ממה הצורך שלנו נובע?

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
ממה הצורך שלנו נובע?

יש צרכים מקוריים אגואיסטים אך בסיסיים כמו לאכול לישון וידהידהידה יש צרכים מהותיים יותר כמו לתקשר עם אחרים ויש צרכים שנובעים מצורך של אנשים אחרים כלומר ה"צורך" שלנו לספק אותם --- אין לי מושג מה אני רושם פה. אני מקווה שלמישהו כן, ושמישהו יתקן. או ירחיב או יתן לזה טעם כי אני מרגיש תקוע בנושא הזה ולא מוצא בכלל איך הגעתי אליו

סליידר

New member
כך לדוגמא

הורים שמביאים ילד לעולם. למה הם מביאים אותו? כי זה יעשה להם טוב, הטיפול פה, התחושה שמישהו סומך עליך ואוהב אותך. הבאת תינוק זה משהו מאוד נצרך ע"י אנשים שעושים את זה בשביל עצמם. אגואיסטי? אולי. אבל אין אדם שיעשה משהו בלי שיקבל תמורה כלשהי. אפילו נפוליאון שלחם בשביל צרפת עשה את זה בשביל שהשם שלו יהיה חרות בהיסטוריה, זאת תחושת גאווה. זה צורך של המין האנושי.

IC4

New member
הממם

בסופו של דבר נגיע למצב שבו אתה עושה דברים בשביל עצמך לא בשביל לצפות לתמורה לא בשביל צורך שקשור באחרים לא לקבל מהם משהו אולי לתת את מה שאתה יכול לתת כחלק מאותו סדר שכל אחד עושה מה שהוא רוצה, בהנחה ואתה לא יכול לרצות דברים שלא קשורים רק בך לא לפחד אנשים! הכל יהיה בסדר! ואם נצא מנקודת הנחה זו לא נצטרך לעשות דברים שוליים שנובעים מהפחד והדאגה שמנסים לגרור אותנו למטה אגואיזם זה לא דבר רע, זה פשוט תכונה כמו כל דבר אחר, אנחנו בני האדם המתורבתים בגרוש תוקעים את זה בפרוצדורה של האם זה טוב או רע
איכשהו המילה רע השתלטה על האגואיזם אז יצא למונח שם רע

סליידר

New member
לא נראה לי שנגיע למצב כזה

יש מספיק עצלנים בעולם, ולא משנה מה תהיה התפיסה בעולם הם לא יזיזו תתחת.

IC4

New member
"נגיע"...אנחנו...אלה שמודעים ורוצים

בעלי המטרה
נגיע בסוף... we have to

מה אני יגיד לך....

טבע האדם
זה כל מה שיש לי להגיד בנושא, וכשמישהו "יפצח" את מהות האדם ואת המוח האנושי, אני יחזור אליכם....

אוקיי, בואו נעשה תרגיל קטן-

תדמיינו לעצמכם בן אדם שחי לבדו על גבעה בודדת בקצה העולם- אין לו סביבה והאמת, הוא בן אדם שלא צריך את זה, הוא מבסוט מהחיים שלו ובשביל מה הוא צריך אנשים? אז באמת תשאלו את עצמכם- למה הוא צריך אנשים סביבו? תקשורת- הוא לא צריך, הוא יכול בקטע הזה להיות כמו מוגלי, אבל אם הוא רוצה להמשיך לחיות כמו שהוא חי כרגע הוא צריך להיות בן אדם מאוד מוכשר- רופא, ירקן, גנן, מורה (לעצמו?!?!) ועוד המון דברים, לכן זה די יעיל שיש עוד אנשים בעולם הזה לחלוק איתם את הנטל... יש גם את האימרה "גם אם היית הבן אדם אחרון עלי אדמות_____" שמתקשרת כרגע לנושא.

Gevakumon

New member
הצורך בחברה

הצורך של האדם בחברה הוא לא רק הרגל או מצב שמקל עליו את חייו, האדם הוא חיה חברתית ומטבעו צריך עוד אנשים מסביבו לתקשר ולהתחבר אליהם, זהו צורך בסיסי של האדם. עכשיו בקשר לאדם שיחיה בסביבה מבודדת, אני לא חושב שהוא יחיה את חייו בשלווה בעקבות אי הידיעה על בני אדם נוספים שיכול לפגוש, אני חושב שהוא יחיה בחיפוש מתמיד אחרי בני מינו, אחרי משהו שיהיה דומה לו ושיוכל לתקשר איתו. לא מקנא בו.

IC4

New member
אתה לא מקנא בו

אתה הוא
"בחיפוש מתמיד אחרי בני מינו" האדם הוא ... הממם אני לא יודע עד כמה אפשר לעשות הכללה של 100% מבני האדם לתוך טקסט אתה שוכח את לוגן! (וולברין
) ויש מספיק נוודים ויצורים משונים אחרים

לקחת את זה בצורה קיצונית מדיי איתי,

אוקיי, אז יש את הבדידות החיצונית- הדוגמא שנתתי ואם זאת- יש את הבדידות הנפשית, החיפוש אחרי בני מינו- אנשים שיקשיבו לנו ויתמכו בנו. גבע- למה בן אדם הוא חיה חברתית? יש אנשים שמספיק להם הידידים הקרובים והם מבסוטים לכל החיים!

Gevakumon

New member
ומהם הידידים הקרובים...

חיה חברתית אינו פירוש שהוא קשור למספר רב ביותר של בני מינו שהוא מצליח, אלא דווקא לקשר הקרוב עם מספר מצומצם של אנשים, שהאדם זקוק לו, ואינו יכול לחיות בלעדיו אני חושב.

IC4

New member
מתי את מרגישה יותר בודדת

כשאת לבד בטבע או כשאת במסיבה כשאף אחד לא מענין אותך בה/מתענין בך? אותו בנאדם לא מוגלי הרי את זאת שלקחת את הדוגמא יותר מדי ברצינות אם כבר כי הוא לא מבודד לחלוטין הוא תמיד יכול למצוא עוד נראה לי

Gevakumon

New member
לכל כלל יש יוצא מן הכלל

ובאמת גרמת לי לחשוב קצת, האם אני הוא, ואכן, אנחנו כל הזמן מחפשים את בני מיננו, רק שהדרישות שלנו קצת פחות בסיסיות (במקרה של אי בודד הייתי מסתפק בכל אדם אני מניח...), אנחנו מחפשים אנשים שחושבים כמונו, חולקים אותם רצונות, שיתאימו לנו מבחינת מראה, אופי, התנהגות, אנחנו מחפשים את בני מיננו.

דנה^^

New member
אני לא אוהבת את המשפט הזה...

"לכל כלל יש יוצא מהכלל"- אז גם לכלל הזה. וזה לא משנה שאני מתווכחת על קטנות!

Gevakumon

New member
נכון,

מה שהופך את המשפט ללא נכון בעצם, X=קבוצה ריקה אבל הכוונה ברורה... וגם אני לא מת על המשפט

laughter19

New member
אני דווקא מת על המשפט הזה ../images/Emo6.gif

לכל כלל שי יוצא מן הכלל חוץ מבעצם לכלל הזה, מה שהופך אותו ליוצא הכלל של עצמו זה רקורסיבי

למעלה