מלחמת ביילסקי-חופרי

gs1234

New member
מלחמת ביילסקי-חופרי

הגעתי הביתה מהעבודה וציפו לי בתיבת הדואר שתי פרסומות - אחת של ביילסקי ואחת שמשמיצה את ביילסקי, אז אני מניח שזו פרסומת של מטה חופרי.

בפרסומת של ביילסקי הוא טוען ש-70% מתושבי העיר כבר החליטו להצביע בשבילו והוא לא מגיב להשמצות.

הפרסומת נגד ביילסקי נקראת "חדשות הנדל"ן / רעננה" ונטען בה שביילסקי היה מעורב בהמון עסקאות נדל"ן לפני שהיה ראש עיר ובמהלך כהונתו, ובעסקאות האלה הוא הרוויח ממון רב. נרמז שחלק מהסכומים הוא הרוויח שלא ביושר, על ידי שינוי יעודי בנייה לטובת חבריו של ביילסקי, העלאת ערך הקרקע שבבעלותו, ותכסיסים דומים.

השאלה שלי היא - האם הנתונים האלה נכונים? האם יש לביילסקי דרך להוכיח שהוא ישר, חוץ מלחייך ולהגיד שהוא לא ייכנע להשמצות? לפי הפרסומים מדובר בסכומים של מיליוני דולרים.

ועוד שאלה: האם חופרי הוא אדם ישר? בעיניי הוא מצטייר כאדם ישר, אבל אולי מישהו יודע משהו שאני לא יודע?

gabiskon

New member
לא ממש נשמע כמו מלחמה

נשמע כמו ילד שהבין שהוא מפסיד ומשחק לבד בארז עם חול וקצת מים.

מצפים בעונג לשבוע הבא.

אא ני מנסה להבין ????????????????????????

חופרי כבר 8 שנים ראש עיר .. לפניו ביילסקי 16 שנה בערך... כלומר טרם היותו ראש עיר
לפני כ24 שנה.. ואז לדבריך הוא עסק בנדלן?????????????

והמענין שאף אחד לא ידע את שאתה כותב במשך כל תקופת כהונתו ... במשך היותו יו"ר הסוכנות ... בזמן היותו
חבר כנסת??????????

שמע ... גם להשמצות חסרות שחר צריך איזשהוא הגיון.........

אז סלח לי באם אני קורא לזה טמטום בהתגלמותו

יום נעים

32103210

New member
דווקא בעלונים של חופרי, מהיום

כתובים דברים ברורים על יחסי חילונים-דתיים ,והתחייבות לשמירה על הסטטוס-קוו ברעננה .
יש התייחסות לבניה ,חיי הלילה ברעננה ,אזור התעשיה,וכ,,
על הכל אפשר להתווכח , אבל שמועמד ,במקרה זה ראש עיר מכהן ,אומר בצורה ישירה ,"מרכז העיר יישאר סגור בשבתות " ולא מפחד לאבד את קולות החילונים ,כמו כן אומר מועמד ,במקרה זה ראש העיר "בפאתי העיר ניתן יהיה ליהנות מתרבות פנאי ובילוי בסוף השבוע "ולא מפחד לאבד את קולות הדתיים .
אפשר לעשות בדיוק ההפך ,ולספר לכל צד מה שהוא רוצה לשמוע,,,,,,

נינה לי

New member
חופרי לא מפחד

כי כשהוא אומר "מרכז העיר יישאר סגור בשבתות", הוא יודע שהתושבים החילונים ברחובות המרכזיים בלב רעננה מסכימים איתו, הרי אף אחד לא רוצה רעש וזיהום ליד הבית שלו בשבת.
כשהוא אומר שבפאתי העיר אפשר יהיה ליהנות מתרבות ובילוי בסוף השבוע, הוא לא מפחד כי הוא יודע שהדתיים מסכימים ורוצים להמשיך את הסטטוס קוו. הרי ככה זה גם עכשו.
"חיֵה ותן לחיות" מתקיים ברעננה כבר שנים. ההסתה בנושא היא עלבון לאינטיליגנציה.

ארזS

New member
ההסתה בנושא היא עלבון לאינטיליגנציה.

אבל היא ממשיכה וממשיכה וממשיכה...
כנראה [בעצם ברור לחלוטין] שהמסיתים לא אינטילגנטים...

נינה לי

New member
המסיתים אינטיליגנטים

הם סומכים על הקהל שיהיה דביל. צריך לחמם את האנשים, להפוך צל הרים להרים, ואז לתפוס בזמן אמת מתלהם עם כיפה שאיבד את העשתונות ותלש כרזה. או אז המסיתים מופיעים, מתבכיינים ומייללים: הוי, כמה שאנחנו קורבנות בידי הדתיים הרשעים !
ומהוּן להוּן, מרוויחים עוד מנדט...

