עליהם הוא מדבר - או לפחות הפיץ אותם. כלומר לא שלא היו תסביכי אב וכדומה, אבל היום אפשר למצוא את זה בכל אחד והשאלה היא האם ההגות היא בגדר נבואה שהגשימה את עצמה... ובקשר להורי הנסיכה הפולנייה - פריארים... כזה נגן ומלחין מדהים, למי אכפת המוצא

ItsikH

Member
פולנק והקונפליקט הדתי כיוון שהיה גם קתולי מאמין היתה לו כמובן בעיה בנושא, והוא עבר התמודדות לא קלה. דעתי שיש לכך ביטוי במוזיקה שלו - סגנונות מאוד שונים בתקופות השונות בחייו.

svevo

New member
רוזנמילר ופרומוטאוס המודרני

אני מרגיש צורך להעלות את שמו של יוהאן רוזנמילר, מלחין גרמני בן המאה ה-17 (1619-1684). המוזיקה האינסטרומנטלית המהפכנית שלו והמוזיקה הדתית האצילה שכתב מתגלים אט אט בעשורים האחרונים בהקלטות של , בין השאר, סאבאל וההספריונים שלו וקנטוס קלן. לרוזנמילר,יליד סקסוניה , היתה קריירה מוצלחת ומבטיחה בגרמניה, שנקטעה בין רגע עת נעצר ע"י השלטונות והואשםבהומוסקסואליות. הוא הצליח לברוח בנסיבות דרמטיות לוונציה, ושם, במשך 25 שנה עד מותו הוא ביסס לעצמו שם כמלחין . זו ללא ספק דוגמה מוקדמת לרדיפה על בסיס נטייה מינית, ובלי קשר כדאי להכיר את יצירתו של המלחין הגדול. עכשיו פצצה - גם לגבי בטהובן יש שמועות משמועות שונות. ישנו מחקר מעניין של צמד פסיכואנליטיקאים שמעלה את הסברה שבטהובן היה הומוסקסואל לטנטי. אני מסכים שיש מקום להתייחסות חשדנית לטענות אלו, מכל מקום המחקר - מבריק ומאלף. עוד שתי הערות - מוצרט קשור לדמותו של ג'ובאני בעיקר מן הבחינה של "מרד באב", או "שיח האדון" בז'רגון הפסיכואנליטי. ביוליסס של ג'ויס ישנה התייחסות מעניינת לעניין. (אב-בן, אודיסאוס-טלמכוס,ג'ובני-קומנדטורה). חלופת המכתבים בין מוצרט לליאופולד , בעיקר סביב רצונו המאוחר של הראשון ליסוע לאנגליה ולהשאיר את ילדיו אצל אביו, רצון שלא יצא לפועל, הם עדות חשובה ביותר, ופותחת פתח לפרשנות לא שגרתית לדון ג'ובאני. בקשר לדוריאן גריי - לא מומלץ לכמת את הרומן הגדול למוסר השכל כזה או אחר.

ItsikH

Member
בטהובן - מבוסס בין השאר על ההנחה שאמן חייב להיות יצרי ולכן אם הוא לא משכיב את כל נשות החצר - הוא בטח הומו. אפשר אם רוצים להפעיל את אותה תיזה הזויה על ברהמס למשל. נו באמת. לעשות אנליזה פוסט מורטום זה פתולוגיה.

דווקא לאחרונה קראתי ביוגרפיה...

של בטהובן...ע"י ג'רמי סיפמן. האמת, הביוגרפיה היא ככה ככה...אני אשמח אם מישהו נוסף שקרא יאמר את דעתו. אבל בכל אופן, הוא מצטט שם מכתבים של בטהובן לנשים בהן התאהב, והוא מראה שם שבטהובן היה די אובססיבי ברצונו להיות ראש משפחה עם אישה וילדים. ראיה לכך ניתן לראות במאמץ המשפטי הרב שהשקיע בכדי לקחת את אחיינו מחזקת גיסתו לאחר שאחיו קרל מת.

אני דיי בטוח שהיו

מלחינים הומואים גם לפני התקופה הרומנטית, רק שאז לא כל כך היה נהוג לדבר על זה ו99% מהם היו "בארון". למשל לולי והמלך לואי ה14.

נועהד

New member
ממש לא בציניות.

מרענן לקרוא דיון על נושא לא לעוס ושממש חידש לי והיה לי מעניין לקרוא. זה הכל.

למעלה