מלעה את הנושא הראשון על סדר היום...

ניצניצ

New member
האמת היא שאנחנו

דוחים את ההחלטה. בשנה שעברה (למרות שעדיין לא היינו נשואים) עשינו את הסדר שתי המשפחות יחד- אצל ההורים שלי (שזה אומר קריאת כל ההגדה, שירים וכו´). ההורים שלו טיפטיפה השתעממו. אצל ההורים שלו הסדר הוא לא כל כך משפחתי (קיבוץ...) ולהזמין את "הצד שלי" לקיבוץ נראה לי קצת מוגזם (הורי, 2 אחים+בת זוג אחת, סבתא ודוד). בקיצור
...

יעלי2

New member
ניצניצ ברוכה השבה מניוזילנד-אוסטרלי

פיספסתי או שחזרתם לא מזמן מירח הדבש? היה טוב כמו שרציתם?

ניצניצ

New member
הי יעלי../images/Emo24.gif

היה נפלא נפלא נפלא ולא רצינו בכלל לחזור ! אבל העבודה חיכתה (וזה חשוב היום!) חזרתי והרגשתי קצת מנותקת מפורום חתונות (למרות שנשארתי פאסיבית ומדי פעם שלחתי מסרים אישיים כשהיו לי המלצות והערות חשובות, פשוט העדפתי להנמיך פרופיל-אבל התגעגעתי). אני מאושרת לראות שיש פורום נשואים טריים, פה אני מרגישה טוב יותר. בכל אופן אם מישהו מתכנן לטייל בנ"ז-רק שבחים והמלצות וכמובן שאשמח לעזור בהכנות.

תמרה*

New member
אצלינו הנושא טעון מאוד ועדין בסימן

שאלה השנה, ליל הסדר הראשון בלי אמא שלי. המשפחה שלי (שתי האחיות לי, והחבר של אמא שלי) התארגנו לעשות ליל סדר ביחד, מתוך רצון להתמודד כולנו ביחד עם הקושי המשותף. בשנה שעברה היינו ירון ואני חודש וחצי לפני החתונה, והוא הסכים להיות איתי בליל הסדר. כמובן שלפי ההגיון השנה היה "תורו" אבל הצלחתי לשכנע אותו להיות בצד שלי. בינתיים לפני שבוע אבא שלו עבר ניתוח מעקפים, ופתאום הרצון שלו להיות עם המשפחה שלו גדל (ואני מבינה את זה לגמרי) ככה שאנחנו ממש בהתלבטות. אני מתה על המשפחה שלו, אבל נורא נורא קשה לי לדמיין את החג בלי האחיות שלי.

אתי@

New member
אני עוד מתחמקת מהנושא, כי אני כבר

רואה קשיים, אבל... מכיון שאת ראש השנה "בילינו" אצל המשפחה של רונן, אז עכשיו צריך "לבלות" אצל המשפחה שלי, לא

אוי החגים....כל פעם אותו דבר...

איפה אתם בחג? ....רגע...שנה שעברה לא הייתם אצלנו....ועוד ועוד... כעיקרון לירון ואני החלטנו שלא יהיה לנו סדר מסוים איפה להיות כל שנה אלא נהייה איפה שצריך אותנו יותר. הבעיה שההורים של לירון הם לא אנשים בריאים שיכולים לארח , וצריכים עזרה...וללירון יש 2 אחים , שבואוא נגיד ככה...לא הכי אכפת להם איפה ההורים יהיו , ותמיד נזכרים ברגע האחרון כאילו לשאול מנימוס. אז לירון ואני תמיד חושבים עליהם קודם, ודואגים להם , ואח"כ לעצמנו... אבל השנה כנראה נהייה יחד עם ההורים שלו והאחים בבית מלון, ככה אמא שלו רוצה, אז אני אומרת מה אכפת לי....העיקר לא גפילטפיש...

kisses

New member
איזה מזל שלי אין את הבעיה הזו ../images/Emo140.gif../images/Emo8.gif

מה שאני הייתי עושה זה עם שתי המשפחות מסתדרות בניהן למה לא לעשות את הסדר כולם יחד ככה שאף אחד לא מרגיש מקופח עכשיו אני גם מבינה שיש עוד קרובים שמעורבים בארוחה מלבד ההורים אבל אולי פעם בשנה רק לרגל הפסח רק ההורים והאחים יתכנסו ביחד משני הצדדים רק רעיון שלכם תמיד ליאת

maz

New member
אתמול אמא שלי הודיעה לי חגיגית

היא הזמינה את ההורים שלו לחג. מצד אחד נחסכו מאיתנו הלבטים. מצד שני - שוב ארוחה משפחתית... אצלנו הסדר הוא די כהילכתו. אצלם מסתפקים בזה שאין לחם בארוחה. אני מקווה שלא יהיה מביך מידי |-:

צר לי לאכזב אתכן

אבל נראה לי כי את הפסח הראשון עושים אצל הורי החתן , אכל זה לא בהכרח כי החג הראשון או שיוצא פסח או ראש השנה עושים אצל הורי החתן ואת החג השני חוגגים אצל הורי הכלה למה???? את האמת לא יודע , זה הנוהג..........

לא תמיד זה מציאותי

לפעמים המשפחות גדולות ואין אפשרות לעשות ביחד למשל אצלי , המשפחה שלי דתית והמשפחה של אישתי חילונית , אז זה לא תמיד הולך חלק , לאחר כמה שנים ההורים של אישתי באו להורים שלי לחג אבל זה לא היה חלק , הם לא רגילים למשפחה גדולה וכמות האנשים רק הפריעה להם

מילי999

New member
ברור שלא ../images/Emo13.gif

ברור שלא תמיד אפשר לעשות ביחד - חייבים להתפשר - פעם בצד הזה, פעם בשני ופעם בחו"ל
(השנה אנחנו פטורים מהדילמה - טסים לירח דבש בפסח ובן זוגי מתכנן לשחזר את הירח דבש כל שנה - נראה לו)

יעלי2

New member
גם אנחנו בירח ד. בפסח. איזה כייף

פטורים מהדילמה השנה. בשנה הבאה נתמודד ויהיה בסדר. הכי נוח לעשות 2 המשפחות ביחד.

מילי999

New member
איזה כיף!../images/Emo6.gif

אני רוצה שזה יגיע כבר! תהנו! את הגשר נחצה כנגיע אליו - כיוון שלמזלנו שתי המשפחות שלנו הגיוניות וידידותיות - יהיה בסדר - לא בטוח שנעשה ביחד, כי אולי ההורים שלו יעדיפו לעשות עם הילדים והנכדים אבל נסתדר.

יעל3

New member
הפתרון שלנו....

הוא להמשיך לפחות עד שיהיו ילדים לעשות כל אחד עם המשפחה שלו.

למעלה