ATAF151

New member
אכן

חופרי מפרסם תוכניות מפורטות ועונה לשאלות. בילסקי מתרכז בעיקר בחיוכים, כפי שחייך בעבר גם לבלה צור, עד שהגיע היום בו היה חייב לפרסם את רשימתו בלעדיה.

נינה לי

New member
ראו את מקרה ע.ר.מ.

לא קראתי את העלון המדבר על מעורבות ביילסקי בנדל"ן. אני כן יודעת שבזמנו, בטרם בניית שכונת לב הפארק, עודדתי עולים חדשים שהיו בטיפולי ונואשו ממחירי הדירות ברעננה, שיחכו כי עוד מעט, עוד מעט, יבנו לעולים ולוגות צעירים דירות בלב הפארק.
כך הבטיח ביילסקי, ואני, כמו כולם אז, האמנתי בתמימות שצריך רק לחכות.
מה קרה? הקרקע נמסרה בזיל הזול לחברת ע.ר.מ, עזרא הראל ואביחי סטולרו. הם בנו דירות בסטנדרט נמוך ביותר ומכרו ברווח נאה למדי. מחירי הקניה והבניה היו גבוהים למדי, ועולים חדשים לא יכלו לקנותן.
מה שנותר זו שכונה ברמת גימור נמוכה (תסתכלו על הפסיפס שנושר שם), והרבה דיבידנדים של מיליוני שקלים ליזמים הזריזים.
היום על דבר כזה לא היו עוברים לסדר היום. אבל זו היתה תקופת ההערצה העיוורת לאש שנטש ורוצה לחזור.
הנה הקישור:
http://www.themarker.com/markets/1.147191

עומר247

New member
אם אתה חושב שההשמצות של חופרי אמינות

תשאל את עצמך מדוע הוא מפיץ אותן בעילום שם?

אגב.. באמת שחשבתי שחופרי אדם ישר אבל עם הזבל שיוצא מהקמפיין שלו אני לא כל כך בטוח..
ולא מבין איך יש מישהו שמוכן להצביע לו

נינה לי

New member
מלחמת שיני חלב בניבים היא לא מלחמה בין שווים

לא יודעת מי כתב את העלונים המשמיצים, מה גם שלא קראתי אותם.
אני רק יודעת שדברים שנעשו בימי ביילסקי לא היו עוברים בשתיקה כעת. ימי הטפלון חלפו. כיום, מסירת קרקע במחיר נמוך לחברת בנייה כלשהי היתה נחקרת; ראש עיר לא היה "מוותר" על ענישה של סגנו שסרח ובנה קומה שלמה שעליה לא הצהיר מעולם. תושבי רעננה סונוורו מחיוך הדבש הקורן של ראש העיר המיתולוגי. היום הם מפוכחים יותר וחשדנים. מה לעשות, כולם מתבגרים. ובמלחמה, מול ניבים צריך לחשוף ניבים ולא שיני חלב.

עומר247

New member
לא מכיר את המקרה

ונניח שהוא נכון, מה זה מוכיח?
נעשה רשימה קצרה של דברים טובים שהוא הביא: פארק רעננה, בית יד לבנים, תיכון מטרו ווסט, תיכון אביב, האונ' הפתוחה, ספורטק, משטרה עירונית, שכונות 2004, 2005, לב הפארק

אבל את צודקת.. הוא מכר שטח בזול לקבלן
שיכנעת אותי, ביילסקי היה ראש עיר גרוע

נינה לי

New member
עוד חסר שלא היה עושה דבר ב-17 שנים

ואכן - פארק יש, ופארקים יפים עולים כפורחים גם אצל השכנים.
בית יד לבנים: היה קיים לפניו. דווקא כשצריך היה להרחיב את הגלריה העירונית המסכנה ששם ("תערוכות" מרוחות על קירות שלוש הקומות, ואין בעיר מוזיאון ראוי לשמו) - הוא סירב. חזון של תרבות? לא בבית ספרו.
תיכונים: ברור, עיר שגדלה בעשרות אלפי איש ללא מוסדות חינוך נוספים?
אבל הנושרים נשרו, ולאיש לא היה איכפת. העיקר שהם לא ניגשו לבגרות ולא הורידו את הממוצע.
עניין הקרקע לע,ר.מ: הרעיון לא היה לתת מתנה ל"יזמים" כדי שיתעשרו. הפרויקט נועד לסייע בפתרון דיור לאוכלוסיה של עולים חדשים וזוגות צעירים. חצי מהדירות נועד להשכרה, אבל אז קבעו ה"יזמים" מחירי שוק לכל דבר ודבר.
אבל: לביילסקי היתה, ואולי תשוב ותהיה, אשפית ביחסי ציבור. קוראים לה פרי נתיב. חלק גדול מה"טפלוניות" הוא בזכותה.

