מלחמת קוריאה

TaL53

New member
מלחמת קוריאה

האם קים איל סונג פלש לקוריאה על דעת עצמו בלי תמיכה\אישור מברה"מ? אני שואל את השאלה בעקבות ויכוח עם מרצה שאמרה את זה. אני לעומת זאת אמרתי שקשה להאמין שקים איל סונג שהיה חייל בצבא הסובייטי ונתמך ע"י סטלין לאורך כול הדרך היה עושה משהו כזה מבלי לקבל את אישורו של סטלין.

שינובי5

New member
כן הוא קיבל אישור

מסטאלין. הוא טס בדקוטה למוסקבה ודן עם סטאלין בנושא. סטאלין אישר לו לנוע.

mishauli

New member
לפלישת הצפון לדרום קדמו ההחלטות:

באוגוסט 1945 כבשה ברה"מ את קוריאה כולה, ואחרי שארה"ב התפנתה מכיבוש יפאן ושלחה כוחות לקוריאה, חולק חצי האי בקו רוחב 38. (ישנה גרסה שארה"ב רצתה למסור את קוריאה כולה לברה"מ, אך זו התעקשה על החלוקה, כדי שבעתיד לפתוח שם חזית נגד ארה"ב. עובדתית, ברה"מ דרשה את החצי הצפוני של האי הוקאידו, אך ארה"ב סירבה). 1949: כשעזבו כוחות ברה"מ את הצפון, השאירו שם מדינה קומוניסטית שבראשה קוריאנים אתניים שנולדו או חיו שנים רבות בברה"מ. 05.03.49: קים איר סן נפגש עם סטאלין וביקש אישור "לאחד" את קוריאה. לא ידוע, מה בדיוק השיב סטאלין, אך הוגברו משלוחי ציוד צבאי מברה"מ לצפון קוריאה. 19.01.50: שטיקוב, שגריר ברה"מ בפיונגיאנג, מדווח שקים איר סן מבקש אישור להתחיל במלחמה נגד הדרום ("אין הוא יכול לתחיל בהתקפה, כי הוא קומוניסט ממושמע, והוראות החבר סטאלין הן חוק בעיניו"). 30.01.50: סטאלין משיב לשגרירו: "קיבלתי את הודעתך מ-19.1.50. עשייה כל-כך גדולה דורשת הכנה. יש להכינה כך שלא יהיה סיכון רב..." 04.02.50: השגריר מודיע לסטאלין שקים מבקש להגביר משלוחי נשק וכן אישור להעלות את מספר אוגדות חי"ר ל-10. 09.02.50: סטאלין מאשר הכנת מבצע רב היקף, מגביר את המשלוחים. במטכ"ל הצפון-קוריאני משתתפים אנשי המודיעין הסובייטיים בהכנת פקודת המבצע. 14.5.50: סטאלין מודיע למאו טזה-טונג כי "עקב שינוי המצב הבינלאומי" הוא מסכים להצעת צפון-קוריאה להתחיל באיחוד. אבל הוא מבקש שהצפון-קוריאנים ושל הסינים יחליטו סופית יחדיו. אם הסינים נגד - אז המבצע יידחה. מאו מסכים למבצע. 30.5.50: השגריר שטיקוב מבריק למוסקבה שקים מודיע על אישור תוכנית המטכ"ל. ההכנה תסתיים ב-01.06.50. המטכל מציע לתקוף בסוף יוני, כי ביולי מתחילים גשמים כבדים. נתונים אלה פורסמו בגיליונות 25 ו-26 (יוני 1993) של שבועון רוסי "אוגוניוק" במאמרו של היסטרויון צבאי גנרל וולקוגונוב, אחרי שקיבל גישה לארכיונים סובייטיים שעד אז היו סגורים.

mishauli

New member
סטאלין השיב לדו"ח שטיקוב מ-30.5.50:

"לשלך [מברקך] 408/410 - מאשרים את הצעתכם. נאיץ משלוחי תרופות ונפט". זה האישור הפורמלי. אני מקווה שלא תינזק מכך שהמרצה אינה צודקת.

TaL53

New member
תודה מישה:)

אני בעצמי קראתי משהו דומה בספר ברוסית שהוצא ב1993 ושהכיל מסמכי ארכיון סובייטים שנחשפו אחרי התפרקות ברה"מ.

איזה ספר טוב יש על הנושא?

יש ביקורת רבה על ספריו של ולקוגונוב - יש לי את הביוגרפיות של סטאלין ולנין, אך קטונתי מלשפוט לגבי ערכן

s k y b l u e

New member
האם המרצה הביאה איזשהן אסמכתאות

לטענותיה? אולי היא יודעת משהו שאף אחד אחר לא יודע.

TaL53

New member
היא אמרה

שכול השנים חשבו שבאמת סטלין היה מעורב בהחלטת קים איל סונג לפתוח במלחמה או לפחות נתן לו את ברכתו אבל אחרי חשיפת הארכיונים של מוסקבה בשנות ה90 התגלה ההפך. למרות שאני הבאתי לה דוגמא על איך על בסיס אותם ארכיונים אפשר לראות בבירור שסטלין ידע לפרטים מה הולך לקרות.

s k y b l u e

New member
בהנחה שהיא עצמה לא קראה את

המסמכים, האם היא הסתמכה על איזושהי ספרות מחקר?

mishauli

New member
מעניין, איך היא תפרש את הקטעים שצי-

טטתי... אבל אם היא תלמידתו של גורודצקי, אין ספק שתצליח להסביר את דברי סטאלין כחוסר מודעות לכוונותיו של קים איר סן.

TaL53

New member
שלחתי לה את זה במייל

עכשיו, נראה ביום שלישי מה היא תגיד. אני מבטיח לעדכן אם יהיו התפתחויות.

איך גורודצקי קשור לעניין?

הוא מציג בספרו את סטאלין כטיפש ופחדן המנסה לרצות את היטלר תוך התעלמות מהמציאות

mishauli

New member
בניסיונו להציג את סטאלין כטיפש פחדן

ולהסתיר שהיה פושע חכם, מתעלם גורודצקי מכללי היגיון, אם לא מכללי הגינות. לחלופין, הוא לוקה בהבנת הנקרא. פעמים רבות כתבתי על כך בפורום זה, ואתה יכול לחפש לפי MISHAULI ו"גורודצקי". אני מצרף קובץ באנגלית, ואם אתה יודע רוסית - אשמח להעביר לך עוד.

כלומר, אתה, מרוב שנאת סטאלין

מצטרף לדעה שפלישת היטלר לברה"מ היתה מלחמת הגנה?

TaL53

New member
זאת לא הייתה מלחמת הגנה

ההי ברור לשני הצדדים שעומדת שבמוקדם או במאוחר תפרוץ מלחמה בין שני הצדדים. העניין היה מי ימצמץ ראשון. במקרה הזה היטלר פשוט הקדים את סטלין. סובורוב בספרים שלו מביא השערות לכך והוא מתבסס על המערך הסובייטי לפני הפלישה וטקטיקה הסובייטית במספר קרבות באירפה ובכיבוש מנצ'וריה שאפשר לראות שתוכננו הרבה זמן מראש.

למעלה