ממליץ בחום לקרוא !

ממליץ בחום לקרוא !

כמעט 40 שנה חלפו מאז רצח י"א הספורטאים הישראלים במינכן. רפאל נאה, שליח "ידיעות אחרונות" חוזר לאותה אולימפיאדה מקוללת, משחזר את הטראומה הלאומית מזווית אישית, ומבטיח: נזכור ונזכיר אותם תמיד, גם אם העולם מעדיף לשכוח

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4207472,00.html

BentzWatchJudo

New member
בדיוק רציתי לפתוח שרשור ליום הזיכרון...

אני אנצל כבר את השרשור הזה.

אתמול ראיתי כתבה ב- ynet ששחר פאר ואנדיוני צפויים לשחק במהלך יום הזיכרון (מצטער אין לי כוח כרגע לחפש את הקישור).
יש גם תחרות שייט בהייר בהשתתפות ישראלים.
כמובן כל זה הזכיר לי את הבלאגן שהיה בשנה שעברה עם הפיינל פור של מכבי.
רציתי לשאול מה דעתכם בנושא (אני אכתוב את דעתי מאוחר יותר)

שאלה קשה שאלת,

חשבתי עליה לא מעט, יום הזיכרון הוא יום טעון וקשה, אולם הגעתי למסקנה שספורט זוהי העבודה שלהם, וכמו שרובנו עבדנו אף ביום הזיכרון, זה רק מתבקש שישתתפו בתחרויות בינלאומיות שנקבעו מראש

doron62

New member
אז אם כך (ואני מסכים איתך).....

למה לא להתחרות ביום כיפור........

אני מניחה שיום כיפור

הוא סוגיה אחרת מהטעם שהוא מסמל את היהדות, והרי ברור שספורטאי לא יכול להתחרות ביום הספציפי ולהתאמץ פיזית מבלי לשתות או לאכול, כך שזה יכול להיתפס כזלזול בערכים

הם נדרשים לא להתחרות ביום כיפור

כפי שייטי ההולנדי המעופף לא התחרו בסיאול 88 ביום כיפור.

בוודאי שלא, זה הרי ברור,

אבל הוועד האולימפי הודיע מפורשות כי אסור לנציגי ישראל לחלל את היום הקדוש והורה להם לשבות מתחרויות ומאימונים

ההבדל הגדול ביננו לבינם שהם נציגים יצוגיים

של ישראל.
בהתאם לכך הם גם מקבלים למשל מימון אבטחה של השב"כ(כלומר מדינת ישראל) בכל יציאה ויציאה לחו"ל.

לכן, זה לא עיסוק פרטי אלא רשמי.
ובכל זאת ניתן להתגמש כשמדובר על כלשיה לתוך המועד ולא משחק במועד עצמו

נכון שהם מייצגים את מדינתנו,

אבל בכל זאת צויינו ענפים סולידיים בהם, שלא כמו בכדורגל/כדורסל, אין קהל משולהב. בנוסף, במיוחד בימי הזיכרון, המשקפים את קושי הקיום האדיר שלנו כעם, הם מהווים תזכורת לעולם שעל אף הכל אנחנו תמיד על המפה.

יש בהחלט משקל גם לטענה במשפט הראשון

שלך, אני מסכים שיש הבדל בין כדורגל לטניס וגם תלוי באיזה טורנירזה לא ווימבלדון). עם זאת, צריך לראות את המדרון החלקלק בטענה הזו (זה מתחיל בטניס ויגלוש אולי בעוד שנה לכדורגל) וגם את כפל הפנים.

אנחנו רוצים ובצדק יזכיר את חללי טבח מינכן 72' , אולימפיאדה שבאופן ביזיוני המשיכה כרגיל, איך אנחנו יכולים לעשות את זה כשהספורטאים הרשמיים שלנו מצפצפים על זה?

אם יהיה עוד טבח, מה יגידו לנו?
גם הם יפזמו לנו את המילים "החיים חייבים להמשך"...

בינתיים הטינסאים לא עשו את זה בתוך תחרות גדולה או משהו דומה.
אבל אם בתוך אולימפיאדה או תחרות רבת-קהל, מעשה כזה דומה יהיה מקום לשקול את מידת הייצוגיות של אותם ספורטאים את ישראל.

io100

New member
חייבים להתמודד ולהתחרות!

הנופלים הגיבורים, במותם ציוו לנו את החיים, חייבים להמשיך תוך אזכור ראוי ליום הזה, וכנל ביום השואה.

בקשר לי'א החללים, בדיוק אתמול בדקתי את התגמול שהמדינה "העניקה" לאותו ארגון, 8 ממנהיגיו חוסלו בזה אחר זה באורחים מסתוריים ברחבי אירופה והעולם.

BentzWatchJudo

New member
לי הפריעו אתמול שני דברים בתקשורת

על שער מוסף הספורט של ידיעות העניינים כרגיל: ההדחה של ברצלונה בענק.
ב- 19:30 (חצי שעה לפני צאת יום הזיכרון) בחדשות בערוץ 2 תקציר של המשחק של ברצלונה.
נראה לי מאד לא מתאים.
לא יודע, אולי אני מגזים. מה דעתכם?

BentzWatchJudo

New member
אפרט קצת יותר את דעתי

לדעתי זה בסדר שיתחרו אבל לא צריך לסקר את זה בתקשורת במהלך יום הזיכרון (אפשר לסקר בדיעבד כשיוצא יום הזיכרון) או לשקול רק לדווח דיווח יבש של נצחון והפסד ולא יותר במהלך יום הזיכרון (כי בכל זאת הסקרנות הרגה את החתול).
וכן כנראה יש הבדל בין ספורט אולימפי למשחק כדורסל או כדורגל שמשלהב המונים.

גם אתה מציע להחליק במדרון החלקלק

לא בטוח שאתה יודע איפה לעצור.

האם למשל אולימפיאדה היתה נערכת בזמן יום הזכרון, לתת להם להתחרות?

BentzWatchJudo

New member
שאלת שאלה טובה אבל כנראה היפותטית

בכל זאת אני אענה:
זה מתחיל במקרה כזה להיות הרבה יותר קרוב לכדורגל או כדורסל בשילהוב ההמונים.

תראה חשבתי קצת גם על המקרה של מכבי בשנה שעברה ואם היתה הארכה. מה שאנשי מכבי טענו זה שהקבוצה לא היתה עולה להארכה.
אני חשבתי שאחרי שנעשו כל המאמצים להזיז את המשחק, והרי יש דברים שלא תלויים בנו אלה בגורמים בינלאומיים, אז לא היה צריך לא לעלות להארכה.
מה כן, היה צריך להכין מראש את הציבור למצב כזה וכמובן להחשיך את השידור וגם שכל הגורמים הנוגעים בדבר היו יוצאים בהצהרות מראש שמבקשות מהציבור לכבד את יום הזיכרון.
והתקשורת, לדעתי, היתה צריכה להסתפק בדיווח יבש על תוצאת ההארכה עד לצאת יום הזיכרון.

מבלי להכנס לדיון, נזכיר שמי שמימן את הטבח

באולימפיאדת מינכן הוא מקימה של "ספטמבר השחור", הלא מיודענו הבחור החביב, אבו מאזן.

ומי שחושב שבינתיים הוא השתנה ובחר בדרך אחרת, מוזמן לקרוא מפיו מה יש לו לומר :

http://www.palwatch.org.il/main.aspx?fi=157&doc_id=2603

למעלה