עומר247

New member
מדיניות אי ההנשרה

בבתי הספר היא עוד פרוייקט של ביילסקי שחופרי מנסה לנכס לעצמו, ולא את ולא אף אחד לא יכול לשנות את ההיסטוריה (לצערכם/ן), איזה מעצבן אה?

פארק רעננה הוא הפארק הראשון בשרון, קניון רננים הוא הקניון הראשון שבנו האחים עופר, היום אימפריית הקניונים הגדולה בארץ והם בחרו לעשות זאת ברעננה, כשהם תושבי הרצליה, בה לא היה קניון בתקופה ההיא, והם גם נתנו חסות לקבוצת מכבי רעננה, שלאחר שביילסקי עזב לא מצאה עוד ספונסר.
ומה עם אתר האינטרנט של העירייה, תבדקי האם לעיריית כפ"ס/הוד השרון היה אתר אינטרנט באותה תקופה?

כיכר העיר, מה שנקרא הבייבי של חופרי, הוא עוד פרוייקט מבית היוצר של ביילסקי

הבריכה העירונית בפארק, לראשונה ברעננה!! נחשי מה? עוד פרוייקט מבית היוצר של ביילסקי שחופרי בנה כי ביילסקי פשוט לא הספיק, ואם תבדקו בתוכניות העירייה, הבריכה שביילסקי תכנן היתה הרבה יותר גדולה ומפוארת מזו שחופרי בנה לבסוף.. לצערנו.

אבל שוב כפי שכתבתי מקודם, את בטח צודקת וזה הכל בועה של יחסי ציבור.. אני בטח מדמיין את כל זה

Citizen Y

New member
עומר בדוק את עצמך

כיכר העיר זו בכלל תוכנית של וולפוביץ' ואחרי שגם ניכסת את בית יד לבנים לבילסקי אי אפשר להתייחס ברצינות לשאר הטענות שלך (כי אף אחד לא הולך לחפש עכשיו את התוכניות לבדוק, ולצערי עושה רושם שעל זה אתה בונה).

עומר247

New member
סיטיזן, תקן אותי אם אני טועה

כל מה שכתבתי הוא מהזיכרון ולא מנתונים שאני רואה מול העיניים.. ככה שיכול להיות שטעיתי, לגבי כיכר העיר אני זוכר אותה מתקופת ביילסקי כי נולדתי רק כמה שנים לפני שהוא התחיל.. לא ידעתי שהיא של וולפוביץ
מה שכן אני יודע זה שגם וולפוביץ היה ראש עיר מצויין

וניסיתי מקודם לברר באיזו שנה נבנה בית יד לבנים אבל אני לא מוצא נתונים על כך בשום מקום

Citizen Y

New member
...

אנחנו בערך באותו הגיל כך שאני לא יכול לתרום לדיונים הסטוריים עם זכרונות משלי, יש חברים כאן בפורום שעדיף לשאול אותם. פשוט בתוך כל התעמולה האנונימית מלאת ההשמצות ציפיתי כאן לראות עובדות בדוקות
1. לגבי פרויקט כיכר העיר זכור לי מכתבה בעיתון שמדובר בתוכנית של וולפוביץ' (עיתונות מקומית היא לא מקור מהימן במיוחד אבל בכל זאת...)
הנה למשל כאן בפסקה הראשונה
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3849409,00.html
2. זכור לי שראיתי תמונות ישנות של בית יד לבנים, ואכן מצאתי כמה הוכחות לכך:
אזכור לשרטוט של המבנה משנת 1965
http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=57d83fcdffb626c57e2cf39ce799958e
דגם המבנה הוצג ב1971, השלב הראשון הסתיים ב1987
http://moreshet.raanana.muni.il/Web/Story/Defense/Monuments/Default.aspx
כתוב שהיכל התרבות העירוני נחנך בתחילת שנות ה90 אבל כאשר מדובר בתוכנית כל כך ישנה, לתת את הקרדיט על כך לבילסקי שרק נבחר ב1989 זה בערך כמו ירושת הקרדיט שהאשמת בה את חופרי.

איזה כיף ששבוע הבא כך או כך זה יגמר :)

למעלה